Featured Post

Taksiliitto: Poliisi selvittelee syyttäjän kanssa nyt sitä, syyllis

Taksiliiton toimitusjohtaja Timo Koskisenhttp://www.hs.fi/haku/?search-term=Timo%20Koskisen mukaan kyytivälitysyhtiö Uberin oma osuus Uber-kuljettajien laittomasta toiminnasta on vielä kokonaan käsittelemättä. Jos korkein oikeus tuomitsee Uber-kuskit maksamaan rikoshyödyn kokonaisuudessaan...

Read More

Näitäkin moottoripyöriä odotetaan – kuvakooste näyttää kevään uutuudet

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 31-01-2015

0

Yamaha R1

Yamaha R1, lempinimeltään ”Rytkönen” on sporttisen virkamiespyörän uusittu painos. R1 on ollut myös Suomen moottoripyöräpoliisin käytössä ilman poliisin tunnuksia.

Uuden R1:n kehitystyössä on ollut mukana Moto GP:n moninkertainen maailmanmestari Valentino Rossi.

Pyörän ajonhallintajärjestelmä seuraa nopeutta, hidastuvuutta, kallistuksia sekä etupyörän liikettä pystysuunnassa.

Ajonhallintajärjestelmä ohjaa sutimisenestoa ja optimoi rengaspitoa kiihdytyksissä ja jarrutuksissa. Painoa on saatu kevennettyä hiilikuitukatteilla. Pyörän omamassa on 199 kg ja teho 200 hv, hinta 26 528 euroa.

Triumph Trophy Se.

Triumph Trophy SE

Triumph tuo brittieleganssia matka-ajoon. Mukavan matkanteon takaavat abs-jarrut, sutimisenestojärjestelmä, vakionopeudensäätö, kuorman mukaan säädettävä jousitus ja bluetooth-audiojärjestelmä. Ajomukavuutta lisäävät katteet, jotka nostavat ilmavirran vielä 190-senttisen kuskin yli. Matka-ajossa ajaa yhdellä tankilla yli 500 kilometriä. Pyörän teho on 132 hv, hinta 25 690 euroa.

Ducati Monster.

Ducati Monster 1 200

Ducati Monster on pelkistetyn nakupyörän perikuva. Kun istuu Monsterin päälle, huomaa, että se sopii motorisin käteen kuin nakutettu. Kaikki on kohdallaan. Ajoasento on miellyttävä. Ducatissa kiehtoo italialainen meininki, twin- moottorin äänet, ketteryys ja ajomukavuus.

Ducatin V-Twin-konetta kutsutaan myös nimellä L-Twin, koska sylintereitä on kallistettu eteenpäin ikäänkuin L-kirjaimen muotoon. Ducatista löytyvät kaikki moottoripyörien klassiset peruselementit kompaktiin pakettiin puettuna.

Pyörän omamassa on 182 kg, teho 135 hv ja hinta 18 990 euroa.

KTM Super Duke.

KTM 1 290 Super Duke R

KTM:n Super Duke R on ”katutappelijoiden” eli niin sanottujen räyhäpyörien kiistaton kuningas. Siinä on reilusti suorituskykyä, luonnetta ja ulkonäköä.

Super Duken muotoilu saattaa jakaa mielipiteet kahtia, mutta ajo-ominaisuuksiensa vuoksi pyörässä on paljon vastinetta rahoille.

Pyörän omamassa on 189 kg, teho 180 hv. Hinta 21 700 euroa.

BMW R nineT. Ronna Norenin ja Gordon Roothin rakentama Stockholm Syndrome -pyörä.
Indian Scout.
John Bakerin omistama ja Prätkäpajan rakentama ahdettu Suzuki GSX-R 1100 Kamikaze.
Victory Magnum.
Teemu Eräpolun rakentama soraovaalikilpuri.
Moto Guzzi Audace.
Uusi poliisimoottoripyörä Honda VFR 1200.
AK-linja Racing. Honda 750cc 1970.
Jake Vuorelan rakentama Royal Enfield 1928.

Kawasaki rakensi vuoden sensaatio­maisimman moottori­pyörän

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 31-01-2015

0

Nopeissa moottoripyörissä on meneillään jatkuva kilpavarustelu pyöränvalmistajien kesken.

Japanilainen Kawasaki on nyt ainakin hetkeksi saanut niskalenkin muista. Se toi markkinoille uuden Ninja H2:n, jota on tituleerattu sensaatiomaiseksi.

Kawasaki on iso konserni, joka tekee moottoripyörien lisäksi muun muassa vesijettejä ja helikoptereita.

Ninja H2:n suunnittelussa ovat olleet mukana Kawasakin ilmailupuolen, Kawasaki Aerospace -osaston insinöörit, joiden kädenjälki näkyy muun muassa pyörän aerodynaamisessa muotoilussa.

Jännittävintä H2:ssa on kuitenkin sen uudentyyppinen mekaanisesti ahdettu moottori. Samainen moottori esiteltiin ensi kerran Tokyo Motor Show:ssa vuonna 2013. Moottori on käytössä myös Kawasakin vesijeteissä.

Kun tavallisen autonmoottorin mekaanisen ahtimen maksimiskierrosluku on 15 000–20 000 kierrosta minuutissa, H2:n lukemat yltävät huimaan 130 000:een. Sen kierrosnopeus on siis noin yhdeksänkertainen muihin nähden.

Entä sitten?

No, mitä nopeammin ahdin kiertää, sitä enemmän se tuottaa moottoriin ilmaa ja sitä myötä tehoa.

Moisissa kierrosnopeuksissa ahdin on luonnollisesti äärimmäisen kovilla. Kawasakin oivallus on ollut uudentyyppinen ja erityisen kevyt ahtimen siivekepyörä. Sen ansiosta sen pyörivät massat on saatu paljon perinteisiä mekaanisia ahtimia pienemmiksi. Ja se taas tarkoittaa sitä, että ahdin kestää huimat pyörintänopeudet.

Toinen kihelmöivä piirre Ninjassa on teho. Sen rata-ajoon suunnitellussa versiossa H2R:ssä on tehoa 310 hevosvoimaa.

Pyörässä on myös muilta japanilaisilta pyöränvalmistajilta tuttu imuilmajärjestelmä, joka kovassa nopeudessa tuo R-malliin lisätehoa 16 hevosvoimaa ja katumalli H2:een kymmenen hevosvoimaa.

Ja onhan Ninjaan ladattu myös paljon modernia tekniikkaa: sutimisenestojärjestelmä, abs-jarrut sekä Quick Shifter -vaihtamisavustin, jonka avulla vaihteita voi vaihtaa isompaan ilman kytkintä. misen ajaksi virran moottorista.

Ei siis ihme, jos moottoripyöräpiireissä on kuhissut.

Pienen lässähdyksen moottoripyörälehdistössä sai aikaan tieto, että Kawasaki rajoittaa Ninjan katuversion H2:n tehon 200 hevosvoimaan. Se on yli 100 hevosvoimaa vähemmän kuin hirviömäiseksi tituleeratussa H2R:ssä.

Moottoripyörävalmistajan näkökulmasta tehon rajoittamisen ymmärtää. Se joutuu rakentamaan isompia massoja varten katupyörän, jonka hinta ja hiilidioksidipäästöt pysyvät maltillisina. 

MP-Messut jatkuvat Helsingin Messukeskuksessa sunnuntaihin asti.

Ford takaisinkutsuu suuren määrän autoja – muun muassa poliisiautomalli on viallinen

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 31-01-2015

0

Ford takaisinkutsuu noin 221 000 autoa ja pakettiautoa.

Ongelmat liittyvät ovenkahvoihin ja turvavöihin.

Ford on kertonut, ettei se ole ainakaan tietoinen mahdollisista törmäyksistä tai loukkaantumisista, joita ongelmat olisivat aiheuttaneet.

Takaisinkutsuttavia malleja ovat Ford Taurus ja Lincoln MKS.

Lisäksi takaisinkutsuttavan on kiusallisesti poliisiautona toimiva auto. Se on nimeltään Police Interceptor.

Näistä malleista korjataan jousi, joka kontrolloi ovenkahvoja. Jousi saattaisi lähteä sijoiltaan sivusta tulevan törmäyksen aikana, mikä saattaisi olla vaarallista, Ford sanoo.

Toinen ongelma on ilmennyt Ford Transit Connect -pakettiautoissa. Niiden turvavöiden kiinnitysmekanismi ei välttämättä toimi oikein. Turvavyöt saattavat löystyä ajan myötä ja tällä tavalla aiheuttaa loukkaantumisriskin.

Myös Nissan takaisinkutsui hiljattain ison määrän autoja. Yhtiö ilmoitti kutsuvansa eri mallisarjoista kaiken kaikkiaan noin 768 000 autoa korjauksiin.

Myös Nissan sanoo, ettei se ole tietoinen mahdollisista törmäyksistä tai loukkaantumisista, joita ongelmat olisivat aiheuttaneet.

Lisäksi Kia ilmoitti hiljattain kutsuvansa noin 86 880 sedan-mallista Fortea.

Pitkäkeulaiset moottoripyörä­kaunottaret saapuvat Messukeskukseen

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-01-2015

0

Alpo Variksella on takanaan pitkä historia moottoripyörien rakentelun parissa. Variksen kiinnostuksen kohteena ovat jo vuosien ajan olleet erityisesti chopperit. Chopperin tunnistaa jo kaukaa. Niiden tunnusomaisin piirre on pitkä etuhaarukka. Myös suurikokoinen takarengas, pieni tankki ja korkea ohjaustanko ovat yleisiä tunnusmerkkejä.

Uusimmat Alpo Variksen tallin aarteet ovat pitkäkeulaiset kaksoset kirkkaankeltainen, Harley-Davidsonin Panhead-moottorilla varustettu Jupiter ja pirteän violetti Honda Chopper. Kahteen omavalmistepyörään kului Variksen omien arvioiden mukaan yhteensä noin 2000 työtuntia. Tosin Varis ei pidä tarkkaa lukua tuntien kulumisesta.

”Osa ajastahan menee rupatellessa kavereiden kanssa”, Varis toteaa. ”Se on sellaista sosiaalista elämää tämä rakentaminen.”

Jupiter valmistui neljä vuotta sitten. Se saa tänä vuonna pitää taukoa messutapahtumista.

Hondan 650-kuutioisella myllyllä varustettu pyörä on sen sijaan uudempi tapaus. Pyörä on tosin ehtinyt esittäytyä jo Norrtäljen Custom Bike Show’ssa, mutta Varis ei ollut tyytyväinen chopperinsa vanhaan väritykseen, joten väri sai vaihtua Ruotsin reissun jälkeen. Helsingin Messukeskukseen saapuu siis tammi-helmikuun vaihteessa piristysruiskeen saanut pyöränrakentelun taidonnäyte yhdessä yli sadan muun rakennetun moottoripyörän kanssa.

Naisia ja nuoria houkutellaan moottoripyöräilijöiksi

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-01-2015

0

Naisia ja nuoria yritetään houkutella harrastuksen pariin. Messuilla saa sunnuntaina leiman rippikoulupassiin.

Sata rakennettua moottoripyörää

Moottoripyörämessuilla voi tutustua yli sataan rakennettuun moottoripyörään. Pyörät kilpailevat neljässä sarjassa, jotka ovat Classic, Custom, Open Class ja Street.

”Yhtä poikkeusta lukuun ottamatta kaikki pyörät ovat ensimmäistä kertaa näytteillä Petrol Cirkuksessa”, kertoo näyttelyn promoottori Jarno Åström.
Moottoripyörärakentajien yhdistykseen kuuluu yli tuhat jäsentä.

”Teen työkseni teollisuuden kunnossapitotöitä. Pyörän rakentelu on minulle päänhoitoa”, sanoo hyvinkääläinen Teemu Eräpolku, joka on lyhentänyt ja tuunannut vanhaa Hondan cb750-mallia.

Moni on Åströmin mukaan käyttänyt moottoripyörän rakentamiseen ja muutostöihin maalauksineen moninkertaisesti pyörän hinnan.

”Moottoripyöriä rakennetaan myös tilaustyötä. Käsityö nostaa hinnan helposti yli 40 000 euron”, Åström sanoo.

”Kovasti odotetaan, että moottoripyörien myynti lähtisi notkahduksen jälkeen kasvuun”, sanoo Kawasakin osastolla kromipintaista 33 800 euron hintaista H2-mallia kiillottava Jukka Repo.

Pohjoismaiden suurimmat moottoripyörämessut avataan Helsingin messukeskuksessa perjantaina. Messut päättyvät sunnuntaina. Viime vuonna vastaavilla messuilla kirjattiin 56 000 kävijää.

Viime vuonna Suomessa myytiin 3 504 moottoripyörää, kun huippuvuonna 2009 niiden myynti ylsi lähes 12 000 pyörään. Edellisvuonna moottoripyöriä myytiin 3 959 ja vuonna 2012 5 002 kappaletta.

Harva ostaa kallista tulevaisuuden supermoottoripyöräksi suitsutettua Kawasakin mallia, joka ei pysy hevin aloittelija käsissä. Honda esitteli vasta Milanon messuilla vieläkin rajumman, lähes 200 000 euron hintaisen uutuusmallin RCV213S:n, mutta sitä ei saatu nyt Suomeen, kertoo Brandtin myyntipäällikkö Patrick Manner.

Suurin osa Suomessa tänäkin vuonna myytävistä malleja on niin sanottuja järkipyöriä, joiden hinta on 10 000 euron molemmin puolin. Huokeimman aloittelijan mallin saa 5 000–6 000 eurolla.

”Selvä trendi on, että harrastajat etsivät myös yksilöllisiä fiilispyöriä”, moottoripyöriä esille laittava Vesa Yläoutinen sanoo.

Nuoret sekä naiset ovat erityinen kohderyhmä. Heitä yritetään houkutella harrastuksen pariin ja pyörän ostajaksi monella tavoin, Niko Kantola Messukeskuksesta kertoo.

Esimerkiksi kaksi naista pääsee perjantaina messuille yhden hinnalla.

Mopokorttilaisille esitellään uusimpia mopoja ja moottoripyöriä. Lisäksi kortittomat voivat kokeilla moottoripyörällä ajoa ilman korttia Messukeskukseen tehdyllä harjoitteluradalla.

”Myös aikuiset moottoripyöräilystä kiinnostuneet voisivat käydä kokeilemassa. Nykyisin kaikilta valmistajilta on saatavissa aloittelijoille sopivia malleja. Monissa pyörissä on nykyisin jo kaksoiskytkinvaihdelaatikko, jolloin sillä voi ajaa myös automaattivaihteilla”, Manner kertoo.

Sunnuntaina rippikoululaiset voivat osallistua Biker´s Churchiin kello 12 ja hakea sieltä leiman rippikoulupassiinsa. Messukeskuksessa on muutenkin paljon nuoria, sillä samaan aikaan siellä järjestetään suuri pelaamisen tapahtuma Winter Assembly. Siihen osallistuvat noin 3 000 pelaajaa pääsevät moottoripyörämessuille veloituksetta.

Messujen aikana järjestetään myös superenduron MM-osakilpailut naisten, miesten sekä junioreiden sarjoissa.

Moottoripyöräily kiinnostaa yhä useampaa, sillä ajokorttien määrä on kasvussa, sanoo pyöriä näyttelyyn järjestävä BMW:n jälkimarkkinointipäällikkö Sampsa Lönnqvist.

Vuonna 2013 moottoripyörä- ja mopokortteja ajettiin noin 43 000, viime vuonna luku oli 44 000.

”Kun tietoa verrataan viime vuonna myytyjen moottoripyörien (3 500 kpl) ja mopojen (7 400 kpl), voi todeta, että uusien pyörien ostovoima istuu vielä kotona”, näyttelytoimikunnan puheenjohtajana toimiva Repo sanoo.

Suomessa on noin 250 000 moottoripyörää, joista monet eivät ole aktiivisesti ajossa.

Jukka Repo, MP 15 näyttelytoimikunnan puheenjohtaja.

Sata rakennettua moottoripyörää

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-01-2015

0

Moottoripyörämessuilla voi tutustua yli sataan rakennettuun moottoripyörään. Pyörät kilpailevat neljässä sarjassa, jotka ovat Classic, Custom, Open Class ja Street.

”Yhtä poikkeusta lukuun ottamatta kaikki pyörät ovat ensimmäistä kertaa näytteillä Petrol Cirkuksessa”, kertoo näyttelyn promoottori Jarno Åström.
Moottoripyörärakentajien yhdistykseen kuuluu yli tuhat jäsentä.

”Teen työkseni teollisuuden kunnossapitotöitä. Pyörän rakentelu on minulle päänhoitoa”, sanoo hyvinkääläinen Teemu Eräpolku, joka on lyhentänyt ja tuunannut vanhaa Hondan cb750-mallia.

Moni on Åströmin mukaan käyttänyt moottoripyörän rakentamiseen ja muutostöihin maalauksineen moninkertaisesti pyörän hinnan.

”Moottoripyöriä rakennetaan myös tilaustyötä. Käsityö nostaa hinnan helposti yli 40 000 euron”, Åström sanoo.

Renault haastaa "mönkijäpulppuajalla" supersuositun "paimentolaisheimon" – mistä nämä pikkumaasturien nimet oikein tulevat?

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-01-2015

0

Renault odottaa uudesta Kadjar-nimisestä pikkukatumaasturistaan menestystä Euroopassa. Renault ennustaa myyvänsä vielä suuresti salailemaansa autoa ensi vuonna 118 000 kappaletta.

Tuolla määrällä se olisi tämän hetken myyntilukuja tarkastellessa pikkukatumaasturien kolmonen. Tämän segmentin myydyin malli Euroopassa on edelleen Suomessakin kovin haluttu Nissan Qashqai (203 549 myytyä autoa vuonna 2014) ja kakkosena VW Tiguan (150 300 myytyä autoa vuonna 2014).

Renault on paljastanut tammikuun 26. päivästä eteenpäin aina pikkuisen enemmän autostaan, kunnes se paljastetaan kokonaisuudessaan helmikuun toisena päivänä.

Omituisen nimen alkuperän Renault paljasti jo:

Kadjar-nimessä on yhdistetty kaksi sanaa. ”Kad” viittaa sanaan ”quad”, joka tarkoittaa mönkijää. ”Jar” taas tulee kahdesta ranskankielisestä sanasta: ”agile” ja ”jaillir”. Ne tarkoittavat ketteryyttä ja pulputusta, suihkuamista, ilmaantumista – yllätyksellistä esiintuloa.

Monet muutkin pikkukatumaasturit ovat hassunnimisiä.

Nissan Qashqai: Qashqai on turkinsukuista kieltä puhuvien heimojen yhteenliittymä, joka elää Iranissa. Qashqait puhuvat nykyisin farsia, joka on Iranin virallinen kieli. Qashqait ovat paimentolaisia. Tähän vaeltavaan elämäntapaan Nissan on halunnut automallinsa nimellä viitata.

Nissan Juke: Sanan Juke alkuperästä ei ole tietoa. Juken omistajien forumilla nimeä on epäilty periytyvän sanasta juke joint (rilluttelubaari) tai jukebox (jukeboksi). Eräs ehdotti, että sana tulisi englannin kielen neljän sanan alkukirjaimista: Jolly, Unusual, Kinky, Effect.

VW Tiguan: Tiguan tulee englanninkielisistä sanoista tiger (tiikeri) ja iguana (iguana-lisko).

Ford Kuga: Kuga tarkoittaa sloveniaksi ruotta. Se ei varmasti ollut Fordin tarkoitus. Ford halusi ehkä luoda mielikuvan puumasta, cougarista. Kun sanoo ”kuga”, se kuulostaa vähän kuin sanoisi ”cougar”. Virallinen selitys on pimennossa.

Skoda Yeti: Yetin sanakirjamääritelmä on ”suuri, karvainen, ihmismäinen olento, jonka kerrotaan asuttavan Himalajan vuoristoa”.

Mutta ei nimi autoa pahenna.

Pikkukatumaasturiluokka on Euroopassa tärkeä markkinasegmentti, joka on kasvanut huimaa vauhtia.

Vielä vuonna 2006 tällaisia autoja myytiin Euroopassa noin puoli miljoonaa, mutta viime vuonna niitä meni kaupaksi jo yli puolitoista miljoonaa.

Volvo rämpii heikossa markkinatilanteessa Yhdysvalloissa – uudelta johtajalta odotetaan ihmeitä

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-01-2015

0

Tilanne: Volvo on rämpinyt 15 perättäistä myynninlaskukuukautta Yhdysvalloissa.

Seuraus: Volvon markkinaosuus Yhdysvalloissa on huonoin sitten vuoden 1978. Tällä hetkellä Volvon markkinaosuus on 0,3 prosenttia eli puolet siitä, mitä sillä oli vuosikymmen sitten.

Yrityksen ratkaisu: Vanha Yhdysvaltain maajohtaja toisiin tehtäviin, uusi tilalle, runsaasti rahaa uusien autojen markkinointiin.

Mutta kun tarkastelee numeroita, huomaa, että edessä on paljon töitä.

Nykyään kiinalaisten omistaman Volvon uusi Yhdysvaltain maajohtaja Lex Kerssemakers kertoi Automotive newsille tietävänsä hyvin selkeästi, mitä hänen tehtäviinsä kuuluu: USA:ssa täytyy alkaa myydä vuosittain vähintään 100 000 Volvoa.

Tehtävä ei ole helppo. Viime vuonna, kun Volvon USA:n osastoa johti vielä Tony Nicolosi, Volvoja myytiin USA:ssa 56 366 kappaletta.

Tilastomatematiikkakin on Volvoa vastaan, sillä lähitulevaisuudessa 100 000 myytyyn Volvoon ei usko ainakaan konsulttiyhtiö IHS:n ennuste. Sen mukaan vuonna 2020 USA:ssa myytäisiin noin 80 000 Volvoa.

Volvon tukalaa tilannetta vielä kuvaavampi asia on se, että Volvo on lähes ainoa merkki USA:ssa, jonka myynti on laskenut sitten vuoden 2009. Kokonaisuudessaan autojen myynti on USA:ssa kasvanut kovasti.

USA:ssa Volvo lasketaan luksusmerkiksi esimerkiksi Mercedes-Benzin, Audin ja BMW:n rinnalle. Volvo on pärjännyt luksusmerkeistä surkeimmin viime vuonna kahdeksan prosentin myynninlaskullaan.

Kaikki tämä on toki ollut Volvon tiedossa jo jonkin aikaa. Siksi Volvo on yrittänyt järjestää uusille tärkeille malleillensa mahdollisimman paljon mediatilaa.

Jo kesällä Volvo muun muassa ilmoitti, kuinka tuleva, lähinnä USA:n markkinoita kosiskeleva XC90-maasturi on ”Volvon viimeinen mahdollisuus”.

Yhdysvallaton Volvolle tärkeä markkina-alue. Merkillä on aina ollut maassa hyvän, turvallisen ja laadukkaan auton maine.

A-katsastuksen tuoreet tilastot julki – Katso eri automallien hylkäysprosentit

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-01-2015

0

Autojen ruostevauriot aiheuttavat auton hylkäämisen katsastuksessa aiempaa harvemmin, mutta muiden vikojen määrä autoissa on selkeästi noussut viimeisen kuuden vuoden aikana, kertoo A-katsastuksen tekninen johtaja Hannu Pellikka.

Katsastusfirmojen markkinajohtaja A-katsastus on julkaissut vuonna 2014 katsastamiensa autojen malli- ja merkkikohtaisen hylkäystilaston. Tilasto on koottu noin 820 000 auton katsastustiedoista.

Tämän jutun yhteydessä olevasta tilastosta voi etsiä auton merkin, mallin ja ensirekisteröinnin perusteella katsastuksen hylkäysprosentin vuonna 2014. Kannattaa huomioida, että merkki- ja mallikohtaisissa tilastoissa ovat mukana ne autot, jotka on otettu käyttöön vuosina 1998–2009 tai 2011, ja joiden mallista on katsastettu vähintään sata kappaletta.

Alkuperäinen tilasto löytyy A-katsastuksen nettisivuilta täältä. Alkuperäisessä tilastossa automallien kohdalla ovat myös yleisimmät hylkäyssyyt, jos tietyn syyn takia mallista hylättiin yli kymmenen autoa. Lisäksi alkuperäisestä tilastosta voi tarkistaa kullakin automallilla keskimäärin ajettujen kilometrien määrät. 

Kun HS kokosi A-katsastuksen vuoden 2014 tilastot yhteen, kävi ilmi, että eniten hylkyjä kerännyt automerkki on Alfa Romeo, jonka autoista hylättiin 40 prosenttia. Tosin Alfa Romeoita katsastettiin niin vähän, että niitä ei ollut mukana jokaisen ensirekisteröintivuoden tilastoissa.

Myös amerikkalaismerkit Dodge ja Chrysler menestyivät vuoden 2014 katsastuksissa heikohkosti. Kyseisten merkkien autoista hylättiin noin 35 prosenttia. Verrattain hyvin amerikkalaisista autoista pärjäsi Chevrolet, joita hylättiin noin 16 prosenttia.

Kaikkein parhaiten verraten suosituista automerkeistä Suomen oloissa näyttää pärjäävän Toyota. Vuonna 2014 kaikkia vuosina 19982009 ja 2011 ensirekisteröityjä Toyota-merkkisiä auotja hylättiin yhteensä vain 8 prosenttia A-katsastukseen tarkistettavaksi tuoduista. 

Audin yhteenlaskettu hylkäysprosentti oli 17, Mitsubishin 16, Hondan 15 ja Suzukin sekä Kian 14 prosenttia.

Suomessa ajettavista autoista löydetään eteläisempään Eurooppaan verrattuna enemmän vikoja jarrujen mekaanisista osista sekä etuakseliston ja ohjauslaitteiden nivelistä.

”Uudehkojen autojen hylkäys katsastuksessa liittyykin pääsääntöisesti juuri näihin vikoihin. Meidän ilmaston lämpötilanvaihtelut ja kosteudet, jotka jäätyvät, rasittavat varmasti enemmän kuin muualla”, sanoo Pellikka.

Vanhempien autojen riesa on etenkin alustojen ruosteviat. Pahasti ruostuneita autoja löydetään katsastuksissa etenkin 10 vuotta vanhemmista autoista. Mallikohtaisia eroja on kuitenkin paljon, niistä löytyy lisää tietoa täältä. Jutussa on listattu ruotsalaisen Vi Bilägare -lehden tekemä testi 600:n automallin ruosteenkestosta.

”Katsastuksessahan ei pintaruosteeseen puututa, vaan vasta siinä vaiheessa, kun tärkeät turvallisuusrakenteet ovat jo reilusti heikehtyneet, eli niin sanotusti tarkastaja pystyy painamaan sen pellin läpi. Silloin pelti on niin hapertunut, ettei se kolaritilanteessa enää kestäisi”, sanoo Pellikka.

Uudemmissa autoissa vakavia ruostevikoja havaitaan nykyisin aiempaa vähemmän. Pellikan tulkinnan mukaan tästä on kiittäminen autonvalmistajia.

”Autojen valmistusmenetelmät ja tekniset ratkaisut korirakenteessa ovat kehittyneet. Niissä on huomioitu paremmin se, että autoon kertyy kosteutta ja sitä kautta syntyy ruostetta”, Pellikka sanoo.

A-katsastuksen tilastojen valossa voi kuitenkin sanoa, että erilaisten katsastuksissa löytyvien vikojen määrä on viime vuosina noussut.

Vuonna 2009 A-katsastuksen tekemissä katsastuksissa havaittiin 108 vikaa jokaista sataa katsastettua autoa kohti. Viime vuonna sataa autoa kohti löydettiin 111 vikaa. Kaikki viat eivät tietenkään aiheuta auton hylkäämistä katsastuksessa, vaan moni löydetyistä vioista on vähäinen, kuten valon toimimattomuus polttimon palamisen takia. Vähäisellä vialla auto läpäisee katsastuksen, kunhan vika korjataan määräajassa.

Yhä useampi vanhan autonsa liikkeeseen myyvä salaa autonsa vikoja

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-01-2015

0

Rikkinäinen moottori tai muu iso vika laskee auton arvoa dramaattisesti. Siksi entistä useampi autonvaihtaja yrittää salata vian. Isojakin korjauksia yritetään sälyttää autokaupan harteille.

”Kuluttajat toimittavat liikkeeseen viallisia autoja vaihdossa hyvin häikäilemättömästi. Ajatellaan, ettei heillä ole niistä mitään vastuuta”, kertoo konsernijohtaja Juha Kalliokoski Kamux-ketjusta. Ketju myy käytettyjä autoja.

Yritys on joutunut karhuamaan rahojaan takaisin kymmeniä kertoja viime vuonna, kun vaihdossa tuotu auto on paljastunut vialliseksi ja on pystytty osoittamaan, että asiakas on toiminut petos mielessään.

Muutamista tapauksista on tehty rikosilmoitus. Tapauksia on käsitelty käräjäoikeudessa petoksina.

Vika saattaa selvitä vasta, kun vaihdossa otettu auto myydään eteenpäin ja moottori leikkaa kiinni. Näin voi toki käydä, vaikka kaikki osapuolet olisivat toimineet rehellisesti.

Kun auto tutkitaan testerillä, saattaa kuitenkin paljastua, että moottorin merkkivalo on syttynyt edellisen omistajan aikana. Sen sijaan, että vika olisi korjattu, virhekoodi on käyty kuittauttamassa pois toisessa liikkeessä.

Joskus taas paljastuu purukumipaikkauksia, jotka kestävät juuri sen verran, että kaupat saadaan tehtyä.

Asiakkaiden epärehellisyys on Kalliokosken mukaan uusi ja yleistyvä trendi. Ilmiön tunnistaa myös Autoalan Keskusliiton tekninen johtaja Jouko Sohlberg.

”Siksi olenkin neuvonut autoliikkeitä olemaan todella huolellisia ottaessaan vastaan käytettyjä autoja. Asiakkaalla pitäisi allekirjoituttaa lomake, jossa kysytään, onko autoa esimerkiksi kolaroitu tai onko moottorissa ollut vikoja.”