Featured Post

Valvontamaratonissa napattiin 3 800 kaahaajaa – poliisi yllätt

Poliisi nappasi 4 400 autoilijaa ylinopeudesta perjantaiaamuna päättyneessä valvontamaratonissa, tiedotti poliisihallitus perjantaina iltapäivällä. Helsingissä ylinopeuden ajamisesta jäi kiinni 671 kuljettajaa. ”Tulos on sekä Helsingin että koko maan osalta positiivinen, sillä valvonnan...

Read More

Videoblogi: Ei mikään peruspyörä

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 31-10-2014

0

Janne Ikkalalle vakio on kirosana. Harley-Davidson Electra Glide Ultra Classic 2003 -nimihirviö on Ikkalan käsittelyssä lyhentynyt muotoon No Limit. Paljon muutakin on muuttunut.

”Se on American baggeri -tyyliin tehty Harrikka”, pyörän omistaja selventää rakentelukohteensa saloja. Ikkala osti pyörän pari vuotta sitten. Hänellä on alusta saakka ollut tarkat suunnitelmat pyörään tehtävistä muutoksista. Hän ei ole omien sanojensa mukaan koskaan tyytynyt siihen, mitä moottoripyöräkauppa on hänelle tarjonnut. Jokaiseen ostamaansa pyörään Ikkala on tehnyt radikaaleja muutoksia.

No Limitin keula piti saada uuteen kulmaan, joten pyörän runkoa muutettiin. Iso eturengas vaati isomman tilan. Katteet, tankit, spoilerit ja käytännössä lähes kaikki pistettiin uusiksi. Alkuperäistä tehdaspyörää on enää vaikea tunnistaa. Kiinnostava yksityiskohta on pyörän perän korkeutta säätelevät ilmaiskunvaimentimet. Korkeutta voidaan säädellä yli 10 senttiä.

Oma lukunsa on myös pyörän maalaus. Maalauksen hoiti Jeppe Kivilaakso. Lopputulos on hieman pelkistetympi kuin Ikkalan alkuperäinen visio.

”Mä vähän löysäsin naruja”, Ikkala naurahtaa kuvaillessaan maalarimestarin kanssa käytyjä ideapalavereja.

Sinä et valitse Ferraria, se valitsee sinut

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 31-10-2014

0

Viime viikolla HS uutisoi, kuinka Ferrari juhlisti 60-vuotista urheiluautomyyntiään USA:ssa kymmenellä erikoisautolla.

Nyt Ferrari on nostanut taas eksklusiivisuus-panoksia. Tällä kertaa kyseessä on vielä konseptivaiheessa oleva auto nimeltään Pininfarina Sergio. Näitä valmistetaan vain kuusi kappaletta.

Ferrari ei itse rakenna autoja, mutta toimittaa pitkäaikaiselle kumppanilleen Pininfarinalle kaikki tarvittavat mekaaniset ja elektroniset järjestelmät.

Hinta? Sitä ei vielä tiedetä, mutta todennäköisesti se on seitsennumeroinen.

Mikäli satut olemaan miljonääri ja lukiessasi tämän uutisen haluat olla yksi niistä kuudesta, jotka tällaisen auton saavat, olet jälleen kerran myöhässä. Kaikki on myyty loppuun jo ennakkoon.

Itse asiassa olisit jo aikoja sitten tiennyt, mikäli olisit tuleva Sergio-omistaja. Näiden autojen kohdalla kauppoja ehdotti ensin Ferrari, ei asiakas: pitkäaikaiset, nimekkäät Ferrari-asiakkaat saivat kutsun ostaa tämän auton.

Siitä ei ole tietoa, ketkä kuusi Ferrari on valinnut autojen omistajiksi.

Asiasta uutisoi CNBC. Kuvia autosta on Pininfarinan sivuilla.

Venäjän autokauppa vapaapudotuksessa – kannustimia mahdollisesti jatketaan

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 31-10-2014

0

Venäjä otti tämän vuoden elokuussa käyttöön kannustimen, joka tekee uusien autojen ostamisesta houkuttelevampaa.

Nyt Venäjä saattaa Reutersin mukaan jatkaa kannustimen tarjoamista vielä ensi vuoden puolelle, sillä autokauppa ei ole elpynyt toivotulla tavalla.

Mahdollisen jatkoaikaa saavan kannustimen yksityiskohdista ei ole tietoa.

Tähän mennessä kannustimessa on ollut kyse siitä, että uuden auton ostaja saa vanhan auton vaihdossa tai sitä romutettaessa edun. Kun vaihtaa vähintään kuusi vuotta vanhan auton uuteen, saa 40 000 ruplan eli noin 750 euron kannustimen uuden auton ostamista varten.

Kokonaisuudessaan Venäjä on panostanut hankkeeseen jo yli 190 miljoonaa euroa.

Venäjän autokauppa on vapaapudotuksessa. Viime kuussa se laski 20 prosenttia ja elokuussa 26 prosenttia. Kyse on suurelta osin lännen pakotteista, jotka iskevät Venäjän huteraan talouteen.

Helsingin pysäköintitulot kovassa kasvussa – 80 euron virhemaksu ja uudet maksutavat ajavat ihmiset maksamaan

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-10-2014

0

Jos lukuja tarkastelee, ei voi tehdä kuin seuraavanlaisen johtopäätöksen:

Helsingissä on tehty viime vuosina toimivaa pysäköintipolitiikkaa. Pysäköinnistä perittävät maksut ovat lisääntyneet ja pysäköintivirhemaksut ovat vähentyneet.

”Koska pysäköintipaikkojen määrä ei ole muuttunut, täytyy olla kyse siitä, että ihmiset maksavat pysäköinnistä tunnollisemmin”, sanoo kunnallinen pysäköinninvalvoja Kaija Kossila tyytyväisen oloisena.

Osasyy saattaa olla taloudellinen tilanne, Kossila sanoo. Ihmiset ovat tarkempia maksujen suhteen.

Tähän liittyy pysäköintivirhemaksun nousu. Se nousi vuonna 2012 40-50 eurosta 60-80 euroon. Ilmeisesti 80 euroa on jo sen verran pelottava summa, että auto menee lailliseen parkkiin.

”Jos vertaa viime vuoden tammi-syyskuuta tämän vuoden tammi-syyskuuhun, pysäköintimaksutulot ovat kasvaneet 15 prosenttia. Myös vuodesta 2012 vuoteen 2013 pysäköintimaksutulot kasvoivat huomattavasti”, Kossila sanoo.

Syy tunnollisempaan maksamiseen saattaa olla myös siinä, että pysäköinnistä on mahdollista maksaa nykyään muullakin tavoin kuin kolikoilla.

”53 prosenttia maksetaan edelleen kolikoilla, mutta koko ajan GSM-palvelut kasvattavat suosiotaan”, Kossila sanoo.

GSM-pysäköinnissä pysäköintiaikaa ostetaan matkapuhelinpalveluilla. GSM-palvelut kattavat nyt noin 30 prosenttia pysäköintimaksuista.

”Vuonna 2012 GSM-palveluilla maksettiin kolmella miljoonalla eurolla pysäköinnistä, ja vuonna 2013 neljällä miljoonalla eurolla”, Kossila sanoo.

Lisäksi pysäköinnistä maksetaan luottokorteilla ja Comet-maksulaitteella. Comet-laite on autossa kuljetettava vehje, johon voi ladata pysäköintiaikaa.

Helsinki on kilpailuttanut GSM-palveluiden tarjoajat. Tällä hetkellä niitä tarjoavat Parkman sekä EasyPark.

EasyParkin teettämän, Pohjoismaat kattavan kyselyn mukaan pysäköinti on tulevaisuudessa entistäkin kolikottomampaa.

Tutkimuksessa kysyttiin pysäköintioperaattoreilta todennäköisyyttä luopua kolikoista maksuvälineenä vuonna 2015. Suomalaisista pysäköintioperaattoreista eli pysäköintipalveluja tarjoavista tahoista joka viides kertoi tämän olevan suunnitelmissa.

Niin myös Helsingillä.

”Helsingin pysäköinninvalvonnan tavoitteita on, että voitaisiin tulevaisuudessa vähentää automaattien määrää ja kolikkomaksamisesta siirrytään muihin maksamistapoihin”, Kossila kertoo.

Ensi vuoden tavoitteena Helsingissä on kehittää valvontaa niin, että siinä voidaan hyödyntää kameroita. Järjestelmä tarkistaisi GSM-järjestelmistä tai automaattien taustajärjestelmistä, onko rekisteritunnuksella maksettu pysäköinnistä.

Tämä onnistuu, kun kuski syöttää ensin pysäköintiautomaattiin autonsa rekisteritunnuksen. Tällaisia rekisteritunnuksensyöttöyksiköitä on jo nyt mahdollista saada automaatteihin.

Esimerkiksi Amsterdamissa pysäköintiä valvotaan jo erityisten valvonta-autojen avulla, joiden katolla on kamera. Kamera haistaa pysäköidyn auton rekisterikilvestä, onko pysäköintimaksu maksettu.

Lisäksi suunnitelmissa on kehittää niin sanottua älykästä pysäköintiä, jolla paikallisen parkkipaikkatilanteen voisi tarkistaa ennakkoon sovelluksesta.

Videoblogi: Kaverin Honda sai aikaan pyöräkuumeen

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-10-2014

0

Honda CX500C 1980 on Jukka Lammelan pitkäaikainen haave. 18-vuotias Jukka Lammela koki karvaan pettymyksen. Paras kaveri sai Honda CX500 -pyörän, mutta Lammela jäi nuolemaan näppejään.

Aika kului ja järkytyksestä selvittiin. Vuonna 2007 Lammela kuuli, että työkaveri oli hankkimassa moottoripyörää. Kohteena oli jälleen Honda CX500. Jukka Lammela ilmaisi ostohalukkuutensa, mutta pyörä meni toistamiseen sivu suun. Vihdoin vuonna 2010 samainen työkaveri ilmoitti, ettei ole enää kiinnostunut pyörästä. Lammelan aika oli koittanut.

Honda on japanilainen autojen ja moottoripyörien valmistaja. 1940-luvulla alkunsa saanut moottoripyöräjättiläinen aloitti toimintansa asentamalla pieniä sähkömoottoreita polkupyöriin. Honda rynni toden teolla moottoripyörämarkkinoille 1970-luvulla syrjäyttäen monet suuret ja perinteikkäät moottoripyörävalmistajat.

Honda tunnetaan tehokkaista ja kestävistä pyöristään. Kardaanivetoinen, vinkkelimoottorilla varustettu CX-malli oli uutta ja ihmeellistä jopa Hondan mittapuulla.

”Ainoa tapa saada CX:n moottori rikki on ottaa öljyt pois koneesta ja laittaa se käymään”, vitsailee Lammela pyörästään. Lammela on hyvin tyytyväinen pyörähankintaansa.

”Aina se on lähtenyt käymään ja aina se on kotiin tuonut.”

Uusi 600 mallin lista kertoo, miten autosi kestää ruostetta

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-10-2014

0

Ruotsalainen autolehti Vi Bilägare testaa säännöllisesti eri automallien ruosteenkestoa. Tammikuussa 2013 lehti julkaisi listan, jolle oli kerätty viidensadan  automallin tiedot. Myös HS julkaisi sen.

Olemme nyt päivittäneet listan lisäämällä siihen Vi Bilägare -lehden vuoden 2013 alun jälkeen tekemien ruosteenkestotestien tulokset. Nyt listalla on noin kuusisataa automallia.

Koko lista on alla paremmuusjärjestyksessä. Vi Bilägare käyttää arvostellussaan viisiportaista asteikkoa:

5 = Erittäin hyvä ruostesuojaus tehtaalla. Rakenteet järkeviä ruostumisen välttämistä ajatellen. Suojaus 6 vuoden välein pitäisi riittää.
4 = Hyvä ruostesuojaus, mutta osa korirakenteista hieman epäilyttäviä ja saattavat aiheuttaa pitkän ajanjakson kuluessa ongelmia.
3 = Tavanomainen ruostesuojaus, jonkinlainen käsittely tehty tehtaalla tai satamassa. Ajan myötä lisäsuojaus on tarpeen.
2 = Riittämätön tai kokonaan puuttuva ruostesuojaus. Lisäkäsittely tarpeen mahdollisimman pian.
1 = Ala-arvoinen ruostesuojaus. Auto ei kestä yhtäkään talvea suolatuilla teillä. Välitön ruostesuojaus tarpeen.

Merkki Malli Vuosimalli Arvosana
Audi A2 2000 5
Audi A4 2002 5
Audi A6 2011 5
Audi A6 2002 5
Audi Allroad 2,7 2001 5
Audi A6 2011 5
Audi A3 2012 5
Audi A6 Allroad 2012 5
BMW 520d 2011 5
BMW 530d 2010 5
BMW X5 2002 5
Land Rover Range Rover 2002 5
Mercedes C180 2014 5
Opel Vectra 2002 5
Opel Vectra farmari 2005 5
Renault Clio 2006 5
Renault Espace 2003 5
Renault Grand Scenic 2007 5
Renault Grand Scenic 2004 5
Renault Laguna 2001 5
Renault Mégane 2003 5
Renault Mégane Scenic 2003 5
Renault Modus 2005 5
Renault Clio 2011 5
Renault Grand Modus 2009 5
Renault Mégane 1.6 16V 2009 5
Renault Mégane Sport Tourer 2010 5
Renault Mégane Touring 1.6 16V 2009 5
Renault Scénic 1.6 16V 2009 5
Renault Twingo 2012 5
Renault Clio 2013 5
Renault Clio 2013 5
Renault Captur 2013 5
Seat Leon Sport 2000 5
Seat Toledo 1999 5
Skoda Superb 2002 5
Volvo 850 1997 5
Volvo S60 2005 5
Volvo S60 2003 5
Volvo S60 2000 5
Volvo S80 2001 5
Volvo S80 1999 5
Volvo V70 2005 5
Volvo V70 1999 5
Volvo V70 Bi-Fuel 2006 5
Volvo V70 Crosscountry 2001 5
VW Beetle 1999 5
VW Bora 1999 5
VW Golf 2000 5
VW Golf Variant 2004 5
VW Jetta 2006 5
VW Lupo 2000 5
VW Passat 2002 5
VW Passat Variant 2001 5
VW Phaeton 2002 5
Audi A3 2004 4
Audi A3 Sportback 2007 4
Audi A4 2012 4
Audi A4 2.0 TDI 2008 4
Audi A4 Avant 2004 4
Audi A4 Avant 2008 4
Audi A4 Avant 2.0 TDI 170 Quattro 2011 4
Audi A5 Sportback 2.0 TSFI 2010 4
Audi A6 2006 4
Audi A6 2004 4
Audi A1 1.4 TFSI 2010 4
Audi A4 3.2 FSI Quattro 2008 4
Audi Q3 2011 4
Audi A1 Sportback 2012 4
Audi A5 Sportback 2012 4
BMW 116 2004 4
BMW 318 1998 4
BMW 320 2005 4
BMW 320 2003 4
BMW 520 2003 4
BMW 528 1998 4
BMW 1-sarja 2011 4
BMW 325 Compact 2001 4
BMW 520d 2006 4
BMW X1 xDrive 20d 2009 4
BMW 318 Touring 2011 4
BMW 1-sarja 2012 4
BMW 320d 2012 4
BMW 3-sarja 2013 4
BMW X1 2014 4
BMW 320i 2014 4
BMW 2-sarja Active Tourer 2014 4
Citroen C5 2001 4
Citroen C5 kombi 2005 4
Citroen C5 3.0 V6 2009 4
Dacia Duster 1.6 dCi Laureate 2010 4
Dacia Sandero 2008 4
Dacia Duster 2014 4
Ford Fiesta 2009 4
Ford Fiesta 2008 4
Ford Fiesta 2002 4
Ford Focus 2009 4
Ford Kuga Titanium 2008 4
Ford Mondeo 2007 4
Ford Mondeo 2.0 Flexifuel 2008 4
Ford Mondeo farmari 2004 4
Ford Focus 2012 4
Ford Fiesta ST 2014 4
Honda Civic 2012 4
Hyundai i30 2012 4
Hyundai i30 2007 4
Hyundai i30 2012 4
Hyundai i10 2014 4
Kia Cee´d 2007 4
Kia Venga 1.4 CRDi Eco 2010 4
Kia Cee´d 1.6 2009 4
Kia Cee´d SW 1.6 EX Komfort SW 2009 4
Kia Cee’d 2012 4
Kia Cee’d 2014 4
Lexus IS 200 1999 4
Mazda CX-5 2012 4
Mercedes C220 CDI farmari 2011 4
Mercedes C280 Avantgarde 2009 4
Mercedes C-luokka 2007 4
Mercedes E 250 CDI Kombi 2010 4
Mercedes E-luokka 2005 4
Mercedes E-luokka 2011 4
Mercedes GLK 220 CDI Blue Efficiency 4Matic 2010 4
Mercedes C200 CDI 2012 4
Mercedes A-luokka 2012 4
Mercedes GLA 2014 4
Mini Cooper 2001 4
Mini One 2004 4
Mini Countryman 2011 4
Mini Mini Cooper 2001 4
Mini Countryman 2013 4
Mini Cooper S 2014 4
Mitsubishi Carisma 2000 4
Nissan Note 2006 4
Opel Astra 2004 4
Opel Astra 1999 4
Opel Astra 1.6 2009 4
Opel Astra farmari 2005 4
Opel Astra Sports Tourer 2012 4
Opel Astra Sports Tourer 2011 4
Opel Corsa 2006 4
Opel Corsa 2000 4
Opel Signum 2003 4
Opel Zafira 2005 4
Opel Zafira 1.8 Ecotec 2010 4
Opel Astra 1.5 Turbo 2010 4
Opel Insignia 2.0 CDTI Edition 2009 4
Opel Meriva 1.4 Turbo Enjoy 2010 4
Opel Zafira Tourer 2012 4
Opel Astra 2012 4
Opel Ampera 2013 4
Opel Mokka 2013 4
Opel Meriva 2013 4
Opel Insignia 2014 4
Renault Grand Scénic 1.4 Tce Expression 2009 4
Renault Kangoo Privilegé 2008 4
Renault Laguna 2.0 Dynamique 2008 4
Renault Laguna Sport Tourer 2.0 dCi 2008 4
Saab 9000 1998 4
Saab 9.maalis 2002 4
Saab 9.touko 2001 4
Saab 9-5 Kombi 2000 4
Saab 9-5 SportCombi 2006 4
Saab 9-3 2.0 T 2002 4
Seat Altea 2004 4
Seat Arosa 2001 4
Seat Ibiza Signo 2003 4
Seat Leon 2006 4
Seat Alhambra 2012 4
Seat Exeo ST 2.0 CR Style 2009 4
Seat Ibiza 2011 4
Seat Ibiza 2008 4
Seat Ibiza Signo 1.4 2008 4
Seat Leon 2.0 TFSI FR 2009 4
Seat Leon 2013 4
Seat Toledo 2013 4
Seat Ibiza Cupra 2014 4
Seat Mii 2014 4
Seat Ibiza 2013 4
Skoda Fabia 2011 4
Skoda Fabia 2007 4
Skoda Fabia 1.2 Ambiente 2009 4
Skoda Fabia 1.4 MPI Classic 2000 4
Skoda Fabia Classic 2001 4
Skoda Fabia Comfort 2003 4
Skoda Fabia Comfort 1.4 2009 4
Skoda Fabia Kombi 1.9 TDI Elegance 2008 4
Skoda Octavia 2001 4
Skoda Octavia Ambiente 2004 4
Skoda Octavia Kombi 2005 4
Skoda Octavia Kombi 2003 4
Skoda Octavia Scout 2009 4
Skoda Octavia TDI Greenline 2009 4
Skoda Roomster 2009 4
Skoda Roomster 2006 4
Skoda Superb Kombi 2011 4
Skoda Octavia Kombi 2.0 TDI Elegance 2009 4
Skoda Superb TDI/170 Combi 2010 4
Skoda Yeti TDI CR 140 4×4 Rxperience 2009 4
Skoda Yeti 2012 4
Skoda Superb Alldrive 2012 4
Skoda Citigo 2012 4
Skoda Octavia 2013 4
Skoda Fabia 2013 4
Skoda Octavia Combi 2013 4
Skoda Yeti 2014 4
Skoda Rapid 2014 4
Smart Fortwo 2009 4
Subaru Forester 2002 4
Subaru Impreza 2001 4
Toyota MR2 2001 4
Toyota Previa 2001 4
Volkswagen Passat Alltrack 2012 4
Volkswagen CC 2012 4
Volkswagen Passat Alltrack 2012 4
Volkswagen Golf 2012 4
Volkswagen Golf 2013 4
Volkswagen Golf Sportscombi 2013 4
Volkswagen Golf Sportsvan 2014 4
Volvo 940 1998 4
Volvo C30 2007 4
Volvo S40 2003 4
Volvo S80 2006 4
Volvo S80 T6 2003 4
Volvo V50 2004 4
Volvo V70 2007 4
Volvo XC90 2004 4
Volvo C30 2007 4
Volvo S40 1.6D Summum 2008 4
Volvo S40 1.6 D 2010 4
Volvo S60 2.0 T 2010 4
Volvo V50 Drive 2009 4
Volvo V60 D3 2011 4
Volvo V70 2011 4
Volvo XC60 2008 4
Volvo XC70 2012 4
Volvo V40 2012 4
Volvo V60 D5 2012 4
Volvo V60 Plug-in 2013 4
Volvo V40 Cross Country 2013 4
Volvo V60 2014 4
Volvo V40 Cross Country 2014 4
Volvo V40 2012 4
VW Caddy 2005 4
VW Fox 2007 4
VW Golf 2012 4
VW Golf 2007 4
VW Golf 2003 4
VW Golf Blue Motion 2010 4
VW Golf Plus 2005 4
VW Golf TSI 122 2010 4
VW Golf Variant 1.4 TSI Comfortline 2009 4
VW Golf Variant TSI 122 Masters 2010 4
VW Jetta 2.0 FSI Sportline 2009 4
VW Passat 1997 4
VW Passat 2.0 FSI 2005 4
VW Passat CC TSI 160 2008 4
VW Passat Variant 2011 4
VW Passat Variant 2005 4
VW Polo 2011 4
VW Polo 2009 4
VW Polo 2002 4
VW Sharan 2011 4
VW Tiguan 2012 4
VW Tiguan TDI 140 2008 4
VW Touran 2003 4
VW Touran 1.6 FSI 2008 4
VW Touran TDI 170 GT 2011 4
VW Up 2012 4
Cadillac BLS 2006 3
Chevrolet Captiva 2012 3
Chrysler PT Cruiser 2003 3
Citroen C4 2005 3
Citroen C4 Coupé 2006 3
Citroen C5 Tourer 2011 3
Citroen Xsara 2000 3
Citroen C4 2011 3
Citroen C5 Tourer Hdi Comfort 2008 3
Citroen DS4 2011 3
Citroen C4 2012 3
Citroen C4 Picasso 2014 3
Daewoo Matiz 1999 3
Daewoo Nubira 1999 3
Fiat Stilo 2002 3
Ford Focus farmari 2012 3
Ford Focus farmari 2006 3
Ford Focus Ghia 1.8 Flexifuel farmari 2009 3
Ford Focus S-Max 2006 3
Ford Focus Trend 2005 3
Ford Mondeo 2,5 V6 farmari 2009 3
Ford Mondeo farmari 2011 3
Ford S-Max 2012 3
Ford Grand C-Max Titanium 2.0 TDCi 2011 3
Ford S-Max 2011 3
Ford Kuga 2013 3
Ford B-Max 2013 3
Honda Accord 2000 3
Honda Civic 2006 3
Hyundai Elantra 2000 3
Hyundai Gertz 2002 3
Hyundai i10 2009 3
Hyundai i40 2011 3
Hyundai iX35 2.0 CRDi-R 4WD 2010 3
Hyundai Santa Fé 2006 3
Hyundai Santa Fé 2000 3
Hyundai Sonata 2000 3
Hyundai Santa Fe 2013 3
Hyundai i40 2013 3
Kia Carens 2006 3
Kia Cee´d 2011 3
Kia Cerato 2009 3
Kia Cerato 2004 3
Kia Picanto 2011 3
Kia Rio 2011 3
Kia Rio 2001 3
Kia Soul 1.6 EX 2009 3
Kia Sportage 2005 3
Kia Sportage 2.0 CRDi AWD EX 2010 3
Kia Sportage 2009 3
Kia Picanto 2012 3
Kia Carens 2013 3
Kia Sportage 2014 3
Kia Soul 2014 3
Land Rover Freelander 2000 3
Land Rover Range Rover 2011 3
Lexus CT200h 2011 3
Lexus GS 300 1998 3
Lexus CT 2012 3
Mazda 2 2003 3
Mazda 2 1.4 Base 2009 3
Mazda 6 2013 3
Mercedes A 150 Classic 2009 3
Mercedes A-luokka 2004 3
Mercedes A-luokka 1998 3
Mercedes B170 CST 2009 3
Mercedes B-luokka 2005 3
Mini Cooper 2007 3
Mini Cooper 1.6 2009 3
Mitsubishi Colt 2004 3
Mitsubishi Lancer Wagon 2004 3
Mitsubishi Outlander 2004 3
Opel Agila 2000 3
Opel Astra CNG farmari 2004 3
Opel Meriva 2003 3
Opel Omega 2000 3
Opel Vectra 2000 3
Opel Zafira 2001 3
Opel Zafira 1999 3
Peugeot 206 1999 3
Peugeot 307 2003 3
Peugeot 406 2000 3
Peugeot 407 2004 3
Peugeot 607 2000 3
Peugeot 307 XT 2001 3
Peugeot 407 ST 2.2 2005 3
Peugeot 3008 1.6 Turbo 2009 3
Peugeot 307 XR 2009 3
Peugeot 308 1.6 T Premium+ 2008 3
Peugeot 308 SW 2012 3
Peugeot 308 SW 1.6 VT i Kombi 2010 3
Peugeot 407 2.0 ST 2009 3
Peugeot 407 Coupé 2.2 2008 3
Peugeot 508 SW 2011 3
Peugeot 508 2013 3
Peugeot 508 2014 3
Peugeot 308 2014 3
Rover 75 2002 3
Rover 75 1999 3
Saab 9.maalis 1998 3
Saab 9-3 SportCombi 2005 3
Saab 9-5 Turbo4 2010 3
Saab 9-3 2.8 T XWD 2008 3
Saab 9-3X 1.9 TTiD 2010 3
Saab 9-3X 2.0 T Biopower 2010 3
Seat Ibiza 2001 3
Smart FourFour 2004 3
Subaru Legacy 2000 3
Subaru XV 2012 3
Toyota Avensis 2003 3
Toyota Avensis 1998 3
Toyota Camry 2000 3
Toyota Celica 2000 3
Toyota Corolla 2002 3
Toyota Corolla 2000 3
Toyota Prius I 2000 3
Toyota RAV4 2000 3
Toyota Verso 1.8 VVT-i Business 2009 3
Toyota Yaris 2000 3
Volvo S40 sukupolvi II 2000 3
Volvo V40 /4 2003 3
VW Polo 2000 3
Alfa Romeo 147 2001 2
Alfa Romeo 156 1998 2
Alfa Romeo 166 1998 2
Alfa Romeo Giulietta 2011 2
Chevrolet Aveo 2011 2
Chevrolet Cruze 1.6 LS 2010 2
Chevrolet Epica 2007 2
Chevrolet Orlando 2011 2
Chevrolet Spark 2012 2
Chevrolet Cruze Kombi 2012 2
Chevrolet Trax 2013 2
Chrysler PT Cruiser 2000 2
Citroen DS3 1.6 Vti 2010 2
Citroen C2 2004 2
Citroen C2 1.6 VTR 2009 2
Citroen C3 2005 2
Citroen C3 HDI 90 2010 2
Citroen C3 Picasso 2009 2
Citroen C4 Picasso 2007 2
Citroen C6 2009 2
Citroen C6 2006 2
Citroen Xantia 1999 2
Citroen C3 1.4i SX Comfort 2009 2
Citroen C4 Coupé 2.0i VTS 2009 2
Citroen DS5 2012 2
Citroen Cactus 2014 2
Dacia Lodgy 2013 2
Dodge Caliber 2007 2
Fiat 500 2007 2
Fiat Bravo 1.4 T-Jet Sport 2008 2
Fiat Grande Punto 2006 2
Fiat Multipla 2000 2
Fiat Panda 2005 2
Fiat Panda 2003 2
Fiat Panda 1.2 2009 2
Fiat Punto 80 2003 2
Fiat Punto 80 2000 2
Fiat 500L 2013 2
Fiat Panda 2014 2
Ford Focus 1999 2
Ford Focus C-Max 2004 2
Ford Focus farmari 2005 2
Ford Focus FFV 2004 2
Ford Mondeo 2001 2
Ford Mondeo 1999 2
Ford Mondeo farmari 2001 2
Ford Scorpio 1998 2
Ford Focus C-MAX 1.8 Trend 2009 2
Honda Accord 2006 2
Honda Accord 2004 2
Honda Accord Tourer 2008 2
Honda Civic Hybrid 2006 2
Honda CR-V 2007 2
Honda CR-V 2002 2
Honda CR-V 2.2 i-DTEC 2010 2
Honda Insight 2009 2
Honda Jazz 2002 2
Honda Jazz 1.4 2009 2
Honda CR-V 2.0 Executive 2009 2
Honda CR-V 2013 2
Hyundai Accent 2000 2
Hyundai Matrix 2001 2
Hyundai Santa Fé 2004 2
Hyundai Sonata 2005 2
Hyundai Sonata 1999 2
Hyundai Tucson 2005 2
Jaguar X-type 2002 2
Kia Magentis 2007 2
Kia Magentis 2002 2
Kia Magentis 2.7 V6 EX 2009 2
Kia Rio 2005 2
Lexus IS 250 2006 2
Lexus IS 300 2002 2
Lexus IS 2014 2
Mazda 2 2011 2
Mazda 2 2007 2
Mazda 3 2011 2
Mazda 3 2002 2
Mazda 4 2002 2
Mazda 5 2005 2
Mazda 626 2000 2
Mazda 1.6 DE AdvancePlus 2009 2
Mazda 2 1.3 Advance 2009 2
Mazda 2.0 MZR-CD Touring 2009 2
Mazda 3 1.6F Touring 2009 2
Mazda 323 F 1999 2
Mazda MX5 2001 2
Mazda Premacy 2000 2
Mazda 6 2.2 DE farmari 2011 2
Mercedes C 200 Kompressor 2000 2
Mercedes C-luokka 2001 2
Mercedes C-luokka 2000 2
Mercedes E-luokka 2002 2
Mercedes Vaneo 2003 2
Mercedes Vaneo 2002 2
Mitsubishi ASX 1.8D 4WD Komfort 2010 2
Mitsubishi Carisma 1997 2
Mitsubishi Colt 1.5 2009 2
Mitsubishi Galant 1998 2
Mitsubishi Lancer 2.0D Business 2008 2
Mitsubishi Space Star 1999 2
Mitsubishi Outlander 2013 2
Nissan Almera 2000 2
Nissan Almera Tino 2001 2
Nissan Micra 2003 2
Nissan Primera 2000 2
Nissan Primera farmari 2002 2
Nissan Qashqai 2007 2
Nissan X-Trail 2007 2
Nissan Juke 2011 2
Nissan Micra 2011 2
Nissan Micra 2009 2
Nissan Micra 1.4 Tekna 2009 2
Nissan Qashqai Accenta 2.0 dCi 4WD 2007 2
Nissan Qashqai 2014 2
Nissan Juke 2014 2
Opel Ampera 2012 2
Peugeot 207 2006 2
Peugeot 306 1999 2
Peugeot 807 2003 2
Peugeot 206 CC 2001 2
Peugeot 207 1.6 Hdi 2009 2
Peugeot 207 SW 1.6 HDI 2008 2
Peugeot 5009 1.6 Turbo 2010 2
Peugeot Partner Outdoor 2008 2
Peugeot 208 2012 2
Peugeot 2008 2013 2
Peugeot 108 2014 2
Renault Clio 2000 2
Renault Scénic 2001 2
Renault Scénic 2000 2
Rover 25 2000 2
Subaru Forester 2012 2
Subaru Forester XE 2009 2
Subaru Impreza 2007 2
Subaru Justy 2007 2
Subaru Justy 1.0 S 2008 2
Subaru Legacy 2007 2
Subaru Outback 2007 2
Subaru Outback 2,5 Lineatronic 2010 2
Subaru Outback 2,5 Lineatronic 2009 2
Subaru Outback 2012 2
Subaru Forester 2013 2
Suzuki Baleno kombi 2001 2
Suzuki Swift 2011 2
Suzuki Swift 2005 2
Suzuki Wagon+ 2000 2
Suzuki Swift 2012 2
Suzuki Swift 2014 2
Toyota Auris 2007 2
Toyota Auris 1.8 HSD 2010 2
Toyota Avensis Verso 2001 2
Toyota Aygo 2005 2
Toyota Camry 2002 2
Toyota Corolla 1998 2
Toyota Corolla Verso 2004 2
Toyota iQ VVT-1 2009 2
Toyota Prius 2012 2
Toyota Prius II 2006 2
Toyota Prius II 2004 2
Toyota RAV4 2006 2
Toyota Touring 2004 2
Toyota Yaris 2011 2
Toyota Yaris 2006 2
Toyota Yaris 1.4 D-D 2010 2
Toyota Prius II 2009 2
Toyota Urban Cruiser D-4D 2010 2
Toyota Yaris 2013 2
Toyota Auris 2013 2
Toyota Avensis 2013 2
Toyota Prius Plug-in Hybrid 2013 2
Toyota RAV4 2013 2
Toyota Verso 2013 2
Toyota Auris Sports Tourer 2013 2
Volvo S40 sukupolvi I 1999 2
Alfa Romeo 159 2006 1
Alfa Romeo 156 Sportwagon 2002 1
Cadillac CTS 2003 1
Cadillac Seville 2001 1
Chevrolet Alero 2000 1
Chevrolet HHR 2009 1
Chevrolet Kalos 2005 1
Chevrolet Matiz 2008 1
Chevrolet Matiz 2005 1
Chrysler Voyager 2001 1
Chrysler Voyager 1998 1
Citroen Berlingo Family 2003 1
Citroen C-Crosser 2007 1
Daewoo Kalos 2003 1
Daewoo Lacetti 2003 1
Fiat Doblo 2003 1
Ford Fiesta 2000 1
Honda Civic 2001 1
Honda Stream 2001 1
Honda Stream 2001 1
Hyundai Atos 2000 1
Kia Picanto 2005 1
Kia Sephia 1999 1
Kia Sorento 2003 1
Lada 110 2000 1
Mercedes E 280 1998 1
Mercedes E-luokka 1998 1
Nissan Maxima 2000 1
Opel Corsa 1998 1
Peugeot 1007 2005 1
Peugeot 4007 2.2 HDI 2008 1
Renault Laguna 1997 1
Renault Scénic 1998 1
Subaru Legacy 2003 1
Suzuki Alto 2003 1
Suzuki Alto 2000 1
Suzuki Grand Vitara 2003 1
Suzuki Liana 2002 1
Toyota Aygo 2012 1

Autoliitto kauhistelee Risikon ideaa autojen kuukausimaksuista – "Tässä on halu päästä kontrolloimaan"

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-10-2014

0

Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen ällistelee liikenneministeri Paula Risikon (kok) suunnitelmaa siitä, että kaikki liikenne voidaan ostaa palveluna.

”Tässä on halu päästä kontrolloimaan, miten ja millä ihmiset liikkuvat ja mihin hintaan”, Nieminen sanoo.

Risikko esitti viime perjantaina Trafin seminaarissa, että liikenne on tulevaisuudessa palvelua, jonka lisääntyvä digitalisaatio mahdollistaa. Talouselämä-lehden mukaan Risikko oli esittänyt, että esimerkiksi auton omistamisen sijaan kuluttaja voisi ostaa liikennepalvelut maksamalla niistä kuukausimaksun.

Esimerkkinä liikenneministeri oli käyttänyt muun muassa 95 euroa maksavaa pakettia, jolla saisi käyttää taksia 100 kilometriä, vuora-autoa 500 kilometriä, lähiliikenteen junaa 1500 kilometriä ja maksutonta joukkoliikennettä kaupungissa.

”Vaikuttaa aika halvalta”, kummastelee Nieminen. ”Käsittääkseni jo noin 50 kilometriä taksilla maksaa noin 90 euroa. Kuka maksaa loput?”

Paula Risikko

Nieminen epäilee, että Risikko on hinnoitellut paketin alakanttiin houkuttimeksi. Autoliiton toimitusjohtaja ei ymmärrä, miksi jonkun pitäisi maksaa esimerkiksi joukkoliikenteestä, jos hän ei sitä tarvitse.

”En ymmärrä, miten paketoiminen toisi jotain lisää. Käsittääkseni paketoinnissa asiakkaille myydään yleensä sellainen kokonaisuus, jossa kaikki eivät kaikkea tarvitse.”

”Meillähän on jo olemassa räätälöityjä paketteja: jokainen vuokraa auton, kun tarvitsee, tai hankkii joukkoliikennelipun tai uuden auton tai vanhan auton sen mukaan, mitä tarvitsee.”

Niemisen mukaan liikenteen palvelutuotteen voisi tehdä jo nyt, jos joku niin haluaisi. ”Ei siihen tarvita mitään valtiollista interventiota. Se olisi mahdollista jo nyt. Mikä estää tekemästä?”

Nieminen uskoo, että jakaminen yleistyy muutenkin vähitellen.

”Ihmiset ovat valmiimpia vuokraamaan omistamansa auton. Tällaiset nettipohjaiset palvelut tulevat lisääntymään.”

Autoliiton toimitusjohtaja ihmettelee myös sitä, kuka pyörittäisi paketteihin liittyvää autoarmadaa, mikä olisi autojen saatavuus ja miten varmistettaisiin se, että jokainen saisi tarvitsemansa auton.

”Joku ei tule sellaiseen autoon ikinä, jossa on kerran ollut koira”, Nieminen heittää. ”Ei tämä ole niin ruusuista kuin tässä on annettu ymmärtää.”

”Se täytyy muistaa, että auto on monelle rakas kapine, eivätkä kaikki halua, että kukaan muu ajaa sillä. Tunnepuoli on vahva ja näin vain on.”

Nieminen epäilee, että vie sukupolvia, ennen kuin ihmisten asenteet muuttuvat.

”Se ei tapahdu sormia napsauttamalla.”

Videoblogi: Miltei satavuotias paloauto on rumankaunis rautahirviö

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-10-2014

0

American LaFrance on yhdysvaltalainen yhtiö, joka keskittyi paloautojen valmistukseen. Yhtiö lopetti toimintansa tänä vuonna. Yhtiö on yksi vanhimmista palolaitteiden valmistajista maailmassa. American LaFrance perustettiin jo vuonna 1873.

Vesa Wikströmin American LaFrance on vuodelta 1919. Auto on vaikuttava ilmestys. Kokoa on vaikea hahmottaa pelkkien kuvien perusteella. Auton todellinen koko hahmottuu vasta kun auton näkee luonnossa. Wikströmin oikeana kätenä entisöintiprojektin aikana oli naapuri Keijo Ikäheimo.

Paloautovanhuksen hankinta kummitteli Wikströmin päässä vuosia. Wikström näki LaFrancen ensimmäisen kerran museoreissulla Saksassa. Kyseinen auto ei ollut myynnissä. Vuonna 2011 myynnissä oleva LaFrance vihdoin löytyi. Auto vietteli eläkepäiviään paloauton tehtävistä Pennsylvaniassa Yhdysvalloissa. Auto oli Suomeen tullessaan surkeassa kunnossa. Kahden vuoden entisöintiurakkaa hankaloitti auton omalaatuinen tekniikka. Aikaisemmista entisöintikokemuksista ei ollut juurikaan hyötyä. ”Tässä on normaalista poikkeava rakenne joka tavalla”, tuskailee Ikäheimo. ”Hankalinta oli löytää vanteet”, Wikström lisää työn haastavia hetkiä muistellessaan. Autojen tekniikasta ymmärtämätönkin tajuaa, että vuoden 1919 American LaFrancen osia ei saa Biltemasta.

HS selvitti: Tällaisilla tarinoilla poliitikot käännytettiin Sunny Car Centerin puolelle

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 26-10-2014

0

Hämeenlinnalainen maanviljelijä Mauri Honkajuuri seisoo keskellä savista ja vetistä tonttia. Maasta törröttää kohmeista horsmaa.

Tontin laidalla moottoritien kupeessa seisoo 30-metrinen mainostorni. Se syttyy täyteen valaistukseen aina kello 17.30. Tornissa lukee: Sunny Car Center.

Maan omistaa Hämeenlinnan kaupunki. Se myi 16 hehtaarin tontin Sunny Car Centerille 2013, mutta kauppa ei ole tullut voimaan, sillä yhtiö ei ole maksanut 8,4 miljoonan euron kauppahintaa.

Tähän piti rakentaa Euroopan suurin autokaupan keskittymä, kahdeksankerroksinen monitoimikeskus ”täyden palvelun konsepteineen”. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Sunny Car Centerin piti avata ovensa jo 2013.

”Tämä maa on ihan suota”, Honkajuuri sanoo. ”Jos meinaa rakentaa jotain, niin se on paalutettava todella hyvin.”

Honkajuuri viljeli tontilla vehnää. Marraskuussa 2010 Hämeenlinnan kaupunki purki Honkajuuren vuokrasopimuksen. Sopimuksen lopetus ei sinänsä ollut riitaisa. Honkajuuri on sittemmin jäänyt eläkkeelle. Mutta kyllä häntä hämmästyttää.

”Kun täältä on kuorittu metrin verran multaa joka paikasta, niin eihän täällä ole enää muuta kuin rikkaruohoja. Vähän on niin kuin kaatopaikan pohja.”

Kukoistaisiko Euroopan mahtavin autokaupan keskus todella täällä Hämeenlinnan pellolla? ”Eihän mihinkään Kainuun korpeenkaan rakenneta supermarketia ja odoteta, että asiakkaat tulevat jostakin Murmanskista.”

Kaupunginhallituksen jäsen, bussiyrittäjä Tapio Vekka, uskoi hankkeeseen loppuun asti.

Sunny Car Centerin piti nousta maanviljelijä Mauri Honkajuuren entisille vuokramaille.

Sunny Car Center polkaistiin käyntiin alkuvuonna 2010.

Espoolainen kiinteistösijoittaja ja urheilusponsori Markku Ritaluoma ja Hämeenlinnan kehityskeskuksen toimitusjohtaja Heikki Hietanen tunsivat toisensa jääkiekkopiireistä. Ritaluoman kiinteistökehitysyhtiö oli nimeltään Sunny Trading. Hämeenlinnan piireihin hän oli saapunut 2005, kun Sunny Trading alkoi sponsoroida Hämeenlinnan Pallokerhoa (HPK).

Ritaluoma ja Hietanen sopivat suuret linjat: nyt ei rakennettaisi apeaa vähittäiskaupan laatikkoa moottoritien laitaan, vaan autokaupan Ideapark.

Hietasen tehtävä oli järjestää Ritaluomalle tarpeeksi iso tontti.

Ritaluoma kokosi ydinjengin. Markkinointijohtajaksi tuli ”Audi-miehenä” tunnettu Esko Kiesi, rahoitusjohtajaksi Hartwall-areenan toimitusjohtaja Anders Backman ja rakennushankkeen koordinaattoriksi entinen rakennuskonserni Peabin toimitusjohtaja Antti Peltoniemi. Keskiraskassarjalaisia siis.

Kaikki kolme ovat sittemmin jättäneet hankkeen.

Seuraavaksi hanke piti myydä Hämeenlinnan päättäjille.

Kesäkuussa 2010 Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo (kok) esitteli hanketta ensimmäisen kerran kaupunginhallitukselle. Vastaanotto oli innostunut, sillä luvassa oli todellinen pikkukaupungin eurojackpot.

Hankkeen kokonaisbudjetiksi ilmoitettiin 70 miljoonaa euroa ja rakennuksen kooksi 80 000 neliötä. Ritaluoma lupasi, että Sunny Car Center työllistäisi suoraan 1 500 ja välillisesti 2 500 ihmistä. Yhteensä siis 4 000 työpaikkaa.

Se olisi todellinen sampo 67 000 asukkaan Hämeenlinnassa, sillä kaupungin suurin yksityinen työnantaja Rautaruukki työllistää suoraan noin tuhat ihmistä.

Ritaluomalla oli vauhti päällä. Alun perin Sunny Car Centerin piti valmistua 2012 tai 2013, jos kaikki menisi putkeen. Aikataulu oli epärealistinen, mutta Hämeenlinnan kaupunginhallitus ja -valtuusto hyväksyivät aiesopimuksen.

Marraskuussa 2010 kaupunki lähti mukaan myös yhtiön alkuvaiheen rahoitukseen. Se osti 100 000 eurolla Sunny Car Centerin osakkeita. Sen lisäksi osittain kaupungin omistama Virtaa Hämeeseen Oy (nykyisin Vanaja Capital) lähti hankkeeseen 150 000 euron sijoituksella.

Sovittiin, että päärahoituksen selvittyä yhtiö ostaa kaupungin osakkeet takaisin 15 prosentin vuosikorolla.

Perussuomalaisten Kari Ilkkala on hankkeen näkyvin vastustaja.

Hanke alkoi paisua.

Joulukuussa 2010 Sunny Car Centerin Ritaluoma ja Kiesi ilmoittivat kokonaisbudjetiksi jo 85 miljoonaa euroa. Miehet puhkuivat tarmoa Tuulilasi-lehden haastattelussa. Projekti oli myötätuulessa. Jopa suuren Siemensin Suomen-yhtiö tuli mukaan yli kolmen miljoonan euron sijoituksella.

”Tämä on majakkaprojekti, joka hakee vertaistaan Suomessa, Euroopassa ja jopa maailmalla”, Siemens Osakeyhtiön toimitusjohtaja Martti Kohtanen julisti lokakuussa 2012.

Vai majakkaprojekti. Todellisuudessa Sunny Car Centerillä ei ollut kunnon rahoitusta eikä tonttia. Yhtiö oli kuitenkin teettänyt arkkitehtitoimistoilla suunnitelmia ja havainnekuvia rakennuksesta.

Suunnitelmat kasvoivat. Vuonna 2012 yhtiö esitteli jo 107 000 neliömetrin autokauppaa. Budjetti oli paisunut 160 miljoonaan euroon. Yhteistyökumppaneiksi olivat tulleet Stora Enso ja Neste Oil.

Tämä kaikki oli niin ihmeellistä ja vaikuttavaa, että kesäkuussa 2012 Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto hyväksyi Kirstulan tontin myymisen Sunny Car Centerille. Tontin hinnaksi sovittiin peräti 8,4 miljoonaa euroa. Se arvioitiin lähes kolme miljoonaa euroa korkeammaksi kuin tontin käypä arvo. Joulukuussa 2013 päätettiin, että tonttikaupan on toteuduttava viimeistään alkuvuonna 2014.

Sitten alkoi varsinainen näytös.

Kesällä 2013 Sunny Car Center toi Hämeenlinnan päättäjille ensimmäisen kandidaatin ulkomaisten suurinvestoijien kimarasta. Peli avattiin salaperäisellä ”arabimiljonäärillä”.

Kaupunginhallituksen pöytäkirjaan merkittiin maaliskuussa 2014: Hankkeelle annettava laina (arabirahoitus) saadaan järjestettyä pitäväksi 2014 aikana.

Mahtoiko arabirahoittajaa olla?

Valtuuston puheenjohtaja, Sdp:n Iisakki Kiemunki oli Sunny Car Centerin hallituksessa.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Sdp:n Iisakki Kiemunki, istui vielä tuolloin Sunny Car Centerin hallituksessa kaupungin edustajana. Hän sanoo tietävänsä kyseisen arabimiljonäärin nimen, muttei voi kertoa sitä liikesalaisuuden takia. Kaupunginhallituksen kokoomuslainen jäsen Tapio Vekka taas sanoo, ettei hän tiedä arabista mitään.

”Ei minulla ollut sen tarkempaa tietoa. Jossain vaiheessa jostain prinssistä on puhuttu”, Vekka sanoo.

Hanketta kaupunginhallituksessa vastustanut perussuomalaisten Lulu Ranne ihmettelee, kuinka näppärästi arabimiljonääri häivytettiin hankkeesta, kun rahoitusta ei kuulunut.

”Kerrottiin, että tämä miljonääri oli joutunut auto-onnettomuuteen ja sitä myötä kadonnut. Ja kaikki tämä meni päättäjille läpi kuin häkä”, Ranne sanoo.

Huhtikuussa 2014 tonttikaupalle asetettiin takarajaksi heinäkuun alku.

Samoihin aikoihin Sunny Car Center jätti Hämeenlinnan poliisille tutkintapyynnön. Yhtiö ilmoitti joutuneensa talousrikoksen kohteeksi. Tutkintapyynnön mukaan Sunny Car Center oli lokakuussa 2013 toimittanut Ghanaan 150 000 euroa.

Tavoite oli saada paikalliselta sijoittajalta sadan miljoonan euron investointi. Kun rahoja ei Ghanasta kuulunut, Sunny Car Center vaati 150 000:ta euroaan takaisin. Lopulta Ghanasta oli lähetetty 94 500 euron edestä väärennettyjä 500 euron seteleitä.

Tuntuu ihmeelliseltä, että kokenut Ritaluoma olisi todella langennut niin hölmöön huijaukseen. Jos näin tapahtui, hän ei ainakaan antanut sen lannistaa itseään.

Sunny Car Centerin edustajat lupasivat Hämeenlinnan päättäjille, että rakentaminen alkaisi vielä kesä–heinäkuussa 2014. Sovittiin, että kaupunki maksaisi tontin sadevesialtaan ja kevyen liikenteen väyliä.

Kaupunginhallitus päätti, että noin kolmen miljoonan euron maanrakennustöitä ei tarvitse kilpailuttaa, vaan ne voi hoitaa sama urakoitsija, jonka Sunny Car Center oli palkannut.

Perusteeksi kaupunginhallitus ilmoitti muun muassa kiireellisen aikataulun.

Autokauppias Tero Salmela joutunee pian sulkemaan liikkeensä.

Hämeenlinnassa kaikki tiet vievät jäähallille.

Kaupungin perinteikästä Rinkelinmäen hallia, HPK:n eli ”Kerhon” kotikenttää, on jo muutaman vuoden ajan kutsuttu Ritari-areenaksi. HPK on pikkukaupungin ylpeys, eikä suotta, sillä joukkue pärjäsi 2000-luvun alussa paremmin kuin kukaan uskalsi toivoa. Vuonna 2006 se voitti Suomen mestaruuden.

”Kaikilla on lätkä tämän kokoisessa kaupungissa mielessä”, sanoo kokoomuksen Tapio Vekka. ”HPK on Hämeenlinnan brändi ja käyntikortti.”

Jäähallilta voi etsiä yhtä selitystä sille, kuinka Ritaluoma puhui Hämeenlinnan päättäjät puolelleen. Sunny Car Center -projektia ei olisi syntynyt ilman HPK:ta.

Moni hankkeen keskeisistä edistäjistä on seuraan sidoksissa.

”Kerhoon” kuuluu tietenkin Sunny Car Centerin toimitusjohtaja Markku Ritaluoma, joka on HPK:n hallituksen jäsen.

HPK:n hallituksen puheenjohtaja taas on Heikki Hietanen (kok), joka ajoi hanketta Hämeenlinnan kehittämiskeskuksen (nykyisin Linnan Kehitys) toimitusjohtajana ja Sunny Car Centerin hallituksessa.

HPK:n naisten varapuheenjohtaja on demaripoliitikko Iisakki Kiemunki. Hän on kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Linnan Kehityksen hallituksen jäsen, Hämeen Sanomien toimittaja, ja hän oli Sunny Car Centerin hallituksessa vuosina 2012–2014.

HPK:n naisten hallituksen jäsen kokoomuspoliitikko Tapio Vekka oli hankkeen alkaessa kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja Hämeenlinnan kehittämiskeskuksen hallituksen puheenjohtaja.

HPK:n kunniapuheenjohtaja Harri Lintumäki (kok) oli vielä syksyllä 2010 kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja, HPK:n hallituksen puheenjohtaja ja HPK:n Tuki Oy:n hallituksen jäsen.

Kokoomuslainen Sari Rautio on johtanut kaupunginhallitusta vuoden 2014 alusta. Hän on Linnan Kehityksen hallituksen jäsen, HPK-junioreiden puheenjohtaja ja HPK:n Tuki Oy:n hallituksessa.

Sellaista se on pikkupaikkakunnilla. Kun aktiiviset ihmiset istuvat monella pallilla, intressit risteävät väkisin.

Kaikki tuntevat toisensa.

Kaikki fanittavat kylän tiimiä.

On ilmeistä, että Sunny Car Center kaupattiin ainakin osalle Hämeenlinnan päättäjistä lupaamalla taloudellisia panostuksia myös HPK:hon.

Ritaluoma suunnitteli, että kun Sunny Car Center saadaan tahkoamaan rahaa, talousvaikeuksissa oleva HPK voidaan auttaa jaloilleen ja tehdä yhdistysmuotoisesta HPK:sta osakeyhtiö. Ritaluoman mukaan oli sovittu, että hän ja Sunny Car Center omistaisivat HPK:n osakeyhtiöstä 50 prosenttia.

”En epäile, etteikö Ritaluoma olisi tullut osakkaaksi HPK:hon, jos autokauppahanke olisi tehty”, Kiemunki (sd) sanoo.

”Varmaan se olisi avittanut HPK:n yhtiöittämistä, jos Sunny Car Center olisi tullut”, kokoomuksen Vekka arvelee.

Kirjallisia sopimuksia Sunny Car Centerin ja HPK:n yhtiöittämisen koplaamisesta ei tiettävästi ole tehty.

Sunny Car Center lupaili kaupungille työtä, verotuloja ja jääkiekkomenestystä.

Ilmeisesti Ritaluoman päättäjille tarjoama paketti oli niin houkutteleva, että harva Hämeenlinnassa vaivautui perinpohjaisesti puntaroimaan megaprojektin realismia. Kiireessä jäi kysymättä, oliko Hämeenlinnassa markkinarakoa Euroopan suurimmalle autokaupalle.

Pienen hämeenlinnalaisen autokaupan, Auto3Kolmosen, konttorin seinillä ei ole rengasvalmistajien tissikalentereita vaan pieni taidegalleria. Ei sentään mitään kokeellista, vaan vanhan liiton esittävää taidetta.

”Isän harrastus”, toisen polven autokaupan yrittäjä Tero Salmela sanoo.

Hämeenlinnassa on jo vuosia pohdittu, että keskustan kyljessä oleva autokaupan keskittymä, Kauriala, pitäisi kaavoittaa asuinalueeksi. Autokaupat ja teollisuushallit täytyisi häätää muualle. Salmelalle se ei olisi sinänsä katastrofi, sillä autobisnes on käynyt kannattamattomaksi. Hiljattain Salmela joutui irtisanomaan ainoan myyjänsä. Hiljaista on tänäänkin.

Alalla on vaikeaa koko maassa, sillä autokauppoja on liikaa kysyntään nähden ja ostajat siirtyvät verkkoon. Myös Salmela on pohtinut lopettamista.

”Näitä autokauppoja on keskittynyt aika paljon tänne Hämeenlinnaan. Kova kilpailu syö näitä pienempiä liikkeitä.”

Salmelat ovat tehneet autokauppaa Hämeenlinnassa 1970-luvun alusta. Isä Pekka Salmela siirsi vetovuoron pojalleen Terolle muutama vuosi sitten.

Poika ei oikein jaksa uskoa Sunny Car Centeriin. Aika iso pala Hämeenlinnaan.

”Kuulosti ihan utopistiselta, että hirveitä volyymejä myydään ja huolletaan. Kuulemma junan kyydissä tuodaan Helsingistä asti autoja huoltoon”, Salmela sanoo.

Hämeenlinnalaisia autokauppiaita ei ole kiinnostanut lähteä Sunny Car Centerin vuokralaisiksi Kirstulan pellolle.

”Harva siihen on uskonut”, Salmela sanoo. Ritaluomaa hän ei tunne, mutta sanoo nähneensä tämän HPK:n matseissa.

”Isä tosin sanoi, että tuskin se kehtaa enää naamaansa täällä näyttää.”

Suurimmillaan Sunny Car Centeristä piti tulla monikerroksinen autokaupan monitoimitalo. Havainnekuva esittää pysäköintipaikkaa ja pääsisäänkäyntiä.

Elokuussa 2014 Hämeenlinnan kaupunginhallitus kokoontui istuntoon, joka on jäänyt kaupungissa elämään nimellä ”Chiluba-kokous”. Moni paikallinen päättäjä luonnehtii sitä jo nyt sanalla ”legendaarinen”.

Eikä suotta. Kokouksen jälkeen Sunny Car Center ja Hämeenlinna pääsivät otsikoihin Sambiassa asti.

Kokoukseen saapuivat Markku Ritaluoma sekä hänen avustajanaan Eero Ylä-Soininmäki, Hämeenlinnassa pääkonttoriaan pitävän Pohjantähti-vakuutusyhtiön toimitusjohtaja.

Asialistalla piti olla tontin kauppasopimuksen purkamisen aloittaminen, koska Sunny Car Center ei ollut maksanut 8,4 miljoonaa euroa määräaikaan mennessä.

Ritaluoma ja Ylä-Soininmäki panivat kaiken peliin. Vakuutusyhtiön johtaja Ylä-Soininmäellä oli hyvä syy auttaa Ritaluomaa, sillä Pohjantähti oli lainannut Sunny Car Centerille 885 000 euroa.

Ritaluoma esitteli kaupunginhallitukselle kaksi uutta rahoittajaa.

Ensin esiteltiin itävaltalainen investointipankki, joka olisi valmis lainaamaan rahaa korkealla korolla. Toinen oli rouva Regina Chiluba, Sambian entisen presidentin Frederick Chiluban leski, joka kuulemma etsi isoja sijoituskohteita. Chilubalta oli luvassa 34 miljoonaa euroa.

”Meille jäi käsitys, että rahat olivat jo tulleet Sambiasta Suomeen, ja että ne ovat täällä jäädytettyinä”, sanoo Sdp:n Iisakki Kiemunki.

Ritaluoma kertoi, että Suomen Finanssivalvonta tutki rahojen alkuperää. Päättäjät ymmärsivät asian niin, että 34 miljoonaa euroa todella odotti vain siirtymistä Sunny Car Centerin tilille.

”Ritaluoma ilmaisi asian epämääräisesti”, Kiemunki sanoo.

”Uskon, että sen käsityksen saivat kaikki kaupunginhallituksessa.”

Perussuomalaisten Kari Ilkkala taas ymmärsi Ritaluoman puheet niin, että rahat oli ”käännytetty” ja ne odottivat Britanniassa oikeuden vapautuspäätöstä.

Perussuomalaisten Lulu Ranne sanoo googlanneensa presidentti Frederick Chiluban ja hänen leskensä heti, kun nimet kerrottiin kokouksessa.

”Kysyin siellä Ritaluomalta, että onko kyse siis tästä samasta presidentistä, jolla on talousrikoksia taustalla. Ritaluoma sanoi, että kyllä, mutta niistä on niin kauan aikaa, ettei se enää haittaa.”

Lisäksi Ritaluoma kertoi, että hankkeella on 74 miljoonan euron edestä ”muita sijoittajia”, joiden kanssa neuvotellaan. Keitä he taas mahtoivat olla? Heistä kun ei oltu aiemmin puhuttu.

”Nimiä ei annettu, sanottiin vain, että neuvotteluja käydään”, sanoo kokoomuslainen Tapio Vekka.

Vekka kertoo uskoneensa investointipankin tarjoamaan lainarahaan, mutta pitäneensä Sambian ex-presidentin rouvaa hieman ”eksoottisena” rahoittajana.

Vekka kuitenkin äänesti sen puolesta, että Sunny Car Centerille annetaan syyskuun loppuun lisäaikaa tontin maksamiseen.

Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen äänin 7–4.

Havainnekuva esittää, miltä autokaupan aulan piti näyttää.

Havainnekuva autokaupan toisen kerroksen myymälätiloista.

Maksuajan pidennyksellä ei ollut merkitystä.

Todellisuudessa Sunny Car Centerin taloustilanteessa mikään ei ollut muuttunut.

On vaikea sanoa, mistä tarkalleen ottaen oli kyse, kun Ritaluoma lähetti 336 000 euroa Sambian ex-presidentin leskirouvan sijoitusten välimiehelle, ”Mark Wilsonille” Lontooseen.

Ritaluoma joutui tekemään rahasiirron vieläpä kahteen kertaan, sillä ensimmäisellä kerralla Suomen poliisi oli pysäyttänyt siirron epäiltyään rahanpesua.

Omituinen siirto kuitenkin oli. Siitähän ei ollut kuin muutama kuukausi, kun Sunny Car Center oli jättänyt poliisille tutkintapyynnön taloushuijauksesta, jossa se ilmoitti kärsineensä 150 000 euron tappion jollekin ghanalaiselle konnalle.

Syyskuussa 2014 harva Hämeelinnassa enää uskoi, että Ritaluoma pystyisi maksamaan tontista. Kokoomuksen Tapio Vekka piti kuitenkin toivoa yllä.

”Ajattelin, että varmaan fifty-sixty mahdollisuus”, hän sanoo.

Entä nyt. Onko hanke edelleen elossa?

”Ei se ole enää mielestäni elossa, mutta se 8,4 miljoonaa euroa voi nostaa sen eloon”, Vekka sanoo.

”Jos Ritaluoma maksaa sen kaupungin tilille, niin totta kai hän on mukana.”

Samaa sanoo Sdp:n Iisakki Kiemunki: ”Ei tässä ole merkitystä, mihin me uskomme. Uskon heti, kun näen ne rahat.”

Eihän Hämeenlinna muutakaan voi. Tontin kauppasopimus on voimassa, kunnes se puretaan käräjäoikeudessa. Siihen menee ainakin kuukausia.

Mitä Kiemunki ajattelee Ritaluomasta nyt? Hänhän katseli Ritaluomaa Sunny Car Centerin hallituksessa 2012–2014.

”On hän niin erikoinen tyyppi, etten ole vastaavaa tavannut”, Kiemunki sanoo. ”Hänen tapansa ilmaista itseään on epämääräinen. Eihän se aina ole luottamusta herättävää.”

On hankala sanoa varmasti, mistä oli kyse Ritaluoman rahansiirroissa afrikkalaisille sijoittajille. Huonolta ne näyttävät kaikissa tapauksissa, siinäkin, että Ritaluoma oli huijauksen uhri. Jos Ritaluoma todella maksoi ensin 150 000 ja sitten vielä 336 000 euroa kahdelle eri huijarille, voi kysyä, onko hän uskottava yhteistyökumppani Hämeenlinnalle.

”Ei voi olettaa, että kukaan menee enää tällaiseen nigerialaishuijaukseen”, Kiemunki sanoo nyt. ”Kyllähän se käsittämättömältä tuntuu.”

Mitä neljän vuoden sotkusta jäi Hämeenlinnalle käteen?

”Hyvin tutkittu tontti Kirstulassa ja tuhansia palstamillimetrejä negatiivista julkisuutta”, Tapio Vekka sanoo.

Hämeenlinnan kaupunki on noin 200 000 euroa tappiolla hankkeesta.

Kaupunki ei ole saanut takaisin alkuvaiheessa yhtiöön sijoittamiaan rahoja. Yhtiö on velkaa myös kaavoituskuluista.

Rahat ovat saamatta myös Virtaa Hämeeseen Oy:ltä, josta kaupunki omistaa vajaan kolmanneksen.

Tappiolle ilmeisesti jää ainakin Siemens Osakeyhtiö, joka sijoitti yli kolme miljoonaa euroa. Lammin Säästöpankki taas lainasi 1,1 miljoonaa euroa ja vakuutusyhtiö Pohjantähti 885 000 euroa.

Tiettävästi Pohjantähden laina on taattu Ritaluoman Helsingissä omistamalla arvoasunnolla. Lammin Säästöpankin lainan vakuutena on taas Ritaluoman äidin Hartwall-areenan taustayhtiön osakkeita ja Ritaluoman henkilökohtainen takaus.

”Kaikkiin Ritaluoman sanoihin ei voi luottaa. Ja jos luottaa, niin pettyy”, kokoomuslainen Tapio Vekka sanoo.

Silti Vekka on valmis jatkamaan hanketta, jos Ritaluoma tuo 8,4 miljoonaa euroa pöytään.

Hankkeen vastustus on Hämeenlinnassa henkilöitynyt kahteen perussuomalaisten kaupunginhallituksen jäseneen, Lulu Ranteeseen ja Kari Ilkkalaan. Kaupungin kokoomuslaiset ja demarit syyttävät heitä populistisiksi räksyttäjiksi, jotka Sunny Car Centerin vastustajina kalastavat ääniä kevään eduskuntavaaleihin.

Insinööri ja pitkän linjan it-yrittäjä Ilkkala näkee Sunny Car Centerin rakenteellisena korruptiona, esimerkkinä kokoomuksen ja Sdp:n vuosikymmenien keskinäisestä kähmäilystä Hämeenlinnassa.

”Kaupungissa on voitu tehdä melkein mitä tahansa, kun kokoomuksella ja demareilla on yhdessä ollut enemmistö valtuustossa”, Ilkkala sanoo. ”Heillä on luottamus toisiinsa ja yhteiset intressit.”

Hämeenlinnan demareita Ilkkala luonnehtii porukaksi, jossa joukosta karkotuksen pelko on niin suuri, ettei kukaan uskalla pullikoida vastaan. Kokoomus taas on ”yhden henkilön kulloinkin johtama poppoo”. Vaikeinta Ilkkalan on ollut ymmärtää, miksi outoa projektia on tekohengitetty jo neljä vuotta.

”Jokainen täysipäinen toteaisi Ritaluoman kerran tavattuaan, että kiitos, tämä oli tässä. Että me otamme sitten yhteyttä, jos tarvitsee”, Ilkkala sanoo. ”Ritaluomaa jos kuuntelee viisikin minuuttia, niin tajuaa, että ainoa tapa selvitä järjissä on kävellä pois paikalta.”

Toki Ilkkalakin tietää, että Hämeenlinna on ahtaassa raossa. Talous ei ole kestävällä pohjalla, ja kaupungin on tehtävä kaikkensa saadakseen isoja investointeja.

Mutta siitä hän on varma, ettei Sunny Car Centeristä ole Hämeen pelastajaksi. ”Olen ihan jäätävän rauhallinen, että Ritaluoma ei tule Yhdysvalloista sen 8,4 miljoonan euron kanssa”, Ilkkala sanoo.

Markku Ritaluoma sanoo tulevansa Yhdysvalloista pian tonttirahojen kanssa.

Tarinan keskeisin henkilö on vielä kuulematta. Kun kännykkä tuuttaa, Suomessa on jo myöhäinen ilta, Yhdysvalloissa vielä päivä.

”Haloo”, linjan päästä kuuluu.

Onko Markku Ritaluoma?

”Kyllä, puhelimessa.”

Mihin päin maailmaa soitin?

”Soitit tänne Amerikan niemimaalle.”

Oletko edelleen Floridassa vai muualla?

”Muualla.”

Voitko kertoa tarkemmin?

”Olen sitten vaikka Honolulussa, niin sillä ei ole merkitystä asian kanssa.”

Ritaluoman äkkilähtö Suomesta lokakuun alussa vaikutti hätäratkaisulta. Hän lensi Floridaan heti, kun tonttikaupan maksun takaraja umpeutui.

Silti Ritaluoma on puhelimessa melko rauhallinen. Sunny Car Centeriä hän sanoo ”täydelliseksi malliksi autokaupalle”. Hän antaa ymmärtää olevansa uhri, joka on joutunut keskelle poliittista peliä.

”Kyllähän se on ollut tälle hankkeelle iso helvetti, alusta lähtien, kaikki se vastenmielinen ja paskan puhuminen.”

”Tein joka päivä 14–15 tuntia töitä, ei yhtään lomapäivää ollut 18 kuukauteen. Että terveisiä vain Lulu Ranteelle ja sille yhdelle herralle. Selkäranka ei ole vielä katkennut. Tulemme lunastamaan sen tontin.”

Se ”yksi herra” on tietenkin perussuomalaisten Kari Ilkkala.

Ritaluoman puheesta kuulee, että hän on hyvin omintakeinen persoona. Hän poukkoilee, puhuu ristiin, muttei hätäänny. Hän kertoo Sunny Car Centeristä kuin se olisi juuri lähdössä hurjaan nousukiitoon.

Moni arvelee Ritaluoman riitautuneen lähes kaikkien Sunny Car Centeriin osallistuneiden kanssa. Kun ihmeellinen Sambia-sotku päätyi otsikoihin, lähimmätkin tukijat Hämeenlinnassa ottivat hajurakoa.

”Enää en ottaisi vastaan niitä 34:ää miljoonaa euroa”, Ritaluoma sanoo. ”En tiedä, minkälainen diktaattori siellä on ollut, mutta kyllä minun suomalainen sisuni kestää sen, että haen rahat muualta.”

Ritaluoma sanoo neuvottelevansa Yhdysvalloissa rahoituksesta. Hän lupaa palata Hämeenlinnaan tonttirahojen kanssa.

”Sitä en tiedä, ehtiikö kauppa sunnuntain lehteen, kiirettä tulee”, hän sanoo.

Aika harvan liikemiehen maine kestäisi sen, että lankeaa niin sanottuun nigerialaishuijaukseen. Mistä siinä oli kyse?

”Tämä on käsittämätöntä, että nostetaan 340 000 eurosta helvetinmoinen häly. Herra Wilson sai rahansa sinne Lontooseen, onnittelen häntä hienosta suorituksesta. Mutta minähän en ole tässä maksaja, vaan eräs herra lainasi ne rahat.”

Kuka sen 336 000 euroa sitten maksoi, jos et sinä?

”Olen aina ollut niin hyvä kaveri kavereille, etten sellaista tietoa anna pois.”

Ritaluoma vannoo, että Sunny Car Centerin rahoittajista ”arabimiljardööri” on edelleen mukana.

”Hän vain haluaa lisää vakuuksia. Kyllä hän rahansa antaa, kun saamme tähän isomman oman rahoitusosuuden.”

Kuka hän on, ja mistä hän on kotoisin?

”Siihen en voi ottaa kantaa.”

Paljonko olet laittanut omaa rahaa Sunny Car Centeriin?

”Paljon. Paljon. Paljon paljon. Se on tullut maksamaan minulle sen omaisuuden, jonka minä omistan.”

”Olen ainoa ihminen, joka on viimeisten kahden vuoden aikana omaa rahaa ja takauksia siihen laittanut. Enemmän kuin miljoonia.”

Ritaluoman oma panostus yhtiöön on korkeintaan viisi miljoonaa, arvioidaan. Loppu noin 12 miljoonan euron rahoituksesta on tullut pääosin Siemensiltä sijoituksena ja muilta lainarahana.

Rahat ovat kuluneet afrikkalaisten tilisiirtojen lisäksi muun muassa työntekijöiden palkkoihin, toimistokuluihin, kaavoitukseen ja maanrakennuskuluihin.

Ritaluoma ei hätkähdä sitä, että Hämeenlinnan kaupunki haluaa purkaa tonttikaupan oikeusteitse.

”Uskallan tässä puhelimessa sanoa, että heti kun ilmoitan, että minulla on 8,4 miljoonaa euroa ja maksan siitä leimaverot, niin yhtäkään poliittista ryhmää ei Hämeenlinnasta löydy, joka kieltäytyy.”

”Kirjoita suurella tämä, sanon minä.”

Ritaluoma sanoo olevansa yhteisellä asialla, ylpeä siitä, että saa työllistettyä ”hirveän paljon ihmisiä”.

Hän vahvistaa, että hän alun perinkin yhdisti Sunny Car Centerin ja HPK:n yhtiöittämisen. Kun kaupunki olisi auttanut Ritaluomaa rakentamaan jättimäisen autokaupan, vastalahjaksi Ritaluoma olisi kumppaneineen sijoittanut HPK:hon.

”Kyllähän minulla on hyvä visio, että haetaan HPK osakeyhtiöksi niin pikaisesti kuin mahdollista”, Ritaluoma sanoo. Epäilyt rahanpesusta sen sijaan ovat hermostuttaneet Ritaluoman. Ne heräsivät etenkin Sambian-kuvion yhteydessä.

”Meillä on asianajotoimisto, teemme sopimuksia joita lakimiehet tarkistavat. Ei ole ollut missään vaiheessa tarkoituksena, että joku hankkeessa mukana oleva pesee rahaa. Se on viranomaisten tehtävä tarkistaa nämä asiat.”

Milloin palaat Yhdysvalloista?

”Minähän tulen niin nopeasti kuin saan ne tonttirahat mukaani. Uskon että näin käy, vaikka on tullut paskaa niskaan.”

Ritaluoman silmissä hanke on elossa. Sen budjetiksi hän sanoo nyt 135 miljoonaa euroa. Sekin kuulostaa utopistiselta. Eihän Ritaluomalla ole edes tonttirahoja. Kirstulan horsmaa puskevalla tontilla törröttää yhä vain se 30-metrinen torni.

”Se ei törrötä”, Ritaluoma urahtaa.

Hän kuulostaa ensimmäisen kerran puhelun aikana loukkaantuneelta.

Mutta siellähän se nimenomaan törröttää, moottoritien laidalla.

”Se ei törrötä”, Ritaluoma toistaa. ”Se seisoo. Siinä on saatana viisikymmentä tonnia betonia. Se on niin paljon, että sinä et sitä kaada. Pelkästään sen tornin betonijalka maksoi 25 000 euroa.”

Aika kallis.

”Ei se mikään halpa torni ole.”

Tommi Nieminen HS, teksti
Kaisa Rautaheimo HS, kuvat

HS:n koeajo: Passatin suosion taustalla on yksinkertainen strategia

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 25-10-2014

0

HS koeajoi: Passat ei juuri revittele. Ehkä se siksi onkin niin suosittu.

Jotkin autonvalmistajat yrittävät jatkuvasti keksiä pyörää uudestaan. Volkswagenin ei tarvitse. Se valmistaa vuodesta toiseen autoja tutulla kaavalla riskejä vältellen. Siitä huolimatta – tai ehkä juuri siksi – se myy autoja kuin omenayhtiö puhelimia.

Jos kaikki viime vuonna myydyt 1,1 miljoonaa Passatia tulisivat Suomeen, autoilla täyttäisi kerralla koko Suomen asfaltoidun maantieverkoston. Sitten Passateja ajelisi molempiin suuntiin kaikilla teillä 90 metrin välein.

Sisältä Passat on tyypillisen toimiva Volkkari. Ylellisyyttä saa vasta kuvan kaltaisilla runsailla lisävarusteilla.

Ulkoa uusi Passat näyttää itsevarmalta. Näyttävän keulan ja tukevan oloisen muotoilun lisäksi itsevarmaa olemusta korostaa pidentynyt akseliväli.

Sisätilat ovat hieman entistä avarammat. Muutosta ei juuri huomaa, sillä sisustan konservatiivinen tyyli on lähes entisellään. Kokonaisuus näyttää tutulta ja suurin osa nappuloista samoilta kuin vanhassa mallissa.

Näyttävimmät uutuudet, kuten isomman keskinäytön ja analogisen mittariston korvaavan näytön, saa lisävarusteena.

Pari lisävarustetta on jopa ennen näkemättömiä. Perävaunuavustin auttaa kärryn peruuttamisessa ruutuun. Hätätilanneavustin taas pysäyttää auton hallitusti, jos kuljettaja saa vaikkapa sairauskohtauksen.

Artikkeliin liittyvät

Passatin ja perinteisten isojen perheautojen menekkiä uhkaavat BMW:n kaltaiset ”premium-merkkiset” autot. Siksi uudesta Passatista on haluttu tehdä entistä arvokkaamman oloinen.

Italiassa ajetun ensikoeajon perusteella tässä on onnistuttu, mutta vain osittain. Perusvarusteltuna Passatin sisustassa on tavisauton makua. Se on kuin suurennettu versio muutaman vuoden vanhasta Polosta.

Lisävarusteilla tunnelma muuttuu arvokkaammaksi, muttei yllä luksusluokkaan. Sitä varten VW-konsernissa on Audi, jolta on tulossa Passatin kanssa samaan perusrakenteeseen perustuva uusi A4 ensi vuonna.

Ajossa uusi Passat ei yllätä. Isohko auto liikkuu tyylikkään eleettömästi ja vastaa kuskin toiveisiin odotetulla tavalla.

Penkeissä ja jousituksessa on jämäkkyyttä ja mukavuutta pitkienkin matkojen taittamiseen.

Eniten voi häiritä rengasmelu, joka on monien muidenkin nykyautojen vitsaus. Jyrinää kuului ajoittain jo Italian asfalteilla. Suomen karkeilla pinnoilla sitä on siis varmasti luvassa varsinkin, jos auton ottaa matalilla ja leveillä renkailla.

Kaupungissa se on isoksi autoksi hyvin näpeissä ja kohtuullisesti hahmotettavissa. Varsinkin farmarista näkee myös takaviistoon.

Eniten harmia on dieselmoottorin ja käsivaihteiston yhdistelmästä. Hitaissa kadunkulmissa pitää vaihtaa ykköselle, muuten moottori sammuu. Varsinkin dieselin kanssa DSG-kaksoiskytkinautomaattivaihteisto on kaupunkilaiselle mukavampi valinta.

Bensaturbomoottorit vetävät tasaisesti, kaksilitraiset dieselit taas voimakkaan järeästi.

Nelivetoinen 240-hevosvoimainen tuplaturbodiesel ei ole ajossa epätavallisen sykähdyttävä, mutta teknisesti hieno. Ilmoitetut kulutus- ja päästölukemat jäävät silläkin kohtuullisiksi. Ensi vuonna Passatiin on tulossa myös ladattava hybridi.

Uudet Passatit tulevat Suomeen loppuvuodesta ja hinnat alkavat alle 27 000 eurosta. Perusmallista kuitenkin puuttuu jopa vakionopeussäädin ja kännykän hands free -toiminnon mahdollistava bluetooth.

Näiden ja kehittyneempienkin varusteiden ottamista kannattaa tosissaan harkita. Sopivilla valinnoilla Passatista saa mainion auton vuosiksi eteenpäin.