Featured Post

nyt tulee land rover discovery sport

Discovery Sport on uuden Discovery-perheen ensimmäinen jäsen ja sisältää 5+2-istuinjärjestelyn tilassa, joka ei ole suurempi kuin nykyiset 5-paikkaiset premium-SUV-mallit. Discovery Sportin edistyksellinen uusi muotoilu määrittää uutta Discovery-perhettä ja sen optimaalista tilavuutta, mittasuhteita ja asentoa. Johtava muotoilu yhdessä edistyksellisen tekniikan kanssa on luonut dynaamisen profiilin, erittäin monipuoliset sisätilat ja 5+2-istuinjärjestelyn. Land Rover paljasti uuden Discovery Sportin digitaalisesti Spaceport Americassa New Mexicossa, USA:ssa ja käynnisti samalla Land Rover Galactic Discovery -kilpailun. Neljä ystävää voi voittaa ainutlaatuisen matkan avaruuteen Land Roverin kansainvälisen yhteistyökumppanin, Virgin Galacticin, kanssa innovatiivisessa digitaalisessa kilpailussa osoitteessa www.landrover.com/gotospace. Seikkailun henki elää vahvana Discovery Sportin sisätiloissa, jotka on suunniteltu asiakas etusijalla. Matkustamo sisältää korkealaatuisia materiaaleja ja voimakkaan pystykeskikonsolin, joka heijastaa ulkoasun premium-muotoilua. Discoveryn monikäyttöisyyden ydinarvo näkyy kaikkialla. Säilytystiloja on integroitu matkustamoon, ja jopa neljä 12 V:n pistoketta ja kuusi USB-latausliitäntää voidaan asentaa kolmelle istuinriville, minkä ansiosta monia elektronisia laitteita voi ladata samanaikaisesti. Joukko innovaatioita on mahdollistanut Discovery Sportissa monikäyttöisen 5+2-istuinjärjestelyn ensimmäistä kertaa premium-luokan kompaktissa SUV-mallissa. Täysin uusi monivarsituenta taka-akselilla tarjoaa innostavaa ajodynamiikkaa mutta mahdollistaa myös runsaat ja joustavat tilat toisen rivin takana. Yhdessä jousituksen pitkän liikevaran kanssa innovatiivinen taka-akseli varmistaa, että Discovery Sport on mukava, hienostunut ja innostava ajettava. Se säilyttää samalla maasto-ominaisuudet, joista Land Rover on maailmankuulu. Lähestymis-, jättö- ja ylityskulmat ovat 25, 31 ja 21 astetta. Terrain Response -järjestelmä ja kyky kahlata jopa 600 mm syvässä vedessä takaavat, että Discovery Sport tarjoaa luokkansa johtavaa kyvykkyyttä kaikissa olosuhteissa. Kuten jokaisessa uudessa Land Rover -mallissa, turvallisuus on ollut avainasemassa uuden Discovery Sportin kehityksessä. Lopputuloksena on syntynyt luokkansa ensimmäinen jalankulkijan turvatyyny, automaattinen hätäjarrutustoiminto ja huippuluokan korirakenne, joka sisältää sekä erittäin lujaa terästä että kevyttä alumiinia. Tämä on vain murto-osa Discovery Sportin monipuolisesta varustelusta, joka sisältää myös tuulilasinäytön, täysin uuden 8-tuumaista kosketusnäyttöä käyttävän tieto- ja viihdejärjestelmän sekä kallistettavan ja liukuvan toisen istuinrivin, jonka ansiosta sisätiloja voi mukauttaa monipuolisesti. Lanseerauksessa Discovery Sport on varustettu nelisylinterisillä turboahdetuilla bensiini- ja dieselmoottoreilla. Sekä 2,0-litrainen Si4-bensiinimoottori että 2,2-litrainen turbodiesel käyttävät stop/start -tekniikkaa, korkeapaineista suorasuihkutusta, matalakitkaisia komponentteja ja älykästä jarrutusenergian talteenottoa, joka takaa loistavan suorituskyvyn ja taloudellisuuden. Myöhemmin vuonna 2015 valikoimaan liittyy erittäin taloudellinen ED4-turbodieselmoottori. Sen CO2-päästöt ovat vain 119 g/km*. Saatavilla on sekä 9-vaihteinen automaattivaihteisto että 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto sekä etu- ja neliveto. Discovery Sport -malleja valmistetaan Land Roverin palkitulla tuotantolaitoksella Halewoodissa, Liverpoolissa. Se tulee myyntiin vuoden 2015 alkupuolella nykyisen 7-paikkaisen Land Rover Discoveryn rinnalle yli 170 markkina-alueella ympäri maailmaa. * Odottaa homologointia    Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

Read More

69 Eyesin Jyrki Linnankivi kirjoittaa matkoistaan maailman rock-pyhättöihin, mutta pysyttelee itse sivustakatsojana

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-02-2017

0

Muistelmat

Jyrki Linnankivi: Kulkurin valssi. Like. 204 s.

Yön pimeydessä vaeltavien Helsingin vampyyrien salaisuudet pysyvät yhä salaisuuksina.

Helsinkiläinen Jyrki Linnan­kivi, 48, on laulanut 69 Eyes ­-yhtyeessään kohta kolme vuosikymmentä, mutta vieläkään ei ole elämäkerran aika. Hänen ensimmäinen kirjansa Kulkurin valssi kokoaa matkamuistoja maailmalta, mutta päätyöhönsä laulaja viittaa vain sivulauseissa.

Tähän lienee kaksi syytä. ­Sosiaalisen median aikana 69 Eyes alkaa olla viimeisiä yhtyeitä, jotka yhä suojelevat sarja­kuvamaista kauhuimagoaan arkitodellisuudelta.

Toisaalta tarina ei ole vielä valmis: 69 Eyes jatkaa edelleen, ja Linnankivi on vasta nyt ottanut askeleita omillaan. Kirjan jatkeeksi on luvassa ensimmäinen sooloalbumi.

Kirja haikailee kadonneeseen aikakauteen, kuten Linnankivi itsekin moneen kertaan myöntää.

Tarina pääsee vauhtiin 1980- ja 1990-lukujen taitteen Amerikassa, josta hän löytää unelmiensa maailman. Rockbändit ovat kovaäänisiä ja koreita ja tytöt vielä koreampia.

Pidot jatkuvat aamuun, ja yökerhoissa voi törmätä Axl Rosen ja Lemmyn kaltaisiin maailmantähtiin. Ovet aukeavat suomalaispojalle, kun hän paljastuu Hanoi Rocksin ja Smackin maamieheksi.

Eletään glam- ja goottirockin kulta-aikaa, ja sen hiljalleen hiipuvaa liekkiä Linnankivi jäljittää New Yorkista Los Angelesiin, Lontoosta Pariisiin ja Roomasta Tukholmaan. Tarinat eivät ole elämää suurempia, mutta ajankuvaa ja maailman muutosta ne tallentavat.

Kun Linnankivi vuosikymmeniä myöhemmin palaa New Yorkiin, hän ei tunnista edes kaupungin tuoksua. Huomio on todellinen: vaarallisesti viettelevä Manhattan on historiaa ja rock-kulttuuri on siivottu saarelta sivuun ison rahan tieltä.

Takavuosien esikuvista on tullut nostalgiaa, historian sivuilta unohtuneita sankareita tai ruumiita. Suomalaisista kollegoista omat lukunsa ansaitsevat vain Mana Manan Jouni Mömmö ja Smackin Claude – molemmat jo kauan sitten kuolleita.

Linnankiveä riivaava matkakuume ei silti ota hellittääkseen.

Tarina kääntyy uusille raiteille, kun suurkaupunkien klubit vaihtuvat ”Äiti Afrikkaan”. Unicefin hyväntahdonlähettiläänä hän pääsee tutustumaan maanosan ankaraan todellisuuteen, jäljittämään bluesin todellisia juuria ja tutustumaan voodookulttuuriin.

Kulkurin valssissa Linnankivi esiintyy usein sivustakatsojana, joka tekee huomioita ympärillään avautuvasta maailmasta.

Poukkoillen etenevä kertomus jättää janoamaan raskaampaa sisältöä. Toivottavasti ensi kerralla Linnankivi etenee elämänsä suurimpaan tarinaan: siinä hän on itse tekijänä, maailmaa kiertävän rockyhtyeen laulajana.

Write a comment