Featured Post

Autotallien aarteet: Olavi Virran keikkabussi teki kierroksen Malmin l

Dallape-Sisuna tunnettu linja-auto kuskasi aikoinaan tunnettuja muusikoita. Isoimmat tähdet sen punaisilla takapenkeillä olivat eittämättä Olavi Virta ja Georg Malmsten. Sisu 322 on rakennettu vuonna 1933. Sen ensimmäinen matka oli epäonninen. Turisteja Keski-Eurooppaan kuljettanut yrittäjä teki vararikon, ja bussi palautui valmistajalle. Sen jälkeen bussi palveli sotaan asti orkesterin keikka-autona. Sodassa bussia käytettiin ambulanssina. Sen erikoisuus ovat joka penkkiriville erikseen avautuvat ovet. Nykyään bussi on Helsingin seudun automobiiliklubin omistuksessa. Videolla bussin vaiheista kertoo Matti Herlevi.

Read More

Vantaalaisen autoharrastajan tallista löytyi vähän harvinaisempi farmari, joka on 6,8-litrainen voimanpesä –"Tämä ei ole mikään tupperwarekippo"

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 01-03-2017

0

Dodge on yhdysvaltalainen autonvalmistaja. John ja Horace Dodge aloittivat kulkupelien rakentamisen jo 1800–1900 -lukujen vaihteessa. Aluksi tuotannossa olivat polkupyörät, mutta autoistumisen päästyä vauhtiin myös Dodge Brothers Motor Vehicle Company panosti voimalla uuteen teollisuudenalaan. Yhtiö kasvoi vauhdilla ja 1920-luvulla Dodge oli ensimmäinen yhdysvaltalainen autonvalmistaja, joka laajensi tuotantoaan Eurooppaan. Historian myllerryksessä perinteikäs autoyhtiö ajautui monien vaiheiden jälkeen Chrysler Corporationin haltuun. Dodge säilyi vakavasti otettavana tuotteena läpi vuosien, vaikka monia Chryslerin alaisuudessa toimineita automerkkejä lopetettiin yksi toisensa perään.

Dodge Coronet oli tuotannossa vuosina 1949-1976. Ajalleen tyypillisesti kaikki Coronet -mallit erosivat ulkoisesti toisistaan hyvin paljon. Jokainen malli ilmentää omaa vuosikymmentään. 1940-luvun pyöreät linjat muuttuivat monien versioiden kautta 1970-lukulaiseen kulmikkuuteen.

Vantaalaisen Timo Saastamoisen autoaarre on Dodge Coronet vuosimallia 1970. Auto on harvinaisempaa farmarimallia. Vaikka kulkupelillä on kokoa vaikka muille jakaa, se liikkuu vaivattomasti. Autoa puskee eteenpäin 6,8-litrainen voimanpesä. ”Mulla on ollut näitä kolme”, pitkän linjan autoharrastaja kertoo.

Auto oli seissyt synnyinmaassaan käyttämättömänä pitkään, ennen kuin se päätyi pari vuotta sitten Saastamoisen omistukseen. ”Se jobbari, jolta minä tämän ostin, kertoi että tämä oli edellisen kerran ollut liikenteessä vuonna 1982.”

Auto on siis iso ja näyttävä, mutta onko sillä helppo ajaa muun liikenteen seassa? ”Turvallistahan tällä on ajaa kun on enemmän peltiä ympärillä. Ei ole mikään tupperwarekippo niin kuin nämä nykyajan muovihybridit”, Saastamoinen nauraa.

Autotallien aarteet -videoblogin aiemmat jaksot löytyvät täältä

Write a comment