Featured Post

opel tyrmää dieselien huiman hinnannousun

Lehdistössä on esitetty huolestuttavia ennusteita syyskuun alussa voimaan astuvien Euro 6 -päästönormien vaikutuksesta dieselmoottoristen autojen hintoihin. Opelin mallistossa on jo nyt myynnissä uudella Euro 6 -moottorilla varustetut Astra Sports Tourer ja Zafira Tourer, jotka tarjoavat mahtavan...

Read More

Maahantuoja arvioi: Suomessa 17 000 huijausohjelmistolla varustettua Škodaa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-09-2015

0

Maahantuojan arvion mukaan Suomessa on 17 142 Škodaa, joissa on Volkswagenin päästömittauksia huijaava ohjelmisto. Helkama-Auto tiedottaa omistajille asiasta torstaina.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle keskiviikkona.

Helkama-Auton mukaan ohjelmisto on edellisen sukupolven Fabioissa, Octavioissa ja Superb-malleissa. Lisäksi ohjelmisto on Roomster-, Rapid-, ja Yeti-malleissa.

Helkama-Auton mukaan nykyisin myynnissä olevissa Skodissa ei ole EA 189 -moottoria, johon huijausohjelmiston voi asentaa.

On myös mahdollista, että kaikissa EA 189 -moottoreissa ei ole huijausohjelmistoa. Todennäköisesti se on kuitenkin asennettu kaikkiin, Helkama-Autosta kerrottiin keskiviikkona.

Helkama-Auto odottaa valmistajan eli Škodan ohjeita, minkä jälkeen se ottaa yhteyttä autojen suomalaisiin omistajiin. Volkswagen kertoi tiistaina selvittäneensä, että Suomessa huijausohjelmisto on 26 215 henkilöautossa.

Volkswagenin huijaus voi johtaa Suomessa korvausvaatimuksiin

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-09-2015

0

Suomen teillä ajelee jopa kymmeniä tuhansia autoja, joissa on Volkswagen-konsernin kehittämä päästömittauksia huijannut moottori.

Volkswagen kertoi tiistaina selvittäneensä, että Suomessa huijausmoottori on 26 215 liikenteessä olevassa henkilöautossa. Suomen VV-Auto Groupin mukaan lukuun sisältyvät kaikki Volkswagen-henkilöautot, joissa on tyypin EA 189 -dieselmoottori.

Lisäksi moottori voi löytyä tuhansista Skodista, Seateista ja Audeista.

Vielä ei kuitenkaan tiedetä, onko Volkswagen huijannut päästömittauksia myös Euroopassa ja Suomessa. Vaikka autoissa olisi huijauksen mahdollistama sovellus, se ei välttämättä ole ollut käytössä.

Jos huijaus on tapahtunut, huijarimoottorilla varustetun auton omistajat voivat olla oikeutettuja korvauksiin.

Yhdysvalloissa Volkswagenin diesel-autojen päästöt ovat paljastuneet jopa 40 kertaa luvattua suuremmiksi.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston lakimies Katri Väänänen sanoo, että vielä on liian aikaista ottaa kantaa Volkswagenin tilanteeseen Suomessa.

Yleisellä tasolla hän sanoo kuitenkin näin:

”Jos tuote ei vastaa niitä tietoja, joita markkinoinnissa on annettu, se tarkoittaa, että tuotteessa on virhe. Kuluttajasuojalaissa on sitten eri vaihtoehtoja, jotka ovat hinnan alennus, tuotteen korjaus tai kaupan purku.”

Väänäsen mukaan kilpailu- ja kuluttajavirasto selvittää korvausasioita yhdessä Trafin kanssa.

”Odottelemme nyt, että saamme lisäselvyyttä asiaan.”

Yleisradion haastattelema Autoliiton puheenjohtaja Pasi Nieminen taas on vakuuttunut siitä, että VW-konserni on velvollinen vahingonkorvauksiin.

Volkswagen on luvannut kutsua huijausmoottorilla varustetut autot korjaukseen, ja Niemisen mukaan korjaustoimenpiteet voivat vaikuttaa auton käyttöominaisuuksiin.

”Jos korjaus on sellainen, että se johtaa polttoaineen kulutuksen nousuun, niin silloin auto ei enää ominaisuuksiltaan vastaa sitä, mikä on myyty. Ja sama, mikäli teho laskee, niin se ei ole ominaisuuksiltaan enää vastaava. Luvut ovat tärkeitä, kun ihminen tekee ostovalintoja”, Nieminen sanoi Ylelle.

Autoliitossa on Ylen mukaan myös kiinnostuttu siitä, miten tehtäväksi tulevat korjaustoimenpiteet vaikuttavat aikanaan autojen jälleenmyyntiarvoon.

”Jos auton elinajan aikaiset kustannukset nousevat, niin on selvä juttu, että valmistaja on vahingonkorvausvelvollinen”, Nieminen sanoi.

Suomeen Volkswagenia maahantuovan VV-Auto Groupin mukaan autot ovat korjattavissa ”teknisin toimenpitein”.

Autot korjataan niin sanotuissa valtuutetuissa Volkswagen-korjaamoissa.

Volkswagenin mukaan autot ovat teknisesti turvallisia, ja niillä voi ajaa normaalisti.

Ilkka: Oikeus alensi ylinopeutta ajaneen miljonäärin jättisakkoja lähes 50 000 eurolla

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-09-2015

0

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus laski merkittävästi seinäjokelaisen liikemiehen Reima Kuislan saamaa ylinopeussakkoa.

Kyseessä on kuuluisa 54 024 euron ylinopeussakko, jonka Kuisla sai helmikuussa. Sen jälkeen sakosta on kirjoitettu muun muassa The New York Timesissa.

Kuisla sai sakon ajettuaan 103:a kilometriä tunnissa, kun rajoitus oli 80 km/h.

Nyt sakkotarina on saamassa lopun, sillä käräjäoikeus antoi asiassa päätöksen keskiviikkona, kertoo pohjalainen sanomalehti Ilkka.

Oikeus tuli siihen tulokseen, että oikeudenmukainen rangaistus on viisi päiväsakkoa, joista Kuislalle kertyy maksettavaa 4 165 euroa. Syyttäjä vaati vähintään kahdeksaa päiväsakkoa.

Sakko laski siis lähes 50 000 euroa.

Kuvakaappaus Reima Kuislan Facebook-sivuilta.

Alun perin sakko kohosi yli 54 000 euroon, sillä sakon perusteena käytettiin Kuislan vuosituloja vuonna 2013, jolloin ne olivat noin 6,6 miljoonaa euroa. Päiväsakon määräksi tuli aluksi 6 753 euroa.

Vuonna 2014 Kuislan tulot olivat kuitenkin pienemmät, noin 1,5 miljoonaa euroa.

Iltalehden haastattelema Kuisla pitää sakkoa yhä liian suurena.

”Se on jollakin lailla kohtuullista. Käräjäoikeuden tulkinta on nyt oikeansuuntainen. Mutta kolmen kilometrin ylitys ei tee tekoa niin törkeäksi, että se olisi 4 000 euron sakko”, Kuisla kommentoi Iltalehdelle heti Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuden tuomion saamisen jälkeen keskiviikkona.

Aiemmin Kuisla kertoi, että hän aikoo lahjoittaa rahaa Seinäjoen sairaalaan lastenosastolle, jos oikeus laskee sakon määrää. Iltalehdelle hän kertoo lahjoittavansa sairaalalle ”sopivan summan, joka voi olla suhteessa enemmänkin kuin päiväsakon määrä kolme kertaa.”

Kuislan sakko ei ole ainoa jättisakko, joka on pienentynyt tuntuvasti oikeudessa.

Entinen Nokia-pomo Anssi Vanjoki sai 2000-luvun alussa 116 000 euron sakot ajettuaan ylinopeutta Harley Davidson -merkkisellä moottoripyörällään.

Vanjoki valitti sakkorangaistuksestaan Helsingin käräjäoikeuteen, joka alensi sakot vajaaseen 6 000 euroon. Perusteluna valitukselle oli se, että sakko perustui verovuoteen, jona Vanjoki tienasi optioiden takia normaalia enemmän. Näin käräjäoikeus päätyi kohtuullistaman sakon.

Volkswagenin huijausautot ylittävät sallitut päästörajat räikeästi – näin typen oksidit vaikuttavat terveyteen

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-09-2015

0

Volkswagenin päästöhuijausskandaalissa monella on saattanut mennä puurot ja vellit sekaisin.

Moni suomalainen on ollut esimerkiksi huolissaan mahdollisista autoveromuutoksista kuullessaan Volkswagenin päästöhuijauksesta.

Siihen ei ole syytä, sillä Suomessa verotus perustuu CO2- eli hiilidioksidipäästöihin, jotka vaikuttavat muun muassa ilmaston lämpenemiseen.

Volkswagenin päästöhuijauksessa taas on kysymys dieselmoottoreiden typen oksidien (yleisnimitys NOx) liiallisesta määrästä.

Mainintaa eri medioissa on ollut myös pienhiukkasista, mutta Volkswagenin huijaustapauksessa ei ole kyse niistä, sanoo VTT:n johtava tutkija Juhani Laurikko.

”Kysymys on nimenomaan typen oksideista”, Laurikko sanoo.

Volkswagenin diesel-autot ovat tuprutelleet ilmaan jopa 40 kertaa luvattua enemmän typen oksideita.

Pitäisikö typen oksideista sitten olla huolissaan?

HS kysyi Työterveyslaitoksen kemikaaliturvallisuustiimin tiimipäällikkö Tiina Santoselta, mitä näistä Volkswagenin dieselmoottoreista purkautuvista päästöistä tiedetään.

Mitä ovat typen oksidit?

”Ne ovat palamisprosessissa syntyviä kaasumaisia yhdisteitä. Typen oksidien on havaittu vaikuttavan hengityselimiin. Ne voivat esimerkiksi aiheuttaa astma-tyyppisiä reaktioita sekä keuhkoputken tulehdusta.”

Entä mitä ovat nämä pienhiukkaspäästöt?

”Kyseessä ovat palamisprosessissa syntyvät, erittäin hienojakoiset hiukkaset. Näillä on havaittu muun muassa yhteyksiä syöpään.”

Ovatko nämä päästöt vaarallisia?

”Tutkimuksissa on todettu, että osa pienhiukkaspäästöistä on syöpävaarallisia. Typen oksien kohdalla ei ole todettu yhteyttä syöpiin, vaan ne liittyvät ennemminkin hengitystievaikutuksiin: kroonista keuhkoputken tulehdusta, astmaherkkyyttä ja astmaoireiden pahenemista.”

Volkswagenin autojen on todettu päästävän typen oksideita pahimmillaan 40-kertaisesti sallittuihin rajoihin nähden. Ovatko tällaiset autot terveysriski?

”En pysty sanomaan, kuinka suuri riski nämä autot voisivat olla. Voi todeta, että typen oksidit ovat merkittävä terveysriski, eivät ne vaarattomia ole. Kun niitä kaupunki-ilmassa alkaa esiintyä enemmän, herkemmät voivat reagoida. Siksi niitä päästöjä pyritään vähentämään. Mitä enemmän sellaisia autoja, jotka päästävät paljon näitä epäpuhtauksia, sitä enemmän ilmassa on typen oksideita ja sitä suuremmat riskit asiassa on.”

Dieselmoottorit ovat kehittyneet paljon. Onko nykyajan standardien mukaan 40-kertainen päästö verrattavissa esimerkiksi tavalliseen, vanhempaan dieselmoottoriin?

”Ei se ole niin yksinkertaista. Päästöjen kompositiokin (koostumus) vaikuttaa asiaan. Mutta on totta, että nykyajan päästöstandardit ovat aivan eri luokkaa kuin aiemmin.”

Huijausautoja voi olla liikenteessä jopa 11 miljoonaa. Onko se niin paljon, että kyseessä voi olla isommassa mittakaavassa terveysriski?

”Typen oksideja tulee muualtakin kuin Volkswageneista, Volkkareita ei ole koko autokanta. Typen oksideita pääsee kaikista autoista ja tietyistä moottorityypeistä enemmän kuin toisista. Pikaisesti arvioiden katsoisin, että nimenomaan Volkkareiden merkitys kokonaisuudessa on ehkä aika rajallinen.”

Teslan uusi katumaasturi sai innostuneen vastaanoton – "Tesla on tehnyt perheautosta coolin"

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-09-2015

0

Kalifornialainen autonvalmistaja Tesla on julkistanut uuden katumaasturinsa, Model X:n. Se on Teslan ensimmäinen täysin uusi malli kolmeen vuoteen.

Auton piti tulla markkinoille jo vuonna 2013, mutta vasta varhain keskiviikkona ensimmäiset kuusi asiakasta saivat uuden Teslan avaimet käteensä julkaisutilaisuudessa Kaliforniassa.

Ensikommentit autosta ovat lievästi sanottuna innostuneet, kun lukee autoon tutustuneiden kansainvälisten automedioiden arvioita.

”Tesla määrittelee sähköauton merkityksen uudelleen, jälleen kerran”, kirjoittaa The Wired.

”Enemmän tehoja kuin kukaan koskaan tarvitsee”, kirjoittaa Jalopnik.

”Tesla on tehnyt perheautosta coolin”, The Wired päättää arvionsa.

Tosin vain harvoilla on varaa tällaiseen cooliuteen. Tesla Model X:n hinta Yhdysvalloissa on halvimmillaan 130 000 dollaria (116 000 euroa).

Millainen auto sitten on kyseessä?

Uuteen Teslaan mahtuu isompikin porukka.

Tesla Model X on seitsemänpaikkainen huipputehokas katumaasturi, joka kulkee yhdellä latauksella noin 410 kilometriä. Se kiihtyy nollasta sataan 3,8 sekunnissa, ja yltää 250 kilometrin tuntinopeuteen.

Sen tuulilasi on Teslan mukaan suurin, mitä tuotantoautoissa on nähty.

Siinä on niinsanotut haukkaovet, jotka aukeavat ylöspäin. Auto tunnistaa ultraäänien avulla, kun kuljettaja lähestyy sitä ja aukaisee ovet automaattisesti.

Model X:n tuulilasi on Teslan mukaan suurin, mitä tuotantoautoissa on nähty.

Ensimmäiset kuusi asiakasta ovat jo saaneet autonsa, mutta muiden täytyy vielä odottaa sitä. Teslan toimitusjohtaja Elon Muskin mukaan yhtiö pystyy vastaamaan tilauksiin 812 kuukauden kuluttua.

Auton tulosta Suomeen ei ole vielä tietoa.

Teslan katumaasturia on odotettu pitkään ja hartaasti, mutta vielä hartaammin automaailma odottaa yhtiön seuraavaa julkistusta, joka on Tesla Model 3.

Se tulee olemaan Telsan ensimmäinen suurelle yleisölle suunnattu sähköauto, jonka hinta tulee Yhdysvalloissa olemaan 35 000 dollaria.

Yli 26 000 Suomessa myydyssä Volkswagenissa huijausmoottori

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-09-2015

0

Volkswagen kertoi tiistaina selvittäneensä, että Suomessa huijausmoottori on 26 215 liikenteessä olevassa henkilöautossa. Suomen VV-Auto Groupin mukaan lukuun sisältyvät kaikki Volkswagen-henkilöautot, joissa on tyypin EA 189 -dieselmoottori.

VV-Auto Groupin mukaan autot ovat korjattavissa ”teknisin toimenpitein”. Autot korjataan niin sanotuissa valtuutetuissa Volkswagen-korjaamoissa.

Huijausmoottori voi olla myös Audin ja Seatin henkilöautoissa sekä Volkswagen-hyötyautoissa kuten pakettiautoissa. Näiden autojen osalta Suomen VV-Auto Groupilla ei ole vielä vahvistettuja automääriä. Skodan osalta tiedottamisesta vastaa maahantuoja Helkama Auto.

Volkswagenin mukaan autot ovat teknisesti turvallisia, ja niillä voi ajaa normaalisti.

Trafin osastopäällikkö Toni Pallaspuron mukaan huijausohjelmiston sisältämiä autoja on myyty Suomessa korkeintaan kymmeniätuhansia.

”Todellinen luku voi olla jotain muuta, sillä vielä emme tiedä, onko huijausohjelmisto ollut käytössä näissä moottoreissa. Tämän moottoriperheen autoja on kuitenkin isossa määrässä ajoneuvoja”, hän sanoo.

Koko maailmassa Volkswagen lupaa korjata 11 miljoonaa dieselautoa, joissa on päästömittauksia huijaava ohjelmisto.

Volkswagenin toimitusjohtaja Matthias Müller arvioi yhtiön ottavan muutaman lähipäivän aikana yhteyttä asiakkaisiinsa, joiden autoissa on huijausohjelmisto.
Analyytikoiden mukaan 11 miljoonan auton korjaaminen voi maksaa Volkswagenille yli 6,5 miljardia dollaria eli 5,8 miljardia euroa.

”Edessämme on raskas taival ja paljon työtä”, toimitusjohtaja Müller sanoi maanantaina suljetussa tilaisuudessa yhtiö pääkonttorissa Wolfburgissa tuhannelle yhtiön keskeiselle johtajalle pitämässään puheessa.

Müller nimitettiin Volkswagenin toimitusjohtajaksi viime perjantaina  Martin Winterkornin tilalle.

Volkswagen omistamista automerkeistä huijausohjelmisto on ainakin viidessä miljoonassa Volkswagenissa, 2,1 miljoonassa Audissa ja 1,2 miljoonassa Skodassa.

Volkswagen on myytyjen autojen määrällä laskettuna maailman toiseksi suurin autojen valmistaja japanilaisen Toyotan jälkeen.

Volkswagen lupaa korjata 11 miljoonaa autoa.

Autotallien aarteet: Ford Mustang – kaikkien poniautojen äiti

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-09-2015

0

Ford iski 1960-luvun puolivälissä kultasuoneen. Yhtiö suunnitteli vauhdikkaan näköisen, nuorille aikuisille suunnatun edullisen ja urheilullisen automallin. Auto sai nimekseen Ford Mustang. Hittiautoa myytiin kahden ensimmäisen vuoden aikana yli miljoona kappaletta.

Helsinkiläisellä Pertti Erikssonilla on pitkä suhde Ford Mustangiin.  Eriksson hankki ensimmäisen oman Mustanginsa jo vuonna 1980. Kyseinen autoyksilö saapui Suomeen valmistumisvuonnaan 1965. Se ehti olla muutamalla omistajalla ennen Erikssonin autotalliin päätymistä. Autoa käytettiin muun muassa Lappeenrannassa autokouluautona.

Nuoren miehen vauhdinnälkä oli melkoinen, ja Mustang toimi aikansa muun muassa kiihdytysautona.

”Sitten elämä vei mennessään ja auton ja minun tiet erkanivat”, Eriksson tunnelmoi.

Auto vaihtoi vuosien saatossa omistajaa useaan otteeseen. Erikssonin Mustang-innostus ei kuitenkaan ottanut laantuakseen. Ajan kuluksi myynti-ilmoituksia selaillessaan Eriksson huomasi talvella 2015 tutun auton muiden ilmoitusten joukosta.

”En miettinyt asiaa hetkeäkään, vaan palasin vanhan rakkauden pariin.”

Kysymykseen miksi juuri Mustang, Erikssonilla ei ole yhtä selkeää vastausta. Asia on toisaalta ollut hänelle selkeä koko ajan. ”Mitään järkiperäistä syytä sille ei voi löytää. Fiilis tällaisella autolla ajaessa on vain niin mahtava.”

Volkswagenin huijaus voi koskea kymmeniä tuhansia autoja Suomessa – Trafi: omistajille tulossa korjauskutsuja

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-09-2015

0

Suomessa on kymmeniä tuhansia autoja, joissa on samanlainen moottori kuin Volkswagen-konsernin päästöhuijauksessa käytetty, kertoo liikenteen turvallisuusvirasto Trafi.

Kyseessä on EA 189 -tyypin dieselmoottori, joka on Volkswagenin mukaan ainakin 11 miljoonassa konsernin autossa.

Trafin osastopäällikkö Toni Pallaspuron mukaan vielä ei kuitenkaan tiedetä, kuinka suuressa osassa autoja huijausohjelmisto on ollut käytössä Suomessa.

Volkswagen huijasi päästötesteissä

 Yhdysvaltain ympäristövirasto EPA tiedotti perjantaina 18. syyskuuta, että Volkswagen on läpäissyt autojen päästömittauksia huijausjärjestelmän avulla.

 EPA:n mukaan Volkswagenin dieselautoihin asentama ohjelmistoalgoritmi tunnisti, milloin auto on päästömittauksessa ja sääteli mittauksen aikana auton päästöjä.

 Volkswagen on myöntänyt, että päästötesteissä huijauksen mahdollistanut ohjelmisto on yhdessätoista miljoonassa Volkswagen Group -konsernin dieselautossa. Yhtiö joutuu kutsumaan noin puoli miljoonaa autoa korjauksiin Yhdysvalloissa.

 Kyseessä ovat Volkswagenin dieselmallit Jetta, Beetle ja Golf vuosilta 2009–2015 sekä Passat vuosimallia 2014–2015. Myös konsernin merkkeihin kuuluva Audi A3-malli vuosilta 2009–2015 on varustettu väärentävillä laitteilla.

 Suomessa Volkswagenia ja Audia maahantuovan VV-Auto Groupin mukaan tapaus rajoittuu toistaiseksi Yhdysvaltoihin.

”Tällaisia autoja on myyty Suomessa kymmeniä tuhansia. Tällä hetkellä saatavilla olevien tietojen pohjalta ei kuitenkaan voida vielä arvioida kuinka suurta osaa näistä päästöjen manipulointi koskettaa”, kertoo Pallaspuro tiedotteessa.

HS:lle Pallaspuro tarkentaa, että arvio kymmenistä tuhansista autoista on arvio maksimimäärästä autoja, joita huijaus voisi Suomessa koskettaa.

”Todellinen luku voi olla jotain muuta, sillä vielä emme tiedä, onko huijausohjelmisto ollut käytössä näissä moottoreissa. Tämän moottoriperheen autoja on kuitenkin isossa määrässä ajoneuvoja”, hän sanoo.

Pallaspuron mukaan tarkat luvut paljastuvat vasta sitten, kun Volkswagenin edustajat itse kertovat, missä autoissa ohjelmisto on ollut käytössä.

Päästöjen manipulointiohjelmistolla on vaikutettu ensisijaisesti haitallisiin lähipäästöihin eli typen oksidi- ja pienhiukkaspäästöihin, joilla on terveys- ja ympäristövaikutuksia. Trafin tämänhetkisten tietojen mukaan päästöhuijaus ei liity hiilidioksidipäästöihin, joka Suomessa ohjaa auto- ja ajoneuvoverotusta.

Yhdysvalloissa Volkswagen on kutsunut korjauksiin noin puoli miljoonaa autoa. Korjauskutsuja voidaan odottaa myös Suomessa, Trafi kertoo.

”Dieselautojen korjauskehotukset tulevat hyvin todennäköisesti koskemaan myös Suomessa käytössä olevia autoja. Nyt auton omistajalta tai haltijalta ei vaadita mitään toimenpiteitä. Maahantuojalta tulee kyllä aikanaan tieto korjaustarpeesta jokaiselle autoilijalle kotiin”, toteaa Pallaspuro.

Autolle tehtävät muutos- ja korjaustyöt ovat Trafin mukaan omistajalle maksuttomia.

Volkswagenin päästöskandaali sai alkunsa Yhdysvalloista, ja tutkimukset ovat edenneet myös Eurooppaan, kun huijauksen mittakaava on alkanut paljastua. Euroopan markkinoilla myytävien Volkswagen-konsernin autojen tyyppihyväksynnöistä valtaosan on myöntänyt saksalainen viranomainen Kraftfahrt-Bundesamt (KBA).

KBA tutkii Trafin mukaan parhaillaan myös muiden kuin Volkswagenin autojen päästötasoja.

Myös Suomessa tutkimukset voivat laajentua, kertoo Trafin Pallaspuro.

”Kunhan tilanteesta on saatu kattavampi kuva, tulemme tarvittaessa kohdentamaan ajoneuvojen markkinavalvontaa uusien ajoneuvojen päästöihin. Jos testeissä havaitaan, että autot eivät täytä vaatimuksia, voidaan ne asettaa rekisteröintikieltoon. Myös jo markkinoille saatettuja ajoneuvoja voidaan testata ja mikäli niissä havaitaan vaatimustenvastaisuutta, voimme vaatia takaisinkutsua valmistajalta, valmistajan edustajalta ja maahantuojalta”, sanoo Pallaspuro Trafin tiedotteen mukaan.

Trafi: Huijausohjelmistolla varustettuja autoja Suomessakin – Skandaali koskee myös yli kahta miljoonaa Audia ja yli miljoonaa Škodaa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-09-2015

0

Huijausohjelmistolla varustettuja autoja löytyy myös Suomen teiltä, sanoo Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin osastopäällikkö Toni Pallaspuro.

Tähän asti asiasta on esitetty vain eriasteisia arvioita, mutta nyt Trafin Pallaspuro sanoo, että Volkswagen-konsernin autoista paljastuneita huijausohjelmistoja on myös Suomessa.

Trafi tekee parhaillaan laskentaa siitä, miten paljon autoja on.

Tästä on kyse

 Volkswagenin tietyissä dieselautoissa on ohjelmisto, joka päästömittauksissa pienentää moottoreiden päästöjä.

 Ohjelmisto on yhtiön mukaan noin 11 miljoonassa Volkswagenin, Audin, Seatin ja Škodan dieselautossa, jotka on valmistettu vuosina 2009–2014.

 Yhtiön toimitusjohtaja Martin Winterkorn erosi huijauksen takia keskiviikkona. Uudeksi toimitusjohtajaksi nimitettiin perjantaina Porschen toimitusjohtaja Matthias Müller.

”Tiistaina aamupäivän kuluessa on pyrkimys saada jotain lukuja, viitteellisiä maksimimääriä siitä, miten suurta määrää autoja tämä voisi koskettaa”, Pallaspuro sanoo.

Auton päästömääriä vääristävä ohjelmisto on Volkswagen-konsernin mukaan noin 11 miljoonassa Volkswagenin, Audin, Seatin ja Škodan dieselautossa, jotka on valmistettu vuosina 2009–2014.

Volkswagen-brändin alla on monia merkkejä kuten Seat, Škoda ja Audi, joka kertoi tänään maanantaina, että myös sen autoissa on ohjelmisto, jonka tarkoituksena on huijata päästötesteissä. Audin mukaan ohjelmisto on 2,1 miljoonassa Audissa ympäri maailman.

Ohjelmisto on Audin malleissa  A1A6, TT, Q3 ja Q5. Reutersin mukaan Länsi-Euroopassa näitä malleja on yhteensä 1,42 miljoonaa.

Škoda tarkensi maanantaina tietoja omasta osuudestaan päästöhuijauksessa. Uutistoimisto AFP:n mukaan yli miljoonassa diesel-Škodassa on päästöjä manipuloiva ohjelmisto. Škodan tiedottajan Jozef Balazin mukaan tällaisia autoja on valmistettu 1,2 miljoonaa.

Suomeen Škoda-autoja maahantuovan Helkama-Auton toimitusjohtaja Maija Koskela kertoo STT:lle, ettei hänellä ole tietoa siitä, kuinka paljon huijausohjelman sisältäviä autoja on Suomessa.

Yhdysvaltain ympäristövirasto EPA sai selville syyskuussa, että Volkswagenin dieselautoihin asentama ohjelmistoalgoritmi tunnisti, milloin auto on päästömittauksessa, ja sääteli sen aikana auton päästöjä tiukasti. Tavallisessa ajossa tietyt päästöt saattoivat olla jopa 40-kertaiset sallittuun rajaan verrattuna.

Päästöhuijaus koskee miljoonia autoja, ja skandaali on rapauttanut merkittävästi Volkswagenin julkisuuskuvaa. Yhtiön osake laski pelkästään maanantaiaamuna seitsemän prosenttia.

Saksan syyttäjä on alkanut tutkia Volkswagenin entisen toimitusjohtajan Martin Winterkornin toimia, kertoo uutistoimisto Reuters. Winterkorn erosi päästökohun vuoksi keskiviikkona. Hän ehti johtaa Volkswagenia lähes yhdeksän vuoden ajan.

Winterkorn vakuutti, ettei hänellä ollut tietoa päästötestien manipuloinnista.

Reutersin lähteiden mukaan Volkswagen aikoo erottaa Audin ja Porschen kehitysjohtajan. Perjantaina autojätin hallitus päätti, että se hyllyttää useita työntekijöitään, kunnes päästöskandaali on saatu selvitettyä. Hyllytettävien nimiä yhtiö ei paljastanut.

Trafi: Huijausohjelmistolla varustettuja autoja myös Suomessa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-09-2015

0

Huijausohjelmistolla varustettuja autoja löytyy myös Suomen teiltä, sanoo Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin osastopäällikkö Toni Pallaspuro.

Tähän asti asiasta on esitetty vain eriasteisia arvioita, mutta nyt Trafin Pallaspuro sanoo, että Volkswagen-konsernin autoista paljastuneita huijausohjelmistoja on myös Suomessa.

Trafi tekee parhaillaan laskentaa siitä, miten paljon autoja on.

”Huomenna aamupäivän kuluessa on pyrkimys saada jotain lukuja, viitteellisiä maksimimääriä siitä, miten suurta määrää autoja tämä voisi koskettaa”, Pallaspuro sanoo.

Maailmanlaajuisesti huijausjärjestelmä on ainakin 11 miljoonassa autossa, Volkswagen-konserni on kertonut.

Volkswagen-brändin alla on monia merkkejä kuten Seat, Škoda ja Audi, joka kertoi tänään, että myös sen autoissa on ohjelmisto, jonka tarkoituksena on huijata päästötesteissä. Audin mukaan ohjelmisto on 2,1 miljoonassa Audissa ympäri maailman.