Featured Post

Autotestivideo: BMW 535i xDrive Gran Turismo

Drive it! koeajoi BMW 535i xDrive GT:n. Lähde: deutschewelleenglish

Read More

Nissan kehitti auton koirille – lemmikkien puuhia voi seurata ”koirakameralla”

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-02-2017

0

Kun koiran omistaja pohtii auton ostoa, mielessä on oman mukavuuden lisäksi tietenkin se, miten hyvin koira viihtyy autossa.

HS teki pari vuotta sitten vertailun, jossa selvitettiin, mikä auto soveltuu parhaiten sekä koirille että ihmisille. Lue lisää tästä.

Nyt japanilainen autonvalmistaja Nissan kertoo tuovansa markkinoille auton, joka on räätälöity erityisesti koiria ajatellen. Auton nimi on Nissan X-Trail 4Dogs.

Mikä sitten tekee autosta erityisen koiraystävällisen?

Nissanin autossa tavaratila on suunniteltu niin, että siellä on tilaa kahdelle lemmikille. Eläinten kulkua autoon on helpotettu ulosvedettävällä liuskalla, jota pitkin koirat voivat kävellä sisään ja ulos autosta.

Autossa on ulosvedettävä suihku, jolla koirat voi pestä. Suihku muuntautuu tarvittaessa myös kuivaajaksi.

Tavaratilaan on rakennettu myös ruoka- ja juoma-annostelijat.

Ja koska autot ovat nykyään täynnä moderneja vempaimia, auto on varustettu myös teknologialla, jota Nissan kutsuu ”koirakamerateknologiaksi”. Sen avulla koirien puuhia voi katsella auton etupenkiltä, minkä lisäksi myös koirat näkevät etupenkillä istuvat ihmiset. Koirille voi myös jutella ääniyhteyden avulla.

Nissan teki koira-autoaan varten markkinatutkimusta, jonka mukaan 98,7 prosenttia koiran omistajista käyttää autoaan koiransa kuljettamiseen.

Nissanin koiraversio on muokattu Nissan X-Trailista, jonka koeajon pääset lukemaan tästä.

Nissan X-Trail näyttää tältä.

Write a comment