Featured Post

Näyttää aivan Kaurismäeltä: ohjaajan tulevasta elokuvasta julkais

Levitysyhtiö on julkaissut ensimmäiset valokuvat Aki Kaurismäenhttp://www.hs.fi/haku/?search-term=Aki%20Kaurism%C3%A4en seuraavasta elokuvasta Toivon tuolla puolen. Elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 3. helmikuuta 2017. Valokuvista voi arvailla elokuvan teemoja, tyyliä ja tunnelmaa. Aiemmin elokuva tunnettiin työnimellä Pakolainen. Toivon tuolla puolen kertoo suomalaisesta kauppamatkustajasta ja syyrialaisesta pakolaisesta, joiden polut risteävät. Kauppamatkustaja Wikströmiä esittää Sakari Kuosmanenhttp://www.hs.fi/haku/?search-term=Sakari%20Kuosmanen ja syyrialaista Khaledia Sherwan Hajihttp://www.hs.fi/haku/?search-term=Sherwan%20Haji. Elokuvassa esiintyvät myös muun muassa Kaija Pakarinenhttp://www.hs.fi/haku/?search-term=Kaija%20Pakarinen, Kati Outinenhttp://www.hs.fi/haku/?search-term=Kati%20Outinen, Tommi Korpelahttp://www.hs.fi/haku/?search-term=Tommi%20Korpela ja Tuomari Nurmiohttp://www.hs.fi/haku/?search-term=Tuomari%20Nurmio. Elokuva on Kaurismäen Le Havre -elokuvasta alkaneen satamakaupunki-trilogian toinen osa. Le Havressa ranskalainen kengänkiillottaja auttoi satamaan kontissa saapuvaa pakolaispoikaa. Alun perin jatko-osat oli määrä kuvata Espanjassa ja Saksassa. Kaurismäki kertoi Helsingin Sanomien haastattelussahttp://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000002828015.html keväällä 2015, että hän ”kävi pyörimässä muutamassakin satamakaupungissa”, mutta sopivaa paikkaa ei löytynyt. ”Onhan Helsinki satamakaupunki. Kotkassakin on satama. Voihan sitä kuvata vaikka Hämeenlinnassa, pistää vain sumutorven taustalle, niin se menisi läpi satamasta”, hän sanoi. Lopulta Toivon tuolla puolen kuvattiin Helsingissä alkusyksyllä. Toivon tuolla puolen -elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Aki Kaurismäki ja kuvannut filmille Timo Salminenhttp://www.hs.fi/haku/?search-term=Timo%20Salminen. Elokuvan on tuottanut Sputnik Oy yhteistyössä Bufo Oy:n, Yleisradion ja ZDF Arten kanssa. Kaurismäki on Suomen kansainvälisesti tunnetuin elokuvaohjaaja. Hänet palkittiin keväällä Cannesissa Kultainen vaunu -tunnustuksellahttp://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000002900723.html, joka annetaan merkittävästä elämäntyöstä elokuvan parissa. Kaurismäki jäi pois palkintoseremoniasta. Vuonna 2002 hänen elokuvansa Mies vailla menneisyyttä sai Cannesissa Grand Prix -palkinnon.

Read More

Useat tappelut kiristivät kantasuomalaisten ja ulkomaalaisten välejä kesällä Forssassa – pahoinpitelyistä epäillään molempia osapuolia

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 04-03-2017

0

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, joka koskee viime kesänä Forssassa tapahtuneita suomalaisten ja ulkomaalaistaustaisten yhteenottoja. Kyseessä vaikuttaa olevan kierre, jossa yksi tappelu on johtanut toiseen ja osapuolten välien kiristymiseen.

Kolmea forssalaista nuorta miestä epäillään ensimmäisistä pahoinpitelyistä, jotka kohdistuivat ulkomaalaisiin tai ulkomaalaisilta näyttäviin ihmisiin 5.–20. elokuuta. Epäillyt pahoinpitelyt tapahtuivat kolmena eri kertana ja viimeistä niistä on tutkittu myös ryöstönä.

Poliisi on siirtänyt tapaukset syyttäjälle, joka päättää, nostetaanko asiassa syytteitä.

Poliisin mukaan kyseiset teot kärjistivät ulkomaalaisten ja suomalaisten välejä kesällä Forssassa. Maanantaina 22. elokuuta tapahtui yhteenotto, johon osallistui useita ihmisiä. Poliisin mukaan tapauksesta kirjattiin kolme pahoinpitelyä ja yksi laiton uhkaus.

Kahdessa pahoinpitelyssä tekijäksi epäillään ulkomaalaistaustaista ihmistä ja yhden tapauksen tekijää poliisi ei ole kyennyt selvittämään. Laittomasta uhkauksesta poliisi epäilee nuorehkoa, paikallista miestä. Myös nämä rikosepäilyt on siirretty syyttäjälle syyteharkintaan.

Maanantain yhteenottoa seurasi vielä tiistainen joukkotappelu. Poliisin mukaan suurehko nuorisojoukko kokoontui keskustassa, ja porukassa liikkui huhu, että paikalle olisi tulossa edellispäivän yhteenottoon osallistuneita ”keskustelemaan tapahtumista”.

Kun näin ei käynyt, joukko lähti vastaanottokeskukselle. Aluksi molemmat osapuolet huutelivat toisilleen, mutta syntyi myös yhteenottoja.

HS kertoi elokuussa, että useammat kymmenet kantasuomalaiset olivat varustautuneet pesäpallomailoin ja rautaputkin. Poliisi tiedotti tällöin, että yhteenoton syynä lienee ollut nuorison piirissä kiertänyt kostomieliala.

Joukkotappelun seurauksena kirjattiin viisi pahoinpitelyä ja kaksi vahingontekoa. Kahdessa pahoinpitelyistä uhrina oli vastaanottokeskuksen asukas ja kolmessa kantasuomalainen.

”Kaikkien vammat jäivät vähäisiksi”, poliisi summaa.

Se ei ole toistaiseksi saanut selvitettyä näiden rikosten epäiltyjä tekijöitä.

Joukkotappeluista seurasi vielä samalla viikolla ”Suomi ensin!” -nimisen liikkeen järjestämä mielenosoitus.

HS vieraili elokuussa Forssassa kysymässä tapahtumista:

Write a comment