Featured Post

Maserati on elävöittänyt automaailmaa jo yli sata vuotta – Masera

Maserati on italialainen autonvalmistaja. Yhtiön perustivat veljekset Alfierihttp://www.hs.fi/haku/?search-term=Alfieri, Bindohttp://www.hs.fi/haku/?search-term=Bindo, Ettorehttp://www.hs.fi/haku/?search-term=Ettore ja Ernesto Maseratihttp://www.hs.fi/haku/?search-term=Ernesto%20Maserati vuonna...

Read More

Alle 700 euron auto ei käynyt kaupaksi netissä – osoittautui myöhemmin miljoonien arvoiseksi

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 31-05-2016

0

Nettikaupoista löytyy sivukaupalla autoja, jotka saisi omakseen alle 700 eurolla.

Yksi tällainen auto oli myynnissä yhdysvaltalaisessa Craigslist-palvelussa viitisen vuotta sitten, kertoo klassikkoautoja vakuuttava Hagerty.com. Kyseessä oli auto, jonka taustoista myyjällä ei ollut kovin tarkkoja tietoja.

Hagerty.comin mukaan myynti-ilmoituksessa autoa epäiltiin vuoden 1953 Corvette Frameksi, jonka hinnaksi myyjä määritteli 700 dollaria (noin 630 euroa).

Kukaan ei ostanut huonokuntoista autoa, mutta se päätyi kiertoon muita reittejä. Se ei ollut rekistereissä, sillä ajeltiin kiihdytysajoja, välillä se varastettiin.

Auton käänteistä ei ole tarkkoja tietoja, mutta kun Corvette-intoilijat löysivät Craigslistissa olleen myynti-ilmoituksen netin uumenista, he alkoivat epäillä, että auto voisi olla harvinainen vuoden 1960 Number 1 Cunningham Corvette, joka oli kuulunut kilpa-ajaja Briggs Cunninghamille.

Silloin auto näytti tältä:

Autointoilijat olivat oikeassa. Kyseessä oli yksi kaikkien aikojen etsityimmistä Corveteista, kirjoittaa asiasta uutisoinut Hagerty.com.

Sen arvo on nyt jopa miljoonia euroja.

Kyseisen Corveten tarina on polveileva ja pitkä. Monet autointoilijat olivat etsineet autoa vuosikymmenien ajan. Se löytyi lopulta vuonna 2012 eräästä romuvarastosta Floridasta. Ja nyt on käynyt ilmi, että viisi vuotta sitten auto oli myynnissä nettikaupassa, josta kuka tahansa olisi voinut ostaa auton.

Auton löytymisen jälkeen alkoi kiivas taistelu siitä, kuka auton oikeastaan omisti. Auton liikkeistä ei ollut tarkkoja tietoja, ja koska sitä ei ollut rekisteröity tietylle omistajalle, omistajuuden selvittely oli vaikeaa, kertoo tapausta seurannut klassikkoautosivusto Hemmings Daily.

Lopulta auto päätyi autokeräilijä Gino Burellille, joka aikoo kunnostaa auton. Hagerty.com kirjoittaa, että auton entisöintiprosessi kestänee jopa vuoden ja tulee maksamaan noin puoli miljoonaa dollaria.

Sen jälkeen auton arvo voi olla kolmesta seitsemään miljoonaa dollaria, tai jopa enemmän. Tapausta hoitanut asianajaja Bryan Shook arvioi, että auto menee entisöinnin jälkeen myyntiin. Mutta tuskinpa Craigslistille.

Volkswagen tähtää myyvänsä miljoona sähkökäyttöistä autoa vuodessa, koska sen on pakko

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 31-05-2016

0

Viime joulukuussa tapahtui autoilun kannalta merkittäviä asioita.

Suuri osa maailmasta todennäköisesti hurrasi tai oli ainakin tyytyväinen siihen, että maailma pääsi jonkin sortin sopuun Pariisin ilmastokokouksessa kasvihuonepäästöjen vähentämisestä.

Autonvalmistajat – tai ainakin osa heistä – sen sijaan kiristelivät hampaitaan, sillä tiukat päästörajoitukset ohjaavine poliittisine linjauksineen ovat perinteiselle autoteollisuudelle lähtökohtaisesti murheenkryyni.

Toisaalta osa autonvalmistajajohtajista saattoi kääriä myös hihojaan valmistautuakseen kovaan mutta mahdollisesti rahakkaaseen puhteeseen. Se, joka valtaa vähäpäästöisten autojen markkinoilta leijonanosia, on tulevaisuudessa hyvin rikas yhtiö.

Muun muassa Volkswagen on viime aikoina ryhtynyt toden teolla vähäpäästöiseen bisnekseen. Sen täytyy toki puhdistaa mainettaan päästöhuijausskandaalin tiimoilta, mutta yhtä lailla sen täytyy vastata alati tiukkeneviin päästörajoituksiin.

Se ei onnistunut (ainakaan sääntöjen mukaan) dieselmoottoreilla, joten VW panostaa nyt sähköön.

Yhtiö kertoo, että vuonna 2025 sen tavoitteena on myydä miljoona sähköautoa ja pistokehybridiautoa. Asiasta uutisoi Autonews.

Se olisi valtava loikkaus tämänhetkisestä.

Osasyy VW:n sähköintoon saattaa olla myös se, että dieselmoottoreilla varustetut autot eivät ole ainakaan tällä haavaa suosiossa. Päinvastoin, niiden suosio on laskenut ainakin Euroopassa.

Viime vuosina dieselautojen markkinat ovat olleet yli puolet Länsi-Euroopan kokonaisautomarkkinoista. Nyt markkinaosuus on pudonnut lyhyessä ajassa – VW:n hujauksen jälkimainingeissa – alle 50 prosenttiin.

Maailman suurimman autonvalmistajan tittelistä Toyotan kanssa taisteleva VW panosti vuosia päästörajat alittaakseen nimenomaan pieniin dieselmoottoreihin. Kun tämä taktiikka ei toiminut, yhtiöllä on kiire laittaa pökköä pesään sähkön suhteen.

Tällä hetkellä VW on kokoonsa nähden verrattain pieni peluri sähkö- ja pistokehybridiautomarkkinoilla.

Ottaen huomioon, että VW omistaa muun muassa Audin ja Porschen, on suorastaan hämmästyttävää, että yhtiöllä on mallistossaan vain kolme sähköautoa.

Ne ovat pikkuauto e-Up, perheauto e-Golf ja superauto Audi R8 e-tron.

Lisäksi sillä on kuusi pistokehybridiä:

Perheauto Golf GTE, iso perheauto Passat GTE, pieni perheauto Audi A3 Sportback e-tron, katumaasturi Q7 e-tron Quattro, luksusauto Porsche Panamera S E-Hybrid ja katumaasturi Cayenne S E-Hybrid.

Vuoteen 2020 mennessä VW aikoo laajentaa mallistoaan kahteenkymmeneen erilaiseen sähkö- ja pistokehybridiautoon. Kaksi näistä olisi suoria kilpailijoita Teslalle: Porsche Mission E sekä Audi e-tron Quattro.

Jälkimmäinen autoista olisi todennäköinen kilpailija Teslan Model 3 -autolle, jota on ennakkovarattu hämmästyttävät määrät, liki 400 000 kappaletta.

VW:n täytyy kyetä kasvattamaan myyntiään todella nopeasti, sillä tällä hetkellä sen vähäpäästöisten (eli tässä yhteydessä sähkö- ja pistokehybridiautojen) autojen myynti on umpisurkeaa.

Yhtiö myy maailmanlaajuisesti melkein 10 miljoonaa autoa vuodessa, mutta se odottaa myyvänsä tämän vuoden loppuun mennessä reilut 100 000 vähäpäästöistä autoa.

Huomionarvoista on, että kyseessä ei ole edes yhden vuoden myyntiluku, vaan niin sanottu kumulatiivinen luku: Volkswagen on myynyt olemassaolonsa aikana ainoastaan 100 000 vähäpäästöistä autoa.

Toinen suurpeluri Toyota myi pelkästään viime vuonna pelkkiä pistokehybridi-Prius-autojaan 75 400 kappaletta. Renault-Nissan taas myi Autonewsin mukaan vuoden aikana 85 000 sähköautoa.

Sähköautomarkkinoille on kovalla vauhdilla tulossa uusia mielenkiintoisia ja halvahkoja autoja, joiden toimintasäde alkaa olla riittävää 300 kilometrin luokkaa. Lue lisää tulevista sähköautoista tästä.

VW nousi jo kerran maailman suurimmaksi autonvalmistajaksi dieseltaktiikallaan. Päästöskandaalin jälkeen Toyota ohitti sen ja nousi maailman suurimmaksi. Jos Volkswagen onnistuu rehellisin keinoin sähköautohankkeessaan, VW saattaa olla jättiyhtiönä merkittävä osa liikenteen päästötalkoissa.

VW:n sähköautojen kehittely on kuitenkin ollut vuosia melkoista näpertelyä ja kompromissien tekemistä verrattuna vaikkapa toiseen saksalaiseen BMW:hen, jolla on kokonainen oma i-divisioonansa sähkö- ja pistokehybridiautojen kehittelyyn.

Esimerkiksi Toyota taas oli ensimmäisiä yhtiöitä hybridiautomarkkinoilla Priuksensa kera. Puhumattakaan Teslasta, joka tekee ainoastaan täyssähköautoja ja voi tällä tavalla keskittyä niihin rauhassa.

Uusi Top Gear sai tyrmäyksen – Twitter-kansa vihasi ”pökkelöä” ja ”köyhän miehen Clarksonia”

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-05-2016

0

Viime viikolla HS kertoi, kuinka Jumalankin on sanottu vihaavan Top Gearia.

Nyt sarjan ensimmäinen uudella miehistöllä tehty jakso on nähty.

Voitaneen sanoa, että Jumalan lisäksi Top Gearia tuntuvat vihaavan kaikki muutkin.

Vastaanoton perusteella ensimmäinen uudistunut Top Gear on ollut katastrofaalista seurattavaa. Sarja on saanut uuden naljailunimen: Flop Gear.

Viestipalvelu Twitter täyttyi vihaajien kommenteista ohjelman esityksen yhteydessä.

Negatiiviset kommentit olivat selkeästi dominoivassa asemassa. Muun muassa näin Top Gearia kommentoitiin:

”Onko se sopivaa, että Top Gear on melkoinen auto-onnettomuus?”

”Olemme katsoneet Top Gearia 20 minuuttia, eikä lapseni ole lopettanut itkemistä. Onko tämä sattumaa, vai johtuuko tämä siitä, että se (ohjelma) on kammottava?”

”Roskaa.”

”Jokainen, joka katsoi uutta Top Gearia ja piti sitä hyvänä, tarvitsee aivosiirrännäisien. Kerta kaikkiaan saatanallista.”

Top Gearin entinen kolmikko eli Jeremy Clarkson, James May ja Richard Hammond pitivät yllä radiohiljaisuutta, eivätkä osallistuneet vihamyrskyyn

Sen sijaan Clarksonin tytär twiittasi:

”Ei, en ole sitten ensinkään vakuuttunut.”

Entisen Top Gearin fanit olivat ankaria etenkin uusia juontajia kohtaan.

Ensimmäisenä ohjelman juontajaksi nimitetty Chris Evans sai kuulla olevansa ”köyhän miehen Clarkson”.

Toinen juontaja, Frendit-sarjasta parhaiten tunnettu Matt LeBlanc taas tuomittiin ”pökkelöksi” (wooden). Evansin valitettiin juttelevan epäaidon oloisesti ja huutavan liikaa.

Aiemman Top Gearin kantava voima oli juontajakolmikon kemia. LeBlancin ja Evansin kemiassa oli useiden kommentoijien mielestä parantamisen varaa. Näin asian muotoili erä twitterin käyttäjä.

”Kemia oli pakotettua. He istuivat vanhan Jeepin päällä ja hymyilivät toisilleen kuin huonoilla Tinder-treffeillä.”

Sosiaalisessa mediassa huutelu on halpaa, eikä välttämättä merkitse mitään.

Netti- ja sosiaalisen median aikakautenamme on helppoa saada vaikutelma, että tiettyä asiaa yksinomaan vihataan, sillä ihmiset ovat usein hanakoita antamaan nimenomaan negatiivista palautetta.

Ne, jotka pitivät uudesta Top Gearista, ovat ehkä vain myhäilleet tyytyväisinä osallistumatta huutokilpailuun vihaajien kanssa.

Twitterissäkin oli sitä paitsi myös kannustavia viestejä:

”Oikeastaan pidän uusista juontajista. He eivät ole vielä valmiita, mutta eivätköhän he pääse sinne”

Myös niin sanottu laatumedia otti kriittisen kannan uuteen Top Geariin.

The Guardianin arvion mukaan Chris Evansin tulisi olla oma itsensä, eikä yrittää matkia Clarksonia.

”Häntä ei vihata siksi, kuka hän on, vaan sen vuoksi, kuka hän ei ole”, Guardian kirjoittaa.

Juontajakaksikon kemiasta Guardian kirjoittaa: ”He eivät vaikuta missään vaiheessa siltä, että he kävisivät ohjelman jälkeen kaljalla. (…) Heidän välillään ei ollut jännitteitä, muttei myöskään lainkaan lämpöä.”

Guardianin mukaan LeBlanc oli tosin omissa pätkissään oikein miellyttävä ja luonteva.

Guardianin yleisarvio ohjelmasta oli tiivistettynä: samaa kuin ennenkin, mutta hieman kiillotettuna ja ilman juontajakemioita.

Ne, jotka ovat loputtoman pettyneitä uuteen Top Geariin, odottavat varmasti jo innoissaan entisen juontajakolmikon uutta ohjelmaa.

Jeremy Clarksonin, Richard Hammondin ja James Mayn uusi show on nimeltään The Grand Tour. Kolmikko kiertää ennakkotietojen mukaan ohjelmassa maailmaa. Jokainen jakso on kuvattu eri maassa.

Kolmikko on sitoutunut tekemään ohjelmaa kolme kautta, joista jokainen sisältää 12 tunnin pituista ohjelmaa.

Vahvistamattomien tietojen mukaan kolmen tuotantokauden budjetti on 160 miljoonaa puntaa, eli jokaista yksittäistä ohjelmaa varten on varattu 4,5 miljoonaa puntaa. Se on yli nelinkertainen summa verrattuna Top Geariin silloin, kun kolmikko veti ohjelmaa.

The Grand Tour esitetään Amazon Prime -suoratoistopalvelussa, ja sitä pitäisi päästä kastomaan tämän vuoden syksyllä.

Vespa on skootteri, mutta onko skootteri sama kuin Vespa?

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-05-2016

0

Vespasta on muodostunut kansan suussa synonyymi skootterille. Italialainen Vespa on kuitenkin vain yksi skootterimerkki. Muita skootterivalmistajia ovat muun muassa Aprilia, Peugeot, Honda ja Kymco.

Ensimmäinen Vespa valmistui jo vuonna 1946. Toisen maailmansodan jälkeen Vespan synnyinmaassa oli huutava pula kaikesta, muun muassa kulkuvälineistä. Sama ongelma vaivasi koko Eurooppaa, joten halpa kulkuväline Vespa suunniteltiin todelliseen tarpeeseen.

Enrico Piaggio oli liikemies, joka oli aikaisemmin erikoistunut raskaaseen teollisuuteen. Junanvaunut ja lentokoneet eivät vastanneet sen hetken kysyntää, joten markkinoille oli saatava laite, joka saisi kansalaiset pyörien päälle kohtuulliseen hintaan. Ongelman ratkaisijaksi ilmaantui lentokoneinsinööri Corradino D’Ascanio. Hänen johtamansa tuotesuunnittelun tuloksena syntyi näppärä moottoroitu kaupunkipyörä, jonka Enrico Piaggio nimesi oitis ampiaiseksi eli vespaksi. Vuoteen 1956 mennessä Vespoja oli myyty jo miljoona kappaletta.

Tamas Vilagi on skootteriharrastaja parhaasta päästä. Hänen omistuksessaan on nykyään kolme kaupunkimenopeliä. Vilagin Vespat ovat vuosilta 1952, 1958 ja 1972. Kaikki skootterit ovat alkuperäiskuntoisia ja niistä huokuu kunnioitus Vespan perinteitä kohtaan. Tamasin suurin ylpeydenaihe on Vespa 125 Acma vuodelta 1952.

Vespojen harrastajia on moneen lähtöön. Yksi ryhmä suosii pitkiä ajoretkiä, toiset virittelevät menopelejään ja osa keräilee eri pyörämalleja. Vilagia kiinnostaa lähinnä Vespojen historia, mutta toki ajaminenkin on sydäntä lähellä. ”Olen enemmänkin sellainen lyhyiden ja keskipitkien matkojen taivaltaja”, Vilag luonnehtii harrastustaan.

HS koeajoi: Hondan pieni katumaasturi HR-V yrittää uudelleen yhdeksän vuoden tauon jälkeen

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-05-2016

0

Honda HR-V 1.5 i-VTEC CVT Executive

 Uusien muotojen lisäksi HR-V:n tilat ovat kokoluokassaan hyvät.

 Tavaratilan muuntelumahdollisuudet ovat erinomaiset.

 Hondan uusi 1,5-litrainen ahtamaton bensiinimoottori on hieman hengetön etenkin vääntönsä puolesta. Valinnaisvarusteisen portaattoman CVT-automaatin parina auton kiihdytys nollasta sataan kestää selvästi yli 11 sekuntia.

 Turboahdettu dieselvaihtoehto on etevämpi.

 Tien päällä ja vauhtiin päästyään HR-V:llä ajelee leppoisasti. Jousitus on säädetty keskivertopehmeäksi, mikä on arkiajoissa hyvä asia, toisin kuin auton hieman veltto ohjaustuntuma.

 Hondan mukaan äänieristystä on parannettu, mutta rengasmelu kohoaa yhä karkeammalla asvaltilla huomattavaksi. Linjakkaan muotoilun takia näkyvyys taakse on heikohko.

 Hinta: 31 475 euroa.

Kulutus (ilmoitettu): EU-yhdistetty 5,4 litraa / 100 km bensiini.

 Hiilidioksidipäästöt: 125 g/km.

 Kilpailijoita: Fiat 500X, Kia Soul, Nissan Juke, Maxda CX-3, Opel Mokka, Renault Captur, Toyota C-HR (tulossa).

Hondan pienehkö katumaasturi HR-V on mielenkiintoinen auto, sillä sen ensimmäinen versio oli valmistajalta tietoinen riski.

Sen suunnittelivat nuoret insinöörit melko vapain käsin jo viime vuosituhannen puolella, ja lopputulos oli sen mukainen: erottuvasti muotoiltu mutta myös toimiva.

Auto osoittautui varsin hyvin aikaa ja käyttöä kestäväksi.

Silti Honda pisti ensimmäisen HR-V:n pillit pussiin jo kahdeksan tuotantovuoden jälkeen 2006. Suomeen päätyi vain parisentuhatta HR-V:tä. Edelläkävijän rooli on usein vaikea.

Auttoiko odotus?

Nyt HR-V on yhdeksän vuoden tauon jälkeen taas tuotu myyntiin täysin uutena autona.

Hondan näkemys oli sittenkin oikea. Pienet katumaasturit ja cross-overit ovat nyt, vuonna 2016, suorastaan hittituotteita. Ryhmään on jo suorastaan ruuhkaa.

Tällä kertaa Honda on hakenut uutta ilmettä yhdistelemällä kepeitä linjoja ja jämerää katumaasturimaisuutta.

4,3-metrinen auto näyttääkin luonnossa todellisuutta pienemmältä ja ketterämmältä.

Jos uusi HR-V sattuu rinnakkain vaikkapa uuden Opel Mokan viereen, autot ovat häkellyttävän samankaltaiset. Tämähän on jo tuttua.

Hondalla on todennäköisesti havaittu, että Euroopassa pärjätäkseen muotoseikkoja ei voi noin vain ohittaa, vaikka auto olisi muuten hyvä.

Onko HR-V käytännöllinen?

Autossa on enemmän tilaa kuin ulkonäön perusteella voisi odottaa. Sisällä istutaan hieman henkilöautonormia korkeammalla, joten autoon kulku on vaivatonta.

Ovet avautuvat miellyttävän laajalti, ja myös takalattia on lähes tasainen.

Ulos on hyvä näkyvyys melko suurten lasipintojen ansiosta, mutta takaviistoon näkyvyys on heikompi, koska kattolinja laskee jyrkästi perää kohti.

Siksi myös pääntilat saattavat takaistuimella tuntua ahdistavan matalilta.

Yksi HR-V:n parhaista ominaisuuksista on ehdottomasti tavaratilojen käytettävyys.

Tavaratilan lattia on matalalla, ja autossa on Honda Jazzin tapaan takaistuimien Magic Seat -järjestelmä.

Tavaratilan laajennus sujuu yhdellä kädenliikkeellä todella helposti, ja muodostuvan tilan pohja on aivan tasainen. Tilaa on runsaasti, 453 litraa, kun takaistuimet ovat käytössä.

Miten se kulkee?

Moottoriksi voi valita Hondan 1,5-litraisen 130 hevosvoiman bensiinimoottorin, joka oli koeajetussa autossa, tai desiä suuremman turbodieselin.

Honda on edelleen sitä mieltä, että bensiinimoottoria ei tarvitse ahtaa, vaan vapaasti hengittävät voimat riittävät.

Se ei oikein pidä paikkaansa, sillä diesel-manuaalina auto on selkeästi ripeämpi.

Dieselin pariksi ei kuitenkaan voi hankkia automaattivaihteistoa.

Honda HR-V kulutti sekalaisessa ajossa taloudellisuusmoodilla ajaen keskimäärin 6,9 litraa sadalla kilometrillä, kun keskinopeus oli 52 kilometriä tunnissa.

Se tuntuu ärsyttävän paljolta, kun virallinen lukema on puolitoista litraa pienempi.

Turboahtamalla moottorin hyötysuhdetta saataisiin varmasti parannettua ja sitä kautta kulutusta kaunisteltua.

Mittaristoista ja lisänäytöistä saa paljon tietoa taloudellisen ajamisen tueksi. Todellinen kulutus karkaa silti kauaksi luvatusta.
Ilmastoinnin säädöt toimivat kosketuksella. Niiden käyttö ei ole kaikissa tilanteissa kovin kätevää.
Kuljettajan paikalla istuu mielellään, ja näkyvyys eteen on hyvä.
Arvokas puolinahkaverhoilu sisältyy korkeimpaan varustetasoon.
Takaistuimella on mukavasti jalkatilaa, kun ottaa huomioon, että auton kokonaismitta on vain 4,3 metriä.

Koeajossa: Honda HR-V 1.5 i-VTEC CVT Executive

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-05-2016

0

 Uusien muotojen lisäksi HR-V:n tilat ovat kokoluokassaan hyvät.

 Tavaratilan muuntelumahdollisuudet ovat erinomaiset.

 Hondan uusi 1,5-litrainen ahtamaton bensiinimoottori on hieman hengetön etenkin vääntönsä puolesta. Valinnaisvarusteisen portaattoman CVT-automaatin parina auton kiihdytys nollasta sataan kestää selvästi yli 11 sekuntia.

 Turboahdettu dieselvaihtoehto on etevämpi.

 Tien päällä ja vauhtiin päästyään HR-V:llä ajelee leppoisasti. Jousitus on säädetty keskivertopehmeäksi, mikä on arkiajoissa hyvä asia, toisin kuin auton hieman veltto ohjaustuntuma.

 Hondan mukaan äänieristystä on parannettu, mutta rengasmelu kohoaa yhä karkeammalla asvaltilla huomattavaksi. Linjakkaan muotoilun takia näkyvyys taakse on heikohko.

 Hinta: 31 475 euroa.

Kulutus (ilmoitettu): EU-yhdistetty 5,4 litraa / 100 km bensiini.

 Hiilidioksidipäästöt: 125 g/km.

 Kilpailijoita: Fiat 500X, Kia Soul, Nissan Juke, Maxda CX-3, Opel Mokka, Renault Captur, Toyota C-HR (tulossa).

Top Gear palaa ruutuun kohujen saattelemana – ”Jumala vihaa Top Gearia”

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-05-2016

0

Kohuttu autoiluohjelma Top Gear palaa sunnuntaina ruutuun Britanniassa.

Brittilehdistö on ottanut Top Gearin paluusta kaiken irti, sillä ohjelman teko ei ole sujunut ilman vaikeuksia.

Se näkyy otsikoissa ja skandaaleista, joita ohjelma on synnyttänyt jo ennen aloitustaan:

Uusi juontaja sai tuottajan itkemään.

Pettynyt yleisö käveli ulos kesken kuvausten.

Juontajien välille roihahti riita.

Automedia Jalopnik kiteytti Top Gearin vaikeudet otsikkoon ”Jumala vihaa Top Gearia”.

Sunnuntaina BBC 2:lla nähtävä uudistunut Top Gear on erityisen tarkkailun alla, sillä ohjelmalla on edessään lähes mahdoton tehtävä. Top Gear on BBC:n tärkeimpiä tuotantoja, ja ohjelman uusien kasvojen täytyisi vakuuttaa sadat miljoonat katsojat siitä, että ohjelman katsomista kannattaa yhä jatkaa.

Top Gear on ollut tauolla siitä asti, kun ohjelman huippusuosittu entinen juontaja Jeremy Clarkson sai potkut viime vuoden maaliskuussa.

(Lue Jeremy Clarksonin ja Top Gearin tarina tästä jutusta, jossa Clarksonia kuvaillaan näin: äijien äijä, joka syö aamupalaksi Antti Rinteen pekonipastaa ja paskantaa Porschen varaosia.)

Clarksonin aikana Top Gearista kasvoi jättimäinen viihdetuotanto, jota sadat miljoonat katsojat seurasivat ympäri maailmaa.

Ohjelman viihdyttävyys perustui paljolti Clarksonin ja juontajakumppanien James Mayn ja Richard Hammondin välisille kemioille. Autoista kertova televisiosarja on noussut maailman katsotuimmaksi asiaohjelmaksi, joka on ollut rahasampo sekä tekijöilleen että BBC:lle.

Nyt ohjelmalla on uudet vetäjät: radiopersoona Chris Evans ja Frendit-tähtenä tunnettu Matt LeBlanc.

Brittilehdistö on kirjoittanut, että kaksikko olisi ollut pahoissa riidoissa kuvausten aikana, mutta juontajat ovat itse kiistäneet tiedot riidoista. Muuten juontajapari ei ole kommentoinut lehdistön kirjoittelua.

Viimeisimpiä skandaaleja oli arvuuttelu siitä, paljastiko Matt LeBlanc vahingossa ohjelman vakiohahmon The Stigin henkilöllisyyden. Mustan visiirin taakse piiloutuva The Stig saattaa tulevalla kaudella olla ammattikuski Phil Keen, jota Matt LeBlanc alkoi yllättäen seurata Twitterissä.

Tämä oli brittilehdistölle merkki siitä, että Phil Keen olisi ohjelman mysteerikuski The Stig.

Selvää on, että uuteen Top Geariin kohdistuu paljon paineita. Jeremy Clarksonin vetämänä Top Gear sai kehittyä vuosikausia, sillä Clarkson aloitti ohjelmassa jo 1980-luvulla. Uuden tiimin pitäisi vakuuttaa miljoonat ihmiset heti ensimmäisellä jaksolla.

Sunnuntaina nähdään, miten se onnistuu. Top Gearin 23. tuotantokausi tulee saataville myös Netflix-palveluun.

Ohjelma saa kovan kilpailijan syksyllä, kun Clarksonin uusi autoiluohjelma alkaa pyöriä Amazonin suoratoistopalvelussa. Clarkson, May ja Hammond aloittavat silloin ohjelmansa, jonka nimeksi on varmistunut The Grand Tour.

Tutkimus: Musiikki hillitsee tieraivoa mutta liian hyvä kappale voi heikentää keskittymistä

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-05-2016

0

Musiikki rauhoittaa autoilijan mieltä ja vähentää tieraivoa sekä auttaa keskittymään sekä pysymään vireänä, väittää tuore suomalaistutkimus.

Vakuutusyhtiö Lähi-Tapiola tutki yhdessä Jyväskylän yliopiston ja Suunnannäyttäjät-asiakaspaneelin kanssa, miten musiikin kuuntelu vaikuttaa autolla ajamiseen. Asiakaspaneelissa tehtyyn kyselyyn vastasi 322 autoilijaa, joista 97 prosenttia kertoi kuuntelevansa musiikkia ajaessaan.

”Ylivoimaisesti suosituimmat musiikinlajit ovat pop, suomipop ja iskelmä”, tiedotteessa kerrottiin.

Rauhallisen musiikin kuuntelu voi helpottaa jännitystä ja tieraivoa, jos autonkuljettaja on hermostunut tai jännittynyt, pohtii musiikintutkija Henna-Riikka Peltola Jyväskylän yliopistosta.

”Parasta ajamiseen on sellainen musiikki, josta itse pitää ja joka auttaa keskittymään. Jos musiikki on ikään kuin liian hyvää, keskittyminen voi herpaantua sen takia, koska jää fiilistelemään sitä liikaa. Toisaalta musiikki ei saisi ärsyttää liikaa. Tutkimustuloksista voi huomata, että sen lisäksi että musiikista tulee hyvälle tuulelle, sillä on myös rauhoittava vaikutus.”

Pieni osa vastaajista, 12 prosenttia, kertoi ajavansa musiikin vuoksi nopeammin. Lähi-Tapiolan mukaan musiikki parantaa ajosuoritusta etenkin rutiininomaisessa ajamisessa, kuten jokapäiväisessä työmatka-ajossa. ”Musiikki saattaa kuitenkin heikentää ajosuoritusta, jos tehtävä on vaativa. Tämä selittäisi sitä, miksi niin moni laskee radionsa volyymitasoa joutuessaan taskuparkkeeraamaan”, Lähi-Tapiola kertoo.

Kognitiotieteilijä Tuomo Kujala Jyväskylän yliopistosta kertoo, että aggressiivinen musiikki saattaa lisätä aggressiivista ajamista. ”Tutkimuksissa on saatu viitteitä siitä, että ennen kaikkea mahdollinen vaikutus [ajoturvallisuuteen] liittyisi musiikin vireystilaa nostavaan vaikutukseen. Vireystilan ja ajosuorituksen välillä on havaittu vahva yhteys, samoin väsymyksen ja kolaririskin.”

Yli puolet kyselyyn vastanneista kertoi säätävänsä musiikin voimakkuutta ratin säätimistä ja yli kolmannes keskusyksiköstä. ”Turvallisuuden kannalta ratin säätimien käyttö on ehdottomasti suositeltavampaa, sillä katseen kääntäminen tiestä ja huomion siirtyminen ajamisesta musiikin säätämiseen voi pahimmillaan aiheuttaa vaaratilanteita”, Lähi-Tapiolta toteaa.

Videoblogi: Helsinkiläinen skootteriharrastaja ajoi Roomaan ja takaisin – "Tietää ajaneensa jokaisen kilometrin"

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-05-2016

0

Lambretta on vanha italialainen skootterimerkki. Sitä valmistettiin Milanossa vuosina 1947–1972. Samaan aikaan markkinoille ilmestyi toinen saapasmaan skootterivalmistaja Vespa.

Sodanjälkeisinä vuosina vain hyvin harvalla oli varaa autoon. Paikasta toiseen piti päästä, mutta monelle moottoripyöräkin oli liian kallis hankinta. Tähän tarpeeseen kehitettiin skootteri.

Alusta asti Lambrettan suunnittelussa panostettiin helppokäyttöisyyteen ja yksinkertaisen tekniikan toimivuuteen. Lambrettan menestyksen vuosina näppärää kulkupeliä myytiin valtavia määriä.

Ajan saatossa skootterista tuli lähinnä nuorten kaupunkilaisten kulkuneuvo. Se ei ollut enää pelkkä ajoneuvo vaan myös tyylikysymys.

Matti Kangaspuro on vannoutunut skootteristi. Nyt miehellä on vakituisena kulkupelinä Lambretta LI vuosimallia 1961.

Kyseinen skootteri ei ole suinkaan Kangaspuron ensimmäinen kaksipyöräinen kulkine. Skoottereita on tullut ja mennyt jo kolmenkymmenen vuoden ajan.

”Skootteri on tyylikkäin omatoimipeli mitä maailma päällään kantaa”, Kangaspuro tunnelmoi.

Skootteri mielletään yleensä lähinnä kaupunkiliikenteeseen soveltuvaksi, mutta Kangaspuron ajomatkat eivät rajoitu kantakaupungin kaduille.

”Pisin matka on Roomaan ja takaisin”, mies kertoo.

Matkaa retkelle tuli noin 6 000 kilometriä. Pitkä ajoretki jätti sen verran lämpimät muistot, että alkavan kesän lomareissukin on jo lyöty lukkoon.

”Nyt ollaan lähdössä kuukauden kuluttua Mo i Ranaan Norjan rannikolle.”

Satojen kilometrien ajomatkat skootterin selässä luulisi vievän mehut sisukkaimmastakin kuskista. Kangaspurolla on tähänkin vastaus valmiina.

”Tuohan on matkapyörien aatelia. Tietää ajaneensa jokaisen kilometrin.”

Hyvästit liikenneruuhkille? Tässä bussi, joka kulkee autojen päällä

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 26-05-2016

0

Kiinalainen yritys TBS China aikoo testata uudenlaista joukkoliikennekonseptia, joka helpottaisi maan liikenneruuhkia.

Kyseessä on bussi, joka kulkisi tieliikenteen yllä jättäen tiellä kulkevat autot alleen.

Kulkuneuvon nimi on TEB, joka juontuu sanoista Transit Elevated Bus.

Tavallaan bussi kulkee sulavasti autoliikenteen ohi kuin maan alla kulkeva metro, mutta TBS Chinan mukaan autojen yllä kulkeva bussi maksaisi vain viidenneksen metron hinnasta. Yhden bussin rakentaminen kestäisi lisäksi vain vuoden vuoden.

Insinöörien suunnitelmissa jokaiseen bussiin mahtuisi 1 200 matkustajaa.

TBS China esitteli uudenlaista bussikonseptia jo vuosia sitten videolla, mutta nyt yritys aikoo testata konseptia käytännössä. Yritys esitteli hiljattain bussin toimintaa pienoismallikaupungissa ja kertoi samalla, että se aikoo aloittaa testit liikenteessä tämän vuoden lopulla.