Featured Post

Autotestivideo: 2013 BMW 640d Convertible

Drive it! testasi 2013 BMW 640d Convertiblen. Lähde: deutschewelleenglish

Read More

Autotallien aarteet: Autoharrastaja rakensi tarkan kopion rallilegenda Henri Toivosen urheiluautosta

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 31-07-2015

0

Suomen autourheiluhistoriassa riittää menestyneitä kilpakuljettajia. Yksi merkittävimmistä oli 1980-luvulla vaikuttanut Henri Toivonen, joka oli superlahjakas niin rallissa kuin rata-autoilussakin.

Porsche 911 SC RS, tai pikemminkin sen kopio, on hämeenlinnalaisen Jyrki Tuusan autoaarre. Auto on tehty samanlaiseksi kuin rallilegenda Henri Toivosen käytössä ollut vuoden 1984 auto. Auton rakentaminen ei ollut läpihuutojuttu. ”Jo tiedonkeruussa meni noin 2 500 työtuntia”, Tuusa kertoo. Rakennusvaihe kesti lisäksi noin 1 300 tuntia.

”Se oli sitten täyttä työtä ilman tuumaustaukoja, koska kaikki oli valmiiksi mietitty ja hankittu.”

Autoaan Tuusa ei käytä arkiajoon. Se on hankittu fiilistelyä varten.

”Silloin kun maailma alkaa näyttää harmaalta, niin silloin täytyy heittää tällä pieni lenkki. Palautuu kummasti värit maailmaan”, Tuusa tunnelmoi. Harrasteauto onkin monelle tärkeä elämänsisällön tuoja.

Volkswagen kehitti taitettavan skootterin niille, jotka eivät jaksa kävellä autolta kauppaan

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 31-07-2015

0

On perjantai ja kello on 16:30. Olet juuri päässyt töistä ja pitää käydä pankissa, postissa tai kaupassa. Ajat parkkipaikalle, eikä siinä ole yhtään ruutua vapaana.

On kaksi vaihtoehtoa: pyöriä autolla ympyrää kohtuuttoman kauan ja odottaa vapautuvaa ruutua, johon hyökätä. Tai sitten pitää parkkeerata jonnekin kauas kaupasta, postista tai pankista ja kävellä perille.

Muun muassa tällaiseen ongelmaan Volkswagen hakee ratkaisua kehittelemällään Last Mile Surferilla.

Volkswagen aikoo tuoda ensi vuonna markkinoille sähkökäyttöisen, kolmipyöräisen skootterin nimeltään Last Mile Surfer. Nimensä se on saanut tarkoituksensa mukaan: viimeinen maili taittuu ilman apostolikyytiä sähkömoottorisen skootterin kyydissä.

Laitteen saa taitettua kasaan, jotta se mahtuu auton takakonttiin. Skootteri painaa 11 kiloa, ja se tulee maksamaan noin tuhat euroa.

Last Mile Surferilla pääsee yhdellä latauksella noin 20 kilometriä. Pelkästään silläkin voisi siis periaatteessa käydä hoitamassa asiansa.

Digitaltrends-sivuston mukaan Last Mile Surfer on osa yhtiön suunnitelmia laajentaa toimintaansa. Tulevaisuudessa Volkswagen haluaa siis liikuttaa ihmisiä muillakin kuin perinteisillä autoilla.

Amazon palkkasi Top Gearin juontokolmikon tekemään uuden autosarjan verkkoon

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-07-2015

0

Verkkokauppayhtiö Amazon on palkannut suositun autosarjan Top Gearin juontajat tekemään uuden sarjan verkkoon.

Jeremy Clarksonin, Richard Hammondin ja James Mayn tähdittämän sarjan on määrä tulla tarjolle Amazonin videopalveluun ensi vuonna.

”Minusta tuntuu kuin olisin kiivennyt kaksitasosta avaruusalukseen”, Clarkson kuvaili tuntemuksiaan Amazonin verkkosivuilla.

Sarjan nimeä ei ole vielä vahvistettu, mutta kolmikko mainostaa sitä sosiaalisessa mediassa hashtag-tunnisteella #Drive2Prime.

Kolmikon BBC:lle tekemä autoiluohjelma Top Gear nousi yhdeksi yhtiön suurimmista hiteistä. Omalaatuinen ja paikoin epäkorrekti mutta visuaalisesti korkeatasoinen sarja keräsi jopa satoja miljoonia katsojia ympäri maailmaa. Clarkson sai kuitenkin lähtöpassit ohjelmasta käytyään käsiksi sen tuottajaan.

Tiimin hajoamisen jälkeen brittimediassa on pyörinyt suuri huhumylly mahdollisesta seuraajasarjasta. Ensin sen veikattiin tulevan verkkovideopalvelu Netflixiin, mutta torstaina juontajat ja Amazon julkistivat yhteistyönsä.

Sarja tulee nettiin yhtiön Prime Instant Video -palveluun. Tällä tavoin kolmikko myös välttää BBC:n asettaman klausuulin, jonka mukaan he eivät saa tehdä televisiosarjaa brittiläiselle tv-kanavalle kahteen vuoteen.

Wall Street Journalin tietojen mukaan Netflix ja useat muut isot yhtiöt kävivät rajun kisan siitä, kuka saa juontajat omaan talliinsa. Amazonin videopalvelu ei välttämättä näy kaikissa maissa, mutta lehden mukaan yhtiö voi myydä esitysoikeuksia eteenpäin.

Alkuperäinen Top Gear jatkuu yhä BBC:n kanavilla. Sitä juontaa nykyisin tv-kasvo ja radioääni Chris Evans . Hänen aisaparikseen on kaavailtu Formula 1 -kuljettaja Jenson Buttonia.

Toyota on selätetty maailman suurimpana autonvalmistajana – ainakin tähän mennessä

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-07-2015

0

Vuonna 2014 Toyota myi eniten autoja maailmassa, kaiken kaikkiaan 10,23 miljoonaa kappaletta. Toyotan automalli Corolla oli vuoden myydyin yksittäinen automalli.

Toisena tiukalla erolla maailman myydyimmän automerkin kisassa tuli Volkswagen. Nyt näyttää siltä, että Volkswagen saattaa kiriä tänä vuonna suurimmaksi autonvalmistajaksi.

Tiukkaa se kuitenkin tulee tekemään.

Vuoden ensimmäisenä kuutena kuukautena Volkswagen on myynyt eniten autoja maailmassa. Toyota on kakkosena.

Kisa on tiukka. Volkswagenilla on tällä hetkellä 5,04 miljoonaa myytyä autoa. Toyota huohottaa niskaan vain 20 000 auton erolla. Se on myynyt kuutena ensimmäisenä kuukautena 5,02 miljoonaa autoa.

Molemmilla valmistajilla tämä vuosi on ollut hieman huonompi myyntivuosi verrattuna viime vuoteen.

Ongelmia autonvalmistajille aiheuttavat Kiinan ja Venäjän heikentyneet taloudelliset tilanteet.

Venäjällä on mennyt jo pitkään huonosti, mutta tuoreimpana ongelmana Kiinassa pörssikurssien syöksyminen on vaikuttanut erityisen pahasti.

Esimerkiksi Volkswagenille, jolle Kiina on suurin markkina-alue, Kiinan myynti tippui vuoden ensimmäisellä puoliskolla 4 prosenttia.

Sen sijaan Yhdysvaltain porskuttava talous on johtanut 6 prosentin kasvuun maassa Volkswagenille.

Myös Toyota on pärjännyt kohtalaisesti Yhdysvalloissa, mutta yhtiö on kärsinyt massiivisista ja paljon uutisoiduista takaisinkutsuista, kun Toyotoissa olevat Takata-yhtiö turvatyynyt eivät ole toimineet oikein.

Asiasta uutisoi CNN

Suomessa automyynti sakkaa.

Tammi-kesäkuussa on rekisteröity 57 085 uutta henkilöautoa, mikä on 3,5 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan myyntiin on vaikuttanut etenkin epätietoisuus tulevasta autoveron alennuksesta, jota uusi hallitus on lupaillut.

Autokaupan uskotaan nyt piristyvän Suomessa, kun kuluttajilla on selvemmät sävelet tulevasta, neljän vuoden aikana tehtävästä autoverouudistuksesta.

Sähköauton johdoton lataus on täällä – ruotsalaistoimittaja ylistää uutista vuosikymmenen tärkeimmäksi

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-07-2015

0

Sähköautoa voi ladata kotona laittamalla autonsa kiinni pistorasiaan. Se on aika helppoa, mutta nyt lataaminen on vieläkin helpompaa. Plugless-niminen yritys on nimittäin esitellyt langattoman sähköautonlatauspisteen, jonka sähköautokuski voi ostaa vaikkapa autotalliinsa.

Ruotsalaislehti Aftonbladetin toimittaja Peter Kadhammar näki laitteen toiminnassa Tukholmassa ja kirjoitti asiasta artikkelin. Siinä hän kutsui langatonta latausta ”mahdollisesti tärkeimmäksi asiaksi tällä vuosikymmenellä”.

Kyseessä on periaatteessa suurennettu versio langattomasta matkapuhelimen lataussysteemistä.

Auton pohjassa on laatta, joka poimii lattialle asetetun latauslaitteesta elektromagneettista kenttää ja muuttaa sen sähköksi auton akkuun. Ainoa hankaluus on, että auto täytyy pysäköidä täydellisesti, jotta lattialla oleva laatta ja auton pohjassa oleva vastaanotin kohtaavat toisensa.

Tässäkin tosin auttaa laitteen seinään asennettava osa, joka näyttää kuljettajalle, onko auto oikeassa paikassa ja pitääkö mahdollisesti ajaa vielä muutama sentti eteenpäin – vähän kuin autopesulassa.

Laite ei ole vielä massatuotannossa, mutta se toimii tällä erää ainakin Suomen myydyimmässä sähköautossa Nissan Leafissa. Lisäksi laite toimii Cadillac ELR:ssä ja Chevrolet Voltissa. Ainakin Yhdysvalloissa yksityishenkilöt ovat jo asennuttaneet laitteita autoihinsa.

Esimerkiksi Nissan Leafiin järjestelmän asentaminen maksaa USA:ssa 1 540 dollaria. Aftonbladetin mukaan laite maksaa Ruotsissa noin 20 000 kruunua eli parituhatta euroa.

Laitetta ei voi asentaa itse, vaan se vaatii ammattilaisen työtä. Auton mahdollinen takuu ei Autoweekin mukaan mene laitteen asennuksessa, vaan se katsotaan päivitykseksi.

Jo viime vuonna kerrottiin, että ainakin autojätti BMW on kehittämässä samantyyppistä tekniikkaa omiin i3- ja i8-autoihinsa. BMW:n laite on kuitenkin uusimpien tietojen mukaan vasta prototyypin asteella, eikä esimerkiksi hintoja ole julkistettu.

Tukholman ympäristötoimen kunnanneuvos Katarina Luhr sanoi Aftonbladetille, että laitteessa on paljon sovellusmahdollisuuksia.

”Tulevaisuudessa meillä voi olla latauslaattoja taksien pysähdyspaikkojen alla. Meillä voi olla kadun sisällä olevia latauslaattoja, jotta autot latautuvat samalla kun ne liikkuvat kaupungilla.”

Elokuvaan suunniteltiin maailman huonoin auto

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-07-2015

0

Kun elokuvaan suunnitellaan auto, se on yleensä jonkin sortin superauto, jossa on nopeutta, tyyliä ja luksusta.

Sellainen on esimerkiksi Aston Martin DB10, joka suunniteltiin tulevaan Spectre-Bond-elokuvaan. 

Tai sitten se saattaa olla Batman-tyylinen supersankariauto, jossa on futuristisen ulkomuodon lisäksi jos jonkinlaisia pyssyjä ja muita roistonpysäyttäjiä.

Nyt tulevaan Vacation-elokuvaan on suunniteltu vähän toisentyyppinen auto. Se on brittiläisen autosivuston Autoexpressin mukaan maailman huonoin auto.

Se on 2015 Tartan Prancer.

Auton ulkomuoto on ensisilmäyksellä tila-automainen, mutta jostain syystä siihen on haluttu laittaa suoran perän sijaan pieni sedan-tyylinen pokkaus. Tämä saa auton näyttämään epäkäytännölliseltä.

Autoexpress myös epäilee, että auton etupyörät saattaisivat olla hieman takapyöriä suuremmat, sillä auto näyttää nojaavan hieman taaksepäin. Ehkä tämä lisää auton ajo-ominaisuuksiin erityispiirteitä.

Takamatkustajille on myös omat sivupeilit, jotka osoittavat kuskin peilejä kohti.

Tartan Prancerissa on paljon ominaisuuksia, joita ei muista autoista löydy.

Videolla nähtävistä eritysominaisuuksista ehkäpä mielenkiintoisin ovat auton ulkopuolella olevista kahvoista esiin työntyvät mukienpidikkeet.

Lisäksi auton sisälle saa nappia painamalla suihkulähteen, jos sattuu vaikkapa janottamaan.

Elintärkeä tuhkakuppi (omat kuskille ja pelkääjälle) on tyylikkäästi kojelaudan keskellä ja jatkuvasti esillä.

Ratissakin on säätövaraa huomattavasti muita autoja enemmän: se irtoaa kokonaan. Myös niskatuki säätyy juuri niin paljon kuin kuljettaja haluaa: aina niskan taittumiseen asti.

Ja vaikka asiantuntijat ovat sanoneet, että autoissa on nykyään liikaa nappeja ja nuppeja, Prancer ei kuuntele sellaista puhetta. Siinä näyttäisi olevan ihan jokaiselle toiminnolle oma nappulansa.

Tartan Pranceria ei kuitenkaan koskaan joudu katselemaan tai varomaan liikenteessä, sillä se on silkkaa fiktiota ja tehty vain tulevaa elokuvaa varten.

Ulkomailla saatuja sakkoja ei kannata jättää maksamatta

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-07-2015

0

Ulkomailla sakon saanut autoilija ei selviä maksusta vain häipymällä maasta. Vaikkapa Italiassa saatu pysäköintivirhemaksu voidaan periä myöhemmin Suomessa.

”Jos sakko on oikeutettu, eli ajoneuvontiedot ovat oikein ja tietää olleensa paikalla, maksu kannattaa maksaa. Muutoin lasku tulee perästä Suomeen”, sanoo Autoliiton matkailupäällikkö Susanna Suokonautio-Hynninen.
Autoliiton mukaan ulkomailla maksun laiminlyöneeltä peritään sakko perintätoimiston kautta. Suomessa perinnästä vastaa Oikeusrekisterikeskus.

Käytännössä perintä toimii niin, että maa, jossa sakko on saatu, lähettää sakkomaksun autoilijan kotimaahan taholle, joka vastaa perinnästä. Kertyneet varat jäävät perivälle valtiolle eli suomalaisten tapauksissa Suomelle.

Laiminlyötyjen maksujen vuoksi EU on pyrkinyt tehostamaan sakkojen perintää jäsenvaltioiden kesken. Suomessa aiheesta annettiin laki vuonna 2007. Tosin laki koskee vain sakkoja eli tuomioistuimen, syyttäjän tai poliisin määräämiä vähintään 70 euron sakkoja. Sen sijaan esimerkiksi pysäköintivirhemaksuja ja muita hallinnollisia maksuja laki ei koske.

Suokonautio-Hynisen mukaan EU-maiden välinen sakkojen perintä ei ole vielä kovin tehokasta, koska maiden välisessä yhteistyössä on isoja eroja. Mutta esimerkiksi Suomen ja Hollannin välillä perintä toimii tehokkaasti.

”Suomalainen voi saada Hollannista myös alle 70 euron sakon maksettavaksi, vaikka se ei tulisikaan virallista reittiä. Vuokra-autolla ajavalta voidaan esimerkiksi veloittaa sakko suoraan asiakkaan luottokortilta, ja lisäksi voidaan periä muutaman kymmenen euron hallinnointikulut”, Suokonautio-Hynninen toteaa.

Joskus ulkomailta tullut sakkomaksu voi tulla yllätyksenä. Esimerkiksi Italiassa käytössä olevat kaupunkien ajokieltoalueet eli Zone traffico limitatot (ZTL) aiheuttavat suomalaiskuskeille sekaannusta, Suokonautio-Hynninen kertoo. Hänen mukaansa näiden alueiden valvonta hoidetaan usein automaattikameroilla, ja siksi turisti voi saada useita jopa sadan euron laskuja jälkikäteen kotimaahansa.

Tällaisissa tapauksissa maksuista voi Suokonautio-Hynnisen mukaan valittaa. Valitus tulee tehdä 30 päivän kuluessa Oikeusrekisterikeskuksen perintäpäätöksestä. Maksujen laiminlyömistä Suokonautio-Hynninen ei sen sijaan suosittele.

”Vaikka ylinopeussakon tai pysäköintivirhemaksun maksamatta jättämisestä ei tulisi kotimaassa seuraamuksia, ongelmia voi tulla, kun palaa maahan, jossa sakkomaksu on määrätty. Ja silloin summa ei varmasti ole enää sama kuin sakon saamishetkellä”, hän toteaa.

 

Lisätietoja maksuista ja niiden perinnästä löytyy Oikeusrekisterikeskuksen ja Autoliiton verkkosivuilta.

Autotallien aarteet: Saab Sonett on ruotsalainen urheiluautoerikoisuus

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-07-2015

0

Saab on tuttu merkki suomalaisille. Mallit kuten 96, 99 ja 900 herättävät monissa nostalgisia tunteita. Saab Sonett on harvinaisempi tapaus. Se on ruotsalaismerkin ainoa kaksipaikkainen urheiluauto.

Ensimmäinen Sonett-sukupolvi esiteltiin vuonna 1956. Valmistusmäärä jäi erittäin vaatimattomaksi. Vain kuusi autoa pääsi liikenteeseen. Auto suunniteltiinkin lähinnä kilparadoille, eikä maantiekäyttöön. Sonett II saatiin valmiiksi 1967. Auto oli jo selvästi ensimmäistä versiota enemmän suunnattu myös tavalliselle kuluttajalle.

Saab Sonett III:n myötä autoon oli tehty taas reippaita muutoksia. Kaikki kolme Sonett-mallia eroavat toisistaan selvästi sekä tekniikaltaan että ulkonäöltään. Koko projektin ajan ruotsalaisilla oli mielessä Amerikan valloitus. Kolmannen sukupolven version pääsuunnittelijaksi palkattiin italialainen Sergio Coggiola. Tulokset rapakon takana jäivät heikoiksi. Myös Sonett IV saatiin suunnittelupöydälle asti, mutta tuotantoon se ei koskaan päässyt.

Hyvinkääläisen Kalevi Kivipensaan Sonett on vuosimallia 1973. Se on siis kolmannen sukupolven edustaja. Kivipensas on innokas Saab-harrastaja. Merkkikerhon kokoontumisajoihin hän osallistuu ulkomaita myöten. Pisimmät Sonett-reissut ovat suuntautuneen eteläiseen Ruotsiin ja Latviaan.

Saab on tuttu merkki suomalaisille. Mallit kuten 96, 99 ja 900 ovat tuttuja kaikille. Saab Sonett on harvinaisempi tapaus. Se on ruotsalaismerkin ainoa kaksipaikkainen urheiluauto.

            

                               

Sähköautoilu on kalliimmassa hintaluokassa suhteessa paljon edullisempaa kuin halvemmassa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-07-2015

0

Suomalaiset autoilijat ostavat mieluummin halvemman polttomoottoriauton ja tankkaavat kallista polttoainetta kuin kalliin sähköauton ja tankkaavat lähes ilmaiseksi.

Ymmärtäähän sen: hintaero sähkö- ja polttomoottoriversiossa on tavallisessa perheautoluokassa prosentuaalisesti valtava.

Kalliimmissa hintaluokissa hintaero sen sijaan tasoittuu huomattavasti.

Suomeen on kesäkuun 30. päivään mennessä rekisteröity 515 täyssähköautoa. Suosituin auto on Nissan Leaf. Niitä on rekisteröity 224 kappaletta.

Nissan Leafin lähtöhinta on 35 981 euroa. Hyvä verrokki Leafille on Suomessa erittäin suosittu Nissan Qashqai, jonka lähtöhinta on 22 990 euroa.

Hintaero on siis 12 991 euroa, eli sähköauto maksaa kolmanneksen enemmän kuin tavallinen auto.

Heti Nissan Leafin jälkeen suosituin sähköauto Suomessa on rekisteröintimäärien perusteella Tesla Model S. Tässä hintaluokassa summat tasoittuvat huomattavasti.

Model S:n kaikkia eri malleja on rekisteröity Suomeen yhteensä 155 kappaletta. Näistä halvinta ja suosituinta mallia on rekisteröity 106 kappaletta.

Sen lähtöhinta on 85 990 euroa.

Noin 300-hevosvoimaisen Teslan verrokkimalli voisi olla premium-merkki BMW:llä, esimerkiksi 535-malli. Sen lähtöhinta on 79 160 euroa.

Hintaero on 6 830 euroa.

Mercedes-Benzillä saman teholuokan verrokki voisi olla malliltaan E 400 A. Se maksaa 76 383 euroa.

Hintaero on 9 607 euroa.

Molemmissa esimerkeissä sähköauto on vain kymmenisen prosenttia kalliimpi kuin tavallinen auto.

On tietenkin hankalaa sanoa, mikä auto on kaikista sopivin vertailukohde kullekin sähköautolle.

Jos kuitenkin ajatellaan laatuvaikutelmaa, tehoa ja brändiä, Mercedes ja BMW ovat oivallisia verrokkeja Teslalle. Niissä on kaikissa korostettu ylellisyyttä, urheilullisuutta ja mukavuutta, ja ne myös tunnetaan näistä ominaisuuksista.

Mitä kalliimpaan hintaluokaan siis mennään, sitä vähemmän sähköautoilusta pitää näiden Suomen suosituimpien sähköautoesimerkkien perusteella suhteessa maksaa.

Mutta kuinka paljon esimerkiksi sillä kovasti kalliimmalla Nissan Leafilla sitten pitäisi ajaa, jotta polttoaineen hinta vastaisi autojen hinnan erotusta?

Jos unohdetaan alhaisempi ajoneuvovero sekä hieman korkeampi sähkölasku, jonka sähköauton lataaminen aiheuttaisi, ja ajatellaan silkkaa bensan hintaa, laskelma menee näin:

Autojen hintaerolla eli 12 991 eurolla saa 1,544 euron litrahinnalla 8 414 litraa bensiiniä.

Tuolla bensamäärällä pääsee Nissan Qashqain keskikulutuksella (5,6 L / 100 km) 150 000 kilometriä.

Jos ajaa vuodessa vaikkapa 15 000 kilometriä, Leafilla pitäisi ajaa kymmenen vuotta, jotta bensan hinta tulisi katettua.

Chrysler vetää takaisin 1,4 miljoonaa autoa hakkerien pelossa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 25-07-2015

0

Autovalmistaja Chrysler vetää Yhdysvaltain markkinoilta takaisin noin 1,4 miljoonaa autoa varotoimena.

Tietoturvatutkijat nimittäin kertoivat tiistaina löytäneensä Chryslerin valmistamista Jeep-autoista tietoturva-aukon, joka mahdollistaa hakkerin pääsyn käsiksi tuhansien ajoneuvojen hallintajärjestelmiin, ohjaukseen ja jarruihin omalta tietokoneeltaan.

Chrysler kertoo vetävänsä takaisin autot, joissa on käytössä tietty kosketusnäyttöradio. Tarkoituksena on päivittää takaisinvedettävien autojen hallintajärjestelmä turvalliseksi.

Takaisinveto koskee esimerkiksi joitain Jeep-, Dodge- ja Chrysler-merkkisiä ajoneuvoja. Autojen omistajat voivat kokeilla valmistajan nettisivuilla, kuuluuko heidän autonsa takaisinvedettäviin malleihin.

Tietoturvauhkiin erikoistuneet tutkijat Charlie Miller ja Chris Valasek selittivät tiistaina Wired-lehden toimittajalle, että Chryslerin Jeep-autoissa on käytössä niin sanottu uConnect-hallintajärjestelmä, joka on nettiyhteydessä.

Tutkijat esittelivät, kuinka he pystyvät avaamaan auton lukituksen, säätämään nopeutta sekä ottamaan jarrut pois päältä.

Lehden julkaisemalla videolla tutkijat pysäyttivät Jeep Cherokee -auton moottorin keskellä moottoritietä.

Chrysler julkisti tiistaina Yhdysvalloissa automerkkiensä hallintajärjestelmien tietoturvapäivityksen, jonka se kehotti kaikkia asentamaan ajoneuvoihinsa.

Perjantaina takaisinvedettyihin autoihin pitää kuitenkin tehdä vielä laajempia päivityksiä. Autojen omistajat saavat Chryslerilta erillisen laitteen, jolla he voivat asentaa nämä lisäpäivitykset autoihinsa.

Chrysler kertoo, etteivät he ole kuulleet tutkijoiden esimerkin lisäksi yhdestäkään tapauksesta, jossa autojen tietoturva-aukkoja olisi käytetty hyväksi.

Wired-lehden videolla tutkijat pysäyttivät Jeep Cherokee -auton moottorin keskellä moottoritietä: