Featured Post

Kuvakooste: HS poimi moottoripyörämessujen tyylikkäimmät prätkät

Moottoripyörämessut alkavat perjantaina Helsingin messukeskuksessa. Messuille odotetaan jopa yli 55 000:ta kävijää, ja esittelyssä on satoja uusia moottoripyöriä, skoottereita ja mopoja kaikilta suurimmilta merkeiltä. Messujen erikoisuus on Euroopan suurin sisäkoeajorata, jolla messuvieraat...

Read More

Mainostajat tekivät hullusta ajatuksesta todellisuutta: hittijoululahja USA:ssa on nykyään auto

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 31-12-2014

0

Reilu vuosikymmen sitten Yhdysvaltain autokaupassa joulukuu oli hyvin hiljainen kuukausi.

Sitten Toyotan luksusbrändi Lexus ja sen mainostajat saivat idean:

Brändätään autosta joululahja.

Saattaa kuulostaa utopistiselta. Kuka tuntee yhdenkään ihmisen, joka on saanut auton joululahjaksi?

Uskomatonta mutta totta: kampanja toimi. Nykyään niin autonvalmistajat, mainostajat kuin kuluttajat ovat yhdessä tuumin tehneet joulukuusta yhden vuoden parhaimmista autokauppakuukausista Yhdysvalloissa.

Vielä 2000-luvun alussa joulukuu oli vasta kymmenenneksi paras autokauppakuukausi, mutta pinnan alla kupli jo muutos.

Lexus oli aloittanut vuonna 1998 mainoskampanjan, jonka nimi oli ”December to Remember” eli vapaasti käännettynä ”ikimuistoinen joulukuu”. Vuoteen 2000 mennessä Lexus oli ohittanut Mercedes-Benzin myynnissä. Siitä oli tullut parhaiten myyvä premium-merkki USA:ssa.

Syynä oli pitkälti joulukuu, jolloin Lexus möi enemmän autoja kuin minään muuna kuukautena.

Mercedes ja BMW aloittivat tämän huomattuaan omat loppuvuoden mainoskampanjansa, ja pian perässä seurasivat halvemmatkin automerkit.

Yhtäkkiä absurdista ideasta – auto joululahjaksi – oli tullut todellisuutta. Useat autonvalmistajat ryhtyivät kirjaimellisesti toimittamaan autonsa rusettiin käärittynä.

Tänä vuonna joulukuu on ennusteiden mukaan Yhdysvalloissa vuoden neljänneksi paras kuukausi uusien autojen myynnissä, vaikka joulukuussa on tänä vuonna vain neljä myyntiviikonloppua muiden kuukausien viiteen verrattuna.

Suomi ei ole seurannut perässä tässä trendissä. Ainakin viime vuonna joulukuu oli koko vuoden huonoin automyyntikuukausi. Eipä jouluisia automainoskampanjoita ole Suomessa erityisen paljon nähtykään.

Loppuvuoden mainoskampanjat antavat autonvalmistajille monia erilaisia mahdollisuuksia. Silloin on hyvä kaupata varastoihin jääneitä vanhemman mallin autoja. Loppuvuosi on myös erinomainen hetki mainostaa tulevan vuoden uusia malleja.

Eräs hallitsematon riski joulukuuhun panostamisessa silti on.

Jos sää on kylmä, myrskyinen ja luminen, ostava yleisö tupaa pysyttelemään kotonaan. Esimerkiksi viime vuonna joulukuu alkoi ennätyskylmässä säässä Yhdysvaltain länsiosissa. Texasissa kärsittiin jäämyrskyistä. Kovat lumimyräkät kurittivat valtion koillis- ja keskilänttä.

Ihmiset kadottivat autoshoppailuintonsa, ja vain harva löysi pukinkontista uuden auton.

Asiasta kertoi Autonews.

Kolumni: Brittilehti valitsi automaailman vaikutusvaltaisimmat ihmiset – kriteerit omituisia

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-12-2014

0

Brittiläinen Autocar-lehti valitsi vuoden 2014 vaikutusvaltaisimmat ihmiset automaailmassa. Valinnoista vastasi lehden päätoimittaja, pitkän linjan autotoimittaja Steve Cropley.

Autocarilla on periaatteessa kompetenssia tehdä tällaisia listauksia: lehti on esimerkiksi ilmestynyt vuodesta 1895 lähtien. Se sanoo olevansa maailman vanhin autolehti.

Ykkössijan brittimedia soi brittiläisen Jaguar Land Rover -yhtiön toimitusjohtaja Ralf Spethille.

Jaguar Land Roverilla on toki ollut hyvä vuosi, mutta onko Speth tosiaan ollut tänä vuonna se kaikkein vaikutusvaltaisin hahmo automaailmassa?

Hän on luotsannut firmaa varmoin ottein ja ilman suurempia kömmähdyksiä. Useat autoyhtiöt General Motors etunenässä ovat kamppailleet esimerkiksi takaisinkutsuskandaalien kanssa. Myös Jaguar Land Rover on joutunut järjestämään takaisinkustuja, mutta ei läheskään samassa mittakaavassa kuin moni muu.

Mutta koko vuoden vaikutusvaltaisimman titteli vaatisi kovia myyntilukua taakseen. Jaguar Land Rover on lilliputti, jos vertaa sitä yhtiön pääkilpailijoihin eli lähinnä saksalaisiin premium-merkkeihin.

Vertaillaan:

Jaguar Land Rover möi viime vuonna reilut 400 000 autoa. Kilpailijoiden luvut nousevat lähemmäs kahta miljoonaa.

Raha ja myynti eivät tietenkään korreloi – ainakaan täysin suoraviivaisesti – sen kanssa, kuka tai mikä on vaikutusvaltaisin.

Jos tuijotetaan siis myynnin sijaan sitä, mistä autoista on puhuttu, kirjoitettu ja vaahdottu eniten, vuoden vaikutusvaltaisin kaveri on tänäkin vuonna selvä tapaus. Se on Teslan toimitusjohtaja Elon Musk.

Musk on vanhaa kliseetä mukaillen autoalan Steve Jobs: mies, joka muuttaa koko alan rakenteita järisyttävällä tavalla. Musk luo aivan uusia toimintatapoja ja teknologioita alalla, jossa kukkoina tunkiolla ovat tähän asti röyhistelleet keksi-ikäiset, konservatiiviset pukumiehet.

Musk on suututtanut esimerkiksi USA:ssa autokauppiaiden järjestön myymällä autojaan suoraan kuluttajille sen sijaan, että autokauppajärjestö toimisi välikätenä.

Muskin ansiosta voidaan elätellä toiveita siitä, että tulevaisuus ei ole öljyssä, vaan sähkössä: Musk on tehnyt sähköautoilusta trendikästä jopa vanhoillisempien bensalenkkareiden silmissä.

On lähinnä Muskin ansioita, että pian koko maailma suunnittelee kiihtyvällä vauhdilla sähköauton latausinfrastruktuuria bensa-asemien kylkeen tai tilalle.

Se on vaikutusvaltaa.

Eikä Teslan suosio ole pelkkää mediakuplaa. Jos katsotaan kylmästi osakkeen hinnan prosentuaalista kasvua, Tesla on omassa luokassaan. Vaikka sen osake oli kovimmassa kiidossa jo aiempina vuosina, tänäkin vuonna osakkeen arvo on noussut noin 150 dollarista 230 dollariin.

Alun perin Teslaa sai ostaa vielä muutama vuosi sitten noin 25 dollarilla.

Autocarin mielestä tässä ei ollut riittävästi meriittejä: media jätti Muskin äänestyksessään alaviitteeksi marginaaliin. Siis sinne, mihin pikemminkin Jaguar Land Roverin Speth olisi kuulunut.

Sekin on hieman hämärää, että listalle on nostettu kuudenneksi brittiläisen Aston Martiniin uusi pomo Andy Palmer.

Autocarin päätoimittaja Cropleyn perustelut perustuvat lähinnä sille, mitä tämä entinen Nissan-pomo tulee ehkä tulevaisuudessa tekemään, ei sille, mitä hän on saanut vuonna 2014 aikaan.

Aston Martin on arvostettu ja erittäin haluttu merkki. Mutta se, että noin kolme ja puolituhatta autoa vuodessa myyvän brändin uusi pomo nostetaan vuoden 2014 kuudenneksi vaikutusvaltaisemmaksi autoalan toimijaksi, on perustelematonta.

Ja kummallisemmaksi menee.

Listalla muun muassa Elon Muskin ja Ferrarin ikonisen entisen pomon Luca Di Montezemolon kanssa samanarvoisen maininnan saa brittiläinen F1-kuljettaja Jenson Button. Hän on ihian tavallinen formulakuljettaja.

Eräs autoalaa ja sen silmäätekeviä ihmisiä hyvin kuvaava asia listalta kuitenkin löytyy: viidentoista vaikutusvaltaisimmiksi nimettyjen henkilöiden joukossa on vain yksi nainen, Citröen-pomo Linda Jackson.

Muun muassa jättiyhtiö General Motorsin toimitusjohtaja Mary Barra ei ole listalle päässyt. Hän on ensimmäinen nainen, joka johtaa suurta autoyhtiötä. Hänet nimitettiin virkaan tänä vuonna. Talouslehti Forbes listasi hänet tänä vuonna yhdeksi maailman vaikutusvaltaisimmista naisista.

Ilmeisesti se ei ole yhtä vaikutusvaltaista kuin se, että on ajanut 15 kautta formulaa, kuten Jenson Button.

Kokonaisuudessaan listan perusteluineen voi lukea täältä (linkki).

Autocarin lista:

1 – Ralf Speth, Jaguar Land Rover

2 – Sergio Marchionne, Fiat Chrysler

3 – Carlos Tavares, PSA Peugeot Citroën

4 – Jean Marc-Gales, Lotus

5 – Andy Cowell, Mercedes-AMG

6 – Andy Palmer, Aston Martin

Kunniamaininnat:

Ulrich Hackenberg

Pat Symonds

Elon Musk

Richard Noble

Jenson Button

Stephen Odell

Linda Jackson

Tobias Moers

Luca Di Montezemolo

Auto: Autojen kopiointi on Kiinassa vanha hyve – erotatko itse aidon kopiosta?

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-12-2014

0

BMW X1 on katumaasturia muistuttava pikkuauto, jota BMW on valmistanut yhteistyössä muun muassa kiinalaisen Brillancen kanssa kanssa.

Näin Kiinassa homma toimii: yhteistyössä. Muuten länsimaisille yrityksille ei heru lupia tehtaisiin ja tuotantolinjastoihin.

Yllättäen samalta tehtaalta alkoi jonkin ajan kuluttua tulla aivan X1:n näköisiä autoja, joilla kuitenkin oli uusi nimi: Brilliance V5. Ne olivat X1:n kopioita, mutta huokeampia ja laadultaan heikompia.

BMW:llä ei oltu tyytyväisiä.

Tämä ei ole ainoa esimerkki. Kiinassa on iso liuta tehtaita, joista valmistuu halpoja ja kehnoja kopioita, jotka muistuttavat erehdyttävästi länsiautoja.

Länsimaissa touhu hämmentää. Eikö kiinalaisilla ole lainkaan moraalia?

”Siihen on helppo vastata”, sanoo Turun ylipiston professori Lauri Paltemaa. Hän on Pohjoismaiden Kiinan tutkimuksen yhdistyksen puheenjohtaja.

”Kiinan kulttuuri perustuu ajatukselle, että hyviä malleja pitää kopioida ihmisen elämässä. Se on kungfutselainen ajattelu, jolle on parin tuhannen vuoden tausta.”

Kiinassa kopioiminen on siis verissä. Koko maan poliittinen ja yhteiskunnallinen filosofia perustuu periaatteessa tähän ajatukseen.

Äärimmilleen kärjistäen asian voisi muotoilla niin, että kun länsimaalainen paheksuu sitä, että toinen hyötyy toisen valmistamasta tuotteesta kopioimalla sen, kiinalaiselle se on paheksunnan sijaan hyve.

Entäpä kiinalainen kopioauton omistaja? Eikö häntä nolota ajaa autolla, joka on kopio?

”Ei. Hän on todennäköisesti isänmaallisuudessaan tyytyväinen, kun on hankkinut kiinalaisen auton”, Paltemaa sanoo.

Kopionti on kiinalaiselle autonvalmistajalle riski.

Esimerkiksi JAC A6 on selvä kopio Audi A6:sta, ja jos Audi hermostuu, se voi yrittää keskeyttää kiinalaisen kopiofirman tuotannon.

Mutta se ei olisi helppoa.

Pitäisi arvioida tarkkaan yksittäisten automallien muotoja. Onko se kopio vai ei? Jos on, millä perusteella?

”Yleensä kokonaisarviointi ratkaisee: mikäli vain epäolennaisissa yksityiskohdissa on eroja ja samankaltaisuusvaikutelma syntyy, kyse voi silti olla loukkauksesta”, kertoo Helsingin Yliopiston tekijänoikeuden professori Taina Pihlajarinne.

Käytännössä tällainen yksityiskohtainen selvitystyö olisi raskasta ja aikaa vievää. Eikä se silti välttämättä johtaisi mihinkään.

”Autoteollisuus on isoa bisnestä, mutta Kiinassa se on valtion bisnestä”, Paltemaa sanoo.

Kiinassa paikallishallinto eli maakunnat omistavat autoyrityksiä tai isoja osia niistä yritysjärjestelyiden kautta.

”Ehkä siellä lasketaan, että jos mennään kiinalaiseen lakitupaan, todennäköisyys raskaisiin rapsuihin on hyvin matala. Sama järjestelmä, joka omistaa autotehtaan, omistaa paikallisen lakituvan”, Paltemaa sanoo.

Vaikka kopiointi on hankalaa saada aisoihin, johonkin on vedettävä raja. Niin BMW:kin teki. Se uhkasi lopettaa kokonaan yhteistyön kiinalaisella autotehtaalla ellei kopiointi loppuisi.

Ilmeisesti sopu syntyi, koska BMW:n ja Brillance ovat sopineet yhteistyön jatkumisesta.

Kun tarkastelee maailman autoteollisuuden lukuja, huomaa, että BMW pelasi ukaasillaan vaarallista peliä.

Vuonna 2013 maailmassa valmistettiin 87 miljoonaa autoa. Kiinassa niistä tehtiin neljännes eli noin 22 miljoonaa autoa.

Kiina on jo nyt maailman suurin automarkkina-alue, ja se kasvaa nopeasti. Kansainvälisen konsulttiyhtiö IHS Automotiven ennusteen mukaan vuonna 2021 Kiinassa tehdään puolet maailman autoista. Ei niiltä markkinoilta siis oikein voi uloskaan jäädä siinä pelossa, että oma brändi kopioitaisiin.

 

Kuvaparit kertovat, kuinka kiinalaiset kopioivat autoja:

Audi A6:n pikkuserkku: JAC A6

Audi A6 on ylemmän keskiluokan premium-auto. Sen verran hyvä ja houkutteleva se on, että Kiinassakin innostuttiin. Kiinalaiset tekivät Audista kopion nimeä myöten.

JAC A6 ei kuitenkaan kulje ihan samalla tavalla kuin Audi, sillä JAC A6:n moottori on 1,5-litrainen turbo. Se on näin suurelle, liki viisimetriselle autolle pieni teholähde. Mutta ainakin se näyttää samalta.

Land Rover Evoquen varjo: Landwind X7

Landwindissa ei riittänyt, että nimi kopioitiin Land Roverilta. Mukaan piti saada myös BMW:n maasturisarjasta tunnettu X-merkintä. Ilmeisesti sillä luodaan mielikuvia: jos auton nimessä on Land tai X, se viestii luksuksesta. Mutta saako hyvää halvalla? Land Rover maksaa Kiinassa noin 76 000 euroa, Landwindin saa 17 665 eurolla. Kaikki ei tunnu täsmäävän.

Ministä on moneksi: Lifan 330

Ministä kopioitiin Kiinassa muodot mutta ei sentään nimeä. Sen kiinalainen kaksoisolento on nimeltään Lifan. Autoissa on paljon samaa: valot ovat samanlaiset, ja Lifatin yleismuotoilulinjat noudattelevat esikuvansa linjoja.

Toyotaa ja ripaus Miniä: Riich M1

Toyota Yaris on suosittu pikkuauto, joten miksei sitä kopioisi. Näin ajatusketju on kenties kulkenut kiinalaisten palaverissa. Ja nyt ollaankin oltu erityisen ovelia: otetaan Yariksen laadukkuudesta ja budjettiluokan hinnasta kertova ulkonäkö ja lisätään logo, joka on kopioitu hieman kalliimmasta Ministä. Täydellinen pikkuautoyhdistelmä.

BMW X1:tä jäljitellen: Brilliance V5

BMW on premium-merkki, joten jos aikoo kopioida sitä, nimen olisi hyvä kertoa laadusta, eikö? Ja mikä kertoisi paremmin briljantista laadukkuudesta kuin tämä nimi: Brilliance. Siinä mielessä Brilliancessa on tehty hyvää työtä, että auto on maskia myöten lähes täydellinen kopio esikuvastaan BMW X1:stä.

Jeep Compassin hengessä: BAIC X424

Iso katumaasturi on reteä peli, ja maastureista yksi reteimmistä on jenkkiräyhäkkyyttä huokuva Jeep. Iso osa auton identiteettiä on maskin muotoilu ja etusäleikön kuviointi, mikä Kiinassakin on nähtävästi BAIC:ia suunniteltaessa huomattu. Lisäksi BAIC X424 on hengeltään ilmiselvä Jeepin kopio: se näyttää ulkoisesti siltä, että sillä ei olisi ongelmaa edes safarireissulla.

Kiinalaiskaupunki rajoittaa uusien autojen myyntiä vähentääkseen saasteita

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-12-2014

0

Eteläisessä Kiinassa sijaitseva Szhenzhenin kaupunki rajoittaa uusien autojen myyntiä, kertoo uutistoimisto Reuters. Näin se liittyy muiden isojen kaupunkien, kuten Shanghain ja Pekingin, kanssa samaan rintamaan taistelussa savusumua ja kiivasta liikennettä vastaan.

Monien muiden kiinalaiskaupunkien uskotaan seuraavan perässä, mikä lisää Kiinan jo hidastuneen autoteollisuuden tuskaa. Päätökset lisäävät myös ulkomaalaisten autonvalmistajien, kuten General Motorsin ja Volkswagenin, paineita laajentaa toimintaansa nykyistä nopeammin Länsi-Kiinan köyhempiin ja vähäväkisempiin kaupunkeihin.

Shenzhenin hallinto tiedotti virallisen mikroblogin kautta, että uusien autojen myyntiä rajoitetaan 100 000 autoon vuodessa.

Aiemmin autokauppaa ovat jo rajoittaneet Shanghai, Hangzhou, Peking, Tianjin, Guangzhou ja Guiyang.

Konsulttiyhtiö McKinsey on ennustanut, että vuoteen 2020 mennessä yli 20 kiinalaiskaupungissa on yli 250 autoa yhtä tiekilometriä kohti.

Suomeen palaavan autoveroale loppuu vuodenvaihteessa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-12-2014

0

Ulkomaankomennukselta palaava ei tulevaisuudessa saa enää isoa alennusta autoveroon.

Maahanmuuton yhteydessä Suomeen tuotavien ajoneuvojen veronalennus poistuu vuodenvaihteessa. Alennuksen voi tosin saada vielä kolmen vuoden ajan, jos auton hankkii tai sen ostamisesta sopii ennen vuodenvaihdetta.

Veroale poistetaan, jotta autoveron tuotto kasvaisi ja hallinnollisen työn määrä vähenisi. Verotuen määrä oli viime vuonna noin 15,2 miljoonaa euroa.

Veronalennuksen saadakseen henkilön on pitänyt asua ulkomailla ainakin vuoden ajan ennen Suomeen tuloa. Auto on pitänyt tuoda omaan käyttöön, ja sen myymisessä on ollut rajoituksia.

Veron välttämällä auton ostaja on säästänyt ison summan. Autoveroon on saanut alennusta enintään 13 450euroa.

Täyden alennuksen on tullin autoverotusjohtajan Tapio Rouhiaisen mukaan saanut, jos maahan on tuonut auton, joka maksaa Suomessa kaupassa noin 50 000 euroa.

Suurin osa verotukea hyödyntävistä on lähtenyt Suomesta ulkomaille määräaikaisesti. Viime aikoina alennusta on Rouhiaisen mukaan hyödyntänyt vuosittain 2 000–3 000 ihmistä, mutta joukko on ollut aiemmin paljon suurempi.

Muutosta osittain selittää Rouhiaisen mukaan kriisinhallintatehtävissä työskentelevien määrän väheneminen. Vuosituhannen vaihteessa suomalaisia rauhanturvaajia oli maailmalla moninkertainen määrä nykyiseen verrattuna.

Saksa yrittää pönkittää sähköautojen kauppaa lisäämällä latauspisteitä

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-12-2014

0

BERLIINI. Saksa aikoo lisätä merkittävästi sähköautojen latauspisteitä, jotta sähköautojen kysyntä lisääntyisi.

Suunnitelma käy ilmi maan liikenneministeriön dokumentista, jonka uutistoimisto Reuters on nähnyt.

Dokumentissa lukee, että liittokansleri Angela Merkelin hallitus haluaa tuoda miljoona akkukäyttöistä ajoneuvoa Saksan teille tämän vuosikymmenen loppuun mennessä. Saksa on Euroopan suurin talous.

Autojen korkea hinta, yhden latauksen suoma lyhyehkö ajomatka ja latauspisteiden vähyys ovat hidastaneet sähköautojen kysyntää. Saksassa myydään vuosittain kolmisen miljoonaa autoa, joista 24 000 on ollut sähköautoja.

Saksassa on nyt noin sata niin sanottua nopeaa latauspistettä, joissa sähköautoja voi ladata alle tunnissa. Lisäksi maassa on 4 800 hitaampaa vaihtovirtalataamoa.

”Perustamme nopean palvelun latausasemia moottoriteiden varsille eri puolille Saksan moottoritieverkostoa”, sanoi liikenneministeri Alexander Dobrindt Passauer Neue Presse -lehdessä lauantaina.

Liikenneministeriön asiakirjan mukaan Saksan moottoriteiden palveluja hallinnoiva Tank & Rast joutuu perustamaan noin 400 nopean palvelun latausasemaa. Osan kustannuksista maksaa liittohallitus.

Saksan hallitus haluaa lisätä sähköautojen määrää, koska ne ovat ajon aikana päästöttömiä.

Uudistettu akku pidentää Teslan sähköauton ajomatkaa satoja kilometrejä

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-12-2014

0

Yhdysvaltalainen autonvalmistaja Tesla aikoo ottaa Roadster-sähköautomallinsa uudelleen tuotantoon. Uudistetussa mallissa on uusi akkujärjestelmä, minkä pitäisi pidentää ajomatkaa jopa kaksi kolmannesta aiemmasta.

Uudistettu auto voi taittaa Teslan mukaan yhdellä latauskerralla jopa yli 640 kilometriä kun aiemmin eteenpäin päästiin vain alle 400 kilometriä.

Yhtiö aikoo esitellä uudistetun Roadsterin suorituskykyä testiajossa ensi vuoden alussa. Tuolloin uudella Roadsterilla on tarkoitus ajaa San Franciscosta Los Angelesiin. Ajomatkaa tulee vajaa 600 kilometriä.

Roadster on ollut sähköautoihin keskittyneen Teslan ensimmäinen malli, jonka tuotanto loppui kolme vuotta sitten. Alalla uskotaan, että Tesla tulee käyttämään uutta akkujärjestelmää myös muissa malleissaan tulevaisuudessa.

Helsingin Sanomien keväisestä Tesla-koeajosta voi lukea tästä linkistä.

Suomeen muuttajan auton veroalennus poistuu

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 25-12-2014

0

Maahanmuuton yhteydessä Suomeen tuotavan auton veronalennus poistuu ensi vuoden alussa.

Tullin mukaan veronalennuksen ehtii vielä saamaan, jos auto on rekisteröity muuttajan käyttöön tai ostosta on sovittu tämän vuoden loppuun mennessä. Lisäksi Suomeen tulee muuttaa ennen vuoden 2017 loppua.

Vuoden alussa astuu voimaan muitakin autoverolain muutoksia. Vastaisuudessa Suomessa vakinaisesti asuva voi käyttää maahantuomaansa autoa verotta 14 päivän ajan. Käyttöoikeus on kerran kalenterivuodessa ja auton tulee olla rekisteröity toisessa ETA-valtiossa. Tullille pitää antaa asiasta ilmoitus, ja vahvistettua ilmoitusta on pidettävä ajaessa mukana.

Lisäksi työntekijälle tai ammatinharjoittajan perheenjäsenille tulee oikeus lainata toisessa maassa rekisteröityä työsuhdeautoa, jonka käyttöön Tulli on antanut luvan.

Taksipalvelu Uberin perustajalle syyte rikoksesta Etelä-Koreassa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 24-12-2014

0

Etelä-Korean syyttäjäviranomainen on päättänyt keskiviikkona syyttää yhdysvaltalaisen taksipalvelun toimitusjohtajaa ja hänen eteläkorealaista yhteistyökumppaniaan laittoman taksipalvelun harjoittamisesta.

Syyttäjän mukaan Uberin toimitusjohtaja ja perustaja Travis Kalanick sekä paikallinen autojen vuokraaja ovat rikkoneet joukkoliikenteestä säädettyä lakia. Kumpaakaan ei ole pidätetty ja toistaiseksi on epäselvää, aikooko Kalanick saapua oikeuteen Etelä-Korean pääkaupunkiin Souliin.

Soulin kaupunki on valittanut Uberin toiminnasta, koska se vaarantaa kaupungin mielestä matkustajien turvallisuuden ja luvanvaraisten taksinkuljettajien elinkeinon.

Kaliforniassa keksityllä Uberilla on ollut huomattavia vaikeuksia monissa valtioissa, koska taksiliikenne on luvanvaraista. Uberin liikeidea on välittää kuljetuksia myös sellaisille kuljettajille, joilla ei ole tarvittavaa taksilupaa.

Viime viikolla Uberin välittämä kuljettaja veloitti Sydneyssa Australiassa nelinkertaisesti normaalin hinnan, kun ihmiset pakenivat kauhuissaan kidnappajaa.

Yli 20 000 euron sähköpyörä kulkee melkein 70 km/h

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 24-12-2014

0

Saksalainen sähköpyörävalmistaja Emobility Concepts GmbH tuo helmikuussa markkinoille ”seuraavan sukupolven sähköpyörän”, jonka toivotaan mullistavan eurooppalaiset sähköpyörämarkkinat, kertoo BBC.

Trefecta-nimisen sähköpyörän ovat kehittäneet hollantilaiset, saksalaiset ja sveitsiläiset avaruus- ja autoinsinöörit. Sen huippumallin prototyypin hinta on 23 000 euroa.

Trefectan runko on tehty korkeatasoisesta lentokonealumiinista, muut osat hiilikuidusta. Renkaat vastaavat alamäkilaskijoiden käyttämiä renkaita.

Voimansiirtoa säädetään puhelinsovelluksella ja nopeutta, vaihteiden toimintaa, akun kestoa, kiihtyvyyttä ja muita tietoja voi seurata joko pyörän ohjaustankoon kiinnitetystä kännykästä tai lcd-näytöltä.

Trefectan huippunopeus moottoria käytettäessä on 43 mailia tunnissa eli 69 kilometriä tunnissa.

Tällaisen huippumallin käyttö liikenteessä ei kuitenkaan ole luvallista EU:ssa, jossa sähköavusteisen polkupyörän enimmäisnopeus on 25 kilometriä tunnissa ja moottoriteho maksimissaan 250 wattia.

Trefectasta kehitetäänkin sekä kaupunkipyörää että maastopyörää.

Sen toivotaan uudistavan sähköpyörän imagoa, jota on haitannut maine mummopyöränä.

Euroopassa sähköpyörät ovat kuitenkin yleisempiä kuin Suomessa ja esimerkiksi Hollannissa, Saksassa ja Itävallassa suurin osa käyttäjistä on työikäisiä, kertoo Pyöräilykuntien verkoston toiminnanjohtaja Matti Hirvonen.

Hollannin liikenteessä liikkuu hänen mukaansa jo miljoona sähköpyörää.

Suomessa sähköpyöriä myydään vuosittain vajaat pari tuhatta kappaletta, mutta Hirvonen odottaa sähköpyörän läpimurtoa lähivuosina.

Suomessakin sähköpyörää on markkinoitu lähinnä senioreille. Sähköpyörä on kuitenkin Hirvosen mukaan erinomainen juuri työmatkoilla: sillä voi helposti ajaa pidempiä matkoja eikä työpaikalla vaadita välttämättä suihkumahdollisuutta.

Hirvonen haluaa myös korjata käsityksen, että sähköpyörällä ajaminen ei kohottaisi kuntoa yhtä paljon kuin tavallisella polkupyörällä ajaminen.

Sähköpyörän terveysvaikutukset ovat Hirvosen mukaan jopa paremmat, koska sähköpyörää käytetään useammin ja sillä ajetaan pidempiä matkoja kuin tavallisella pyörällä. Sähköpyörän akut voi ladata samaan tapaan kuin kännykän.

Sähköpyörä maksaa Suomessa 500 eurosta ylöspäin aina tuhansiin euroihin.

Suomessa sähköpyörien myynti kasvaa nyt kovaa vauhtia, kertoo sähköpyöriä myyvän Electrobiken Tampereen myymälän kauppias Antero Jalkanen.

Eniten niitä ostavat hänen mukaansa tällä hetkellä juuri työmatkapyöräilijät.

Electrobikellä on Suomessa kahdeksan myymälää ja myynnissä kymmeniä eri merkkejä. Joukossa on myös pääosin suomalainen Boostbike, joka on suunniteltu Suomessa ja joka kootaan täällä. Runko tulee Saksasta.

Markkinoille on Jalkasen mukaan tulossa kaupunkipyörien lisäksi myös sähkökäyttöisiä maastopyöriä, joiden Jalkanen toivoo vetoavan erityisesti nuorempiin käyttäjiin.