Featured Post

Liikennevirasto saa käyttöönsä matkapuhelinten paikkatietoja

Liikennevirasto mittaa matka-aikoja Soneran matkapuhelinasiakkaiden tukiasematietojen avulla. Palvelu otetaan näillä näkymin käyttöön lokakuussa. Viisivuotisesta sopimuksesta kertoi ensimmäisenä Kaleva. Sen hinta on arviolta miljoona euroa vuodessa. Soneralla on noin 35 prosentin markkinaosuus kaikista Suomen matkapuhelinasiakkaista. ”Liikennevirasto saa rajapinnasta käyttöönsä aikatiedot, jotka on laskettu matkapuhelimen siirtymisestä tukiasemasta toiseen”, kertoo Liikenneviraston yksikönpäällikkö Juuso Kummala HS:lle. ”Kyseisistä tiedoista lasketaan liikenteen sujuvuus ja häiriötietoja, joita esitetään Liikenneviraston internetsivuilla karttapohjalla vihreinä ja punaisina makkaroina”, Kummala kuvailee Liikenneviraston sivuille tuotettavaa grafiikkaa. Tiedot päivittyvät minuutin välein. Niistä Liikennevirasto saa käyttöönsä tiedot viiden minuutin mediaanilla, joten aivan ajantasaiseen seurantaan järjestelmä ei pysty. Rajapinnasta saadaan käsiteltäviksi soluista toiseen liikkuneiden liittymien määrä ja solussa vietetty aika. Esimerkisi Soneran haltuunsa saamat liittymätiedot, kuten puhelinkohtainen IMEI-koodi sekä puhelu- ja viestitiedot, eivät Liikennevirastolle välity. Tietosuojavaltuutetun toimisto arvioi hankkeen ennen sen käynnistymistä, koska Sonera ja liikennevirasto sitä pyysivät. Toimiston lausunnon mukaan tukiasematiedot eivät tässä tapauksessa ole tunnistamistietoja vaan paikkatietoja. Näin ollen niitä voi riittävästi salattuna luovuttaa. Salauksesta vastaa Sonera, ja se tapahtuu ennen kuin tieto siirtyy Liikennevirastolle. ”Salaus tehdään kolmeen eri kertaan tiedonsiirron eri vaiheissa”, kertoo Soneran kehitysjohtaja Jouni Sintonen. Helsingin Sanomien saamien tietojen mukaan salaukseen käytetään ainakin kahta eri 128 bitin vahvuista salaustyyppiä. ”Salausavaimet vaihdetaan tietyin väliajoin.” Liikennevirastolle havainnot saapuvat suurena massana. Näin niistä pystytään sitten karsimaan virhehavainnot, sanoo Liikenneviraston Kummala. ”Esimerkiksi: matkallaan Helsingistä Hämeenlinnaan Keimolanportissa kaksi tuntia kahvitellut ihminen, tai autoon verrattuna hitaasti liikkunut jalankulkija. Ne eivät erotu aineistossa.” Liikennevirasto säilyttää keräämäänsä aineistoa Kummalan mukaan viisi vuotta. Tietoja käytetään tilastointiin ja tausta-aineistona esimerkiksi tienparannushankkeita suunnitellessa. ”Aineistosta näemme, jos jossain on jatkuvasti liikennehäiriötä. Sen avulla voimme suunnitella parannuksia, kuten vaikka liikennevalojen ajastamista.”

Read More

Nuorta suomalaishakkeria vastaan nostettiin syytteet Yhdysvalloissa – matkustajakoneen välilasku perättömällä pommiuhalla ja poliisirynnäköitä viattomien koteihin

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 04-03-2017

0

Nuorta suomalaismiestä vastaan nostettiin perjantaina syytteet erittäin poikkeuksellisista rikosepäilyistä. 19-vuotias mies aiheutti syytteiden mukaan muun muassa matkustajakoneen ennalta suunnittelemattoman välilaskun sekä poliisin aiheettomia rynnäkköjä viattomien ihmisten koteihin Yhdysvalloissa.

Suomalaismies joutuu syytteeseen törkeästä petoksesta tapauksessa, jossa American Airlinesin lento teki suunnittelemattoman välilaskun elokuussa 2014.

Lento oli matkalla Yhdysvaltojen Dallasista San Diegoon, mutta se joutui tekemään pommiepäilyn vuoksi välilaskun Phoenixiin. Lennolla oli yhdysvaltalaisviestimien mukaan 179 matkustajaa ja kuusi miehistön jäsentä.

Koneesta ei löytynyt pommia.

Syyttäjän mukaan suomalaissyytetty oli saanut lentoyhtiön vakuuttuneeksi siitä, että lentoon kohdistuu turvallisuusuhka. Teon tarkoituksena oli syytteen mukaan häiritä amerikkalaisen peliyhtiön johtajaa, joka oli samalla lennolla.

Kyseinen johtaja joutui samassa yhteydessä henkilötietoihinsa kohdistuneen tietoverkkorikoksen kohteeksi.

Suomalaismies on syyttäjän mukaan tehnyt myös valheellisia ilmoituksia yksityishenkilöistä kolmelle eri poliisilaitokselle Yhdysvalloissa. Niiden vuoksi sikäläinen poliisi on tehnyt rynnäkköjä uhrien koteihin.

Perättömät ilmiantopuhelut poliisille toivat miehelle syytteet kahdesta petoksesta ja yhdestä petoksen yrityksestä.

Lisäksi miestä vastaan on nostettu syyte tietoliikenteen häirinnästä. Syytteen mukaan hän on häirinnyt ulkomaalaisen järjestön verkkosivuja ja sähköpostiliikennettä.

Miehen epäillään tehneen tietoverkkorikokset alle 18-vuotiaana vuosina 2013–2014 Espoosta käsin. Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI avusti tutkinnassa Suomen keskusrikospoliisia.

Syytetty on osittain kiistänyt syyllistyneensä tekoihin.

Syyttäjä päätti joidenkin rikosepäilyjen osalta olla nostamatta syytteitä nuorta miestä vastaan.

Hänen epäiltiin muun muassa murtautuneen elokuussa 2014 Sony Computer Entertainment America -peliyrityksen tiedostopalvelimelle, ladanneen sieltä muutaman tiedoston sekä ladanneen palvelimelle kuvatiedoston Isis-terroristijärjestön lipusta. Syyttäjän mukaan mahdollinen tietomurtorikos on vanhentunut.

Sama 19-vuotias mies on aiemmin tuomittu muun muassa yli 50 000 törkeästä tietomurrosta. Hän on toiminut Hack the Planet- ja Lizard Squad -nimisissä hakkeriryhmissä.

Oikeudenkäynti järjestetään aikanaan Espoon käräjäoikeudessa.

Nyt.fi haastatteli miestä vuoden 2014 lopussa eli samoihin aikoihin, jolloin hänen epäillään syyllistyneen poliisin nyt tutkimiin rikoksiin.

Tuolloin hän sanoi olleensa jossain määrin aktiivinen hakkeripiireissä 4–5 vuotta – siis jo ainakin 13-vuotiaasta alkaen.

American Airlinesin lento joutui tekemään aiheettoman välilaskun pommiepäilyn vuoksi Yhdysvalloissa elokuussa 2014. Nuori suomalaismies joutuu tapauksen vuoksi käräjille.

Write a comment