Featured Post

Autospyvideo: BMW i8 nähty talvitestaamassa (Päivitetty videolla)

Päivitetty 29.8.2013: Drive it! pääsi tutustumaan autoon myös etukäteen. Päivitetty 16.8.2013: EVO pääsi tutustumaan autoon jo toistamiseen etukäteen. Päivitetty 7.8.2013: Edmundsin mukaan BMW i8 on tulossa 2013 Frankfurtin autonäyttelyyn. Autoa on mahdollista koeajaa näyttelyssä kahdeksikon muotoisella radalla. Auton tekniset tiedot on myös päivitetty alla. Täältä löydät lehdistötiedotteen: LINKKI. Autossa tullaan huhujen mukaan käyttämään takaikkunassa matkapuhelinteollisuudesta tuttua Gorilla Glass -lempinimellä kulkevaa kemiallisesti kovennettua lasia, jota löytyy mm. Nokian Lumia matkapuhelimista. Erikoislasi valittiin i8:aan äänieristys ja painonsäästösyistä. Autossa käytetään muitakin uusia materiaaleja, kuten itsekantavassa korissa käytetty hiilikuituvahvisteinen muovi (carbon fiber reinforced plastic (CFRP)). Päivitetty 20.4.2013: BMW i8 on saatu kuvattua radalla. Katso video alla. Alkuperäinen artikkeli 21.2.2013: BMW i8 on nähty talvitestaamassa alla olevassa videossa. Värikkäässä naamioinnissa viihtyvästä i8:sta on naamiointi taas hiukan vähentynyt ja auton piirteet tulevat voimakkaammin esiin. Lue myös i8:n pohjalle tulevasta M8 superautosta täällä. BMW i8 konseptiauton tekniset tiedot: -Moottorit: 3-sylinterinen bensamoottori (170kw; 231hv) perässä ja i3:n sähkömoottori keulassa (96 kW; 131hv) -Vääntöä 570 Nm (320Nm bensa + 250 Nm sähkö) -3 ajomoodia – Vain sähkö- tai bensamoottori ja molemmat -1,480 kg -0-100km/h 4.5 sekunnissa -Huippunopeus 250 km/h -2.5 L/100km, CO2-päästöt 59 g/km -35km sähköllä, jopa 120km/h -4 -paikkainen -50:50 painojakauma -Ilmestyy: 2014 Lähde: Automobilemagazinefr,  Edmunds, deutschewelleenglish, BMW ja BimmerPost

Read More

Uber-kuljettaja haukkui yhtiön hintoja, kyydissä ollut toimitusjohtaja tulistui – pyysi videolle tallentunutta riitelyä anteeksi

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 01-03-2017

0

Kyydinvälitysyhtiö Uberin toimitusjohtaja Travis Kalanick sai tiistaina kiusallista julkisuutta, kun uutistoimisto Bloomberg julkaisi videon hänen ja yhtiön kuljettajan välisestä sanaharkasta.

Kojelautakameran helmikuussa tallentamalla videolla Kalanick matkustaa Uberin mustalla autolla, jota yhtiö markkinoi ylellisenä kyytivaihtoehtona.

Kun Kalanickin seuralaiset poistuvat kyydin päätteeksi autosta, kuljettaja ottaa puheeksi Uberin liiketoiminnan ja hinnoittelun. Keskustelun edetessä hän kiivastuu ja sanoo menettäneensä hintojen alentamisen vuoksi suuren summan rahaa.

”Olen vararikossa sinun takiasi”, kuljettaja syyttää.

Myös Kalanick menettää malttinsa. Väittelyn lopuksi hän toteaa, että ”jotkut ihmiset” eivät halua ottaa vastuuta omista asioistaan.

”He syyttävät kaikesta elämässään jotakuta muuta. Onnea vain”, Kalanick tiuskaisee ja paiskaa auton oven kiinni poistuessaan.

Riitely alkaa videon loppupuolella, suunnilleen kohdassa 5.25.

Kalanick lähetti myöhemmin Uberin työntekijöille sähköpostin, jossa hän pyysi käytöstään anteeksi.

”Tähän mennessä olette varmasti nähneet videon, jolla kohtelin Uberin kuljettajaa epäkunnioittavasti. Olisi äärimmäistä vähättelyä sanoa, että olen häpeissäni”, Kalanick kirjoittaa yhtiön julkaisemassa viestissä.

”Saamamme kritiikki on karu muistutus siitä, että minun täytyy muuttua perusteellisesti johtajana ja kypsyä.”

Uber on vuosien varrella ollut usein erilaisten kohujen keskellä. Viimeksi helmikuussa yhtiössä insinöörinä ollut nainen kertoi blogissaan, että hän oli saanut esimieheltään vihjailevia viestejä.

Naisen mukaan yhtiön johto ei suostunut puuttumaan ahdisteluun, vaan nainen itse joutui hankaluuksiin työssään. Toimitusjohtaja Kalanick on kuvaillut tapausta ”kammottavaksi” ja kertonut määränneensä siitä kiireellisen tutkinnan.

Aiemmin tänä vuonna Uberin vastaan aloitettiin boikotointikampanja, jossa yli 200 000 käyttäjää lakkautti Bloombergin mukaan käyttäjätilinsä. Taustalla olivat presidentti Donald Trumpin maahantulorajoitukset, joiden vuoksi taksinkuljettajat kieltäytyivät mielenosoituksellisesti ajamasta John F. Kennedyn lentokentälle. Uber sen sijaan kuljetti ihmisiä kentälle tavallista halvemmalla.

Myös Uberin toimitusjohtajan päätös lähteä mukaan Trumpin talousneuvostoon herätti närkästystä. Myöhemmin Kalanick erosi neuvostosta ja selitti, että hänen osallistumisensa oli tulkittu väärin Trumpin politiikan kannattamiseksi.

Write a comment