Featured Post

Autotestivideo: 2013 BMW 420d

Car Buyer testasi 2013 BMW 420d:n. Lähde: CarBuyer

Read More

Nissan kutsuu takaisin miljoonia autoja – turvatyynyt eivät toimi kunnolla

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-04-2016

0

Autonvalmistaja Nissan kutsuu takaisin miljoonia viime vuosina valmistamiaan ajoneuvoja teknisen vian vuoksi, kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Syyksi on ilmoitettu virhe turvatyynyihin liittyvässä tunnistusjärjestelmässä. Yhtiö kertoo, että kuljettajan viereiselle paikalle istuva aikuinen saattaa näyttää järjestelmän mukaan joko lapselta tai tyhjältä istuimelta.

Nissanille on tullut tieto kolmesta vikaan liittyvästä loukkaantumisesta. Vakavampia onnettomuuksia ei ole tiettävästi tapahtunut.

Takaisinkutsu koskee vuosien 2013–2017 malleja, joihin kuuluu muun muassa Altima-, Leaf-, Maxima-, Murano-, Pathfinder-, Sentra- ja Rogue-mallisia autoja. Nissan kertoi tiedotteessaan, että takaisin on kutsuttu noin 3,5 miljoonaa tavallista henkilöautoa ja arviolta 381 000 Infiniti-luksusautoa.

Yhtiön mukaan yli 80 prosenttia takaisin kutsutuista autoista on myyty Pohjois-Amerikan markkinoilla. Vikaan on nyt kehitteillä korjaus, josta on luvattu tiedottaa jälleenmyyjille viimeistään toukokuun loppupuolella.

Koeajossa: Peugeot 308 SW Allure PureTech 130

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-04-2016

0

  1,2-litrainen PureTechmoottori tarjoaa selvästi kilpailijoitaan suuremman vääntömomentin, jolloin ajaminen on vaivatonta.

 Moottorin todellinen kulutus jää matalaksi. Matka-ajossa on mahdollista päästä alle viiden litran kulutukseen sadalla kilometrillä.

 Farkkuversion tavaratila on luokassaan hyvin kookas. Tilavuutta on 610 litraa.

Hinta: 26 926 euroa.

Päästöt: 109 g/km.

Kulutus: 4,7 l/100km.

Kilpailijoita: Volkswagen Golf, Ford Focus, Opel Astra, Kia Ceed.

HS koeajoi uuden Peugeot 308:n, joka on sitkeä tilaihme

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-04-2016

0

Peugeot 308 SW Allure PureTech 130

  1,2-litrainen PureTechmoottori tarjoaa selvästi kilpailijoitaan suuremman vääntömomentin, jolloin ajaminen on vaivatonta.

 Moottorin todellinen kulutus jää matalaksi. Matka-ajossa on mahdollista päästä alle viiden litran kulutukseen sadalla kilometrillä.

 Farkkuversion tavaratila on luokassaan hyvin kookas. Tilavuutta on 610 litraa.

Hinta: 26 926 euroa.

Päästöt: 109 g/km.

Kulutus: 4,7 l/100km.

Kilpailijoita: Volkswagen Golf, Ford Focus, Opel Astra, Kia Ceed.

Moottorien pienentyminen on ollut automaailman trendi jo kymmenen vuoden ajan. Pienemmällä moottorin iskutilavuudella saavutetaan matalammat päästöt ja kulutus.

Pienessä moottorissa on kuitenkin vähemmän vääntöä, mikä on ongelma varsinkin suuren ja painavan auton kanssa.

Vääntöä ja tehoa pyritäänkin lisäämään esimerkiksi turboahtimilla, säätyvillä nokka-akseleilla ja moottorin iskupituutta kasvattamalla.

Mutta miten tällainen pienikokoinen moderni downsizing-moottori toimii kookkaassa farmariautossa? Testasimme Peugeotin näkemyksen aiheesta.

Millainen moottori?

Koeajoauton 1,2-litrainen PureTech-moottori on tilavuuteensa nähden voimakas ja sivistynyt. Sen käynti on tasapainoakseleiden ansiosta mukavan tärinätöntä kolmisylinteriseksi moottoriksi.

130 hevosvoiman huipputeho riittää liikuttamaan 308:n kokoista autoa mukavasti.

Tärkeämpää on kuitenkin kilpailijoita suurempi vääntömomentti. Vääntöä on tarjolla jopa 230 newtonmetriä heti 1 750 minuuttikierroksesta eteenpäin.

Pikkuinen turbokone tarjoaa siis enemmän vääntöä kuin suurin osa kaksilitraisista vapaasti hengittävistä moottoreista. Tämän vuoksi 308 jaksaa kiihtyä kadunkulmauksista jopa kolmosvaihteella.

Hyvän väännön ansiosta myös vaihteiston välitykset voidaan pitää pitkinä.

Peugeotin kulutus jää matalaksi erityisesti pääkaupunkiseudulla, jossa bensiiniä palaa noin 6,5 litraa satasella.

Maantiellä kulutus laskee jopa alle viiden litran.

Millainen ajaa?

Peugeotin ajettavuus on kohdallaan myös mutkatiellä. Hyvien ajo-ominaisuuksien ja vääntävän moottorin yhdistelmä tekee ajamisesta hauskaa.

Nahkaisen ohjauspyörän halkaisija on pieni, ja se on miellyttävän ja urheilullisen tuntuinen. Pitkäkin kuljettaja saa ajoasennon melko mukavaksi, mutta samalla takapenkin istumatilat käyvät ahtaaksi.

Mittaristo sijaitsee tavallista ylempänä, heti tuulilasin alareunan alapuolella.

Pienen totuttelun jälkeen asetelma vaikuttaa tavanomaista fiksummalta ja helppolukuisemmalta.

Kauneusvirheitä kuitenkin on: esimerkiksi sporttimoodiin vaihdettaessa kierroslukumittari muuttuu kokonaan punaiseksi eikä moottorin kierrosluvun punarajaa erota.

Alumiininen vaihdekepin nuppi on näyttävän näköinen mutta tuntuu viileässä säässä hyvin kylmältä käteen.

Kojelaudan 9,7-tuumainen kosketusnäyttö on helppokäyttöinen, mutta suurin osa asetuksista on upotettu näytön uumeniin. Osalle toiminnoista jää kaipaamaan fyysisiä painikkeita.

Iso tavaratila

308:n farmarimallin tavaratila on autoluokkaan hyvin kookas 610 litran tilavuudellaan.

Autoa onkin suorastaan jatkettu taaksepäin: farkun kokonaispituus on 33 senttiä tavallista viistoperäistä 308:aa pidempi.

Erikoista on, että tavaratila on jaettu kahteen osaan. 54 litraa säilytystilaa on säilytyslokeroissa tavaratilan välipohjan alla. Takaistuimet kaatamalla tavaratila kasvaa 1 660 litraan.

Peugeotin farkku sopiikin parhaiten erityisen suurta tavaratilaa kaipaavalle.

Se on kokoluokassaan joukosta erottuva valinta.

Lisäksi 1,2-litrainen PureTech-moottori on taloudellinen ja sitkeä, jolloin pitkienkin matkojen ajaminen tulee edulliseksi.

Myös ostohinta on kohtuullinen, joten 308 tarjoaa mukavasti vastinetta rahalle.

Tavaratila on yli metrin syvyinen.
Farmarin akseliväliä on kasvatettu 33 senttiä viistoperään verrattuna.
Pienihalkaisijainen ohjauspyörä on urheilullisen tuntuinen käsitellä.
Takatilat käyvät ahtaaksi, jos edessä istuva tarvitsee jalkatilaa.
Alumiininen vaihdekeppi on näyttävä mutta tuntuu kylmältä.
Mittaristo sijaitsee tavallista ylempänä, ja sitä on helppo vilkaista.
Kosketusnäytön käyttö on nopea oppia.

Rover oli hieman arvokkaamman luokan automerkki

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-04-2016

0

”Rover 3500:ssa yhtyvät keskisuuren eurooppalaisen loistoauton ketteryys, ajo-ominaisuudet ja viimeistely amerikkalaisen auton rajuun suorituskykyyn ja ajon helppouteen”, maalailtiin Roverin lehtimainoksessa 1960-luvulla.

Roverin juuret ulottuvat vuoteen 1883. Tuolloin valmistui ensimmäinen Rover -nimellä tunnettu laite. Luomus oli sähkökäyttöinen kolmella pyörällä liikkuva kulkupeli. Roverin menestyksen vuodet sattuivat 1950-60 -luvuille. Noina vuosina moni muukin brittiläinen autonvalmistaja eli kukoistuskauttaan. Roverin P6 -sarja näki päivänvalon vuonna 1963. Näyttävässä sedanissa panostettiin turvallisuuteen. Ensimmäinen kyseisen sarjan autoista sai nimen Rover P6 2000. Muutamaa vuotta myöhemmin markkinoille tuli paranneltu versio P6 3500.

Espoolaisen Kimmo Linnavuoren auto on Rover 3500 vuodelta 1972. Linnavuori on harrastanut kyseistä automerkkiä koko ikänsä. Jo 1950 -luvulla nuori miehenalku vakuuttui brittiauton ylivertaisuudesta muihin automerkkeihin nähden. ”Minulla on ollut koko ikäni etuoikeus istua Roverin nahkaistuimilla”, mies runoilee. Ensimmäinen Rover -matka taittui hänen isänsä omistuksessa olleen vuoden 1949 Rover 75-mallin takapenkillä.” Kun Roverilla ajaa, luulee, että maailma on parempi paikka.”

Suomalaisten rakastamat farmariautot ovat maailmalla omituinen poikkeus – tällainen on automaku eri maanosissa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-04-2016

0

Sitä ei suomalaista autokantaa katsellessa arvaisi, millaiset autot ovat maailmalla myydyimpiä.

Esimerkiksi Suomessa ja Euroopassa porskuttavat käytännönläheiset farmariautot ovat omituinen poikkeus maailmanlaajuisilla automarkkinoilla.

Tervetuloa maailmanympärimatkalle tarkastelemaan, millaisia erityispiirteitä kullakin suurella automarkkina-alueella on. Matkaoppaanamme toimii Autotuojat ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio.

Kiina

Kiina on nouseva talous, jossa uusrikkaiden on tärkeää näyttää, että on millä mällätä.

”Kiinassa on jonkin sortin statussymboli, että auton omistajalla on oma kuljettaja. Siksi Kiinassa on paljon tavallisista autoista väännettyjä pidennettyjä malleja”, Kallio sanoo.

Tällä maailman suurimmalla automarkkina-alueella myynnissä on muun muassa pidennetyt versiot 3-sarjan BMW:stä, Mercedeksen E-sarjalaisesta, Audin A4-mallista ja jopa crossover-malli BMW X1:stä.

”Kiinassa pitää olla iso auto ja iso moottori. Siellä esimerkiksi urheiluautot eivät ole lyöneet läpi.”

Kallio muistuttaa, että urheiluautolla on selkeä määritelmä.

”Älköön kukaan sanoko, että neliovinen sedan isolla moottorilla olisi urheiluauto. Urheiluauto on kaksiovinen coupé- tai avoautomallinen auto.”

Muu Kaakkois-Aasia

Thaimaassa, Malesiassa ja muissa tämän alueen maissa ajellaan paljon japanilaisilla merkeillä, mutta erityispiirteenä näissä maissa on pickup-mallinen auto, eli auto, jossa on jonkin sortin lava.

”Ilmasto on yksi syy, sillä lämpimissä olosuhteissa niitä tavaroita siinä lavalla voi säilyttää niin, etteivät ne jäädy sinne.”

Lisäksi näissä maissa on moniin länsimaihin verrattuna erilainen liikennekulttuuri.

”Pickup on käytännöllinen, koska siinä lavalla voi kuljettaa kyytiläisiä.”

Australia

Myös Australiassa, etenkin maaseudulla, pickup on suosittu autotyyppi. Australiassa on jonkin verran omaa autotuotantoa, muun muassa Holden-merkki, josta harva suomalainen on edes kuullut.

Afrikka

Afrikassakin porskuttavat pickup sekä muut maastokäyttöön tehdyt autot, sillä tieverkosto on monin paikoin verrattain huonoa. Maavaraa ja kestävyyttä siis tarvitaan.

Afrikka on kasvava markkina-alue, mutta muihin maanosiin verrattuna edelleen pieni. Vuodessa siellä myydään noin pari miljoonaa uutta ajoneuvoa. Tärkein Afrikan markkina-alue on Etelä-Afrikka, jossa myydään noin 600 000 uutta ajoneuvoa vuosittain.

Esimerkiksi Suomen reilun 100 000 vuosittaisen ajoneuvon myyntiin verrattuna Etelä-Afrikka on merkittävä alue.

”Kaikki on suhteellista. Afrikan kaksi miljoonaa autoa on paljon, mutta jos vertaa Eurooppaan (noin 16–17 miljoonaa ajoneuvoa), Yhdysvaltoihin (noin 18 miljoonaa ajoneuvoa) tai Kiinaan (noin 22 miljoonaa ajoneuvoa), niin onhan se pieni alue”, Kallio sanoo.

Intia

Intiassa myydään vuodessa 12 miljoonaa mopoa ja moottoripyörää, mutta autoja vain pari miljoonaa.

”Syyn ymmärtää, kun käy siellä. Ei sinne autolla, ainakaan isolla autolla, oikein meinaa mahtua”, Kallio sanoo.

Intiassa myydään erityisen paljon todella pieniä autoja. Esimerkiksi perus Toyota Corolla on Intiassa jo iso auto.

”Ihmettelin kerran työmatkalla, kun kaikilla oli peilit käännetty sisään. Eiväthän ne näe taakseen. Sitten tajusin, että ne peilithän olisivat siinä ahtaudessa pian entiset, jos ne olisivat normaalissa asennossa.”

Venäjä

Venäjän automarkkinoilla on mennyt talouspakotteiden jälkeen surkeasti. Prosentuaalista tiputusta kaupassa on tämän tästä kaksinumeroisia lukuja.

Moni ulkomainen valmistaja, jolla on tehdas Venäjällä, on ajanut jossain määrin tuotantoaan alas Venäjällä, kun kauppa ei käy.

”Tämä on tyypillistä sellaisille markkinoille, jotka ovat jossain määrin kehittyneet, mutta eivät sitten kuitenkaan: suhdanteet heittävät markkinaa todella rajusti.”

Jopa Venäjän erityispiirre, eli Ladan voittokulku, on sillassa. Lada on edelleen Venäjän myydyin automerkki.

”Venäjällä on myös jonkin verran sitä villiä superautosegmenttiä isoissa kaupungeissa, ja toisaalta maastoautoa maaseudulla.”

Eurooppa

Euroopan erityispiirre on se farmariauto, joka ei ole oikein missään muussa maanosassa lyönyt itseään läpi.

”Meiltä puuttuu se pickup oikeastaan kokonaan. Euroopassa pickupia korvaa farmari.”

Kallio veikkaa, että kyse on ainakin osittain olosuhteista. Euroopassa on suurimmilta osin aika kylmä, eikä se suosi esimerkiksi avolavalla säilytettäviä tavaroita.

Euroopan sisällä on myös verrattain paljon hajontaa, sillä ahtaammassa Etelä-Euroopassa ajetaan pienillä autoilla ja laveammin asutussa Keski- ja Pohjois-Euroopassa isommilla autoilla.

Tähänkin sääntöön on tosin kaksi poikkeusta, Suomi ja Tanska. Näissä maissa on niin korkea ja progressiivinen autovero, että se tiputtaa autojen keskikokoluokan esimerkiksi Ruotsia, Saksaa ja Isoa-Britanniaa alemmas.

Kun näissä maissa yleisiä ovat D-segmentin autot kuten BMW 5 -sarjalainen, Suomessa ajetaan C-segmentin autoilla ja tanskassa jopa A- ja B-segmentin autoilla.

Yhdysvallat

Pickup se täälläkin porskuttaa. Fordin F-sarjalainen eli pickup-mallinen auto on ollut monina vuosina myydyin auto USA:ssa.

Farmarikauppa on Yhdysvalloissa täysin kuollutta.

”USA:ssa pickup ja SUV (eli katumaasturi) ajavat farmarin virkaa.”

Yhdysvallat on myös maailman johtava urheiluautomaa. Vaikka näiden autojen markkinat ovat viime aikoina pienentyneet, USA:ssa urheiluauto porskuttaa edelleen verrattain hyvin.

Etelä-Amerikka

Tästä markkina-alueesta Kalliolla ei ole aivan yhtä hyvää tietoa kuin muista, mutta vahva veikkaus ja näppituntuma löytyy.

”Todella pienet autot menevät kaupaksi. Toisaalta raskaampaakin kalustoa on, ja se on melkoisen vanhaa. Väli-Amerikassa on paljon yhdysvaltalaista tuotantoa.”

Mikä sitten on maailman suosituin autotyyppi? Voisiko se tosiaan olla pickup?

Ei, sanoo Kallio.

”Kyllä väittäisin, että se kuitenkin on se keskikokoinen, neliovinen sedan-mallinen auto”, Kallio sanoo.

HS tiesikin jo aiemmin kertoa, mikä maailman suosituin yksittäinen automalli on. Segmentti on juuri se, mitä Kallio veikkasi: Toyota Corolla, kuinkas muutenkaan.

Skandaaliyhtiö Volkswagenin johtajille jättipalkkiot: erotetulle toimitusjohtajalle yli 7 miljoonaa euroa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-04-2016

0

Saksalainen autoyhtiö Volkswagen maksaa ylimmälle johdolleen suuret palkkiot siitä huolimatta, että yhtiö jäi kiinni valtavasta päästöhuijauksesta.

Ylin johto saa yhteensä 63,2 miljoonaa euroa palkkoina ja bonuksina vuodelta 2015, selviää Volkswagenin torstaina julkistetusta vuosikertomuksesta.

Syyskuussa 2015 selvisi, että Volkswagen oli asentanut päästömittauksia huijaavan ohjelmiston 11 miljoonaan dieselmoottoriin. Skandaali syöksi autojätin tuloksen viime vuodelta 1,6 miljardia euroa tappiolle.

Yhtiötä skandaalin aikaan vetäneelle toimitusjohtaja Martin Winterkornille maksetaan 7,3 miljoonaa euroa, vuosikertomuksesta selviää. Summa on kuitenkin vain noin puolet edellisvuoden palkkiosta.

Talousjohtajana toiminut Dieter Pötsch saa 5,1 miljoonan korvauksen.

Skandaalin puhkeamisen jälkeen nimitetylle uudelle toimitusjohtajalle Matthias Müllerille maksetaan 4,7 miljoonaa.

Johtajien palkkioissa on kuitenkin ehto, että vain osa maksetaan nyt ja loput kolmen vuoden päästä, jos yhtiön osakekurssi nousee sovitulle tasolle.

Vuosikertomuksen julkistamisen yhteydessä Volkswagen ilmoitti, että se saattaa joutua myymään varallisuuttaan kattaakseen skandaalista johtuvia kuluja.

Yhtiö on myös laittanut syrjään yli 16 miljardia vahingonkorvauksiin, lakijuttuihin ja takaisinvedoista aiheutuviin kuluihin.

Autokoululiitto jyrähti opetuslupaopetuksen puutteista, mutta onko väitteissä perää?

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-04-2016

0

Opetuslupaopetuksessa on puutteita, väittää Autokoululiitto.

Mutta onko väitteessä perää?

Liitto lähetti tiistaina tiedotteen, jonka otsikossa Autokoululiitto ”jyrähtää opetuslupaopetuksen heikkouksista”.

Jyrähdyksen taustalla oli huoli opetuslupaopetuksen huonosta laadusta ja sen seurauksista liikenneturvallisuuteen.

”Opetuslupien suosio on hienoisessa kasvussa: vaikka joukossa on erinomaisia opettajavanhempia, niin laajasti tarkasteltuna opetuslupaopetuksessa on puutteita”, Autokoululiiton puheenjohtaja Jarmo Jokilampi sanoi tiedotteessa.

Hän jatkoi antamalla esimerkin.

”Esimerkiksi viihteellisessä Äidin ja isän autokoulu –ohjelmassa todellisetkin heikkoudet tulivat esiin. Vaaratilanteita kuitataan olankohautuksilla ja jopa naureskelulla.”

Vaaratilanteille naureskelu on toki huolestuttavaa, mutta onko huolelle opetuslupaopetuksen heikkouksista muita perusteita kuin viihteellinen televisio-ohjelma?

Kysytäänpä Liikenteen turvallisuusvirasto Trafista, onko Autokoululiiton huoli aiheellinen?

”Me emme näe tätä asiaa samalla tavalla kuin Autokoululiitto”, sanoo osastopäällikkö Kimmo Pylväs Trafista.

”Meillä ei ole mitään tutkimuksellista näyttöä siitä, että opetuslupa tuottaisi huonompia tuloksia kuin autokoulujärjestelmä. Kyllä opetuslupaoppilaat tuntuvat pärjäävän liikenteessä ihan yhtä lailla”, hän jatkaa.

Pylväs huomauttaa, että opetuslupaopetukseen liittyy myös hyötyjä, jotka puuttuvat perinteisestä autokoulusta.

”Voi olla, että opetuslupaopetuksessa vanhemmat seuraavat lapsen ajoa aktiivisesti myös tutkinnon suorittamisen jälkeen ja sitoutuvat opettamaan lastaan myöhemminkin. Autokoulussa taas koulu käydään, tehdään pakolliset opetukset ja sitten ajetaan. Autokoulun homma loppuu siihen.”

Autokoulujen kouluttamat autoilijat läpäisevät kuitenkin ajokokeen hieman useammin kuin opetusluvalla ajamaan oppineet. Viime vuonna opetusluvalla autokoulujen kouluttamista kuskeista 82 prosenttia läpäisi ajokokeen ensimmäisellä kerralla, kun opetusluvalla ajaneilla luku oli 71 prosenttia.

Autokoulubisnes on tietynlaisen murroksen edessä, kun alalle on tullut uusia yrittäjiä, jotka hyödyntyvät opetusluvalla opettamista. Uusi Ratti.fi-palvelu pyrkii rakentamaan autokoulujen Uberin välittämällä opetuslupaopettajia ja tarjoamalla ajokortteja halvemmalla kuin autokoulut.

HS:n haastattelussa Jokilampi kiisti, että ”jyrähdys” opetuslupaopetuksen heikkouksista liittyisi autokoulubisnekseen tuleviin uusiin yrittäjiin.

Autokoulujen bisnes kuitenkin on uuden edessä.

Trafin alkuvuoden tilastot kertovat, että opetuslupien määrä on hienoisessa nousussa samalla kun autokoulujen kautta suoritetut tutkinnot ovat laskussa.

Tämän vuoden tammi-maaliskuussa tutkintoja oli suoritettu opetusluvan kautta noin 3 200. Viime vuonna samalla ajanjaksolla opetusluvalla suoritettuja B-ajokortin tutkintoja oli noin 2 500, ja vuotta aiemmin 1 100.

Autokoulujen oppilasmäärät sen sijaan ovat laskussa, kun tarkastellaan tammi-maaliskuun tilastoja viime vuosilta.

Vuonna 2014 tammi-maaliskuun aikana B-ajokortin sai autokoulun kautta noin 15 700 ihmistä, viime vuonna luku oli samalla ajanjaksolla 15 400 ja tänä vuonna 13 100.

Kaiken kaikkiaan autokoulun käy kuitenkin valtaosa autoilijoista. Viime vuonna ajokokeen läpäisi yhteensä 160 978 autoilijaa, joista 125 087 oli käynyt autokoulun.

Autokoululiitto ajaa autokoulujen asiaa Suomessa, joten on ymmärrettävää, että opetuslupaopetuksen yleistyminen saa liiton reagoimaan.

”Meillä ei ole mitään sitä vastaan, että isä tai äiti opettaa, mutta jos sitä tehdään bisneksenä, asia menee väärään suuntaan”, puheenjohtaja Jokilampi sanoi HS:lle.

Autokoululiitto kertoi myös kehittävänsä omaa uutta opetuslupapalvelua, joka kulkee nimellä Opetuslupa By Autokoulu.

Herra Lamborghini täyttäisi tänään 100 vuotta – tällainen on vuosipäivää juhlistava auto

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-04-2016

0

Luksusautomerkki Lamborghini juhlii torstaina perustajansa 100-vuotissyntymäpäivää.

Lamborghini tunnetaan autona, johon vain harvoilla on varaa. Luksusauton hinnat liikkuvat sadoissatuhansissa ja miljoonissa euroissa.

Suomessa merkki nousi suuren yleisön tietoisuuteen viimeistään silloin, kun IT-miljonääriveljekset Jaakko ja Antti Rytsölä ostivat Lamborghinit, Jaakko keltaisen, Antti sinisen.

Aikaisemmin Lamborghinin nimellä on kuitenkin tunnettu ihan muunlaisia kulkuneuvoja. Ennen luksusautoja Lamborghini valmisti traktoreita (katso kuvasarja jutun lopusta).

Lamborghinin perustaja Ferruccio Lamborghini syntyi sata vuotta sitten Italiassa. Toisessa maailmansodassa hän palveli maataan työskennellen autohuollon parissa ja sodan jälkeen hän perusti oman autopajan.

Siellä Lamborghini rakensi ensimmäisen kilpa-autonsa, jonka hän muokkasi vanhasta Fiat Topolino -autosta. Lamborghini tuunasi söpöstä Fiatista kaksipaikkaisen kilpa-auton, jolla hän osallistui tuhannen mailin Mille Miglia -kilpailuun vuonna 1948. Lamborghini kuitenkin joutui keskeyttämään ajettuaan autollaan päin ravintolan seinää Torinossa. Onnettomuuden takia hän menetti intonsa autoilua kohtaan.

Samoihin aikoihin Lamborghini aloitti traktorien valmistuksen. Sodanjälkeisessä Italiassa traktoreille oli tarvetta, ja Lamborghini käytti traktorien rakentamiseen armeijalta jääneitä moottoreita.

Traktoreiden menestyksen myötä Lamborghini vaurastui, ja 1960-luvulla Ferruccio Lamborghini päätti rakentaa superauton, joka päihittäisi toisen italialaisen luksusmerkin, Ferrarin.

Toukokuussa 1963 syntyi Automobili Ferruccio Lamborghini, ja loppu on autoilun historiaa.

Ferruccio Lamborghini kuoli helmikuussa 1993, mutta hänen nimensä elää yhtenä tunnetuimmista automerkeistä.

Juhlistaakseen perustajansa 100-vuotissyntymäpäiviä Lamborghini esitteli Geneven autonäyttelyssä Lamborghini Centenarion.

Tätä autoa valmistetaan vain 40 kappaletta, joista jokainen on jo löytänyt ostajansa. Auton hinta on noin 1,9 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Valokuvaus: Suomalaisvalokuvaaja sai romuautot lentämään – nämä teokset leviävät nyt maailmalla

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-04-2016

0

Jos näet taivaalla lentäviä romuautoja, et välttämättä ole menettämässä järkeäsi, vaan olet todennäköisesti osunut keskelle valokuvaaja Pasi Orrensalon projektia.

Kuopiolaislähtöinen Orrensalo on viimeisen parin vuoden ajan kuvannut lentäviä romukasoja Espoossa, Heinolassa ja Karjaalla.

”Autoja, jääkaappeja, moottoripyöriä”, Orrensalo listaa romuja, joiden ilmalentoja hän on kuvannut.

”Mutta tavaroita kiinnostavampia ovat tarinat niiden sisällä. Minä heittelen tarinoita, en tavaroita”, hän lisää.

”Ja se on niin kaunista.”

Orrensalon projektin nimi on Lives Behind Waste, ja hän tähtää valokuvateoksillaan kansainvälisille vesille. Kuvat on noteerattu suositussa Lens Culture -valokuvablogissa ja yhdysvaltalaisessa Wired-lehdessä.

”Ulkomailta on tullut paljon yhteydenottoja. Kuvien pääasiallinen tarkoitus on galleriamyynti”, Orrensalo kertoo.

Orrensalo sai idean romujen kuvaukseen, kun hän ajoi Espoossa Romu Keinäsen romuttamon ohi. Hän kuuli meteliä romuttamolta ja päätti käydä katsomassa, mistä on kyse. Syntyi idea kuvata romuja.

”Aluksi kuvasin liikkumatonta romua, mutta sitten sain idean niiden heittelystä.”

Orrensalo kysyi, voisiko romuja heittää ilmaan, ja romuttamon työntekijäthän suostuivat.

”Niitä romuja nakeltiin valtavan isoilla laitteilla, joissa on kourat päässä. Vähän kuin kaivuri, mutta kymmenen kertaa isompi. Ihan kreisiä touhua. Ja kaunista.”

Romuautoista puhuminen saa Orrensalon herkistymään.

”Romuautossa voi olla yhden perheen monen vuoden tarina. Lapset ovat kasvaneet siellä. Siellä on riidelty, huudettu, pussattu ja halattu. Ja lapset ovat oksentaneet sinne. Niissä on ihmisten tuoksuja, hiuksia ja elämää. Ne ovat tarinoita täynnä.”

Orrensalo kertoo, että he yrittivät heittää myös linja-autoa, mutta se hajosi kouran puristuksessa.

”Mutta kyllä sekin päivä koittaa, että linja-auto lentää. Ja siellä vasta tarinoita onkin.”

Pasi Orrensalon kuvissa romuautot lentävät – nämä teokset leviävät nyt maailmalla

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-04-2016

0

Jos näet taivaalla lentäviä romuautoja, et välttämättä ole menettämässä järkeäsi, vaan olet todennäköisesti osunut keskelle valokuvaaja Pasi Orrensalon projektia.

Kuopiolaislähtöinen Orrensalo on viimeisen parin vuoden ajan kuvannut lentäviä romukasoja Espoossa, Heinolassa ja Karjaalla.

”Autoja, jääkaappeja, moottoripyöriä”, Orrensalo listaa romuja, joiden ilmalentoja hän on kuvannut.

”Mutta tavaroita kiinnostavampia ovat tarinat niiden sisällä. Minä heittelen tarinoita, en tavaroita”, hän lisää.

”Ja se on niin kaunista.”

Orrensalon projektin nimi on Lives Behind Waste, ja hän tähtää valokuvateoksillaan kansainvälisille vesille. Kuvat on noteerattu suositussa Lens Culture -valokuvablogissa ja yhdysvaltalaisessa Wired-lehdessä.

”Ulkomailta on tullut paljon yhteydenottoja. Kuvien pääasiallinen tarkoitus on galleriamyynti”, Orrensalo kertoo.

Orrensalo sai idean romujen kuvaukseen, kun hän ajoi Espoossa Romu Keinäsen romuttamon ohi. Hän kuuli meteliä romuttamolta ja päätti käydä katsomassa, mistä on kyse. Syntyi idea kuvata romuja.

”Aluksi kuvasin liikkumatonta romua, mutta sitten sain idean niiden heittelystä.”

Orrensalo kysyi, voisiko romuja heittää ilmaan, ja romuttamon työntekijäthän suostuivat.

”Niitä romuja nakeltiin valtavan isoilla laitteilla, joissa on kourat päässä. Vähän kuin kaivuri, mutta kymmenen kertaa isompi. Ihan kreisiä touhua. Ja kaunista.”

Romuautoista puhuminen saa Orrensalon herkistymään.

”Romuautossa voi olla yhden perheen monen vuoden tarina. Lapset ovat kasvaneet siellä. Siellä on riidelty, huudettu, pussattu ja halattu. Ja lapset ovat oksentaneet sinne. Niissä on ihmisten tuoksuja, hiuksia ja elämää. Ne ovat tarinoita täynnä.”

Orrensalo kertoo, että he yrittivät heittää myös linja-autoa, mutta se hajosi kouran puristuksessa.

”Mutta kyllä sekin päivä koittaa, että linja-auto lentää. Ja siellä vasta tarinoita onkin.”