Featured Post

Fakta: Suomessa 246 Teslaa

 Vuonna 2003 perustettu Tesla Motors on kasvanut merkittäväksi sähköautojen valmistajaksi.  Yhtiö myy tätä nykyä kahta automallia: S-nimistä sedania ja katumaasturi X:ää.  Viime vuonna yhtiö myi noin 50 000 autoa.  Suomessa Tesloja rekisteröitiin viime vuonna 146. Vuodenvaihteessa...

Read More

HS Pariisin autonäyttelyssä: Opelin ja Renaultin uudet sähköautot saattavat viedä sähköautoilun valtikan pois Teslalta

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-09-2016

0

Pariisi

Suuret autonvalmistajat tulevat nyt ryminällä sähköautomarkkinoille. Tämä on käynyt selväksi tällä viikolla alkaneessa Pariisin autonäyttelyssä, jossa monet valmistajat ovat esitelleet sähköautojen konseptiversioitaan.

Saksalaisten autojättien Volkswagenin ja Mercedes-Benzin sähköautokonsepteja osattiin odottaa. Nuo autot esittelemme tarkemmin alempana tässä jutussa. Autot ovat futuristisia ja teknologialtaan kehittyneitä sähköautoja, jotka kuitenkin tulevat markkinoille vasta vuosien päästä.

Tältä näyttää Volkswagenin tuleva sähköauto
Mercedes-Benz käynnisti sähköautostrategiansa esittelemällä katumaasturin

Tämä onkin ollut suurille autonvalmistajille ongelma: ne ovat puhuneet pitkän toimintamatkan sähköautoista ja esitelleet kunnianhimoisia suunnitelmia, mutta eivät ole saaneet autoja markkinoille.

Toisin on tehnyt kalifornialainen Tesla, joka on noussut tietynlaiseksi sähköautoilun henkiseksi johtajaksi. Se on kertonut tuovansa pitkän toimintamatkan (346 km) edullisen sähköauton markkinoille ehkä vuonna 2017.

Tarkkaa julkaisupäivää Tesla ei ole osannut sanoa, mutta se pani auton silti myyntiin. Tuhannen euron varausmaksulla sai paikan autojonossa, ja jonohan siitä syntyi: yli 400 000 varasi auton näkemättä ja ajamatta sitä henkilökohtaisesti.

Viimeistään siinä vaiheessa suuret autonvalmistajat tajusivat, että sähköautoille on suuret markkinat.

Harva osasi odottaa, että autojätit pystyisivät vastaamaan Teslan haasteeseen jo Pariisissa, mutta esimerkiksi Opelin ja Renaultin esittelemät sähköautot saattavat viedä sähköautoilun valtikan pois Teslalta.

Tutustutaanpa Pariisin autonäyttelyn sähköautoihin.

Opel yllätti toimintamatkallaan
Opelin uusi sähköauto Ampera-e.

Yhdysvaltalaisen General Motorsin omistama Opel esitteli Pariisissa Opel Ampera-e:n, jonka 400 kilometrin toimintasädettä yhtiö ylisti ennakkoon. Pariisin autonäyttelyyn Opel oli valmistellut yllätyksen, josta brändinrakentajat voivat olla ylpeitä: yhtiö kertoi, että auton toimintasäde onkin noussut 500 kilometriin.

Oho.

Sähköautojen akkujen riittävyys on ollut aiemmin valtava ongelma, mutta nyt Opelilla on ilmeisesti innovoitu niin perusteellisesti, että toimintamatka voi heittää sadalla kilometrillä ylöspäinkin.

Toki Opel Ampera-e ei välttämättä yllä ihan luvattuun 500 kilometriin, sillä sähköautojen toimintasäteen mittauksessa käytetty NEDC-menetelmä ei ole luotettavin mahdollinen. Opel tosin kertoi, että autolla oli ajettu 417 kilometrin matka Lontoosta Pariisiin, minkä jälkeen toimintamatkaa oli vielä 80 kilometriä jäljellä.

Auto on tulossa Euroopassa myyntiin keväällä, mutta Suomen aikataulusta ei ole vielä tietoa. Yhdysvalloissa vastaavaa mallia ryhdytään myymään jo tänä vuonna Bolt-nimellä. Yhdysvaltain hintatiedoista voi päätellä, että auton hinta tulee liikkumaan 30 000–40 000 euron välimaastossa. Sähköautojen markkinajohtajan, Nissanin uuden Leafin (toimintamatka 250 km), hinta on Suomessa yli 40 000 euroa.

Renault Zoe kiilasi kaikkien ohi
Renaultin jo neljä vuotta markkinoilla ollut sähköauto Zoe saa uuden, selvästi aiempaa parempaa akun.

Ranskalaisvalmistajan sähköauto Zoe tuli markkinoille jo neljä vuotta sitten, mutta nyt se on tulossa myös Suomeen. Ja vielä päivitetyllä akulla, jonka myötä sen toimintamatka kasvaa 400 kilometriin. Zoen hinnat lähtevät 32 990 eurosta, ja sen asiakastoimitukset alkavat ensi vuoden alussa.

Näin Renaultilla on nyt tarjota suomalaisille autoilijoille edullisemman luokan sähköauto, jonka toimintasäde peittoaa kevyesti vaikkapa Nissan Leafin ja lähentelee Teslan luksusmallia Model S:ää.

Mercedes-Benz esitteli uuden sähköautobrändin
Mercedes-Benzin sähköinen konseptikatumaasturi EQ.

Saksalaisen Mercedes-Benzin sähköinen katumaasturi on näyttävä ilmestys. Pariisissa esitelty konseptiauto aloittaa uuden ajan perinteisessä autoyhtiössä, yhtiön omistajan Daimlerin toimitusjohtaja Dieter Zetsche hehkutti.

Konseptiauto on osa uutta mallilinjastoa, jonka nimi on EQ. Zetsche kertoi, että yhtiö aikoo tuoda EQ-brändin alla markkinoille sähköisen katumaasturin lisäksi sedaneita, farmareita ja avokattoisia urheiluautoja. Yhtiön tavoitteena on myydä vuonna 2025 jopa kymmentä erilaista sähköautomallia. Ensimmäinen auto voisi tulla markkinoille ennen vuotta 2020.

Konseptiautonsa yhtiö kertoi kulkevan 500 kilometriä latauksella.

Volkswagen I.D. – tulevaisuuden Kuplavolkkari?

Päästöskandaalissa ryvettynyt Volkswagen pyrkii nousemaan takaisin jaloilleen panostamalla sähköiseen tulevaisuuteen. Yhtiö esitteli torstaina yleisölle uuden täysin sähköllä toimivan konseptiautonsa, jonka nimi on I.D. (Video autosta jutun alussa.)

Volkswagen kutsuu itse uutta autoaan yhtä vallankumoukselliseksi kuin Volkswagenin legendaarinen Kuplavolkkari. Kupla oli Volkswagenin ensimmäinen automalli, jota valmistettiin yli 21 miljoonaa kappaletta.

Lehdistötilaisuuden perusteella yhtiön uusi auto voi hyvinkin olla vallankumouksellinen.

Se on täysin sähköllä toimiva auto, jolle yhtiö lupailee jopa 600 kilometrin toimintasädettä. Tällainen auto voisi innostaa suuren joukon ihmisiä vaihtamaan polttomoottoriauton sähköautoon.

Volkswagenin brändijohtaja Herbert Diess lupasi lehdistötilaisuudessa vielä, että auton hinta tulee olemaan dieselmoottorilla varustetun Volkswagen Golfin luokkaa. Tällä haavaa uuden diesel-Golfin saa halvimmillaan noin 23 300 eurolla.

Volkswagenin esittelemä sähköauto on vasta konseptimalli, jonka on määrä tulla markkinoille vuonna 2020. Vuoteen 2025 mennessä Volkswagenin tavoitteena on myydä miljoona täyssähköautoa. Samaan vuoteen mennessä Volkswagenin I.D.-auton olisi myös opittava ajamaan ilman kuljettajaa.

Yhtiö kertoi suunnitelleensa auton niin, että se päivittyy jossain vaiheessa täysin itsestään ajavaksi.

Ennen konseptiautoa Volkswagen tuo markkinoille myös sähköisen Volkswagen Golfin uuden version, jonka toimintasäteeksi luvataan 300 kilometriä.

Superrikkaat ostivat Ferrarin uutuuden näkemättä autoa – hinta 1,86 miljoonaa euroa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-09-2016

0

Autonvalmistaja Ferrari juhlistaa 70-vuotista taivaltaan uudella erikoismallilla. LaFerrari Aperta on hybridi urheiluauto, jota tehdään myytäväksi vain 200 kappaletta.

Uutukainen jo myyty loppuun ennen sen virallista esittelyä Parisiin automessuilla. Yhden Apertan hinta on 1,86 miljoonaa euroa. Asiakkaat Ferrari on valinnut huolellisesti.

”Meille rajoitettu mallisto on tapa palkita uskollisimpia asiakkaitamme. Nämä 200 asiakastamme ostivat auton näkemättä sitä. He luottavat meihin”, sanoi Ferrarin markkinointijohtaja Enrico Galliera tostain julkistustilaisuudessa.

Rajoitetuilla erikoismalleilla autonvalmistajat haluavat esitellä uutta teknologiaa sekä pitää yllä korkeaa hintatasoa sekä käsitystä huippubrändistä. Ne ovat yksi tärkeimmistä tulonlähteistä luksusautojen valmistajille, kuten Ferrari, Bugatti tai Lamborghini.

Analyytikkojen mukaan erikoismallisto saattaa tuottaa Ferrarille kymmenesosan sen tämän vuoden tuloista.

Opel esitteli uuden sähköautonsa ja yllätti – toimintamatka onkin yli 500 kilometriä

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-09-2016

0

Pariisi. Pariisin autonäyttelyssä sähköautot ovat nousseet voimakkaasti esiin.

Autonvalmistaja Opel kertoi jo aiemmin esittelevänsä Pariisin autonäyttelyssä sähköauton, jonka toimintasäde olisi yli 400 kilometriä.

Sähköauton Opel todella esitteli, mutta Pariisissa autonvalmistaja kertoikin, että auton toimintasäde olisikin yli 500 kilometriä.

Pariisia edeltäneissä testeissä olikin käynyt ilmi, että Opel Ampera-e jaksaakin luultua pidempään yhdellä latauksella.

Oli kyseessä sitten ovela markkinointikikka tai ei, Opel nousi torstaina sähköautokilpailussa hyvin korkealle. Myös esimerkiksi Volkswagen esitteli Pariisissa torstaina sähköautonsa konseptia, jonka toimintasäde olisi 600 kilometrin luokkaa. Se auto on kuitenkin tulossa markkinoille vasta 2020. Opel Ampera-e:n myynti on alkamassa Euroopassa jo ensi keväänä.

Opel ohittaa autollaan myös sähköautomarkkinoita dominoineen Teslan, joka kertoo tuovansa markkinoille halvemman luokan sähköauton aikaisintaan ensi vuoden lopulla. Teslan Model 3:n toimintasäde on 346 kilometriä, joten Opel on voittamassa Teslan sekä toimintamatkalla että julkaisuaikataululla.

Toki Opel Ampera-e ei välttämättä yllä ihan luvattuun 500 kilometriin, sillä sähköautojen toimintasäteen mittauksessa käytetty NEDC-menetelmä ei ole luotettavin mahdollinen.

Lue artikkeli Volkswagenin esittelemästä sähköautosta tästä: Volkswagen esitteli sähköauton, jolle se lupaa jopa 600 kilometrin toimintasädettä

Renaultin suuri sähköyllätys ja kaikkien mopoautojen kuningas – HS seuraa Pariisin autonäyttelyä

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-09-2016

0

Pariisi. Pariisissa alkaa tällä viikolla suuri autonäyttely, jossa maailman suurimmat autonvalmistajat pullistelevat lihaksiaan ja esittelevät uusia autojaan.

Näyttely avautuu yleisölle lauantaina, mutta HS seuraa messujen antia paikan päällä torstaina ja perjantaina, kun näyttely on auki lehdistölle.

Pariisissa esiin ovat nousseet etenkin sähköautot, kun sekä Volkswagen että Mercedes-Benz esittelivät sähköiset konseptiautonsa.

Lisäksi esimerkiksi Opel esitteli 500 kilometrin toimintasäteellä varustetun Ampera-e:n ja Renault 300 kilometrin toimintasäteellä varustetun Zoen.

Tarjolla oli kuitenkin myös paljon muuta. Tässä poimintoja messujen tarjonnasta torstailta:

Sähköinen yllätys Renault Zoe

Yksi Pariisin autonäyttelyn yllätyksistä oli Renaultin uudistunut sähköauto Zoe, jonka toimintasäteeksi lupaillaan 400 kilometriä.

Auto on tulossa myös Suomen markkinoille.

Uusi Nissan Micra

Japanilainen Nissan esittelee Pariisissa uutta Nissan Micraa. Viidenteen sukupolveensa ehtinyt pikkuinen Micra on saanut sisäänsä uutta teknologiaa, muun muassa automaattisen hätäjarrutuksen, liikennemerkkien havainnointijärjestelmän ja kuolleen kulman varoitusjärjestelmän. Moottorivalikoimasta löytyy 0,9-litrainen kolmisylinterinen turbobensiinimoottori ja 1,5-litrainen diesel.

Nissan Micra
Skodan ensimmäinen maasturi Kodiaq

Skoda tuo markkinoille ensimmäisen ison katumaasturinsa Kodiaqin, joka on tulossa Suomeen ensi vuoden alkupuolella. Autosta on tarjolla viisi- ja seitsemänpaikkaiset versiot, jotka molemmat on varusteltu muun muassa nettiyhteydellä. Mielenkiintoinen teknologinen yksityiskohta autossa on myös mikrofoni- ja kaiutinjärjestelmä, joka vahvistaa etupenkillä puhuvien matkustajien äänet takapenkkiläisille.

Skoda Kodiaq
Uudistunut Toyota Prius

Japanilaisen autojätin Toyotan Prius-hybridi on noussut maailman suosituimmaksi hybridiautoksi. Pariisissa Toyota esitteli sen uutta plug-in-versiota, joka on tulossa Suomen markkinoille maaliskuussa, Toyotan viestinnästä kerrottiin. Auto on kehittyneempi versio aiemmasta Priuksesta ja se jaksaa pelkän sähkön voimin jopa 50 kilometrin matkan. Näin sen viralliseksi kulutukseksi saatiin testeissä vain yksi litra sadalla kilometrillä.

Toyota Prius
Massiivinen mopoauto

Näyttely on täynnä kiiltäviä ja tehoilla pröystäileviä henkilöautoja, mutta eräästä Pariisin messukeskuksen nurkasta löytyy myös kokoelma mopoautoja.

Suomessakin suositun mopoautojen valmistajan Ligierin mopoautojen vieressä tönöttää mopoauton ja kuorma-auton yhdistelmä, Highlander X.

Highlander X

HS Pariisin autonäyttelyssä: Volkswagen esitteli sähköauton, jolle se lupaa jopa 600 kilometrin toimintasädettä

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-09-2016

0

Pariisi.

Saksalainen autoyhtiö Volkswagen yrittää Pariisin autonäyttelyssä ottaa askeleita kohti uutta aikaa.

Se esitteli torstaina yleisölle uuden täysin sähköllä toimivan konseptiautonsa, jonka nimi on I.D.

Volkswagen kutsuu itse uutta autoaan yhtä vallankumoukselliseksi kuin Volkswagenin legendaarinen Kuplavolkkari. Kupla oli Volkswagenin ensimmäinen automalli, jota valmistettiin yli 21 miljoonaa kappaletta.

Volkswagenin lehdistötilaisuuden perusteella yhtiön uusi auto voi hyvinkin olla vallankumouksellinen.

Se on täysin sähköllä toimiva auto, jolle yhtiö lupailee jopa 600 kilometrin toimintasädettä. Tällainen auto voisi innostaa suuren joukon ihmisiä vaihtamaan polttomoottoriauton sähköautoon.

Varsinkin kun Volkswagenin brändijohtaja Herbert Diess lupasi lehdistötilaisuudessa, että auton hinta tulee olemaan dieselmoottorilla varustetun Volkswagen Golfin luokkaa. Tällä haavaa uuden diesel-Golfin saa halvimmillaan noin 23 300 eurolla.

Volkswagenin konseptiautossa on paljon uudenlaista teknologiaa, kuten lisättyä todellisuutta hyödyntävä tuulilasi. Lisäksi auton latauksen pystyisi yhtiön mukaan hoitamaan langattomasti.

Auto on myös jatkuvasti internetyhteydessä, ja sen ominaisuuksia voi päivittää netin välityksellä. Tämän idean Volkswagen on kopioinut suoraan kalifornialaiselta sähköautovalmistaja Teslalta.

Volkswagenin brändijohtaja Diess sanoikin lehdistötilaisuudessa, että yhtiö aikoo haastaa sähköautoillaan juuri Teslan.

Volkswagenin esittelemä sähköauto on vasta konseptimalli, jonka on määrä tulla markkinoille vuonna 2020. Vuoteen 2025 mennessä Volkswagenin tavoitteena on myydä miljoona täyssähköautoa. Samaan vuoteen mennessä Volkswagenin I.D.-auton olisi myös opittava ajamaan ilman kuljettajaa.

Yhtiö kertoi suunnitelleensa auton niin, että se päivittyy jossain vaiheessa täysin itsestään ajavaksi.

Ennen konseptiautoa Volkswagen tuo markkinoille myös sähköisen Volkswagen Golfin uuden version, jonka toimintasäteeksi luvataan 300 kilometriä.

Volkswagen pyristelee selvästi irti vuosi sitten käynnistyneen päästöskandaalin aiheuttamasta taakasta. Brändijohtaja Diess aloittikin lehdistötilaisuuden sanomalla, että Volkswagenin vuosi on ollut raskas.

Volkswagenin esittelemä sähköauto on konseptimalli. Sen on määrä tulla markkinoille vuonna 2020.
Volkswagenin konseptiautossa on lisättyä todellisuutta hyödyntävä tuulilasi. Lisäksi auton latauksen pystyisi yhtiön mukaan hoitamaan langattomasti.

Maailman suurin autonäyttely alkaa Pariisissa – edellinen päättyi skandaaliin, jonka seuraukset näkyvät nyt autovalikoimassa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-09-2016

0

Villejä konseptiautoja, suurten valmistajien sähköautoja ja unelmien luksusautoja.

Tätä kaikkea tarjoaa Pariisissa järjestettävä valtava autonäyttely, joka avautuu lehdistölle torstaina.

Pariisin autonäyttely on vuoden merkittävin autonäyttely, jossa autonvalmistajat esittelevät tulevia kärkimallejaan. HS seuraa näyttelyn antia paikan päällä.

Ranskalaiset autonvalmistajat pyrkivät Pariisissa hyödyntämään kotikenttäetuaan ja saamaan autonsa parrasvaloihin. Viime vuonna vastaava näyttely järjestettiin Saksan Frankfurtissa, jossa isoimmat osastot olivat saksalaisilla autojäteillä kuten Volkswagenilla.

HS:n videolla pääset Frankfurtin autonäyttelyn kulissien taakse:

Kännykkäreportaasi maailman suurimmilta automessuilta: kurkista kulissien taakse

Volkswagen julisti vuosi sitten Frankfurtissa panostavansa tulevaisuudessa sähköautoihin. Vain hetki Frankfurtin autonäyttelyn jälkeen Volkswagen jäi kiinni päästöhuijauksesta, joka aloitti valtavan kohun, jonka myötä yhtiön sähköautostrategia sai lisävauhtia.

Monet suuret autonvalmistajat esittelevätkin nyt Pariisissa uusia sähköautojaan, joiden markkinaosuutta ne pyrkivät kasvattamaan.

Lue lisää tästä: Autoyhtiöiden sähköautokilpailu kiihtyy: Volkswagen esittelee pian sähköauton, jonka toimintasäde on 500 kilometriä.

HS.fi nostaa loppuviikolla esiin Pariisin autonäyttelyn mielenkiintoisimpia autoja.

Mutta katsotaanpa jo ennakkoon, miten ranskalaiset valmistajat Peugeot, Renault ja Citroën pyrkivät hyödyntämään kotikenttäetunsa.

Citroën esittelee Pariisissa esimerkiksi uuden Citroën C3:n, joka tulee Suomen markkinoille ensi vuoden alkupuolella. HS:n koeajon edellisen mallisukupolven C3:sta voi lukea tästä.

Tältä uusi C3 näyttää yhtiön promokuvassa:

Peugeot marssittaa esiin muun muassa kolme uutta katumaasturia. Niihin kuuluvat uudet versiot 3008 SUV ja 5008 SUV -malleista ja täysin uusi 3008 DKR, jolla autonvalmistaja aikoo osallistua ensi vuoden Dakar-ralliin.

HS on koeajanut Peugeotin katumaasturien aiemmat versiot. Lue jutut tästä:

Peugeot 3008 on monikäyttöauto äreällä ilmeellä

Peugeot 5008 on hyvä maantieauto, mutta kömpelö kaupungissa

Uusi Peugeot 5008 näyttää valmistajan kuvassa tältä:

Renault esittelee Pariisissa muun muassa uuden pick-upinsa Alaskan, joka perustuu ranskalaisvalmistajan strategisen yhteistyökumppanin Nissanin Navaraan. HS koeajoi uuden Nissan Navaran hiljattain, lue juttu tästä.

Renault paljastaa Pariisissa myös ehostetun pikkuauton Renault Clion, jonka uusin sukupolvi tuli markkinoille muutama vuosi sitten. Lue koeajo tästä: Renault Clio on entistä pidempi, matalampi ja keveämpi.

Näiden lisäksi autonäyttelyssä nähdään muun muassa Audin premium-maasturin Q5:n uusi versio, seuraavan sukupolven Honda Civic ja uusi Nissan Micra.

Googlen robottiauto ruhjoutui kolarissa – punaisia päin ajanut pakettiauto törmäsi kylkeen

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-09-2016

0

Yhdysvaltalaisen ohjelmistoyhtiö Googlen itsestään ajava robottiauto joutui kovaan kolariin, kun punaisten valojen takaa tullut pakettiauto törmäsi sen kylkeen, kertovat viestimet.

Onnettomuus tapahtui viime perjantaina Mountain View’ssä Kaliforniassa, jossa sijaitsee Googlen pääkonttori.

Lexuksen katumaasturista muunneltu robottiauto oli ylittämässä risteystä, kun sille paloivat vihreät valot. Silloin sivusta karauttanut auto osui robottiautoon pelkääjänpaikan kohdalle, brittilehti The Guardian kertoo.

Turvatyynyt laukesivat, ja robottiauto romuttui niin pahasti, että se piti kuljettaa pois lavettiautolla. Kukaan ei loukkaantunut kolarissa.

Google painotti, että syy onnettomuuteen ei ollut robottiautossa, kirjoittaa yhdysvaltalainen verkkolehti The Verge.

Googlen auton saapuessa risteykseen sille oli palanut vihreä valo ainakin kuusi sekuntia, Googlen tiedottaja kertoi Vergelle. Lehden mukaan punaisia päin ajanut, robottiautoon törmännyt ajoneuvo oli liikekäytössä oleva pakettiauto.

The Guardian kertoo, että Googlen mukaan robottiauto oli kytketty automaattiohjaukselle. Ohjauspyörän takana istui kuitenkin kuljettaja. Robottiauto jarrutti automaattisesti, kun se havaitsi punaisten valojen takaa syöksyvän pakettiauton. Myös robottiauton kuljettaja jarrutti. Jarrutuksista huolimatta pakettiauto törmäsi robottiautoon.

Googlen itsestään ajavat autot ovat kulkeneet yli kolme miljoonaa kilometriä, ja ne ovat olleet osallisina parissakymmenessä kolarissa, joista vain yhdessä onnettomuus on ollut robottiauton vika, The Guardian kirjoittaa.

Googlen robottiauton tuoreimmasta kolarista uutisoi aiemmin Suomessa Kauppalehti.

Tässä ovat kalleimmat autot, jotka Suomeen on rekisteröity viime aikoina – kalleimman pelkkä autovero on yli kymmenen kertaa tavallisen perheauton hinta

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-09-2016

0

Aston Martineita, Ferrareita, Porscheja ja iso liuta tehokkaita Mercedeksiä – muun muassa näitä merkkejä on listalla, jossa ovat Suomen kalleimmat autojot kahden viime vuoden ajalta.

HS pyysi Tullia kokoamaan rekisteröintitiedoistaan kymmenen kalleinta käytettyä ja uutta autoa vuosilta 2015 ja 2016. Kalleimmat autot on listattu taulukossa jutun lopussa.

Lista on autofanille kaunista katseltavaa ja paljastaa, että Suomessakin on aimo liuta rikkaita autofaneja.

Yleiskatsaus listaan paljastaa, että moni varakas suomalainen autoon panostava miettii satojenkin tuhansien eurojen hintaluokassa myös jossain määrin käytännöllisyyttä.

Listalla on nimittäin runsaasti esimerkiksi Mercedes-Benz-merkkisiä autoja, jotka ovat kertaluokkaa luotettavammassa maineessa kuin vaikkapa italialaiset tai brittiläiset autot.

Esimerkiksi klassisen kulmikkaasti muotoiltuja Mercedeksen G-sarjan maastureita on listalla kaikkiaan seitsemän kappaletta. Nämä autot ovat käyttökelpoisia talvellakin, eivätkä ne kavahda maasto-olosuhteitakaan.

Mercedes-Benz G

Niin ikään edustusautona tunnettu S-sarjan Mercedes on ollut suosittu rikkaiden keskuudessa. Näitä autoja listoilla on joko kaksi- tai neljäovisina kahdeksantoista kappaletta. Joukossa on myös kolme todellista luksuslimusiinia eli Mercedes-Maybach-autoa.

HS koeajoi Mercedeksen S-coupén toissa vuonna. Koeajossa autoa kuvailtiin niin yliampuvaksi, että se osuu täydellisesti maaliinsa.

Mercedes-Benz S 63 AMG Coupé

Kallein S-Mercedes on ollut nimenomaan kaksiovinen S-Mercedes. Siitä on maksettu vajaat 357 000 euroa.

Mielenkiintoista on se, että Mercedeksen lähimmät kilpailijat Audi ja BMW ovat näissä hintaluokissa selkeästi vähemmän edustettuina. Kallein Audi on urheiluauto R8 (noin 386 000 euroa) ja kallein BMW katumaasturi X5 (noin 259 000 euroa)

Audi R8
BMW X5

Hauskana yksityiskohtana mukana on yksi yhdysvaltalainen auto. Se on 6,2-litraisella moottorilla varustettu Cadillac Escalade, eli todella iso katumaasturi. Siitä on pulitettu noin 227 000 euroa.

Cadillac Escalade

Myös Porschet ovat olleet suosiossa. Tämäkin saattaa johtua jossain määrin käytännöllisyydestä, sillä Porsche on myös verrattain luotettavassa maineessa oleva auto.

Yhtään miljoonan euron Porsche 918 Spyderia tai Carrera GT -autoa ei tosin ole Suomeen rekisteröity ainakaan parin viime vuoden aikana.

Sellaisiakin ihmisiä selkeästi löytyy, joilla on varaa unohtaa käytännöllisyys ja ostaa itselleen kallis lelu.

Esimerkiksi Ferrareita tuskin kukaan ajaa pakkasessa.

Ferrari California

Näitä kesäautoja on kuitenkin rekisteröity Suomeen vuosina 2015 ja 2016 ainakin 11 kappaletta. Muun muassa klassinen kesäauto California on ollut suosittu, ja sitä on ostettu uutena (noin 350 000 euroa) ja käytettynä (noin 150 000 euroa).

Mielenkiintoinen on myös superluksusauto Rolls-Royce Ghost, joka on erittäin harvinainen auto Suomessa.

Siitä joku on maksanut vuonna 2015 käytettynä 261 614 euroa. Senkin auton HS on ”koeajanut”. Lue tästä juttu, jossa toimittaja testaa saako autolla seuraa Helsingin yössä.

Tänä vuonna Suomen teille on rekisteröity myös Ferrarin perhemalli FF, jollainen on ollut muun muassa Kimi Räikkösen tallissa. HS oli Räikkösen ja Ferrari FF:n kyydissä viime vuoden lopussa.

Räikkösen kyytiin voi hypätä alla olevalla videolla:

Kimi Räikkönen vei HS:n Ferrari-ajelulle

Ferrarin lisäksi Suomeen on rekisteröity myös muutama brittiluksusauto Bentley Continental. Niistä on maksettu noin 200 000–300 000 euroa.

Kaikista kallein auto on niin ikään brittiauto. Se on ollut käytetty – ja varmasti pelkkä kesäauto. Se on nimittäin avoauto Aston Martin Vanquish Volante.

Kyseessä on luksusurheiluautomerkki Aston Martinin avoauto, joka on merkin kalleimpia. Suomeen rekisteröidessä siitä on maksettu vajaat 477 000 euroa. Yhtiön promokuvassa se näyttää tältä:

Monen mielestä kalliilla autoilla pröystäily on sikamaista puuhaa, mutta omalla tavallaan voimme kiittää näitä varakkaita autonystäviä.

Autojen ostajat ovat nimittäin tehneet Suomen valtiolle ison tilin. Näistä kalleimmista autoista on maksettu valtiolle autoveroa yhteensä noin 8,9 miljoonaa euroa.

Esimerkiksi siitä kalleimmasta Aston Martinista on kannettu veroa yli 220 000 euroa.

Se on summa, jonka (laskentavasta riippuen) noin 17 keskituloista suomalaista maksaa vuoden aikana veroa.

Alla oleviin taulukoihin on listattu viime ja tämän vuoden kalleimmat Suomeen rekisteröidyt autot. Vuoden 2016 tiedot on listattu syyskuuhun asti.

-

-

-

Rolls-Royce Ghost
Bentley Continental

Lamborghinin menestysmalli ärjyy ja murisee – haastattelimme omistajan: ”Kun pikkaisen kiihdyttää, niin lihat lähtee luista”

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-09-2016

0

Kauas on tultu niistä ajoista kun Ferruccio Lamborghini perusti traktoritehtaan Centon kaupunkiin Pohjois-Italiaan.

Elettiin vuotta 1948 ja sodanjälkeisessä Euroopassa oli huutava pula maatalouskoneista. Lamborghinin nimi yhdistettiin traktoreiden lisäksi myös muun muassa ilmanvaihtolaitteisiin, mutta pian italialaisfirma keskittyi omistajansa suurimpiin intohimon kohteisiin urheiluautoihin. Lamborghinin autotuotanto aloitettiin Modenassa vuonna 1963.

Kuuluisan tarinan mukaan Ferruccio Lamborghini omisti Ferrarin, mutta ei ollut tyytyväinen autoonsa.

Lamborghini esitti mielipiteensä itselle Enzo Ferrarille, joka ei luonnollisestikaan ilahtunut palautteesta. Tästä hetkestä alkoi kiivas kilpailu kahden kuumaverisen italialaisen välillä.

Vaiherikas taistelu hyödytti lopulta molempia osapuolia. Molemmat automerkit tunnetaan nykyään sporttiautojen kuumimpina brändeinä.

Lamborghini on tuupannut maailmalle lukuisia klassisia urheiluautoja.

Mallit, kuten Miura, Countach ja Diablo kiihdyttävät urheiluautoihmisten verenkiertoa ympäri maailman. Monen autointoilijan sydän sykkii kiivaammin myös Lamborghini Gallardon nähdessään.

Automallin tuotanto aloitettiin vuonna 2003. Kulmikkaaseen pakettiin puetun auton syövereistä löytyy V10-moottori ja se linkoaa maantieohjuksen tarvittaessa 315 km/h:n huippunopeuteen.

Marko Takalo osti oman Gallardonsa muutama vuosi sitten Ruotsin Göteborgista. Kirkuvan oranssi maantiekiituri ei ole Takalon ensimmäinen superauto.

Hänen edellinenkin kulkupeli oli samaa merkkiä ja mallia. Lamborghini merkkinä ei tosin ollut miehelle alusta asti selvä valinta. ”Valkkasin Ferrarin ja Lambon välillä. Pitkään mietin kumman hankin”, Takalo kertoo.

Vaaka kallistui Lamborghinin suuntaan, koska se oli italialaiskaksikosta se harvinaisempi.

Takalo kiittelee autonsa suorituskykyä. Auto kiihtyy nollasta sataan noin neljässä sekunnissa ja auto liimautuu kiinni tiehen mutkaisemmillakin taipaleilla.

”Kun pikkaisen kiihdyttää, niin lihat lähtee luista.”

Tämä auto tarjoaa tehoa enemmän kuin laki sallii. Lamborghini Gallardo erottuu harmaasta massasta räikeästi ja äänekkäästi.

Toyota tekee uudelle autolleen polttoainetta ihmisten ulosteesta – koeajoimme vetyauton, jonka pakoputkesta tulee ulos vain vettä

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-09-2016

0

Suuret autonvalmistajat panostavat nyt vimmaisesti sähköautoiluun, mutta japanilainen autojätti Toyota kulkee omia polkujaan.

Se panostaa autoon, jonka polttoaineena voi käyttää vaikkapa ihmisten ulostetta. Ja juuri sitä Toyota tekee nyt voimalaitoksessa Japanin Fukuokassa: jalostaa ulosteesta polttoainetta.

Asiasta kertoo muun muassa uutissivusto Quartz.

Fukuokassa Toyota muokkaa viemärijätteestä vetyä, joka toimii polttoaineena Toyotan Mirai-autossa.

Toyota Mirai on japanilaisen autoyhtiön näkemys tulevaisuuden päästöttömästä autosta. Sen polttoaineena toimii vety, joka on niin ympäristöystävällinen polttoaine, että sitä käyttävän auton pakoputkesta tupruttaa ilmoille vain vesihöyryä.

Vetyauto Mirai on hybridi, mutta kun perinteisessä hybridissä on sähkö- ja polttomoottori, Miraissa on sähkömoottori ja polttokenno. Polttokennossa vedystä ja hapesta syntyy sähköä, joka pyörittää sähkömoottoria.

Auton toimintaan voi tutustua tarkemmin alla olevassa interaktiivisessa grafiikassa (juttu jatkuu grafiikan alla):

Fukuokan voimalaitos tuottaa nyt 300 kiloa vetyä päivässä. Tällä pystyy täyttämään 65 Mirai-auton tankit.

Toyota esitteli Mirain Los Angelesin autonäyttelyssä vuonna 2014, ja sitä myydään Yhdysvalloissa yli 50 000 dollarin hintaan (44 600 euroa). Mirain tulosta Suomen markkinoille ei ole vielä tietoa.

Vetyautot ovat vielä hyvin harvinaisia, sillä niille ei ole juurikaan saatavilla tankkauspisteitä. Toyota Mirain pääinsinööri Yoshikazu Tanaka myöntää Quartzin haastattelussa, että tilanne on hankala: vetyautoja ei haluta ostaa, koska tarjolla ei ole vetyautojen tankkausasemia, ja kukaan ei halua rakentaa tankkausasemia, koska vetyautoja on niin vähän.

EU kuitenkin panostaa tulevina vuosina vetyautoiluun Euroopassa ja aikoo sijoittaa vetyautoilun mahdollistavaan infrastruktuuriin 650 miljoonaa euroa vuoteen 2020 mennessä.

Esimerkiksi Saksaan ollaan nyt rakentamassa 50:tä vetyautoasemaa, ja vuoteen 2023 mennessä asemia on tulossa 400.

Suomessa vetyautoiluun panostaa kemianteollisuuden yritys Woikoski, joka omistaa Suomen ensimmäisen vetyauton, Hyundai ix35:n.

Woikoski aikoo lanseerata Suomeen 20 vetytankkausasemaa vuoteen 2030 mennessä.

HS koeajoi Toyota Mirain viime vuoden lokakuussa Hampurissa, joka on tehnyt panostuksia vetyautojen tankkausinfrastruktuurin rakentamiseen.

Lyhyen testin perusteella autoa voi kuvailla perusvarmaksi Toyotaksi, jossa kiinnostavinta on sitä pyörittävä teknologia.

Näin kirjoitimme viime vuonna:

Auto käynnistyy nappia painamalla ja on hiljainen kuin sähköauto.

Vetyauto onkin hybridi, mutta kun perinteisessä hybridissä on sähkö- ja polttomoottori, Miraissa on sähkömoottori ja polttokenno. Polttokennossa vedystä ja hapesta syntyy sähköä, joka pyörittää sähkömoottoria.

Auto lähtee liikkeelle kuin hiipien, ja sitä on mukava ajaa. Mirai ei ole mikään rankkoihin kiihdytyksiin kykenevä tehohirmu, vaan ennemminkin perusvarma Toyota.

Nollasta sataan se kiihtyy 9,6 sekunnissa, ja huippunopeus on 178 kilometriä tunnissa.

Auton ominaisuuksista kiinnostavin onkin se, että se toimii vedyllä.

Täysi tankillinen vetyä vie autoa eteenpäin noin 550 kilometriä, ja auton tankkaus kestää 3–5 minuuttia. Vetytankit sijaitsevat takapenkin alla.

Lue koko juttu tästä: Pakoputkesta tulee ulos vain vettä – HS testasi päästöttömän vetyauton