Featured Post

Fakta: Tesla Model S P90D

 HS testasi autopilottia Teslan tehokkaimmalla mallilla, Model S P90DL:llä.  Auto kiihtyy nollasta sataan 3 sekunnissa.  Suomessa auto maksaa 143 905,73 euroa.

Read More

Kia haastaa premium-merkit tehoautollaan, mutta kuka ostaisi sportti-Kian?

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 17-01-2017

0

Jos haluaa ostaa uudet pöksyt, valinnanvaraa on paljon.

Esimerkiksi farkkukaupoilla voi tuhlata aikalailla samannäköisiin ja samoilla ominaisuuksilla varustettuihin housuihin 50 euroa tai 350 euroa.

Jälkimmäisissä voi olla esimerkiksi luotettavuuteen liittyviä vahvuuksia, materiaali voi olla miellyttävämpää ja ehkä istuvuuskin on parempi, mutta silti: ne eivät varmasti ole seitsemän kertaa paremmat kuin ne 50 euron housut.

Mutta ne ovat ehkä Tom Fordit, Stefano Riccit tai Guccit. Siksi ne maksavat. Kuten monesti kalleimmista tuotteista sanotaan: se on farkkujen Mersu.

Ne 50 euron pöksyt taas ovat ehkä halpakaupan oma merkki. Ja vaikka niitä housuja ehostaisi kullalla, silkillä ja hopealla, ne eivät silti mene kaupaksi 350 euron hintaan, koska niiden brändi on huono.

Tämän pitkän alustuksen jälkeen päästään tämän artikkelin pääkysymykseen: Miksi kukaan ostaisi uuden, sporttisen Kian, kun samalla rahalla saisi Audin, BMW:n tai Mercedeksen?

Eteläkorealainen Kia on tuomassa markkinoille mielenkiintoisen auton.

Sen nimi on Kia Stinger GT, ja se on aika hieno.

Kysymys ei ole varsinaisesta urheiluautosta, vaan GT:stä eli Gran Turismosta tai Grand Touringista. Se on omituinen termi, joka viittaa urheilulliseen mutta mukavaan, isohkoon autoon, jolla on mukavaa taittaa pidempää matkaa, mutta joka on kotonaan myös moottoriradalla.

Kia Stinger on myös suorituskykyinen.

Auton tehokkaammassa versiossa on 3,3-litrainen V6-moottori, joka tuottaa 365 hevosvoimaa. Kiihtyvyys nollasta sataan on 5,1 sekuntia.

Kiihtyvyys on samaa luokkaa kuin Audi S4 -autossa, joka on Audin A4-sarjan tehomalli.

Stingerin nopeutta on oletettavasti myös miellyttävää hallinnoida, sillä auton suunnittelusta on vastannut BMW:n urheiluautomallien eli M-sarjan mallien entinen johtaja Albert Biermann.

Kia on myös tilava, kertoo moni auton Detroitin autonäyttelyssä nähnyt toimittaja.

Auto on kuulemma tilavampi, kuin sen kilpailijat, eli esimerkiksi BMW 4-sarjalaiset ja Audin A5-sarjalaiset.

Auton hinta ei ole vielä tiedossa, mutta siitä on tehty arvauksia.

Esimerkiksi Top Gearin mukaan tehokkaamman mallin hintaluokka on sama, kuin Audi S4:llä, BMW 440 Gran Coupella, Jaguar XE S:llä ja Mercedes-Benz AMG C43:lla.

Suomessa hinta tulisi siis näiden verrokkien perusteella olemaan jossain 100 000 euron korvilla.

Jos hinta on suurin piirtein Top Gearin povaama tai vähän matalampikin, siinä on todennäköisesti Kian suurin haaste ongelma.

Kia kun on Kia.

Kia on enemmän se vaatekaupan oma, käytännöllinen ja edullinen housumerkki, ja Jaguar, BMW, Audi ja Mercedes ovat jos eivät nyt Guccia niin ainakin Hugo Bossia tai Gantia.

Ja jos saa suurin piirtein samaan hintaan suurin piirtein samanlaisen tuotteen, jossa on verrattomasti enemmän brändiarvoa, saattaa olla vaikeaa perustella, miksi tyytyisi siihen vaatekaupan omaan merkkiin – Kiaan.

Tarkoitus ei ole parjata Kiaa. Tämä korealaismerkki on nykyään erittäin luotettava ja myyty auto, ja testien mukaan autot ovat oikeasti todella hyviä.

Mutta hohdokkaassa brändissä ei ole kysymys luotettavuudesta tai siitä, kuinka paljon saa rahalleen vastinetta. Tästä hyvä esimerkki ovat esimerkiksi italialaiset urheiluautot: eiväthän ne superkalliit kapistukset mitään kestä, mutta se on tavallaan jopa osa niiden oikukasta charmia.

Ja päinvastoin: Volkswagen Phaeton oli VW:n yritys lanseerata loistoauto.

Eihän sitä oikein kukaan ostanut, vaikka se oli halvempi ja varmasti vähintään yhtä hyvä kuin kilpailijansa, sillä siinä ei ollut hohdokkuutta. Bentleyssa kun on aina enemmän vetovoimaa kuin Volkswagenissa.

Brändin muuttaminen ja vieminen laatuvaikutelmallisempaan suuntaan on aikaa vievää, mutta mahdollista.

Ei ole esimerkiksi hirveän montaa vuotta siitä, kun Skoda oli synonyymi peltikasalle, joka olisi syytä tuikata tuleen sen sijaan että se vietäisiin kolistelemaan ihmisten harmiksi julkisille paikoille.

Nykyään Skodaa pidetään laadukkaana autona. Se oli taas tänä vuonna esimerkiksi työsuhdeautoissa se kaikista liisatuin automerkki.

Kia Stinger GT:n kohtalo ratkeaa syksyllä, jolloin auton olisi tarkoitus saapua Euroopan markkinoille.

Write a comment