Featured Post

Tekoäly ryhtyi autokauppiaaksi – testasimme, miten auton etsintä s

Autot ajavat kohta tekoälyn voimin, autonvalmistajat lupailevat, ehkä jo vuonna 2020. Tekoälyn ohjaamia autoja ei vielä autokaupoista saa, mutta tekoälyllä toimivia autokauppiaita on jo olemassa. Yksi niistä päivystää Facebookin Messenger-palvelussa. Kyseessä on autoportaali Autotie.fin...

Read More

Lisää hybridejä, autoveron lasku ja uusia innovaatioita – vuosi 2016 tuo autoiluun monia muutoksia

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-12-2015

0

Viime vuoden syksy jää autoilun historiaan kenties hetkenä, joka muutti kaiken.

Saksalainen Volkswagen jäi kiinni härskistä huijauksesta, joka tulee ravistelemaan automaailmaa pitkään.

Huijaus oli tietenkin väärin, mutta se saattaa itse asiassa olla parasta, mitä autobisneksessä on tapahtunut aikoihin.

Näin voi ajatella, sillä päästöhuijauksen paljastuminen kiihdyttää muutoksia, joita autoteollisuus joutuisi joka tapauksessa tekemään. Muutoksia, jotka johtavat kohti ympäristöystävällisempiä autoja.

”Jos yhdelle maailman suurimmista valmistajista tulee tilanne, jossa se joutuu pesemään kasvojaan, se vaikuttaa koko markkinaan. Kun kyseessä on näin suuri peluri, se voi kiihdyttää tätä muutosta”, sanoo Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen.

Volkswagen muutti päästöskandaalin jälkeen strategiaansa: yhtiö kertoi keskittyvänsä diesel-teknologioiden sijaan enemmän sähköautojen suunnitteluun. Strategiamuutoksen myötä esimerkiksi YK:n korkein ilmastojohtaja Christiana Figueres kertoi olevansa mielissään koko skandaalista.

Autot kehittyvät kuitenkin hitaasti, mutta pieniä askeleita otetaan joka vuosi.

HS listasi, mitä uutta on odotettavissa automaailmassa vuonna 2016 ja mitä kannattaa seurata.

1. Hybridi- ja sähköautot

Vuosi 2016 tulee olemaan hybridiautojen vuosi, sanovat sekä Autotuojien tekninen asiantuntija Sami Peuranen että Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen.

”Hybridien ja pistokehybridien määrä lisääntyy, ja sitä kautta sähkön merkitys pikku hiljaa nousee, etenkin Euroopassa”, sanoo Nieminen.

”Hybridejä ja sähköautoja tulee yhä laajemmalla rintamalla”, sanoo Peuranen.

Monet autonvalmistajat ovatkin esitelleet tulevia hybrideitään.

Esimerkiksi BMW esitteli Frankfurtin autonäyttelyssä kolme uutta ladattavaa pistokehybridiä, 225xe:n, 330e:n ja 740e:n, jotka tulevat markkinoille ensi vuonna.

Volvo kertoi julkaisevansa jatkossa jokaisesta mallistaan ladattavan hybridiversion. Myös Toyotan uusin Prius-hybridi tulee Suomen markkinoille keväällä.

Täyssähköautot sen sijaan tuskin tulevat vielä 2016 lyömään isosti läpi Suomessa. Jos harkitset sähköauton ostoa, kannattaa lukea tämä juttu, jossa listataan, mitä sähköautoja on nyt myynnissä Suomessa.

”Sähköautot ovat vasta harvoille vaihtoehto ykkösautoksi. Akkuteknologiassa tarvittaisiin vähän suurempi läpimurto, jotta sähköautojen hintoja saataisiin painettua alas”, Peuranen sanoo.

Tällainen suurempi läpimurto voisi tulla vaikka Suomesta.

2. Ihmeelliset innovaatiot

Automaailma kohahti viime huhtikuussa, kun suomalainen autonvalmistaja Raaseporista esitteli Monacossa maailman tehokkaimman sähköauton, 1 341 hevosvoimaisen Toroidionin.

HS seurasi Monacossa, kun autosuunnittelija Pasi Pennanen paljasti auton yhdessä Monacon ruhtinaan Albertin kanssa.

Pennanen kertoi, että hänen autonsa voisi mullistaa koko maailman sähköautoilun (lue Toroidionin ja Pennasen tarinasta kertova juttu tästä).

”Olemme ratkaisseet kaikki perinteiset ongelmat, joita sähköiset ajoneuvot tänä päivänä kohtaavat”, Pennanen sanoi HS:lle Monacossa.

Näitä ongelmia ovat esimerkiksi akkujen kesto ja hitaat latausajat. Pennanen ei kuitenkaan ole kertonut, miten he ovat ratkaisseet ongelmat. Hän on vain kertonut patentoidusta teknologiasta, jota voitaisiin hyödyntää kaikissa kulkuneuvoissa.

Vuonna 2016 on jännittävä seurata, mitä Toroidionille tapahtuu. Toroidionin salaisuudet paljastuvat syksyllä, kun yhtiön tekemät patenttihakemukset tulevat julkisiksi. Pennanen itse on luvannut kertoa auton teknologiasta lisää loppuvuonna.

Toroidionin lisäksi maailmalla riittää lupauksia käänteentekevistä autoista. Kiinnostavimpia on kalifornialainen Faraday Future, jota on epäilty Applen salaiseksi hankkeeksi (lue lisää tästä jutusta).

Yhtiö kertoo mullistavansa autoilun sähköautollaan, joka muistuttaa perinteistä autoa vain yhdellä tavalla: siinä on neljä pyörää. Mystinen Faraday Future on rakentamassa tehdasta, ja se on saanut miljardin dollarin verran rahoitusta. Yhtiö on myös palkannut autoalan huippuammattilaisia muun muassa Teslan ja BMW:n riveistä.

3. Uudet teknologiat

Vuonna 2016 autoista tulee yhä fiksumpia, kun ne saavat sisäänsä kehittyneempää teknologiaa. Aikaisemmin vain kalliimmissa malleissa olleita ominaisuuksia alkaa näkyä halvemmissakin autoissa.

Se tarkoittaa parempia turvavarusteita ja kuskia avustavia ominaisuuksia, jotka vievät autoilua suuntaan, jossa auton tietokone pyörittää rattia paremmin kuin kukaan kuljettaja.

”Kaistavahdit ja etäisyyttä tarkkailevat vakionopeudensäätimet tulevat entistä useampaan mallistoon. Sitä kautta saamme ajan saatossa itsestään ajavan auton”, sanoo Autotuojien Sami Peuranen.

Itseään liikenteessä ajavat robottiautot ovat kuitenkin vielä vuosien päässä tulevaisuudessa, mutta vuonna 2016 otetaan uusi askeleita siihen suuntaan. Monien lähteiden mukaan robottiautoja testaava Google ja autojätti Ford ovat julkistamassa tammikuussa yhteistyökuvioita liittyen robottiautoihin.

HS testasi Teslan tehokkaimman mallin autopilottia, joka toimii mainiosti (lue juttu tästä).

4. Suomen autokaupan käänteet

Vuonna 2016 tapahtuu monen autoilijan haave: Suomi keventää autoveroa.

Veronalennus on sen verran pieni, että se tuskin lopettaa suomalaisten suosimaa kansanhuvia: autoveron välttelyä. Katso tästä HS:n jutusta, minkälaisia autoja suomalaiset ovat suunnitelleet välttyäkseen autoverolta.

Vveronalennuksen Suomi toteuttaa neljässä vaiheessa, joista ensimmäinen koittaa tämän vuoden alussa. Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan keskivertoauton autovero alenee nyt 0,5–0,7 prosenttiyksikköä. Tämä tarkoittaa keskihintaisessa autossa noin 200–300 euron hinnan alennusta.

Autoliiton Nieminen uskoo, että veroalennus on käytännössä niin pieni, ettei kuluttaja sitä huomaa.

”Mutta laskeva trendi on oikea”, hän sanoo.

Veroale toteutetaan portaittain vuosien 2016–2019 alussa, ja se koskee vähäpäästöisiä autoja.

Vuonna 2015 autokauppaa piristi erityisesti romutuspalkkiokampanja, jolle autoala haluaisi jatkoa tänäkin vuonna. Kampanjassa auton ostaja sai uudesta autosta 1 500 euron alennuksen, jos vei samalla vanhan autonsa romutukseen.

Kampanjan jatkosta tullee päätöksiä keväällä. Autoliiton Nieminen uskoo, että tiukkaa talouskuria ajavat päättäjät eivät anna kampanjalle lisärahaa.

Ennuste murskaa toiveet sähköautojen yleistymisestä – mutta sen laati öljymaiden järjestö Opec

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-12-2015

0

Sähköautot kasvattavat suosiotaan jatkuvasti, ja se on hyvä asia ympäristön kannalta.

Erilaisia ennusteita sähköautojen ja muiden vaihtoehtoisia polttoaineita käyttävien autojen yleistymisestä sorvaillaan jatkuvasti, ja nyt yksi sellainen on taas tehty.

Se ei ole sähköautojen kannalta miellyttävä ennuste: ennusteen mukaan vielä vuonna 2040 liikenteessä olevat autot ovat 94-prosenttisesti sellaisia, jotka käyvät jonkinlaisella öljypohjaisella polttoaineella.

Ennusteen voi tosin kyseenalaistaa sen perusteella, millainen taho sen on laatinut.

Opec eli öljynviejämaiden yhteistyöorganisaatio on laatinut kyseisen tulevaisuuden vision.

Tämän organisaation mahdollisuus tehdä rahaa riippuu vahvasti siitä, kuinka paljon öljypohjaisilla polttoaineilla käyviä autoja liikenteessä on.

”Ilman teknologista läpimurtoa akkukäyttöisten ajoneuvojen ei odoteta saavuttavan merkittävää markkinaosuutta nähtävillä olevassa tulevaisuudessa, Opec kertoi CNN:n mukaan.

Suomalainen autonvalmistaja Toroidion on kertonut ratkaisseensa sähköautoilun akkuongelman superautossaan. Tosin valmistaja ei ole vielä paljastanut, miten se käytännössä tapahtuu (lue lisää tästä).

Akkukäyttöiset autot tulevat Opecin mukaan saavuttamaan vain yhden prosentin osuuden maailmanlaajuisesta ajoneuvokaupasta vuoteen 2040 mennessä.

Järjestö ei myöskään usko maakaasu- tai polttokennoteknologiaan tankkausinfrastruktuurin puutteen ja teknologian kalleuden vuoksi.

Esimerkiksi autojätti Toyota uskoo juuri polttokennoteknologiaan, eli vetyautoihin. HS testasi Toyotan vetyautoa, lue juttu täältä.

Hybridiautot Opec laskee öljypohjaisilla polttoaineilla käyväksi, sillä niissä on polttomoottori. Näiden autojen markkinaosuuden Opec ennustaa kasvavan vuoteen 2040 mennessä 40 prosenttiin.

Lisäksi järjestö sanoo, että öljyä tulee kulumaan aina vain enemmän siitä huolimatta, että autot käyvät taloudellisimmiksi, sillä niiden määrällinen kasvu kumoaa pienenevän polttoaineenkulutuksen.

Samaan aikaan muun muassa maailman väkirikkain maa ja maailman suurin automarkkina-alue Kiina valmistaa kovalla tahdilla ladattavia hybridiautoja.

Marraskuussa tällaisia ajoneuvoja valmistettiin yli 72000 kappaletta – kuusinkertainen määrä verrattuna viime vuoteen, kertoo Autonews China.

Kiina panostaa myös rajusti sähköautoihin, kaiken kaikkiaan 100 miljardia juania eli 1 406 000 0000 euroa, kertoo Autonews China. Niin paljon maa aikoo investoida sähköautoihin ja niiden markkinoiden kasvattamiseen.

Tämä johtuu siitä, että sähköautoja on ollut vaikeaa myydä siitäkin huolimatta, että Kiina on linjannut sellaisen ostajalle paljon erilaisia etuja.

Kiinan on tarkoitus kymmenkertaistaa sähköautojen määrä vuosikymmenen loppuun mennessä. Se tarkoittaisi viittä miljoonaa sähköautoa.

Euroopassa vaihtoehtoisia polttoaineita käyttävien autojen ja hybridiautojen myynti kaikista autoista on 4,4 prosenttia. USA:ssa lukeman oletetaan nousevan tänä vuonna 3,3 prosenttiin.

Muun muassa Norja on näyttänyt, että sähköautoja saadaan myytyä suurella volyymilla kylmässä pohjolassakin, mikäli valtio tekee sellaista politiikkaa, että sähköauton ostaminen on kannattavaa.

Suomessa sähköautoista selvityksen liikenneministeriölle vuonna 2011 tehnyt VTT:n tutkimusprofessori Nils-Olof Nylund on arvioinut, että vuonna 2050 Suomenkin teillä kulkevista autoista suurin osa kulkisi sähköllä.

Automiehet veivät Suomea maailmankartalle – sakkokuningas ja superauto kiinnostivat lukijoita

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-12-2015

0

Päättyvä vuosi on ollut isojen autouutisten vuosi.

Suurin uutinen oli Volkswagenin päästöskandaali, mutta vuoteen on mahtunut myös paljon muuta.

HS kokosi kuluneelta vuodelta kiinnostavimpia autoaiheisia artikkeleita, jotka keräsivät eniten lukijoita.

Alkuvuonna pohjalainen miljonääri Reima Kuisla ajoi Suomea maailmankartalle saatuaan yli 54 000 euron sakot.

Monet maailman mediat uutisoivat Kuislan sakoista ja Suomen sakkojärjestelmästä, ja The New York Times jopa kävi kuvaamassa Kuislan kartanoa.

Reima Kuisla

Tästä jutusta kaikki alkoi:

Ylinopeus 23km/h, sakot 54 024 euroa – Miljonääri tilittää: ”Tämä on sairasta”

Ja tähän se päättyi:

Ilkka: Oikeus alensi ylinopeutta ajaneen miljonäärin jättisakkoja lähes 50 000 eurolla

Keväällä autofanien huulilta kuului kohahdus, kun maailmalle esiteltiin suomalainen superauto.

Suomalainen autonvalmistaja Toroidion kertoi ratkaisseensa sähköautoilun kaikki ongelmat.

Pasi Pennanen

HS oli seuraamassa, kun raaseporilainen autoyhtiö julkaisi Monacossa maailman tehokkaimman sähköauton.

Lue juttu: Pasi Pennanen rakensi automaailman kohutuimman uutuuden – näin se tapahtui

Suomalaiset tuntevat autonsa, tai ainakin haluaisivat tuntea, sillä tämä testi nousi lukijoiden suosiksi:

Oletko autoguru vai tekniikkatumpelo? Testaa, tunnistatko nämä auton osat

Kesällä Suomessa puhututti kalifornialainen kyydinvälityspalvelu Uber.

HS selvitti, miten Uber aikoo mullistaa maailman liikenteen ja kävi Uber-kuskien koulutuksessa:

HS testasi Uber-kuskien koulutuksen: Se on ohi kolmessa vartissa

Suomen lainsäätäjillä oli vaikeuksia päättää, onko Uber laiton vai ei.

Me testasimme asiaa soittamalla poliisille:

Toimittaja meni Uberiin ja soitti poliisille, koska poliisi käski tehdä niin – näin kävi

Volkswagenin lisäksi toinenkin autoilun instituutio kärsi kolauksen tänä vuonna, kun BBC:n autoiluohjelma Top Gear antoi potkut juontajalleen Jeremy Clarksonille.

Clarkson on myös Suomessa huippusuosittu.

Tässä jutussa Clarksonin tavannut Jussi Heikelä kertoo, minkälainen Clarkson oli kulissien takana:

Jeremy Clarksonin nousu ja tuho – näin Top Gear valloitti autoilevan maailman

Loppuvuonna Suomi sai hyviä uutisia, kun Uudenkaupungin autotehdas ilmoitti tehneensä uuden sopimuksen Mercedes-Benzin kanssa.

Lue lisää tämän vuoden kiinnostavimmista autoilmiöistä näistä jutuista:

Toyota Corollan salaisuus – näin keskitien kaarasta tuli maailman myydyin auto

Pakoputkesta tulee ulos vain vettä – HS testasi päästöttömän vetyauton

Miljoonat kuljettajat katsovat pian autonsa kojelaudassa suomalaisfirman käyttöliittymää

Kun autot lentävät – HS tapasi miehen, joka rakensi lentävän auton

Autoveroa vältelleet suomalaiset ovat suunnitelleet upeita autoja

Teslan sielu: Ristiriitainen työhullu – ja mies joka tahtoo muuttaa maailman

Lada saattaa tulla taas myyntiin Suomessa – venäläiskaunotar herättää yhä tunteita

Suomen ensimmäisen auton rakentaja koki kovan kohtalon – vuonna 1913 valmistunut Korvensuu oli aikaansa edellä

Volvon ensimmäinen sähköauto oli oranssi laatikko – seuraava täyssähköauto tulossa 2019

Teslan autopilotti toimii kuin rattia hipelöivä aave – ja osaa ajaa niin hyvin, että autoilijat sortuvat typeryyksiin

Kun Räikkönen painaa kaasua, Einstein nyökyttelee – HS hyppäsi Räikkösen ja Ferrari FF:n kyytiin

Vuosisadan yrityshuijaus: Volkswagenin petos paljastui yllättäen tutkijoiden ajelun aikana

Näin autoilijat syövät: ABC myi yli 10 miljoonaa annosta

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-12-2015

0

ABC-ravintoloiden viisi myydyintä ruoka-annosta vuonna 2015:

1. Noutopöytä

2. Härän lehtipihvi

3. Hawaijinleike

4. Bonuspannu

5. Isoäidin lihapullat

Autoilijan on vaikea tehdä Suomessa matkaa näkemättä ABC-huoltoaseman keltaista tornia.

S-ryhmän omistama ketju on levittäytynyt ympäri Suomea, ja siitä on samalla kasvanut maan suurin ravintolaketju.

Nyt ABC on kertonut, että se on myynyt tänä vuonna yli 10 miljoonaa ravintola-annosta. Kyseessä on ketjun ennätys. Kymmenen miljoonan raja rikkoitui eilen tiistaina, ABC kertoo tiedotteessa.

Suosituin annos on ollut ABC:n noutopöytä, jota ABC:n toimitusjohtaja Antti Heikkinen kuvaili kesällä HS:lle näin.

”Noutopöytään ei haluta viedä liian monimutkaisia raaka-aineita. Se on heti valmiina, eikä tarvitse jäädä ruuhkassa odottamaan.”

Seuraavaksi suosituimmat annokset olivat härän lehtipihvi ja Hawaijinleike.

Suomen ensimmäiset ABC-asemat avattiin Kouvolan Uttiin ja Helsingin Konalaan vuonna 1998. Neljän vuoden päästä ketjussa oli jo 100 ABC-asemaa.

Nyt ABC:n kotisivuilta löytyvä ABC-kartta näyttää tältä.

Tänä vuonna ketjun kasvu on kuitenkin hiipunut, kun uusia liikenneasemia on avattu vain yksi.

Taloustaantuma on iskenyt myös ABC:hen, ketjun kehitysjohtaja Antti Erikivi kertoi HS:lle tämän vuoden tammikuussa.

”Viime vuotta voisi sanoa torjuntavoitoksi. Tämä ei ole mikään kultakaivos, mutta tulos on yhä voitollinen”, Erikivi sanoi.

Lue lisää ABC:n tilanteesta tästä jutusta.

ABC-ravintoloiden viisi myydyintä ruoka-annosta vuonna 2015:

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-12-2015

0

1. Noutopöytä

2. Härän lehtipihvi

3. Hawaijinleike

4. Bonuspannu

5. Isoäidin lihapullat

Volkswagen-omistajat odottavat tietoja korjauksista –  monet vaativat ryhmäkannetta

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-12-2015

0

Suomessa on yhteensä 64 266 autoa, joissa on päästömittauksia huijaava ohjelmisto.

Helsinkiläinen Olli Penttinen sanoo olleensa aluksi pettynyt saatuaan selville, että hänen pian kolme vuotta vanhassa Volkswagen Passat CC -autossaan on huijausohjelmisto.

”Olen kyllä jo toipunut”, Penttinen sanoo. ”On minua huijattu ennenkin.”

Penttinen muistelee, että käytössä oleva Passat olisi jo hänen viides Volkswageninsa. Luottamus valmistajaan on tallella.

”Varmaan seuraavakin autoni on volkkari.”

Valmistajien verkkosivujen kautta voi rekisteritunnuksen syöttämällä tutkia, onko omassa autossa päästötestejä huijannut moottorityyppi (selvitä autosi tiedot tästä). Niin teki Penttinenkin syksyllä. Sen jälkeen hän yritti puhelimitse saada selville, miten seuraavaksi kannattaisi toimia.

”Eivät osanneet vielä syksyllä sanoa. Koska ajan paljon maanteillä, eniten olin huolissani siitä, kärsiikö moottoriteho. Sekään ei selvinnyt”, Penttinen harmittelee. Korvauksia Penttinen ei valmistajalta kaipaa. Hänelle riittää, että korjaus onnistuu.

Lisätietoa autonsa korjaamisesta odottaa myös Škoda Octavialla ajava Arja Yli-Kivistö.

”Jos korjaus on päivitys, tuleekohan uusi bugi tilalle?”, miettii it-alalla järjestelmäpäällikkönä työskentelevä Yli-Kivistö.

Korjattavissa Volkswagen-, Seat-, Škoda- ja Audi-merkkisissä dieselautoissa on EA189-tyypin moottori, johon huijausohjelmisto on asennettu.

Kaikki kutsutaan korjattaviksi ensi vuoden aikana.

”Tämä on kuluttaja-asiana Suomessa ihan omassa luokassaan. Ja maailmanlaajuisesti megaluokan juttu”, sanoo Kilpailu- ja kuluttajaviraston apulaisjohtaja Outi Haunio-Rudanko.

Virasto on seurannut päästöskandaalin vaiheita tarkasti. Kymmenet päästöhuijausauton omistajat ovat olleet virastoon yhteydessä. Moni on ilmaissut halunsa olla mukana Volkswagenia vastaan nostettavassa ryhmäkanteessa, mutta sellaista virasto ei Haunio-Rudangon mukaan ole virittelemässä.

”Nyt näyttää siltä, että yrityksen pyrkimyksenä on hoitaa asia siten, ettei viranomaisnäkökulmasta ole syytä ryhtyä toimenpiteisiin.”

Volkswagenin korjauskampanja kestää ainakin vuoden loppuun saakka.

Volkswagenin autojen omistajat voivat odottaa tammikuun alussa kirjettä, jossa yhtiö kertoo, miten ja milloin auto korjataan. Autot on korjattava, tai ne eivät läpäise katsastusta.

Maaliskuussa alkaa virallinen takaisinkutsukampanja, joka koskee ensin 2,0-litraisia dieselmoottorilla varustettuja autoja.

Seuraavaksi, vuoden toisella neljänneksellä, korjataan 1,2-litraiset moottorit, ja viimeisenä korjataan 1,6-litraisilla moottoreilla varustetut autot.

Volkswagenin tavoitteena on, että korjausten jälkeen autot täyttävät viralliset päästöstandardit siten, ettei autojen moottoreiden tehoihin, kulutukseen eikä ajokäyttäytymiseen tule muutoksia.

Keijo Poolan (vas.), Sofia Yli-Kivistön, Arja Yli-Kivistön ja Markus Yli-Kivistön Škoda Octaviassa on päästöhuijauksen mahdollistava ohjelmisto, joka tarvitsee päivityksen. ”Saimme maahantuojalta syksyllä kirjeen asiasta. Ei se ole hirveästi huolettanut”, Arja Yli-Kivistö sanoi perheen lähtiessä ajamaan maanantaina Helsingin Stockmannin Q-Parkista kohti Etelä-Pohjanmaata.

Brittiläinen kissapeto murisee Vantaalla

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-12-2015

0

Jaguar XJ6 vuodelta 1974 edustaa brittiläistä autoperinnettä parhaimmillaan. 1970-luvulla ei välttämättä tehty autohistorian kauneimpia autoja, mutta tuollekin vuosikymmenelle mahtuu lukuisia näyttäviä ajoneuvoja.

Jaguarin XJ-mallisto esiteltiin vuonna 1968. XJ Series II oli vuorossa vuonna 1973. Muotoilua oli hiottu ensimmäisen sukupolven XJ-mallista maltillisesti ja varustelua oli hiukan paranneltu.

Vantaalainen Jani Leppänen on vakuuttunut Jaguarin tyylikkyydestä. Nyt omistuksessa on Jaguar XJ6 vuodelta 1974.

Leppäsen omasta mielestä XJ6 on yksi hienoimmista Jaguareista. Se on paljon sanottu, kun muistelee esimerkiksi malleja XK120, Mark II tai E-type. Leppänen kiittelee autossa muotoilun lisäksi ”pomminvarmaa” moottoria. Jaguarin legendaarinen XK-moottori esiteltiin jo vuonna 1949, ja sitä valmistettiin lähes muuttumattomana melkein 40 vuoden ajan.

Top Gearin käsikirjoittaja kertoo auto-ohjelman hulluista vuosista: Näin syntyi The Stig

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 24-12-2015

0

Kohutun autoiluohjelma Top Gearin mainiointa antia olivat juontajakolmikon hauskat jutut.

Jeremy Clarkson, Richard Hammond ja James May olivat nimittäin verrattomia hupiveikkoja.

Iso osa jutuista oli kuitenkin sellaisen miehen kynästä, joka ei koskaan saanut paistatella parrasvaloissa. Hän oli ohjelmasarjan käsikirjoituksesta vastaava editori Richard Porter.

Porter on kirjoittanut kirjan ajoistaan Top Gearissa. Kirjan nimi on And On That Bombshell: Inside the madness and genius of Top Gear.

Porter kertoi brittilehti Telegraphille asioita kirjansa tiimoilta. Muun muassa sen, että hän oli unelmahommissaan – ja sen, kenen idea The Stig oikein oli.

Top Gear loppui, koska sen juontaja Jeremy Clarkson oli lyönyt apulaistuottajaa. Hän sai potkut, minkä seurauksena toverit Hammond ja May lähtivät myös ohjelmasta. Lue Clarksonin ja Top Gearin tarina tästä jutusta.

Clarkson oli tunnettu tahdittomasta käytöksestään jo aiemmin. Hänen kaskurepertuaariinsa kuului muun muassa tällaisia lausahduksia.

”Renault Espace saattaa olla paras tila-auto. Mutta entä sitten? Se on kuin sanoisi, että ’minulla on kuppa, paras sukupuolitauti!’”

”Ainut ihminen, joka on koskaan näyttänyt hyvältä nelipaikkaisen avoauton takapenkillä, oli Adolf Hitler.”

”En ymmärrä bussikaistoja. Miksi köyhien ihmisten pitäisi päästä paikkoihin minua nopeammin?”

”Ostaisin tämän auton [Ford Roush Mustang], jos olisin ihminen, joka katsoo siskoaan ja ajattelee: Mmmm.”

”Tämä bensasyöppö [BMW X5 M] ärsyttäisi ekoihmisiä enemmän vain, jos sen moottori kävisi silputuilla delfiineillä.”

Tällä hetkellä Iso-Britannian yleisradio BBC:llä suunnitellaan uutta Top Gearia. Siitä saattaa tulla aivan erilainen kuin vanhasta.

Ainoa vahvistettu juontaja on tällä hetkellä brittiläinen Chris Evans, ja saattaa olla, että hän jää ainoaksi.

Useiden lähteiden mukaan uudessa ohjelmassa ei edes pyritä apinoimaan vanhaa kolmen koplan konseptia, mikä saattaa olla järkevä ratkaisu, sillä kyseessä oli uniikki porukka uniikeilla kemioilla.

Niillä kemioilla oli kovin hauskaa, kertoi kirjan julkaissut käsikirjoitusvastaava Richard Porter.

Porter kertoi muun muassa tällaisia muistoja Telegraphille:

K: ”Jos sinun pitäisi valita yksi summaava muisto Top Gear ajoista, mikä se olisi?”

V: ”Niitä on liian paljon. Saimme aina toisemme nauramaan ja saimme tehdä naurettavia, uskomattomia asioita. Aika usein pysähdyin miettimään, että maksetaanko tästä minulle todella.”

K: ”Paljasta: kuka keksi The Stig -idean?”

V: ”Jeremy ja tuottajamme Andy Wilman puhuivat siitä, että kilpa-autoilijat ovat tylsiä, eikä ketään kiinnosta kuunnella heidän mielipiteitään. Alun perin hänen (The Stigin) nimeksi piti tulla Rontti (The Gimp), mutta BBC ymmärsi, että se saattaisi olla loukkaavaa.”

Vanha Top Gear -kolmikko tekee nyt uutta ohjelmaansa, joka tullaan näyttämään Amazonin suoratoistopalvelussa. Mukana on myös tuottaja Andy Wilman.

Amazonin toimitusjohtaja Jeffrey Bezosin mukaan ohjelmasta on tuleva poikkeuksellisen arvokas investointi. Juuri muuta ohjelmasta ei vielä tiedetäkään.

The Week -lehti tosin tietää kertoa, että Clarkson on kehunut uutta työnantajaansa ja siitä koitunutta vapautuneisuuden tunnetta omaan tyyliinsä sopivasti.

”Amazon on netissä, ja jengi n*ssii hevosia netissä, joten mikä tahansa sitä siveellisempi on OK”, Clarkson sanoi The Weekin mukaan.

Tähtäimessä itsestään ajava auto: Ford ja Google yhteistyöhön

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 23-12-2015

0

Ensi vuoden Consumer Electronics Show -tapahtumassa tammikuun alussa saatetaan julkistaa uutispommi.

Fordin isot herrat ovat nimittäin varanneet sieltä lehdistötilaisuuden, jossa kerrottaneen jotain suurta.

Jotain, mihin liittyy teknologiajätti Google.

Autonewsin nimettömien lähteiden mukaan Ford ja Google ovat tehneet merkittävän sopimuksen yhteistyöstä.

Näiden tietojen mukaan ne tulevat tekemään yhteistyötä Googlen seuraavan sukupolven autonomisessa autossa.

Myös Yahoo kertoo uutisessaan, että se on saanut vastaavia tietoja kolmesta eri lähteestä.

Google ei kommentoi asiaa, mutta kertoo käyvänsä keskustelua autonvalmistajien kanssa. Ford ei myönnä eikä kiellä mahdollista Google-sopimusta vedoten kilpailusyihin, mutta kertoo tekevänsä yhteistyötä ”useiden teknologiayhtiöiden kanssa”.

Ennusmerkit nimenomaan Google-yhteistyöhön ovat kuitenkin vahvat.

Ensinnäkin Googlella on ollut jo kauan käynnissä autonomisten autojen projekti.

Jo 2011 yhtiöt tekivät yhteistyötä valmistaakseen teknologiaa, jonka avulla auto oppii kuljettajan ajotapoja.

Lisäksi yritykset ovat tiettävästi keskustelleet yhteistyökuvioista autonomisten autojen suhteen vuodesta 2012 asti.

Google on myös palkannut kaksi Ford-veteraania johtaviin asemiin.

Entinen Fordin toimitusjohtaja Alan Mulally liittyi Googlen porukkaan viime vuonna – kahdeksan päivää eläkkeelle jääntinsä jälkeen.

Lisäksi Google on palkannut hiljattain autonomisten autojen projektinsa toimitusjohtajaksi John Krafcikin. Hän on työskennellyt aiemmin muiden hommien muassa 14 vuotta Fordilla korkeissa asemissa.

Yhteistyö olisi molemmille yrityksille järkevää.

Ford on perinteikäs autonvalmistaja, jolla on ollut suuri vaikutus koko teollisessa vallankumouksessa.

Mutta automaailma teknologisoituu ja käy koko ajan älykkäämmäksi.

Google on maailman suurin teknologiayritys. Mutta teknologiabisnes siirtyy jatkuvasti enemmän ja enemmän liikenteeseen.

Molempien erillisten bisnesten tuotteiden tuotantoketju alusta loppuun on asia, jonka järjestämiseen ja optimoimiseen tarvitaan aikaa ja taitoa.

Jos Ford esimerkiksi rakentaisi yritysten yhteisen auton, se säästäisi Googlelta paljon rahaa. Auton valmistukseen liittyy monia erilaisia säädöksiä, lakeja, testejä ja muita kalliita aikaa ja kokemusta vaativia seikkoja.

Päästöt, turvallisuus, ajettavuusseikat ja silkka mekaaninen osaaminen eivät ole Googlen valtteja. Fordilla taas ei osata Googlen veroisesti uusia teknologiainnovaatioita.

Toisin sanoen Ford toimittaisi hardwaren eli raa’an raudan, Google toimittaisi softwaren eli ohjelmistopuolen.

Kumppanuus sopisi yhteen Fordin vuosi sitten julkistaman strategian kanssa.

Sen nimi on Ford Smart Mobility eli Fordin älyliikenne. Kyse on ohjelmasta, joka panostaa esimerkiksi autojen jakamiseen liittyviin teknologioihin sekä muuhun palveluun, jossa puhutaan liikkumisesta, ei niinkään yksittäisistä autoista.

Kysymys on valtavista rahamääristä.

Fordin siivu maailman automarkkinoista on 6 prosenttia. Mutta ihmiset liikkuvat myös lentokoneilla ja junilla ynnä muilla kulkuvälineillä. Se on biljoonabisnes, josta Fordin siivu on tällä hetkellä 0 prosenttia.

Teknologiajättien – vaikkapa Googlen – avulla Ford voisi helpommin valmistautua tulevaisuuden maailmaan, jonka odotetaan useissa ennusteissa olevan pikemminkin liikkuvuudesta maksamista kuin varsinaista yksityisautoilusta maksamista.

Googlella taas on näppinsä pelissä jo valmiiksi joka paikassa, joten se haluaa luonnollisesti osansa myös liikennebisneksestä.

Etenkin Googlen mutta myös muiden teknologiajättien valta on kuitenkin saanut jotkut autonvalmistajat kavahtamaan.

Googlen mahdollisuudet tiedonkeräämiseen ovat pelästyttäneet monia asiakkaita, ja tämä saattaa vaikuttaa heidän haluunsa ostaa auto, jonka on kehittänyt Google.

Se, millainen tästä mahdollisesta Googlen ja Fordin yhteisestä autonomisesta autosta tulisi, on vielä täysin pimennossa.

Jos kyseessä on Googlen kanssa tehtävä auto, olisiko se täysin uusi malli?

Näyttäisikö se samalta, kuin Googlen tämän hetkiset munakupit?

Vai asennettaisiinko Googlen teknologiaa jo olemassa olevaan Fordin tuotantoautoon?

Jotkut näistä seikoista tiedämme ehkä jo ensi vuoden alussa.

Alfa Romeolla on vankkumaton kannattajakuntansa –  harrastaja kertoo, miksi

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 23-12-2015

0

Alfa Romeo on italialainen autonvalmistaja. Milanossa syntyneen automerkin logossa on kaksi kotikaupungin symbolia: Visconti-suvun käärme ja kaupunginvaakunan punainen risti valkoisella taustalla.

Alfa Romeo niitti mainetta kilparadoilla 1910-luvulta lähtien. Voittoja tuli myös F1-luokassa.

Nykyään tieliikenteessä näkyviä Alfa Romeo -malleja ovat muun muassa Giulietta, Mito, 159 ja 4C. Alfa Romeo on osa Fiat Chrysler Automobiles -konsernia.

Raffaele Saracino on harrastanut Alfa Romeo -autoja koko ikänsä. 1970-luvulla Italiassa asuessaan hänellä oli muun muassa Alfa Romeo GT Veloce.

Alfa Romeo GTV:n Saracino osti puolitoista vuotta sitten. Saracino on osallistunut lukuisiin Alfa Romeo -tapahtumiin ympäri Eurooppaa, joten autotapahtumat muun muassa Saksassa, Italiassa ja Slovakiassa ovat tulleet tutuiksi.

Italialainen automuotoilu on maailmalla kehuttu ja tunnustettu. Alfa Romeoita on muotoiltu usean korivalmistajan toimesta. Saracinon oma suosikkimuotoilija on Bertone.