Featured Post

Yhdysvalloissa tuhansien eurojen kipurahat, Suomessa ei mitään – t

Volkswagenin huijausautojen omistajilla on nyt käynyt tietynlainen tuuri – jos he ovat ostaneet autonsa Yhdysvalloissa. Viime viikolla tuli tieto, että saksalainen autoyhtiö Volkswagen maksaa asiakkailleen korvauksia päästöskandaalin takia. Yhtiö on luvannut ostaa niin sanottuja huijausautoja...

Read More

Vaihtoehtoisia polttoaineita käyttävien autojen myynti ponnahti alkuvuonna EU:ssa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-04-2015

0

Vaihtoehtoisia polttoaineita käyttävien autojen myynti kasvoi EU:ssa tammi–maaliskuussa lähes 29 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna, kertoo eurooppalaisten autonvalmistajien yhdistys Acea. Vaihtoehtoisten polttoaineiden autoja rekisteröitiin 144 421.

Sähköautojen myynti yli kaksinkertaistui: niitä myytiin 24 630 kappaletta. Hybridiautojen rekisteröinnit lisääntyivät yli 21 prosenttia 56 704 autoon. Hybridiautoissa on tyypillisesti kaksi eri voimanlähdettä, usein polttomoottorin rinnalla sähkömoottori.

Eniten vaihtoehtoisia polttoaineita käyttävistä autoista myytiin kuitenkin maakaasuautoja, 63 087. Luku oli yli 16 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan.

Vaihtoehtoisia polttoaineita käyttävien autojen myynti vauhdittui erityisesti Britanniassa, yli 64 prosenttia. EU:n ulkopuolisessa Norjassa ryhmään kuuluvia autoja rekisteröitiin 10 901 tammi–maaliskuussa, mikä oli lähes 33 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Vappuna kuluu alkoholia – milloin juhlija voi taas ajaa?

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-04-2015

0

Kaikkien elimistö ei polta yhtä alkoholiannosta kahdessa tunnissa eikä alkoholin palamista voi nopeuttaa millään keinolla. Kokosimme autoilevan vapun viettäjän muistilistan.

 

Mitkä ne promillerajat olivatkaan?
Auton ratissa 0,5 promillea. Törkeän rattijuopumuksen raja on 1,2 promillea.

Saako pyörällä ajaa juovuksissa?
Lain mukaan juovuksissa ei saisi ajaa polkupyörälläkään, mutta promillerajaa asiaan ei ole säädetty. Jos on kuitenkin niin juovuksissa, että haittaa muuta liikennettä, poliisi tietenkin puuttuu asiaan.

Miten alkoholi vaikuttaa ajokykyyn?
Reaktiot hidastuvat, arviointivirheet lisääntyvät ja arvostelukyky alenee. Humaltunut kuljettaja ottaa suurempia riskejä ja ajaa aggressiivisemmin.

Kuinka moninkertainen onnettomuusriski humalaisella kuskilla on?
Yli 0,5 promillen humalassa ajavan kuljettajan onnettomuusriski on kymmenkertainen selvään ajajaan verrattuna. Jo 0,2 promillea heikentää tarkkaavaisuutta.

Nyrkkisääntönä yksi annos alkoholia palaa kahdessa tunnissa. Voiko siis juoda viisi annosta kymmenen tunnin juhlinnan aikana ja ajaa kotiin kaksi tuntia viimeisen annoksen jälkeen?
Tuskin kannattaa, jollet voi olla täysin varma siitä, että alkoholi on poistunut elimistöstä. Alkoholin palaminen on yksilöllistä, ja laskukaava on keskikokoisen miehen mukaan laadittu. Varmuutta et saa ilman luotettavaa puhalluskoetta.

Ovatko suomalaiset kovia ottamaan ja ajamaan?
Melkoisen. Vuosittain poliisin tietoon tulee 20 000–25 000 rattijuopumustapausta, siis 60–70 vuorokaudessa.

Jos kerran alkoholi vaikuttaa ajokykyyn jo pieninä määrinä, miksei Suomessa ole käytössä nollatoleranssi?
Tätä on perusteltu muun muassa sillä, että joku lääke tai muu vaikuttava aine saattaisi nostaa promilleja, ja ratista kärähtäisi tällä tavalla ilman, että olisi juonut pisaraakaan.

Millaisen tuomion rattijuoppo saa?
Rattijuopumuksesta seuraa useimmiten sakko. Enintään kuuden kuukauden vankeus on mahdollinen. Törkeästä rattijuopumuksesta seuraa vähintään 60 päiväsakkoa tai enintään kaksi vuotta vankeutta. Jos ajaa jatkuvasti kännissä, ajoneuvo voidaan tuomita valtiolle menetetyksi.

Miten voi välttää sen, ettei oma harkintakyky ja humalatilan arviointi petä?
Illanvietto ja kulkemiset kannattaa suunnitella. Juovuksissa monen arviointikyky on heikko, ja silloin voi tuntua hyvältä idealta ajaa kotiin, jos ei muuta kyytiä ole saatavilla. Etukäteen kannattaa suunnitella, miten aikoo liikkua ja missä yöpyä.

Miten voin nopeuttaa alkoholin palamista? Auttaako kahvi tai sauna, kuten väitetään?
Mikään poppakonsti ei nopeuta merkittävästi alkoholin poistumista elimistöstä.

Lähteet: Alko, THL, Liikenne- ja viestintäministeriö, Päihdelinkki

Videoblogi: Metsälöytö muuttui vaikuttavaksi autohirviöksi

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-04-2015

0

Juha Rislakin vuoden 1938 autoaarre kantaa nimeä Chevrolet Master. Tosin Rislakin peltimonsterin nimittäminen tuolla nimellä on hieman kyseenalaista. Kulkupelissä on osia hyvin monesta muustakin autosta. ”Moottori on uudemmasta Chevrolet Vanista, akselit on 1950-luvun pick upista, jäähdyttäjä on 1995-mallin Volkswagen Transporterista ja runko on 1996-mallin S-10 Blazerista.” Mies itse nimittää luomustaan Hellvroletiksi. Nimi on osuva.

Rislakin auto on niin sanottu metsälöytö. Autovanhus oli päässyt todella surkeaan kuntoon. Entisöinti alkuperäiseen kuosiin ei ollut mahdollista, joten Rislakki antoi mielikuvituksen laukata. ”Eihän tässä ole mitään järkeä, mutta juuri siksi se on niin hieno”, ylpeä autonrakentaja toteaa luomuksestaan. Puolentoista vuoden rakentelun aikana auton yleisilme muuttui moneen kertaan. ”Tässä tavallaan palattiin 1940-luvun loppuun ja 1950-luvun alkuun, jolloin hot rod -movement Amerikassa alkoi. Silloin autot rakennettiin siitä mitä nurkissa oli.” Rislakin autoa voi luonnehtia rat rod -tyylisuunnan edustajaksi. Rotta-auto on tehty ruosteesta, lommoista ja hot rod -historian kunnioituksesta.

                       

                               

Saksassa tehtiin hiilidioksidista ja vedestä päästötöntä polttoainetta – ensimmäiset viisi litraa ministerin tankkiin

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-04-2015

0

Saksalainen autoyhtiö Audi kertoo tehneensä merkittävän innovaation: yhtiö on onnistunut tekemään diesel-polttoainetta vedestä ja hiilidioksidista. Tai oikeammin keksinnön takana on Audin rahoittama Sunfire-yhtiö.

Audin kestävän kehityksen yksikön johtaja Reiner Mangold sanoo yhtiön tiedotteessa, että uudesta polttoaineesta tai sen valmistuksesta ei synny käytännössä lainkaan ilmastoa kuormittavia päästöjä.

Polttoainetta on yhtiön mukaan jo testattu. Ensimmäiset viisi litraa kaadettiin viime viikolla Saksan opetusministerin Johanna Wankan edustusautoon, Audi A8:aan.

Uudenlainen polttoaine on valmistettu Sunfire-yhtiön tutkimuslaitoksessa Dresdenissä.

Sunfire kertoo tiedotteessaan, että yhtiö kutsuu uudenlaista polttoainetta nimellä Blue Crude. Yhtiö kertoo pystyvänsä valmistamaan polttoainetta nyt 160 litraa päivässä, joten laajemman autoilijajoukon bensatankkeihin on vielä matkaa.

Audi ja Sunfire etsivät nyt polttoaineelle laajempia markkinoita.

”Jos saamme ensimmäiset tilaukset, olemme valmiit kaupallistamaan teknologiamme”, Sunfire-yhtiön Christian von Olshausen sanoo tiedotteessa.

Testaa, tunnistatko mikä on miesten ja mikä naisten auto

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-04-2015

0

Miehet ostavat erilaisia autoja kuin naiset.

Tämä ei ole seksistinen heitto, vaan sen voi todeta Trafin tilastoista, jotka HS pyysi Trafia kokoamaan sen avoimesta rekisteröintitietokannasta.

Pyysimme listat, joissa on merkeittäin sekä malleittain suosituimmat uudet rekisteröidyt autot kummallakin sukupuolella.

Data ei ole täydellisen tarkkaa: se on laadittu sen mukaan, kuka on auton todennäköinen käyttäjä.

Kyseessähän on nimittäin rekisteröintitieto. Nainen voi rekisteröidä auton nimiinsä, mutta sillä saattaa ajaa mies ja toisin päin. Autolla voi myös olla useampikin haltija.

Eroja on silti huomattavissa.

Mitään mullistavia eroja tilastoista ei tosin löydy.

”Tyypillisen näköinen lista: samat automerkit ja -mallit ovat suosittuja vuodesta toiseen. Eihän tätä hirveän paljon ole sukupuolittain tilastoitu, mutta isoimmat volyymimerkit tulevat tässäkin esille”, sanoo Trafin tietojohtaja Juha Kenraali.

Tiedoista selviää ainakin se, että miehille rekisteröidään autoja huomattavasti enemmän kuin naisille. Esimerkiksi top-10 automerkeissä jokaista merkkiä on rekisteröity noin kaksi kertaa enemmän miehille kuin naisille.

”Se voi olla edelleen niin, että miehen nimiin se auto laitetaan sitten useammin. Vaikeaahan näistä on sanoa, mutta ehkä miehet ovat sitten enemmän kiinnostuneita hankkimaan sen auton”, Kenraali sanoo.

Jotkut automallit olivat suhteessa lähes yhtä suosittuja niin miesten kuin naistenkin keskuudessa. Voidaanko puhua niin sanotuista unisex-autoista?

”Se saattaa olla ihan hyvä termi. Syyt siihen, miksi jokin auto on molempien keskuudessa suosittu, ovat moninaisia. Markkinointi ja mainontahan näihin liittyvät vahvasti, ja auton hinta myös.”

Hankalaa on myös sanoa syitä siihen, miksi tietyt mallit ovat suositumpia miehillä tai naisilla. Niihin syihin saattavat liittyä esimerkiksi auton koko ja perheen käyttötarkoitukset. Mutta niistä ei paljasteta vielä liikaa, jottei alla olevasta testistä tule liian helppoa.

Testaa siis, osaatko nimetä, ketkä suosivat seuraavia autoja:

Autot alkavat soittaa hätäpuheluita automaattisesti

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-04-2015

0

Bryssel. Uusiin henkilöautoihin ja kevyihin pakettiautoihin on tulevaisuudessa asennettava järjestelmä, joka soittaa automaattisesti hätänumeroon kolarin sattuessa.

EU-parlamentti hyväksyi tiistaina lakiesityksen, jonka mukaan uudet autot täytyy varustaa hätäpuhelujärjestelmällä vuoden 2018 huhtikuun alusta lähtien.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kolarin sattuessa ajoneuvo ottaa automaattisesti yhteyttä 112-numeroon. Se ilmoittaa lähimmälle hätäkeskukselle ajoneuvon tyypin, onnettomuuspaikan ja -ajankohdan sekä käytetyn polttoaineen.

Tavoitteena on, että automaattinen hätäpuhelu nopeuttaa ambulanssin saapumista paikalle ja pelastaa näin ihmishenkiä.

Onnettomuuteen joutuneet autoilijat eivät aina kykene itse puhumaan, eivät välttämättä osaa kieltä ulkomailla matkaillessaan tai eivät tiedä, missä he tarkalleen ovat.

EU-parlamentin tiedotteen mukaan unionin alueella menehtyi auto-onnettomuuksissa vuonna 2014 yhteensä 27 500 ihmistä.

Autoilijoiden tietosuojasta huolehditaan siten, ettei ajoneuvo saa lähettää paikannustietoja ennen hätäjärjestelmän aktivoitumista.

Ilmoitus lähtee vasta onnettomuuden sattuessa, ja silloinkin lähetettävät tiedot on rajattu niukoiksi.

Arvostelijat ovat silti olleet huolissaan siitä, että järjestelmä mahdollistaa autoilijoiden paikantamisen ja jäljittämisen.

EU-parlamentin tekemän päätöksen mukaan hätäkeskus ei saa jakaa vastaanottamiaan tietoja ulkopuolisille ilman lupaa.

Videoblogi: Esittelyssä maailman suurin sarjavalmisteinen moottoripyörä – 500 kiloa ja auton V8-moottori

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-04-2015

0

V8-automoottorilla varustettu moottoripyörä voi joidenkin mielestä kuulostaa järjettömältä idealta.

Yhdysvaltalaisen Boss Hoss Cycles Incorporated -yhtiön mielestä ajatus on loistava.

Maailman suurimpia sarjavalmisteisia moottoripyöriä valmistava yritys sijaitsee Dyersburgissa, Tenneseen osavaltiossa.

V8-moottorin toimivuudesta moottoripyörässä ovat vakuuttuneet monet muutkin.

Karussa Pohjolassakin on jo 60 suuren pyörän ystävää. Hieman yllättäen Suomessa onkin maailman suurin virallinen Boss Hoss -kerho Boss Hoss Riders Association Finland.

Asiaa selittää osaltaan se, että Yhdysvalloissa jokaisessa osavaltiossa on oma seuransa.

Yksi Boss Hoss -intoilija on helsinkiläinen Kim Forsman. Oman Boss Hossin majaillessa vielä talviteloilla lainassa on toisen alan harrastajan, Anssi Oivasen pyöräjärkäle.

”Tämä on tosi kätevä ja helppo ajettava. Ei sammu liikennevaloissa kun on vääntöä ja automaattivaihteisto”, Forsman ylistää amerikanihmettä.

Tätä pyörää ei välttämättä kannata kuitenkaan ostaa ensimmäiseksi moottoripyöräksi.

Noin 500-kiloisen pyörän käsittely vaatii kokemusta. Jos pyörä syystä tai toisesta kaatuu, sen ylös nostamiseen tarvitaan useamman motoristin apu. Mammuttimaisen pyörän koon lisäksi sen yksi erikoisuus on peruutusvaihde.

”Kaupunkiajossa pakki on tosi kätevä kun voi peruutella ahtaisiin parkkipaikkoihin.”

Kaupungin katujen ulkopuolella iso pyörä pääsee todella oikeuksiinsa. Forsmanin pisin Boss Hoss -retki on suuntautunut Saksaan.

”Rautaperse menee notkeasti”, kokenut motoristi toteaa. Tätä pyörää eivät tuulet heiluttele.                              

Asiantuntijat: Nykyajan autoissa on vaarallisen paljon turhia ominaisuuksia

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-04-2015

0

Nykyään autolla ajaessaan saattaa kohdata yhä useammin seuraavanlaisen ongelman:

Sitä istuu ratin takana ja ihmettelee, mistä radio menee päälle. Tai miksi ilmastoinninsäätelynappi on jossain kosketusnäyttökäyttöliittymän syövereissä, mistä sitä ei meinaa millään löytää – saatikka tietää, miten sitä käytetään.

Niin, autoissa on paljon järjestelmiä, jotka eivät liity ajamiseen. Ehkä niitä on jopa liikaa, oli asiantuntijoiden pääviesti autoteollisuuden SAE-kongressissa viime viikolla.

Siellä pääkysymyksenä oli: ”kokemus autossa – mitä kuluttaja todellisuudessa haluaa?”

Tapahtumassa puhuneet panelistit olivat yhtä mieltä siitä, että autonvalmistajat yrittävät turhanpäiten tehdä autoista samanlaisia kuin älypuhelimet. Niihin asennetaan liikaa erilaisia toimintoja, joita autoilija ei kuitenkaan edes käytä.

”Nykyajan autoissa on liikaa toimintoja. Tänä päivänä autoissa olevat järjestelmät pyrkivät olemaan samannäköisiä kuin Applen iPhone. Ei se toimi”, entinen General Motorsin suunnittelija David Lyon sanoi.

Panelistit olivat yhtä mieltä siitä, että suurin osa autoilijoista ei tarvitse valtavaa määrää ohjelmistoja, toimintoja ja nappuloita. Päinvastoin, ne saattavat häiritä kuljettajan keskittymistä.

Sen sijaan, että autonvalmistajat yrittäisivät kopioida älypuhelimia, heidän tulisi katsoa historiaan ja oppia sieltä, miten hommat hoidettiin kunnolla, Lyon linjasi ja näytti kuvan vuoden 1964 Ford Mustangin radiosta: kaksi säätönuppia ja muutama nappi, ei valtavaa konsolia, jossa on miljoona erilaista nupikkaa.

Ongelma ei ole aina siinä, että vaihtoehtoja on paljon, vaan miten näitä vaihtoehtoja voi käyttää.

Lyonin mukaan autonvalmistajat hallitsevat ajamiseen liittyvät asiat ja niiden suunnittelun. Sen sijaan autossa olevat muut järjestelmät ja käyttöliittymät ovat retuperällä.

”Jos valmistajat suunnittelisivat ajamiseen liittyviä ohjelmistoja samalla tavalla, se olisi katastrofi”, Lyon sanoi Autonewsin mukaan.

Hän ehdottaa, että ”nappimeren” sijaan autossa olisi yksi kosketusnäyttö, jossa olisi vain muutama vaihtoehto, jotka kuljettaja voisi optimoida itselleen sopiviksi.

Yksi panelisteista oli Panasonicin autoteollisuuden Amerikan-toimitusjohtaja David Taylor. Hän sanoi, että autonvalmistajien on päästävä eroon turhista toiminnoista autoissa.

Hän tiivisti autojen käyttöliittymien tavoitteet kolmeen sanaan: nopea, helppo ja intuitiivinen.

Siinä missä autonvalmistajat tällä hetkellä puhuvat vain siitä, mitä ominaisuuksia seuraavaksi voisi autoon lisätä, pitäisi pohtia, mitä ominaisuuksia autosta tulisi karsia, sanoi autojen verkkoteknologiaan ja tietotekniikkaan perehtynyt konsultti Andrew Hart.

Amerikkalaistutkijat varoittavat: älä nukuta lasta autonistuimessa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-04-2015

0

Amerikkalaistutkimuksen mukaan monissa lehti- ja mainoskuvissa näytetään väärää mallia vauvan nukuttamisesta.

Amerikkalaisen lastenlääkärijärjestön (AAP) mukaan vauva nukkuu turvallisimmin selällään maaten ja niin, että samassa sängyssä ei ole tyynyjä, pehmoleluja tai muita ihmisiä.

Pennsylvanian yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan vuonna 2014 julkaistuista lehtikuvista vain 29 prosentissa lapsi nukkui turvallisesti. Mainoskuvissa prosentti oli 16.

”Yhdessä kolmasosassa kuvista lapsi nukkui vatsallaan, mikä kaksinkertaistaa kätkytkuoleman riskin”, sanoo tutkimuksen johtaja Michael Goodstein.

Hän on huolissaan kuvien antamasta esimerkistä siksi, että unen aikana tapahtuvaan selittämättömään äkkikuolemaan menehtyy Yhdysvalloissa yli 3 500 vauvaa vuosittain.

Toisessa äskettäin ilmestyneessä tutkimuksessa analysoitiin 47:ää kuolemantapausta, joihin liittyi auton lastenistuin tai muu lasten kuljetukseen tai istumiseen tarkoitettu apuväline. Kaksi kolmasosaa kuolemasta oli tapahtunut auton lastenistuimessa, ja niistä yli puolessa kyse oli remmeihin kuristumisesta.

Tutkijat korostavat, että oikein käytettynä istuimet ovat turvallisia, mutta niihin ei saisi jättää lasta valvomatta, ja ne pitää muistaa kiinnittää aina kunnolla.

Tutkimuksen yhteydessä muistutetaan myös keinujen, sittereiden ja kantoliinojen oikeasta käytöstä. Mikään niistä ei ole tutkijoiden mukaan tarkoitettu vauvan nukuttamiseen, ja esimerkiksi kantoliinassa lapsen kasvot täytyy aina pitää näkyvissä tukehtumisvaaran välttämiseksi.

9 Ferraria ja yksi vanha Mersu – tässä ovat maailman kalleimmat huutokauppa-autot

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-04-2015

0

Ensi kuussa äveriäille Ferrari-faneille on herkkua tiedossa, kertoo brittilehti Telegraph. Silloin Sotheby’s-huutokaupassa myynnissä on 1960-luvun Ferrari 250 SWB -auto.

Kyseessä on niin sanottu joka paikan Ferrari: Telegraphin mukaan tämä auto on kotonaan niin kilparadalla kuin maantielläkin. Se ei ole itsestään selvää, sillä usein kilpa-autot ovat kammottavia kadulla ja toisin päin.

Tällä kertaa ostaja saa siis rahoilleen erityisen paljon vastinetta – tavallaan. Auton myyntihinnaksi povataan vähintään 11,5 miljoonaa euroa.

Sellaisia summia maksava auto on pikemminkin sijoitus kuin minkäänlaiseen käyttöön ostettu menopeli.

Vaikka hintaa tulee todennäköisesti olemaan runsaasti, lähellekään kaikkien aikojen kalleinta huutokauppa-autoa 250 SWB ei pääse.

Tällaisilla hinnoilla maailmalla on aikaisemmin myyty autoja.

10. 1953 Ferrari 340/375 MM Berlinetta ’Competizione’
Hinta: 11,776 miljoonaa euroa

9. 1964 Ferrari 250 LM
Hinta: 13,156 miljoonaa euroa

8. 1961 Ferrari 250 GT SWB California Spider
Hinta: 13,984 miljoonaa euroa

7. 1957 Ferrari 250 Testa Rossa
Hinta: 15,088 miljoonaa euroa

6. 1954 Ferrari 375-Plus Spider Competizione
Hinta: 16,928 miljoonaa euroa

5. 1961 Ferrari 250 GT SWB California Spider
Hinta: 17,02 miljoonaa euroa

4. 1964 Ferrari 275 GTB/C Speciale
Hinta: 24,288 miljoonaa euroa

3. 1967 Ferrari 275 GTB/4 S NART Spider
Hinta: 25,3 miljoonaa euroa

2. 1954 Mercedes W196
Hinta: 27,232 miljoonaa euroa

1. 1962 Ferrari 250 GTO
Hinta: 35,02 miljoonaa euroa