Featured Post

Peltipoliisi teki historiaa ja seuloi liikenteestä epäillyn rattijuo

Helsingin poliisilla on tutkinnassaan historiallinen rikosepäily. Poliisi epäilee miestä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja liikennerikkomuksesta. Historiallisen epäilyistä tekee se, että poliisi epäilee miestä rattijuopumuksesta kameran kuvan perusteella. Artikkeliin...

Read More

Vielä tänään voit hakea uutta ajokorttia pitkällä voimassaololla – Trafin palvelu kaatui ruuhkasta

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 31-10-2016

0

Uusiin ajokortteihin muutoksia

 Marraskuun alusta lähtien ajokortin kaksoiskappale myönnetään 15 vuodeksi, mutta kuitenkin enintään 70-vuotiaaksi asti. Ajokortti annetaan 65 ikävuoden jälkeen kuitenkin 5 vuodeksi.

 Kuorma- ja linja-autokortit annetaan 5 vuodeksi, mutta kuitenkin enintään 70-vuotiaaksi asti. Ajokortti annetaan 68 ikävuoden jälkeen 2 vuodeksi.

 Kaikki ennen 19.1.2013 myönnetyt ajokortit ovat voimassa enintään 18.1.2033 asti, vaikka niihin olisi merkitty myöhempi voimassaoloaika. Tämä muutos tuli voimaan jo vuonna 2013.

Suomen ajokorttilainsäädäntö uudistuu tiistaina.

Uudistus koskee ajokorttien kaksoiskappaleita, jollainen on tilattava esimerkiksi hukkuneen ajokortin tilalle.

Uudistus vaikuttaa ajokorttien voimassaoloaikaan. Aikaisemmin uudet ajokortit olivat voimassa 18.1.2033 tai 70-vuotissyntymäpäivään asti. Tiistaista eteenpäin tällaiset ajokortin kaksoiskappaleet ovat voimassa 15 vuotta.

Tämä maanantai on viimeinen päivä, jonka aikana voi tilata henkilöauton ajokortin kaksoiskappaleen vanhan lainsäädännön puitteissa. Tällainen ajokortti on voimassa siis 17 vuotta eli vuoteen 2033 tai kunnes kortin haltija täyttää 70 vuotta.

Tiistaista eteenpäin tilattavat henkilöauton ajokortit ovat voimassa 15 vuotta, joten jos ajokortin tilaa tänään, se on voimassa enimmillään runsaan vuoden pidempään kuin huomenna tilattava kortti.

Uusi viidentoista vuoden voimassaoloaika koskee myös mopoja, moottoripyöriä ja traktoreita. Sen sijaan kuorma-, ja linja-autokortit ovat jatkossa edelleen voimassa viisi vuotta.

Ajokortin voi tilata Trafin nettipalvelusta, joka löytyy tämän linkin takaa. Uuden ajokortin tilaaminen maksaa 20 euroa.

Kello 12 jälkeen maanantaina palvelu oli poissa käytöstä, koska palvelu ylikuormittui kävijämääristä.

Miksi ajokorttilainsäädäntö uudistuu?

Suomi uudistaa lainsäädäntöä EU-komission vaatimuksesta. EU:n ajokorttidirektiivin tavoitteena on yhdenmukaistaa eri EU-maiden ajokortteja.

”Näin ajokortit ovat helpommin luettavissa eri EU-maissa”, sanoo Trafin yksikönpäällikkö Simo Karppinen.

Ajokorttilainsäädäntö uudistui edellisen kerran vuonna 2013, jolloin kaikista uusista ajokorteista tuli määräaikaisia. Joten jos olet saanut ajokortin 19.1.2013 jälkeen, tämä uudistus ei koske sinua.

Vuoden 2013 uudistuksen yhteydessä voimaan tuli uusi lainsäädäntö, jota monet autoilijat eivät tiedä. Sen myötä kaikki ennen 19.1.2013 myönnetyt ajokortit ovat voimassa enintään 18.1.2033 asti, vaikka niihin olisi merkitty myöhempi voimassaoloaika.

Kannattaako minun tilata uusi ajokortti tänään?

Uuden ajokortin tilaamista kannattaa harkita esimerkiksi silloin, jos sinulla on vanha pahvikortti, jonka voimassaoloaika päättyy vuonna 2033. Jos tilaat uuden kortin tänään, uusi kortti on voimassa vuoteen 2033. Jos taas tilaat uuden kortin huomenna, se on voimassa 15 vuotta eli vuoteen 2031.

”Eniten tämä muutos vaikuttaa kuorma- ja linja-autokortin haltijoihin, jotka joutuvat nyt uudistamaan korttinsa jatkossa useammin”, Karppinen sanoo.

Monet ovat tilanneet uuden ajokortin, eli ajokortin kaksoiskappaleen, tämän kuun aikana. Maanantaina uuden kortin tilaajia on ollut niin paljon, että Trafin palvelimet ylikuormittuivat, Karppinen kertoo.

”Häiriöitä oli sen verran, että suljimme palvelun. Aikamoinen ryntäys on tullut. Yritämme saada sen kuntoon loppupäiväksi”, Karppinen sanoi puolen päivän aikoihin.

Uutta ajokorttia haetaan tavallisesti, kun ajokortti katoaa, tuhoutuu tai varastetaan. Uuden ajokortin voi tilata myös silloin, jos haluaa vaihtaa vanhan pahvisen ajokorttinsa uuteen tai jos kortin haltijaa ei enää tunnista kortin valokuvasta.

Lisää tietoa Trafin sivuilta.

Uusiin ajokortteihin muutoksia

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 31-10-2016

0

 Marraskuun alusta lähtien ajokortin kaksoiskappale myönnetään 15 vuodeksi, mutta kuitenkin enintään 70-vuotiaaksi asti. Ajokortti annetaan 65 ikävuoden jälkeen kuitenkin 5 vuodeksi.

 Kuorma- ja linja-autokortit annetaan 5 vuodeksi, mutta kuitenkin enintään 70-vuotiaaksi asti. Ajokortti annetaan 68 ikävuoden jälkeen 2 vuodeksi.

 Kaikki ennen 19.1.2013 myönnetyt ajokortit ovat voimassa enintään 18.1.2033 asti, vaikka niihin olisi merkitty myöhempi voimassaoloaika. Tämä muutos tuli voimaan jo vuonna 2013.

Apple ja Google kääntävät autoprojektiensa kurssia – Fordin johtaja hykertelee

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 31-10-2016

0

Vielä kuukausia sitten useilla uutissivustoilla kerrottiin, kuinka teknologiayhtiö Apple tulee käytännössä varmasti tekemään oman auton.

Hanketta kutsuttiin Project Titaniksi. Sitä ei koskaan vahvistettu virallisesti, mutta esimerkiksi Applen erinäiset autoalan rekrytoinnit viittasivat siihen vahvasti.

Sitä paitsi, miksi Apple ei olisi lähtenyt tähän maailman suurimpaan bisnekseen? Sillä on suuret kassavarat ja paljon huippuosaamista teknologia-alalta, joka tulee itse ajavien autojen myötä olemaan yhä tärkeämpää autonvalmistajille.

Nyt useat uutissivustot kertovat nimettömien lähteiden mukaan, että Apple ei ole enää valmistamassa autoa.

Useat Applen väitetyssä autoprojektissa mukana olleet ovat myös saaneet myös potkut.

Eikä tässä vielä kaikki.

Googlen itse ajavien autojen projekti on ollut käynnissä vuodesta 2009. Hiljattain myös Google on ilmoittanut, että se ei aio ryhtyä rakentamaan autoja, vaan ”kuljettajia”.

Tällä Google tarkoittaa nimenomaan sitä, että se keskittyy itse ajavaan teknologiaan, ei öljyiseen autoteollisuuteen.

Autonewsin lähteiden mukaan Googlen toinen perustaja Larry Pagen ”sydän särkyi”, kun hän huomasi, miten hidasta itse ajavan auton projektin eteenpäinvieminen oli. Bisnesmallin suhteen oli paljon epäselvyyksiä, ja johtajia tuli ja meni.

Ikävää heille, mukavaa joillekin muille. Ainakin yksi mies nimittäin vaikuttaa tyytyväiseltä teknologiayhtiöiden hankalaan asiantilaan.

Rivien välistä voi lukea, että mies nimeltä Bill Ford hykertelee tyytyväisenä katsellessaan teknologiayhtiöiden kujanjuoksua autonvalmistusalalla.

Autonvalmistaja Fordin hallituksen puheenjohtaja Bill Ford sanoi Autonewsin mukaan:

“Autojen tulevaisuus on Detroitissa, ei Piilaaksossa.”

Ford on Autonewsin mukaan kyllästynyt kuulemaan mantraa, joka kertoo, kuinka autonvalmistuksen tulevaisuus olisi Piilaaksossa eli teknologiayhtiöiden kodissa, ja kuinka perinteinen, polttomoottorisavuja puhiseva ja metallia taivuttava autonvalmistuskaupunki Detroit olisi menneen talven lumia.

”On ollut sellainen oletus, että me olisimme liian tyhmiä siihen (itse ajavien autojen teknologian valmistamiseen). Nyt keskustelu on muuttunut”, Ford sanoi Autonewsin mukaan.

Autonvalmistus on poikkeuksellisen monimutkainen ala, joka vaatii hirvittävän suuria investointeja, todella monen alan osaamista ja pitkäjänteisyyttä sekä valmistajalta että sijoittajilta.

Jo kehityskustannukset uuden automallin kohdalla saattavat olla miljardi euroa. Tuotantolinjaston käyntiin saaminen laitteineen on massiivinen urakka, ja sitten se pitää saada pysymään käynnissä, mikä vaatii sujuvaa ja kattavaa tavarantoimittajaketjua, jota täytyy niin ikään hallinnoida.

Esimerkiksi Tesla on huomannut tämän.

Tesla on tehnyt tänä vuonna ensimmäistä kertaa voittoa, vaikka Tesla on valmistanut ja myynyt autoja verrattain menestyksekkäästi jo kauan.

Sen Model S -malli tuli pitkän ja kalliin kehitystyön jälkeen myyntiin jo vuonna 2012, ja siitä lähtien Musk on tehnyt kaikkensa pitääkseen sijoittajat rauhallisina sen suhteen, että rahaa alkaa joskus tulla.

Googlen robotiikkaosaston entinen johtaja ja nykyinen Toyotan teknologiajohtaja James Kuffner sanoi Autonewsin mukaan, että teknologiayhtiöt alkavat vasta nyt ymmärtää, miten monimutkainen prosessi autonvalmistaminen on.

”Sanoivat pääomasijoittajat mitä tahansa, auton tekeminen on hankalaa”, hän sanoi.

Nämä käänteet ovat saaneet ainakin Bill Fordin uhmakkaaksi.

”Ennen meille sanottiin, että me tulemme olemaan pienellä voittomarginaalilla operoivia kokoojia muiden yhtiöiden tyylikkäälle teknologialle. Me emme halua olla sitä, emmekä me tule olemaan sitä”, Ford sanoi.

Autonewsin mukaan ainakin Volkswagen, Toyota ja General Motors ovat käyneet keskusteluja Googlen ja Applen kanssa siitä, miten valta pitäisi jakaa tulevaisuudessa itse ajavien autojen suhteen, mutta yhteisymmärrykseen ei ole päästy.

Kyse on valtavasta bisneksestä. Mitä isommista voitoista puhutaan, sitä ahneemmiksi ja epäluuloisemmaksi kilpailun osapuolet tuntuvat käyvän.

Mutta onko nyt oikea hetki kaivautua poteroihin?

Perinteisten autonvalmistajien ja teknologiayhtiöiden saattaisi olla hedelmällistä tehdä yhteistyötä eikä käydä kukkotappeluun, sanoi teknologiayhtiöitä ja autonvalmistajia konsultoiva Scott Corwin Autonewsin mukaan.

”Millään yrityksellä ei ole resursseja tai tietotaitoa koota tätä (itse ajavien autojen) palapeliä itsekseen kasaan.”

Tämän ovat huomanneet jo muutamat yhtiöt. Sillä aikaa, kun Bill Ford lakeijoineen pörhistelee kilpaa rintaansa teknologiayhtiöiden kanssa, muun muassa Volvo ja Uber sekä Fiat Chrysler ja Google tekevät tiivistä yhteistyötä.

Ehkä nämä yhtiöt ovat ajatelleet, että laiha sopu on verrattomasti tuottavampaa kuin lihava riita.

HS koeajoi: Opel Mokka X on kohtuuhintainen pikkumaasturi

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-10-2016

0

Opel Mokka X Innovation 1.4T A6 4×4

 Mokka X tarjoaa hyvin vastinetta rahalle. Myös auton lisävarusteet ovat kohtuuhintaisia.

 Moderni 1,4-litrainen turbomoottori on kohtuuhintainen. Kulutus automaattivaihteiston yhteydessä jää kuitenkin yllättävän korkealle.

 Mukava jousitus nielee tien epätasaisuudet hyvin. Ajettavuus ja ohjaustuntuma ovat toisaalta ikävän etäisiä.

 Opelin OnStar-järjestelmä sisältyy Innovation-varustetasoon ja tarjoaa asiakaspalvelua tien päällä.

 

 Hinta: 34 144 euroa.

 Päästöt: 150 g/km.

 Kulutus: 6,5 l/100km.

 Kilpailijoita: Nissan Qashqai, Mitsubishi ASX, Honda CR-V, VW Tiguan, Peugeot 3008, Suzuki Vitara.

Opelin myynti on kasvanut Suomessa selvästi parin viime vuoden aikana. Suurin veturi on ollut uusi Astra, joka valittiin viime vuonna vuoden autoksi.

Myynti lähti kuitenkin nousuun jo 2013, kun Mokka-malli tuli myyntiin. Nyt autosta on myynnissä kasvojenkohotuksen kokenut versio. Samalla nimen perään on lisätty iso X-kirjain.

Miksi juuri tämä pieni katumaasturi nosti Opelin kasvuun?

Vastinetta rahalle

Ainakin hinta on kohdallaan. Malliston edullisin auto maksaa hieman alle 23 000 euroa.

Tonnin lisäsijoituksella pääsee käsiksi moderniin 1,4-litraiseen ja 140-hevosvoimaiseen turbobensaan. Toisen tonnin sijoittamalla saa automaattivaihteiston. Kohtuullisen hinnoittelun vuoksi yli puolet Mokka-malleista myydään automaattina.

Koeajoyksilö oli voimalinjaltaan malliston huipulta: neliveto, automaattivaihteisto ja tehokkaampi 152-hevosvoimainen versio turbomoottorista. Hyvin varustellun koeajoauton runsaan 34 000 euron hinta on sekin maltillinen.

Voit katsella Mokkaa eri puolilta liikuttamalla oheista liukuria:

Millainen tekniikka?

Koeajoauton 1,4-litrainen turbomoottori kuljettaa Mokka X:n kokoista autoa mukavasti. Koko 240 newtonmetrin vääntömomentti on tarjolla jo matalilla kierroksilla. Pikkuinen moottori lämpenee miellyttävän nopeasti heti liikkeellelähdön jälkeen.

Automaattivaihteiston ja nelivedon yhdistelmällä käytännön polttoaineenkulutus on korkeanpuoleista. Pääkaupunkiseudulla bensiiniä paloi lähes yhdeksän litraa satasella. Sekalaisessa matka-ajossa kulutus jäi 7,5 litran tuntumaan.

Osasyy saattaa olla auton vanhahtavalta tuntuva automaattivaihteisto, joka luistaa kiihdytyksissä varsinkin kylmänä.

Ajotuntuma on pieneksi katumaasturiksi ikävän etäinen. Tunnoton ohjaus ja kovassa vauhdissa epämääräisen tuntuinen alusta eivät lisää luottamusta.

Matkanteko Opelilta kuitenkin sujuu. Mukava alusta ja korkeat 55-profiilin renkaat nielevät tien epätasaisuudet hämmästyttävän hyvin.

Millaisia varusteita?

Mokka X:n yhteydessä esiteltiin Opel OnStar -järjestelmä Suomeen. Järjestelmän juuret ovat Yhdysvalloissa kolari- ja hätätilanteiden apujärjestelmänä.

Nyt järjestelmä tarjoaa lisäturvan ohella henkilökohtaista asiakaspalvelua. Nappia painamalla kuljettaja voi esimerkiksi kysyä palvelusta suomeksi reittiohjeita tai perheelle soveltuvan ravintolan tietoja, jolloin matkan keskeyttämisen kännykän selaamiseksi voi unohtaa.

Lisäksi auton sijaintia ja tietoja voi tarkastella matkapuhelimella tai internetselaimella.

Opelin autoon tarjoamat varustetasot ovat miellyttävän simppelit, edullinen Enjoy ja runsaasti varusteltu Innovation.

Koeajoauton laaja Innovation-varustelu sisältää esimerkiksi navigaattorin kahdeksantuumaisella kosketusnäytöllä, avaimettoman käytön, peruutuskameran ja kaistavahdin. Aktiivista vakionopeudensäädintä ei ole lisävarusteluettelossa.

Kohtuuhintaisen nahkaverhoilun mukana autoon tulevat laajasti säädettävät AGR-istuimet. Niiden avulla myös pitkä kuljettaja saa mukavan ajoasennon ratin takana.

Kokonaisuutena Mokka X tarjoaa hyvin vastinetta rahalle. Se sopii hyvin korkeaa nelivetoista autoa tarvitsevalle tai pienen perheen käyttöön.

Kohtuullisen kokoinen tavaratila nielee useamman kaiverrusaihion.
Takatilat ovat kohtuulliset. Pitkälle matkustajalle jalkatila on ahdas.
Etuistuimet säätyvät kahdeksansuuntaisesti, jolloin myös pitkä kuljettaja saa hyvän ajoasennon.
Sisusta tuntuu auton hintaan nähden melko laadukkaalta.
Manuaalitilassa automaattivaihteisen auton vaihdekeppi on asennossa, jossa peukalo ei oikein taivu sopivaan asentoon ja vaihteiden vaihto kepin päältä on hankalaa.
OnStaria ohjataan peilin painikkeilla. Keskimmäinen painike soittaa suomenkieliselle asiakaspalvelijalle.
Selkeä mittaristo tarjoaa nykyaikaisen informaationäytön.
Opel on onnistunut vähentämään nappulaviidakkoa, joten käyttö on selkeämpää.
Auton tietoja ja sijaintia voi tutkia MyOpel-kännykkäsovelluksella.

Koeajossa: Opel Mokka X Innovation 1.4T A6 4×4

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-10-2016

0

 Mokka X tarjoaa hyvin vastinetta rahalle. Myös auton lisävarusteet ovat kohtuuhintaisia.

 Moderni 1,4-litrainen turbomoottori on kohtuuhintainen. Kulutus automaattivaihteiston yhteydessä jää kuitenkin yllättävän korkealle.

 Mukava jousitus nielee tien epätasaisuudet hyvin. Ajettavuus ja ohjaustuntuma ovat toisaalta ikävän etäisiä.

 Opelin OnStar-järjestelmä sisältyy Innovation-varustetasoon ja tarjoaa asiakaspalvelua tien päällä.

 

 Hinta: 34 144 euroa.

 Päästöt: 150 g/km.

 Kulutus: 6,5 l/100km.

 Kilpailijoita: Nissan Qashqai, Mitsubishi ASX, Honda CR-V, VW Tiguan, Peugeot 3008, Suzuki Vitara.

Työoikeus linjasi: Brittiläiset Uber-kuljettajat eivät ole yrittäjiä vaan työntekijöitä

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-10-2016

0

Brittiläiset Uber-kuljettajat voittivat perjantaina työoikeuskiistan, minkä ansiosta kuljettajat luetaan tästä lähtien työntekijöiksi, eikä itsensätyöllistäjiksi tai yrittäjiksi kuten tähän saakka.

Päätöksen myötä Uber-kuljettajille kuuluvat nyt muun muassa lomarahat, minimipalkka sekä palkalliset tauot, kertoo BBC.

Yhdysvaltalaisen kyydinvälityspalvelu Uberin mielestä kuljettajat eivät ole olleet työsuhteessa, vaan itsensätyöllistäjiä.

Perjantaina päätöksensä saanut kiista Uberin ja kuljettajien välillä koski vain kahta kuljettajaa, mutta sen katsottiin olevan sovellettavissa muihinkin kuljettajiin.

BBC:n arvion mukaan Englannissa ja Walesissa toimii noin 40 000 Uber-kuljettajaa.

”Tämä on monumentaalinen voitto, jolla on suuria positiivisia vaikutuksia kuljettajien elämään”, sanoi Uber-kuljettajia kiistassa edustanut lakimies Maria Ludkin.

Uberin Britannian-edustaja Jo Bertram oli toista mieltä.

”Kymmenettuhannet ajavat Uberilla juuri siksi, että he haluavat olla itsensätyöllistäjiä ja oman itsensä pomoja. Kuljettajien merkittävä enemmistö haluaisi säilyttää vapauden ja joustavuuden kuljettaa ihmisiä juuri silloin kun heille itselleen sopii”, Bertram sanoi.

Suomessa poliisi on ryhtynyt tekemään rikosilmoituksia Uber-kuljettajista. Syyskuussa Helsingin hovioikeus vahvisti kahden Uber-kuljettajan sakkotuomiot luvattoman taksiliikenteen harjoittamisesta.

Maailmalla suureen suosioon noussut Uber-palvelu on ollut Suomessa käytössä syksystä 2014. Kyytiä tarvitseva voi tilata kuljetuksen Uber-sovelluksen avulla, ja kuskit saavat tiedon asiakkaista omaan sovellukseensa. Matkustaja maksaa kyydin Uber-yhtiölle luottokorttitietojensa avulla, ja yhtiö tilittää kuskille 80 prosenttia maksusta.

Toiminnan laillisuudesta on kiistelty alusta alkaen. Keskeinen kiista on koskenut sitä, onko Uber-kuljetuksissa kyse ammattimaisesta henkilöiden kuljettamisesta ja pitäisikö kuskeilla olla taksilupa.

Mercedes-Benzin uusi lava-auto ja kolme muuta autobrändien syrjähyppyä – ”Mikään ei ole enää pyhää”

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-10-2016

0

Kun ajattelet lava-autoja, mieleesi tuskin tulee Mercedes-Benz.

Nyt saksalaisyhtiö kuitenkin lähtee valloittamaan uutta autosegmenttiä X-mallistollaan. Kyseessä on avolava-auto eli pick-up.

Yhtiö esitteli tällä viikolla kaksi erilaista X-sarjan konseptimallia, jotka ovat menossa tuotantoon vuoden päästä.

Autot pohjautuvat Nissan Navara -autolle, ja ne on varustettu nelisylinterisellä dieselmoottorilla tai V6-dieselmoottorilla ja nelivedolla.

Mercedes-Benzin hillityn tyylikkääseen brändiin lava-autot eivät heti tunnu istuvan. Se ei kuitenkaan ole ensimmäinen autonvalmistaja, joka on viime aikoina lähtenyt yllättäville urille.

Vaikka Suomessa ei juuri pick-upeilla ajeta, maailmanlaajuisesti segmentti on erittäin suosittu. Pick-up on enimmäkseen esimerkiksi Yhdysvalloissa, Australiassa ja Afrikassakin suosiossa oleva autotyyppi.

Sen ostoa voi perustella sen sopivuudella työkäyttöön – ja ovathan pick-upit räyhäkkään kokoisia ja näköisiä menopelejä. Tämä vetoaa moneen autointoilijaan etenkin Yhdysvalloissa, jossa suuret autot ja suuret moottorit ovat edelleen muodissa.

Mutta Mercedes-Benz ja lava-autot? Brändin sisäisen ristiriidan voisi muotoilla näin: voitko kuvitella Armanin pukuun pukeutuvan pankkiirin lava-autossa?

Miksei, ajatellaan ilmeisesti Mercedeksellä. Tai ainakin niin voi päätellä kahden konseptiauton nimistä. Ne ovat nimeltään Stylish Explorer ja Powerful Adventurer.

Onko Mercedes riskeeraamassa imagoaan? Ja jos on, niin miksi?

Bisneksen ensimmäinen sääntö on, että raha ratkaisee.

Vaikka autonvalmistajat tekevät paljon työtä brändätäkseen itsensä tietynlaisiksi ja tiettyyn elämäntapaan sopivaksi, näistä ideaaleista voidaan laistaa, mikäli rahaa on tehtävissä.

Mercedeksen markkinatutkimusten mukaan keskikokoisten pick-upien myynti kasvaa lähitulevaisuudessa lähes 40 prosenttia. Esimerkiksi Yhdysvalloissa Fordin F-sarja eli pick-up-auto on lähes vuodesta toiseen myydyin yksittäinen automalli.

Mercedes ei sitä paitsi ole ensimmäinen, joka on uhrannut palan imagostaan markkinaosuuksia tavoitellessaan.

Kaksi vuotta sitten BMW esitteli Active Tourer -mallistonsa.

Urheilullisella imagolla ratsastavat BMW:t ovat totutusti takavetoisia, mutta Active Tourer oli jotain aivan muuta: etuvetoinen. Se oli suuri uutinen automaailmassa. Esimerkiksi Tekniikan maailma -lehti uutisoi auton lanseerauksen yhteydessä:

”Mikään ei ole enää pyhää, sillä BMW esittelee Geneven autonäyttelyssä lupaustensa mukaisesti ensimmäisen etuvetoisen mallinsa.”

BMW Active Tourer

Miten BMW onnistui? Lue HS:n koeajo tästä: BMW teki sen, minkä muut automerkit jo vuosikymmenet sitten

Porsche on perinteinen urheiluautomerkki, joka on tunnettu etenkin 911-urheiluautostaan.

Mutta kuten moni muukin merkki, Porsche ryhtyi valmistamaan katumaastureita, kun huomattiin, että tämä autosegmentti lähti nousukiitoon. Porsche toi ensimmäisen katumaasturinsa Cayennen markkinoille vuonna 2002.

Porsche Cayenne

Myöhemin Porsche esitteli myös toisen katumaasturin, Macanin. Lue koeajo tästä.

Nyt näyttää siltä, että katumaasturiboomille ei näy loppua, ja lähes kaikki autonvalmistajat ovat Bentleytä myöten esitelleet katumaasturin.

Ehkäpä railakkaimman reaktion aiheutti James Bond -elokuvista tuttu urheiluautomerkki Aston Martin, kun se esitteli crossover-konseptinsa DBX:n viime vuonna.

Aston Martin DBX

Crossover on niin ikään suosittu autosegmentti, jossa yhdistyvät katumaasturin ja tavallisen porrasperäisen sedanin käytännöllisimmät puolet. Esimerkiksi Nissan Qashqai on crossover-auto.

Internetyleisön reaktio Aston Martinin DBX:ää kohtaan oli melkoisen yksipuolinen:

”Se on inhottava!”

”Kuin säikähtänyt DB9 – samaan tyyliin kuin kissani vetää selkänsä kaarelle, kun se säikähtää.”

”Hauska aikaistettu aprillipila.”

Koska automaailmassa pelataan paljon tunteella, tällaiset syrjähypyt voivat osoittautua automerkkien puritaanisimmille faneille järkytyksiksi.

Mutta kuten sanottua, kyse on rahasta. Koirat voivat kernaasti haukkua, kunhan karavaani kulkee.

Autonvalmistajat tekevät valtavat määrät markkinatutkimusta, jonka pohjalta ne suunnittelevat uusia automalleja. Uuden mallin kehittäminen on satojen miljoonien urakka, eikä sellaisia investointeja tehdä sokkona tai jonkin sortin brändi-idealismin pohjalta.

Useimmiten autonvalmistajat osuvat uusilla malleillaan oikeaan. Vaikkapa Porsche tekee tällä hetkellä eniten rahaa juuri katumaastureillaan.

Suuressa mittakaavassa kysymys on myös siitä, että maailmalla myydään jatkuvasti enemmän ja enemmän autoja, ja suuret valmistajat pyrkivät täyttämään kapeimmatkin markkinaraot: kaikille on oltava kaikkea.

Tämä näkyy useiden automerkkien mallikirjojen kasvussa sekä kokonaan uusien autosegmenttien markkinoille tulossa.

Harva olisi kymmenen vuotta sitten esimerkiksi arvannut, että BMW X6 -mallinen coupé-katumaasturi on reippaasti myyvä tuote. Nykyään varsin suosittu autosegmentti on myös neliovinen coupé, joista esimerkkejä ovat muun muassa Mercedeksen CLS- ja CLA –mallistot ja BMW:n Grand Coupé -mallistot.

Normaalisti coupé on ollut kaksiovinen auto.

Pick-upejakin saatamme nähdä pian lisää Mercedeksen vanavedessä, ainakin, jos BMW:n Australian markkinointipäällikköä on uskominen. Hän sanoi kesällä:

”Ei koskaan kannata sanoa ei koskaan. Seuraamme sitä markkinatilaa tarkasti”, hän kertoi Motorin.com-sivustolle ja sanoi, että täytyy ensin katsoa, miten Mercedes pärjää.

Jottei talvi yllättäisi: Talven nopeusrajoitukset voimaan perjantaina

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-10-2016

0

Suomen lopuillakin teillä siirrytään talvinopeusrajoituksiin perjantain aikana, kertoo Liikennevirasto.

Osassa maata talvinopeusrajoituksiin on jo siirrytty, ja ennen viikonloppua koko maan liikennemerkit on vaihdettu kesämerkeistä talvimerkkeihin, Liikennevirastosta kerrotaan.

Moottoriteillä suurin sallittu ajonopeus on talvisin 100 kilometriä tunnissa ja valtaosassa maanteitä 80 kilometriä tunnissa. Nopeusrajoituksia alennetaan yhteensä noin 8 200 tiekilometrillä.

Autoilijat alkavat muutenkin siirtyä kohti talviaikaa. Alkuviikosta taivaalta satoi kunnolla jo lunta ainakin Itä- ja Kaakkois-Suomessa, ja monet ovat vaihtaneet talvirenkaat alle etelässäkin.

Talvirenkaat on vaihdettava autoihin viimeistään 1. joulukuuta. Lain mukaan nastarenkaita saa käyttää aina, kun keli niin vaatii, muistutti johtava asiantuntija Jussi Pohjonen liikenteen turvallisuusvirasto Trafista.

”Ne olisi ehkä pitänyt jo vaihtaa, kun sääennusteet tällaista säätä lupailivat. Renkaidenvaihdon ajankohta pitää katsoa säästä ja ikkunasta eikä mistään muualta”, Pohjonen sanoi HS:n haastattelussa aiemmin tällä viikolla.

”Se ei törrötä, se seisoo” – Hämeenlinna kaatoi Sunny Car Centerin mainostornin

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-10-2016

0

”Nyt se lähtee!”, julisti Hämeenlinnan kaupunki Twitterissä torstaina.

Hämeenlinnan kaupunki kertoi purkavansa kuuluisan maamerkkinsä, Kirstulan pellolla törröttäneen Sunny Car Centerin mainostornin.

Ja nyt se on mennyttä.

Sunny Car Centeristä piti tulla Euroopan suurin autoliike, kahdeksankerroksinen monitoimikeskus, jonka piti avautua jo vuonna 2013.

Jättimäisen hankkeen puuhamiehenä oli yrittäjä Markku Ritaluoma, joka kertoi julkisuudessa laajasti jättihankkeestaan: yli 100 000 neliön kauppa, budjetti 160 miljoonaa, 4 000 työpaikkaa.

Rahoittajiksi Ritaluoma oli löytänyt muun muassa ”arabimiljonäärin” ja ”Sambian entisen presidentin lesken”, HS kertoi laajassa jutussaan, joka käsitteli hanketta.

Luvattuja rahoittajia ei kuitenkaan koskaan kuulunut, ja hanke kaatui. Vain Sunny Car Centerin mainostolppa on törröttänyt pellolla sitkeästi tähän päivään saakka.

Tai jos Ritaluomalta kysytään, torni ei ole koskaan törröttänyt.

”Se ei törrötä”, Ritaluoma sanoi HS:n haastattelussa lähes tasan kaksi vuotta sitten.

”Se seisoo. Siinä on saatana viisikymmentä tonnia betonia. Se on niin paljon, että sinä et sitä kaada. Pelkästään sen tornin betonijalka maksoi 25 000 euroa.”

Twitterissä kuuluisalle tornille jätetään nyt jäähyväisiä:

Sunny Car Center asetettiin konkurssiin syyskuussa 2015.

Lue Sunny Car Centeristä kertonut laaja artikkeli tästä: HS selvitti: Tällaisilla tarinoilla poliitikot käännytettiin Sunny Car Centerin puolelle

Renkaiden nettikaupassa kannattaa olla tarkkana – saksalaiskaupan hintavirhe aiheutti valituspiikin

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-10-2016

0

Uudet nastarenkaat pitää ajaa sisään

Fakta

 Kaasutuksia, äkkijarrutuksia ja kaarroksia kovassa vauhdissa kannattaa välttää, kun lähtee liikkeelle juuri autoon asennetuilla uusilla nastarenkailla.

 Sisäänajoa tarvitaan, jotta nastat asettuvat paikoilleen nastanreikiin. Lisäksi renkaan ja vanteen väliin asennuksessa käytetty rengasrasva kuivuu.

 Hyvä rengasliike antaa asiakkaalle neuvot sisäänajoon. Valmistajan suositus sisäänajosta voi olla esimerkiksi 500 kilometriä noin 80 kilometrin tuntinopeudella.

 Pulttien jälkikiristys tehdään momenttiavaimella noin 200 kilometrin ajon jälkeen talvirenkaiden vaihdosta. Varmista rengasliikkeestä oikea kiristysmomentti (esimerkiksi 120 newtonmetriä).

 Talvirenkaissa kannattaa pitää kesärenkaisiin verrattuna 0,2 baria korkeampia ilmanpaineita, Näin autoa on helpompi hallita.

Saksalaisen Rengas-online-verkkokaupan hintavirhe on työllistänyt suomalaisia kuluttajaviranomaisia tänä vuonna. Toistakymmentä hintavirhettä koskevaa valitusta on otettu soviteltavaksi tilanteessa, jossa verkkokauppa ilmoitti tilauksen saatuaan, että hinta oli yrityksen sivuilla virheellinen eikä kauppa toteutuisi.

Kuluttajat protestoivat ja jutuissa neuvoteltiin sovintoratkaisu, jossa asiakkaat saivat tilaamansa ja maksamansa tuotteen alun perin ilmoitettuun hintaan, kertoo Euroopan kuluttajakeskuksen johtaja Leena Lindström.

Suomalaisautoilijat tilaavat renkaita ulkomailta eniten juuri Saksasta. Sieltä Suomeen ostettujen renkaiden kauppaa koskevat valitukset eivät ole kovin yleisiä, mutta Rengas-onlinen hintavirhe toi piikin valitusmäärään.

Kuluttajaneuvontaan on tänä vuonna tullut toista sataa renkaita koskevaa yhteydenottoa. Näistä kolmisenkymmentä on ollut verkkokauppaostoksia ja niistä valtaosa on koskenut tämän saksalaisyrityksen hintavirhettä.

”Asiakas on saanut verkkokaupan sivuilta käsityksen, että renkaat voi ostaa huomattavan halvalla. Tilauksen tehtyään asiakas saa kauppiaalta ilmoituksen, että kyseessä on ollut hinnoitteluvirhe ja luottokortilta veloitettu summa onkin suurempi. Sitten asiakkaat haluavat tietää, onko heillä oikeus saada renkaat ilmoitetulla hinnalla”, kertoo kuluttajaoikeusneuvoja Raija Marttala Uudenmaan maistraatista.

Nämä asiakkaat on ohjattu Kuluttajaneuvonnasta Euroopan kuluttajakeskukseen, elleivät he ole päässeet sopuun myyjän kanssa.

Muualta kuin verkkokaupasta ostettuja renkaita koskevissa valituksissa on usein ollut kyse esimerkiksi renkaan liian nopeasta kulumisesta, Marttala kertoo.

Verkkokaupassa ilmoitettu hinta ja tilausvahvistus sitovat myyjää. ”Myyjällä on velvollisuus toimittaa renkaat ilmoitettuun hintaan. Siitä voi vapautua vain tilanteissa, joissa hinta ei ole uskottava, vaan niin halpa, että asiakkaan pitää ymmärtää, että se on virheellinen”, Marttala sanoo.

Verkkokaupoissa kannattaa kuitenkin asioida vain luottokortilla. Silloin rahat voi saada takaisin luotonantajalta, jos tavaraa ei toimitetakaan tai jos yritys vaikkapa menee konkurssiin.

Ulkomaisten tai suomalaisten nettikauppojen hintoja vertailevan pitää muistaa, että ennen kuin uusilla renkailla pääsee huristelemaan, joutuu renkaiden lisäksi maksamaan nettiostoksen toimituskulut, rengastyöt ja mahdolliset asennuskulut.

Paketin kokonaishinta ei aina käy ilmi ostoa tehdessä. Juttu jatkuu kuvan alla.

Jos netistä ostettu rengas on viallinen, asian selvittämiseen kuluu aikaa, sillä osapuolia on useita.

Jos rengas osoittautuukin vialliseksi, saattaa olla helpompaa asioida kivijalkaliikkeen kuin verkkokaupan kanssa. Jos renkaat ostaa liikkeestä, jossa tehdään myös rengastyöt ja asennus, viallisen renkaan voi saada vaihdatettua tai korjautettua jopa yhdellä käynnillä.

Nettikaupassa osapuolia on enemmän: verkkokauppa ja kuljetusliike sekä useimmiten myös rengasliike, joka tekee rengastyöt ja asennuksen. Ja mitä useampi osapuoli kauppaan liittyy, sitä vaikeampaa ja hitaampaa reklamaation käsittely on.

Jos vika renkaassa paljastuu vasta sen jälkeen, kun se on jo käytössä, tilalle pitää hankkia ja asennuttaa väliaikainen rengas, jotta autolla voi ajaa.

Tällaisista virheestä aiheutuneista välittömistä kuluista voi hakea reklamaation yhteydessä korvausta myyjältä. Apua voi pyytää Euroopan Kuluttajakeskuksesta.

Menee siis rahaa ja aikaa.

”Ulkomaisen verkkokaupan kanssa asioidessa koko vyyhtiin voi mennä useita viikkoja”, Lindström kertoo.

Myyjällä on aina oikeus tarkistaa ja todentaa virhe, joten viallinen rengas on lähettävä verkkokauppaan. Asiakas voi halutessaan tutkituttaa renkaan muualla, mutta joutuu maksamaan kulut.

”Sitten se on kiinni siitä, mitä ulkomainen myyjä tarkastuksessaan toteaa. Jos osapuolten näkemykset virheestä ja vastuutahosta poikkeavat toisistaan, voi kuluttaja käytännössä olla heikoilla”, Lindström sanoo.

Myyjä voi väittää, että rengas on asennettu väärin, se on vioittunut kuljetuksessa tai kuluttaja on aiheuttanut virheen itse.

Saksalaisten verkkokauppojen sopimusehdoissa lukee usein, että tuote on tarkistettava vastaanotettaessa. ”Ehdon laiminlyövä menettää herkästi oikeudet myyjää kohtaan. Fiksu valokuvaa paketin jo ennen avaamista.”

Jos paketti ja sen sisältö ovat vioittuneet, kannattaa tehdä reklamaatio kuljetusfirmaan mahdollisimman pian.

Etämyynnissä kuluttaja voi perua kaupan 14 päivän aikana siitä, kun saa tuotteen. Myyjälle on ilmoitettava peruutuksesta ja sen jälkeen 14 päivän kuluessa palautettava tavara. Pelkkä tavaran palauttaminen tai noutamatta jättäminen ei enää riitä peruutukseksi.

Palautettaessa renkaiden pitää olla käyttämättömät, jos haluaa myyjän palauttavan koko ostohinnan.

Nykyisten etämyyntisäännösten mukaan myyjä voi vaatia asiakasta maksamaan palautuskulut, kun hän käyttää lakisääteistä peruutusoikeuttaan.

Sama sääntö on toki voimassa myös virhetilanteessa, jossa ostajan on toimitettava tavara myyjälle tarkastettavaksi. Palautuskulut joutuu maksamaan itse, mutta kuluja voi vaatia hyvitettäväsi sitten, kun myyjä on todentanut virheen. Myyjän pitää palauttaa rahat asiakkaalle viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksesta. Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

 

Uudet nastarenkaat pitää ajaa sisään, jotta nastat asettuvat reikiinsä.
Apua verkkokaupan vaikeuksissa

 Ulkomaisessa verkkokaupassa ilmenneihin vaikeuksiin saa apua ja reklamaatio-ohjeita Euroopan kuluttajakeskuksesta eli täältä.

 Ennen ostoa kannattaa selvittää ulkomaisen nettikaupan taustoja Howard-verkkokauppa-apurin avulla. Se löytyy täältä.

 Jos kotimaisesta nettikaupasta ostetussa tuotteessa on virhe, reklamaatioihin saa ohjeita Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta.

 Jos valituksesta ei ole apua, voi ottaa yhteyttä maistraattien kuluttajaneuvontaan, p. 029 553 6901 (ma–pe klo 9–15) tai sähköisesti täältä.

Pultit kannattaa jälkikiristää momenttiavaimella.