Featured Post

Japanilaislehti: Apple on vähentämässä iPhonen tuotantoa

Matkapuhelimia ja tietokoneita valmistava aikoo vähentää iPhone-puhelimien tuotanto kymmenen prosenttia ensi vuoden tammi–maaliskuussa, kertoo japanilainen talouslehti Nikkei. Lehti perustaa tietonsa Applen alihankkijoiden laskelmiin. Nikkein mukaan Apple vähensi puhelimien tuotantoa...

Read More

Asiantuntija Nokian karttapalveluista: Nokialla on yksi valtti, jota Googlella ja Applella ei

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-02-2015

0

Karttapalvelubisnes voi olla Nokialla kultakaivos, mutta yhtiön on toimittava nopeasti.

Näin sanoo mobiilialan asiantuntija Tero Kuittinen, joka on seurannut Nokiaa vuosia.

Kun Nokia oli vielä voimissaan matkapuhelinalalla, sen kritisoiminen Suomessa oli tabu. Siksi aina, kun haluttiin suoraa puhetta Nokiasta, soitettiin New Yorkiin pörssianalyytikko Tero Kuittiselle. Hän seurasi vuosia mobiilialaa eri osaketutkimusyrityksissä.

Sen jälkeen Kuittinen on työskennellyt muun muassa mobiilisovelluksia kehittävässä yrityksessä. Tällä hetkellä hän on New Yorkissa Managing Directorina konsulttiyrityksessä, joka on erikoistunut mediastrategiaan ja kuluttajatutkimukseen.

Nokian karttapalvelut Kuittinen tuntee hyvin. Hänellä on vinkki yritykselle:

”24 kuukauden aikana pitäisi vallata elintilaa aggressiivisesti.”

Nokian karttabisnestä ei Kuittisen mukaan pidetä kaikkialla hyvänä ideana.

”Skeptikkojen mielestä se on valkea elefantti – kallis ostos, jonka pyörittäminen vaatii paljon jatkoinvestointeja ja työvoimaa”, Kuittinen kertoo sähköpostitse.

Kartta- ja navigointisovellusala on raakaa touhua, sillä jokaisessa maassa täytyy tehdä erikseen paikallista työtä karttojen kehittämiseksi.

”Tässä bisneksessä ei luoda yhtä sovellusta, joka toimii sadassa maassa sellaisenaan. Esimerkiksi liikenneanalyysi täytyy tehdä joka kaupungille erikseen.”

Ei siis ihme, että Nokian karttaosaston liikevoitto on nollan tuntumassa.

Kuittinen näkee Nokian karttapalveluissa paljon mahdollisuuksia.

”Kartta on vain pohja. Sen päälle voi rikastaa dataa liikenteestä, julkisista kulkuneuvoista, eri palvelujen tasosta ja saatavuudesta ja jopa oman sosiaalisen verkon mielipiteistä.”

Hän ottaa esimerkin kotikaupungistaan New Yorkista. Siellä tällä hetkellä kuuma sovellustrendi on Waze.

”Se tarjoaa liikennedataa, johon sisältyy reaaliaikaisia varoituksia ja kommentteja eri väylistä.”

Nokialla olisi karttojen avulla avaimet rakentaa samantyyppisiä palveluita.

Toinen kuuma sovellus on Yik Yak. Sekin perustuu sijainteihin, karttoihin ja etenkin tiukkaan paikallisuuteen.

”Yik Yak on keskustelufoorumi, jossa vain tiettyjen korttelien tai talojen asukkaat juoruavat talkkareiden laiskuudesta ja kulmakuppilan kauniista donitsinmyyjästä.”

Periaatteessa Nokia voisi karttojen avulla tehdä jotain tämänkin tyyppistä: tiukasti paikallista sovellusta, jonka pohja on kartoissa ja sijainneissa.

”Tiukasti paikalliset palvelut ja niiden rikastaminen ovat nyt yhtäkkiä iso asia.”

Nokian valttina on myös se, että se on harmittomampi kuin Google ja Apple. Ne firmat ovat valtavia koneistoja, joita kadehditaan ja pelätään.

”Googlen karttapalvelut ahdistavat monia yrityksiä. Ajatellaan, että niiden avulla Google tunkee sisään ja kahlitsee erityyppiset palvelut itseensä. Kukaan ei pelkää Nokian ottavan IT-sektorin hirmuvaltiaan roolia. Tällaisena karttapalvelujen neutraalina Sveitsinä Nokia voi napsia tärkeitä asiakkuuksia itselleen.”

Kuittinen ei yhtään ihmettelisi, mikäli Nokia olisi ihan tarkoituksella valinnut strategiakseen sen, ettei se huutele itsestään liikoja. Tällä tavalla se ei ainakaan herättele kilpailijoita.

Kuittisen mukaan Nokian pitäisi kuitenkin toimia nopeasti kartta-alalla. Seuraavan kahden vuoden aikana pitäisi vallata elintilaa aggressiivisesti.

”Karttapalvelujen integroiminen eri sovelluksiin on nyt lähtenyt käyntiin kovaa vauhtia esimerkiksi Waze-palvelun huiman menestyksen vuoksi. Moni iso sovellus ja palvelu tulevat tekemään uuden karttastrategian seuraavan kahden vuoden aikana. Tähän väliin Nokian pitäisi nyt kiilata sisään mahdollisimman monelta suunnalta”, Kuittinen sanoo.

Tällainen on kaikkien aikojen tehokkain Audi – uusi superauto kiihtyy nollasta sataan 3,2 sekunnissa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-02-2015

0

Audi on torstaina julkaissut valokuvia uudesta toisen sukupolven R8-urheiluautostaan.

Kuvia lisää esimerkiksi Automotiven sivuilla.

Audin mukaan R8-mallisarjan tehokkain auto tulee olemaan tehokkain ja nopein sarjavalmisteinen Audi koskaan.

Auto tullaan esittelemään Geneven autonäyttelyssä ensi viikolla.

Kuvien perusteella kyse on ainakin muotoilun puolesta audimaiseen tapaan maltillisesta evoluutiosta. Auto ei ole mitenkään räväkällä tavalla erinäköinen kuin aiempi R8.

Audin mukaan autosta on tarjolla ainakin aluksi 5.2-litrainen, V10-moottorilla varustettu malli kahdella eri teholukemalla: standardiversiossa olisi 532 hevosvoimaa ja V10 Plus -mallissa 602 hevosvoimaa.

Audi lupailee huippumallinsa kiihtyvän nollasta sataan 3,2 sekunnissa. Tässä auttaa esimerkiksi auton neliveto sekä maltillinen 1 454 kilon paino.

Huippumallin hinnaksi tulee 187 400 euroa, johon saa laittaa Suomen autoverolla rutkasti lisää, jos auton haluaa tänne tuoda.

Ensimmäisen sukupolven Audi R8 esiteltiin vuonna 2006. Se oli Audin ensimmäinen keskimoottorilla varustettu urheiluauto.

Vaikka niin vanha kuin varmasti uusikin R8 ovat teknisinä tuotteina verrattomia, ne ovat aina jakaneet autofanien mielipiteet. Moni on sitä mieltä, että auto on yksinkertaisesti tylsä. Toiset sanovat, että R8 on juuri sopivan sivistyneen näköinen ja pröystäilemätön.

Johtava pysäköinnin­valvoja: ”Yksi pysäköintiin liittyvä liikennemerkki tuntuu unohtuneen autoilijoilta”

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 26-02-2015

0

Tämä merkki tarkoittaa alueellista pysäköintikieltoa.

Minä olen oikeassa, parkkipirkko väärässä, ajattelevat autoilijat usein.

Viime vuonna Helsingissä tehtiinkin yli 14 000 oikaisuvaatimusta pysäköintivirhemaksuista. Yli 2 000 kertaa maksu muuttui huomautukseksi.

Varsinkin yksi pysäköintiin liittyvä liikennemerkki tuntuu unohtuneen autoilijoilta, sanoo Helsingin rakennusviraston johtava pysäköinninvalvoja Otto Kuitunen.

Siinä merkissä on keltaisen neliön sisällä oleva pysäköintikieltomerkki: alueellinen pysäköintikielto. Esimerkiksi koko Länsi-Pasila on alueellisen pysäköintikiellon aluetta.

”Sitä merkkiä ei tunneta. Se ei ole mennyt perille, tai sitten se unohtuu tai sitä ei huomata. Muistetaan kyllä, että on alueellinen nopeusrajoitus, mutta ei tätä”, Kuitunen sanoo.

Kun merkin ohi ajaa, pysäköintikielto jatkuu, kunnes vastaan tulee vastaavan näköinen harmaa merkki, jonka yli on vedetty viivat.

Lailliset pysäköintipaikat on tällaisella alueella erikseen merkitty.

”Kun siellä [alueellisen pysäköinnin] alueella sitten ajetaan, niin on ilmeisesti vain tärkeää löytää se vapaa paikka.”

”Kun sellainen löytyy, todetaan, että hienoa, kun olikin tilaa.”

Takaisin tullessa onkin sitten lappu ikkunassa.

Kuitusen mukaan muut yleisimmät pysäköintivirheet liittyvät erehdyksiin pysäköintikiekon käytössä, maksullisessa pysäköinnissä ja pysäköintikieltomerkin noudattamatta jättämiseen.

Vaarallisin virhe on suojatien eteen parkkeeraaminen, Kuitunen sanoo. Niitä sattuu onneksi harvoin.

Yhdysvalloissa autoa vaihdetaan kuin kännykkää – digihärpättimet nousivat myyntivaltiksi

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 26-02-2015

0

Autot ovat nykyään kuin pyörillä liikkuvia viihdekeskuksia, mikä näkyy piikkinä autojen myynnissä. Näin on ainakin Yhdysvalloissa, jossa autoilijat vaihtavat nyt autojaan uudempiin nopeammassa tahdissa kuin aikoihin.

Leasing-autojen vaihtoaikoja seuraavan Edmunds.com-sivuston mukaan ihmiset vaihtavat autonsa keskimäärin 36 kuukauden välein, mikä on lyhyin vaihtoväli sivuston vuonna 1995 alkaneen historian aikana.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan autonostajia kiinnostavat nyt erityisesti uusien autojen sovellukset, nettiyhteydet ja palvelut.

”Ihmiset haluavat autostaan samanlaisen kokemuksen kuin iPhonesta tai Android-kännykästä”, arvioi Bloombergin haastattelema  Brian May, joka johtaa Accenturen connected vehicle -osastoa.

Sanaparin connected car voisi kääntää suomeksi vaikka autoksi, jossa on valmius internetyhteyteen ja sen mahdollistamiin palveluihin. Suosittuja palveluita autoissa ovat juuri nyt muun muassa musiikkipalvelu Spotify, pysäköintisovellus ja langaton nettiyhteys.

Suomessakin myydään autoja, joissa näitä palveluita on tarjolla, mutta ne eivät kiinnosta ostajia yhtä paljon kuin Yhdysvalloissa, kertoo Veho Groupin tuotepäällikkö Pauli Eskelinen.

Syy on selvä: yli puolet suomalaisista autonostajista on yli 60-vuotiaita miehiä.

”He eivät välttämättä ole Spotifyn suurkuluttajia”, Eskelinen sanoo.

Yhdysvalloissa auton ostajan keskimääräinen ikä on hieman yli 50.

Eskelinen kuitenkin uskoo, että tulevaisuudessa autojen sovellukset nousevat Suomessakin yhä tärkeämpään rooliin.

”Mitä nuorempia ostajia on, sitä suurempi merkitys näillä on.”

Uusien autojen ominaisuudet ja sovellukset eivät Eskelisen mukaan ole yleisesti ihmisten tiedossa.

”Aika monesti tulee yllätyksenä, mitä uuden auton vakiovarusteena on.”

Esimerkiksi mahdollisuus kuunnella kännykän kautta Spotifyta on nykyautoissa usein vakiovaruste. Lisäksi monet autot voi kytkeä langattomasti internetiin sopivan puhelimen avulla.

”Pohjois-Amerikassa auto on ollut eräänlainen olohuoneen jatke. Siellä autossa oleminen ja viihtyminen ovat vielä tärkeämpiä kuin Euroopassa”, Eskelinen sanoo.

Mutta Eurooppa tulee perässä, hän uskoo.

”Kyllä vauhti tulee kiihtymään, kun autoihin tulee uusia erilaisia sovelluksia.”

Yhdysvaltalaiseen autonvaihtomentaliteettiin on kuitenkin vielä pitkä matka.

Yhdysvaltalainen autokauppias Karl Brauer sanoi Bloombergin haastattelussa, että ihmiset vaihtavat autojaan nyt samalla tyylillä kuin he vaihtavat kännykkää.

”Ethän sinä oikeasti tarvitse uutta iPhonea, mutta sinä haluat sellaisen.”

Yhdysvalloissa autoa vaihdetaan kuin kännykkää – "Ihmiset haluavat autostaan samanlaisen kokemuksen kuin iPhonesta"

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 25-02-2015

0

Autot ovat nykyään kuin pyörillä liikkuvia viihdekeskuksia, mikä näkyy piikkinä autojen myynnissä. Näin on ainakin Yhdysvalloissa, jossa autoilijat vaihtavat nyt autojaan uudempiin nopeammassa tahdissa kuin aikoihin.

Leasing-autojen vaihtoaikoja seuraavan Edmunds.com-sivuston mukaan ihmiset vaihtavat autonsa keskimäärin 36 kuukauden välein, mikä on lyhyin vaihtoväli sivuston vuonna 1995 alkaneen historian aikana.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan autonostajia kiinnostavat nyt erityisesti uusien autojen sovellukset, nettiyhteydet ja palvelut.

”Ihmiset haluavat autostaan samanlaisen kokemuksen kuin iPhonesta tai Android-kännykästä”, arvioi Bloombergin haastattelema  Brian May, joka johtaa Accenturen connected vehicle -osastoa.

Sanaparin connected car voisi kääntää suomeksi vaikka autoksi, jossa on valmius internetyhteyteen ja sen mahdollistamiin palveluihin. Suosittuja palveluita autoissa ovat juuri nyt muun muassa musiikkipalvelu Spotify, pysäköintisovellus ja langaton nettiyhteys.

Suomessakin myydään autoja, joissa näitä palveluita on tarjolla, mutta ne eivät kiinnosta ostajia yhtä paljon kuin Yhdysvalloissa, kertoo Veho Groupin tuotepäällikkö Pauli Eskelinen.

Syy on selvä: yli puolet suomalaisista autonostajista on yli 60-vuotiaita miehiä.

”He eivät välttämättä ole Spotifyn suurkuluttajia”, Eskelinen sanoo.

Yhdysvalloissa auton ostajan keskimääräinen ikä on hieman yli 50.

Eskelinen kuitenkin uskoo, että tulevaisuudessa autojen sovellukset nousevat Suomessakin yhä tärkeämpään rooliin.

”Mitä nuorempia ostajia on, sitä suurempi merkitys näillä on.”

Uusien autojen ominaisuudet ja sovellukset eivät Eskelisen mukaan ole yleisesti ihmisten tiedossa.

”Aika monesti tulee yllätyksenä, mitä uuden auton vakiovarusteena on.”

Esimerkiksi mahdollisuus kuunnella kännykän kautta Spotifyta on nykyautoissa usein vakiovaruste. Lisäksi monet autot voi kytkeä langattomasti internetiin sopivan puhelimen avulla.

”Pohjois-Amerikassa auto on ollut eräänlainen olohuoneen jatke. Siellä autossa oleminen ja viihtyminen ovat vielä tärkeämpiä kuin Euroopassa”, Eskelinen sanoo.

Mutta Eurooppa tulee perässä, hän uskoo.

”Kyllä vauhti tulee kiihtymään, kun autoihin tulee uusia erilaisia sovelluksia.”

Yhdysvaltalaiseen autonvaihtomentaliteettiin on kuitenkin vielä pitkä matka.

Yhdysvaltalainen autokauppias Karl Brauer sanoi Bloombergin haastattelussa, että ihmiset vaihtavat autojaan nyt samalla tyylillä kuin he vaihtavat kännykkää.

”Ethän sinä oikeasti tarvitse uutta iPhonea, mutta sinä haluat sellaisen.”

Viimeinen Bugatti Veyron myytiin – maailman tehokkain auto kiinnosti supertähtiä

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 25-02-2015

0

Bugatti Veyron on yksi aikakautemme kuuluisimmista automerkeistä. Maailman tehokkainta tuotantoautoa on valmistettu kaiken kaikkiaan 450 kappaletta. Viimeinen Veyron myytiin hiljattain asiakkaalle Lähi-Itään.

Se oli Veyronin tarinan loppu.

Veyronista on vuosien aikana valmistettu useita erilaisia versioita: tavallinen coupé, Super Sport, Grand Sport ja Grand Sport Vitesse sekä Legends. Viimeisen auton nimi on osuvasti La Finale.

Hyvästi, Bugatti. Muistelemme sinua nyt hetken.

Ensimmäinen Veyron valmistui myyntiin vuonna 2005. Se oli 987-hevosvoimainen, 8-litrainen ja W16-mottorilla varustettu hurjimus.

Sen koommin tehot kasvoivat vielä kovasti. Viimeisimmissä malleissa on 1 184 hevosvoimaa.

Koska Bugatti Veyronia valmistettiin verrattain pieniä määriä, auton osto ei ollut aivan yksinkertaista.

Jonotuslista oli pitkä, ja sen etunenään päästäkseen piti tehdä jotain – esimerkiksi maksaa paljon rahaa.

Näin teki Elitetraveler-sivuston mukaan muun muassa venäläinen Russian Standard Vodka -yrityksen perustaja Riustam Tariko. Hän maksoi 200 000 dollaria päästäkseen ensimmäiseksi venäläiseksi Veyronin omistajaksi.

Ilmeisesti myös sosiaalinen status on auttanut Veyron-jonon kärkeen.

Veyronin osti esimerkiksi jalkapallotähti Christiano Ronaldo. Mies on ollut autojensa suhteen uutisissa myös muista syystä. Omistettuaan kaksi päivää Ferrari 599 GTB Fioranon hän rusikoi autonsa lentokentällä liikenne-esteeseen. Entisellä jalkapalloilijalla Roberto Carlosillakin on Veyron

Myös tuottajamoguli ja kykyjenetsintäkilpailuista tunnetulla Simon Cowelilla on Bugatti Veyron. Muita musiikkialan Veyron-omistajia ovat muun muassa räppäri Jay-Z. Hän sai auton 41-vuotislahjaksi vaimoltaan Beyoncelta.

Myös R&B-tähti Chris Brownilla, tanssimusiikkitähti Flo-Ridalla, räppäri Lil’Waynella ja näyttelijä Tom Cruisella on Bugatti Veyron.

Bugatti Veyron -brändin omistavalle Volkswagenille on ollut ilmeisen tärkeää, että auton ovat ostaneet korkean profiilin ihmiset. Se on ihan ymmärrettävää, sillä suoraa rahaa Veyroneilla ei koskaan tehty.

Useiden lähteiden mukaan jokainen noin kaksi miljoonaa dollaria maksava auto teki Volkswagenille tappiota kuusi miljoonaa dollaria.

Veyron on tavallaan kallis mainos, joka nostaa Volkswagenin profiilia. Lisäksi se on mainio alusta testata uusinta tekniikka, jota yhtiö kehittää.

Tämä teknologisen kehityksen mahdollisuus on tuottanut muun muassa maailmanennätyksen: Bugatti Veyron Super Sportilla on ajettu 431 kilometrin tuntinopeutta.

Bugatti Veyronin seuraaja on jo kehitysvaiheessa. Se tulee luonnollisesti olemaan aiempaa tehokkaampi.

Autocar-sivuston mukaan Veyronin seuraajan W16-moottorissa olisi 1 497 hevosvoimaa.

Göteborgin teillä ajaa kohta Volvoja ilman kuskeja

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 24-02-2015

0

Ruotsalainen autoyhtiö Volvo aloittaa kuskittomien autojen pilottihankkeen Göteborgissa vuonna 2017.

Sata kuskitonta Volvoa alkaa tuolloin kuljettaa ihmisiä kaupungin kaduilla, yhtiö kertoi tiedotustilaisuudessaan viime viikolla. Pilottihankkeen autot tulevat olemaan uusia Volvon XC90-maastureita.

Volvon mukaan sen Drive Me -projektiin kuuluvat autot pystyvät ajamaan kaduilla ilman kuljettajaa kameroiden, lasereiden ja tutkan avulla.

”Me teemme tämän oikeassa liikenteessä, oikeilla asiakkailla ja oikeilla autoilla”, Volvon tutkimus- ja kehitysosaston johtaja Peter Martens sanoi lehdistötilaisuudessa.

Vähän vastaavanlainen hanke on jo käynnistynyt Britanniassa, jossa Lutz Pathfinder -auto kuljettaa ihmisiä Lontoon teillä. Volvo on kuitenkin ensimmäinen autonvalmistaja, joka on toteuttamassa näin laajan pilottihankkeen, jossa itse ajavien autojen on tarkoitus ajaa muun liikenteen seassa.

Wired -lehden mukaan autoilla voi ajaa noin 50 kilometrin matkan kerrallaan tietyillä Göteborgin alueen teillä, joilla ei ole jalankulkijoita tai pyöräilijöitä. Autot eivät ole kaupunkilaisten vapaassa käytössä, kuten Lontoossa, vaan Volvo valitsee hankkeeseen osallistuvat kuljettajat.

Monet automerkit, kuten Mercedes-Benz ja Nissan, ovat ilmoittaneet tuovansa itse ajavan auton markkinoille vuonna 2020.

Yhä useampi autoilija tallentuu videolle – poliisi pelkää kyttäilyn lisääntyvän

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 24-02-2015

0

Autoihin kiinnitettävät videokamerat ovat yleistyneet Suomessa. Käytössä olevien kameroiden määrästä ei ole tehty tilastoja, mutta pelkästään varaosaliike Motonet myi viime vuonna noin 6 000 kameraa. Etenkin Venäjällä paljon autoilevat keskustelevat kameroista vilkkaasti.

”Hankin laitteen kolme neljä kuukautta sitten. Kamera on hyvä olla olemassa, jos vaikka parkkipaikalla joku sattuu kolhaisemaan autoa”, sanoo kouvolalainen Timo Vainio Teboil Rajahovin pihalla Virolahdella, lähellä Vaalimaan rajanylityspaikkaa.

Vainion mukaan kamerat ovat erittäin yleisiä Venäjällä, minkä hän uskoo olevan seurausta sikäläisestä liikenne- ja asiointikulttuurista. Vainion mielestä Venäjällä asioiden selvittely on paljon helpompaa, kun sanojen tueksi on myös muuta näyttöä.

Autokamera hämmentää viranomaisia

 Autokameroiden hinnat vaihtelevat muutamasta kymmenestä satoihin euroihin.

 Kameran voi asentaa tuulilasiin, lähelle peruutuspeiliä tai kojelaudalle.

 Laite alkaa nauhoittaa itsestään ajon aikana. Joissain malleissa nauhoitus jatkuu tietyn ajan myös ajon jälkeen.

 Videoita on lähetetty paljon esimerkiksi Youtube-videopalveluun.

”Suomessa yleensä sentään uskotaan kuljettajan sanaa, mutta on kamerasta täälläkin hyötyä. Eräs tuttava joutui tilanteeseen, jossa häntä syytettiin liikenneonnettomuuden aiheuttajaksi.”

Vainion mukaan tuttava oli juuri pysähtynyt stop-merkin taakse odottamaan sopivaa hetkeä kääntyäkseen risteävälle tielle. Tätä tietä pitkin ajoi auto, joka alkoi risteyksen ohitettuaanheittelehtiä ja suistui lopulta tieltä. Penkkaan ajanut kuljettaja oli väittänyt Vainion tuttavan auton liikkuneen, joten video tuli tarpeeseen.

”Hän todisti poliisille syyttömyytensä autokameran avulla. Videolta näki, että auto oli onnettomuuden aikana ihan paikallaan.”

Poliisilta autokamerat eivät saa pelkkää kiitosta. Poliisihallituksen poliisiylitarkastajan Risto Lammin mukaan kameroita asennetaan paitsi turvallisuustakeeksi myös sen takia, että niillä voidaan kuvata muiden tiellä liikkujien törttöilyjä. Tällaisia videoita löytyy paljon muun muassa videopalvelu Youtubesta.

”Suhtaudun kameroihin varovaisen kriittisesti. Kuljettajan tulisi keskittyä viemään ajoneuvonsa turvallisesti paikasta A paikkaan B. En pidä siitä, että kuljettajat alkavat itsenäisesti suorittaa liikennevalvontaa.”

Yleiset tiet ja kadut ovat julkisia paikkoja, joissa saa kuvata. Lammin mielestä kannattaa kuitenkin miettiä, millaista materiaalia toisista henkilöistä sosiaalisessa mediassa julkaisee.

”Toinen puoli on sitten se, että autokameran kuvaa voidaan ottaa esitutkinnassa todistusaineistoksi, eli siitä voi olla hyötyä rikosasian selvittämisessä. Joka tapauksessa kamera tulisi ainakin asentaa niin, ettei se haittaa näkyvyyttä. Lyhytkin keskittymisen herpaantuminen moninkertaistaa onnettomuusriskin liikenteessä.”

Vakuutusyhtiöille autokameran videot ovat niin ikään käypää aineistoa. Liikennevakuutuskeskuksen (LVK) korvauspäällikön Antti Tuulensuun mukaan videokuvaa käytetään korvauspäätöksissä muun näytön tukena. Tuulensuu huomauttaa, että Suomessa korvauspäätöksissä todistusaineistona voidaan muutenkin käyttää vapaasti saatavilla olevaa aineistoa.

”Mitenkään systemaattista tai kovin yleistä videoiden käyttö ei ole. Autokameroiden käyttö näyttää yleistyneen, mutta meidän näkökulmastamme ilmiö on vielä aika marginaalinen.”

Viipuriin matkalla ollut Asko Alastalo hankki autokameran vuodenvaihteessa.

Pirkanmaalainen mies kuvasi autokamerallaan vaaratilanteen 17. helmikuuta. Mies ajoi Valtatie 9:ää, kun yhtäkkiä iäkäs kuljettaja ajoi valtatien ramppia väärään suuntaan ja teki vaarallisen u-käännöksen.

Virolahdella autokameroita ei näy kovin monen auton tuulilasissa. Viipuriin matkalla oleva Asko Alastalo vakuuttaa kuitenkin laitteiden yleistyvän. Hän on havainnut erityisesti ammattikuljettajien alkaneen innostua niistä tosissaan.

”Ajan työkseni linja-autoa, ja pidän nykyään melkein aina kameraa mukana, koska tiellä sattuu kaikenlaista. Myös moni työkaveri käyttää autokameraa.”

Maanantaina Alastalo oli liikkeellä henkilöautolla ja menossa lomalle Viipuriin.

”Käyn Venäjällä muutaman kerran vuodessa, ja otan kameran aina mukaan turvallisuuden takia. Lisäksi ajoreittiä on mukava katsella jälkikäteen.”

Tässä autossa Urho Kekkonen rentoutui – "Hurjia tarinoita, kun herrat kurvailivat yhdessä"

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 23-02-2015

0

Ruskea Plymouth Barracuda merkitsi presidentti Urho Kekkoselle paljon.

Vuosimallin 1966 auton omisti Kekkosen ystävä, kauppaneuvos Kaarle Kaihari, jonka kyytiin Kekkonen hyppäsi aina kun kiireiltään ehti.

HS:n kuvatoimittaja, valokuvaaja  Kimmo Taskinen tapasi Barracudan nykyisen omistajan, Pertti Kaiharin ja haastatteli häntä Autotallien aarteet -videoblogiinsa.

Kaihari oli nuori poika, kun hänen isoisänsä ajeli Kekkosen kanssa pitkin Tampereen katuja. Pertti Kaihari ei päässyt itse mukaan automatkoille, mutta on kuullut niistä paljon tarinoita.

”Kyllä tämä oli nimenomaan sellainen auto, jolla nämä isommat herrat keskenään paineli”, Kaihari sanoo.

”Edelleen kuulee hurjia tarinoita, kun herrat kurvailivat yhdessä. Tällä autolla he koheltivat sillä tavalla, että hyvä että turvamiehet perässä pysyivät. Ei tainnut alkometrikään olla niin tärkeä kapistus kuin nykypäivänä.”

Lisää tarinoita ja Pertti Kaiharin haastattelu yllä olevassa videossa.

Kimmo Taskinen on pitänyt HS.fissä Autotallien aarteet -blogiaan yli vuoden ajan. Siinä hän on esitellyt yli sata kulkuneuvoa ja niiden omistajaa. Niiden joukossa muun muassa ilmatyynyalus ja ruumisauto.

Videoblogi: Urho Kekkosen ja Kalle Kaiharin rillutteluauto

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 23-02-2015

0

Pertti Kaiharin isoisä Kalle Kaihari osti Plymouth Barracudan vuonna 1966. Kaarle ”Kalle” Kaihari oli tunnettu suomalainen liikemies. Kalle Kaihari tiedettiin myös urheiluvaikuttajana. Urheilun kautta hän tutustui Urho Kekkoseen.

Kahden mahtimiehen yhteisistä reissuista liikkuu paljon värikkäitä tarinoita. Aikalaisten mieleen on jäänyt myös kaksikon käytössä ollut huomiota herättävä Plymouth Barracuda. ”Vieläkin ikäihmiset muistelevat nähneensä juuri tämän auton”, Pertti Kaihari kertoo.

”Herrat kaksin tällä autolla koheltivat. Hyvä että turvamiehet perässä pysyivät.” Sekä Kaiharilla että Kekkosella oli melkoinen vastuu kannettavanaan omilla urillaan. Molemmilta löytyi kuitenkin tarvittaessa rennompi, epävirallisempi puoli. Kekkonen ja Kaihari saivat tempauksillaan turvamiesten elämän joskus haastavaksi. ”Pojat olivat vähän veijarimaisia. Lähtivät joskus turvamiehiä salaa pakoon tällä autolla.” Autoilu oli Kekkosellekin pieni henkireikä stressaavan elämän keskellä.

Barracuda ehti olla muilla omistajilla vuosien ajan, kunnes Pertti Kaiharia alkoi kiinnostaa auton nykyinen kunto ja sijainti. Plymouth Barracuda löytyi 1990-luvun lopulla Ylämaalta ja niin auto palasi takaisin Kaiharin sukuun. Pertti Kaihari aikoo maalauttaa autonsa kunhan muilta kiireiltään ehtii. Auto on tekniikaltaan hyvässä kunnossa, mutta värikkään historian kokenut auto kaipaa tasaisempaa maalipintaa.