Featured Post

A-katsastuksen tuoreet tilastot julki – Katso eri automallien hylkä

Autojen ruostevauriot aiheuttavat auton hylkäämisen katsastuksessa aiempaa harvemmin, mutta muiden vikojen määrä autoissa on selkeästi noussut viimeisen kuuden vuoden aikana, kertoo A-katsastuksen tekninen johtaja Hannu Pellikka. Katsastusfirmojen markkinajohtaja A-katsastus on julkaissut...

Read More

nokian renkailta uusi pakettiautorengas

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-09-2014

0

Maailman pohjoisimman rengasvalmistajan ääriolojen osaamista edustava Nokian Hakka C2 soveltuu kaikkiin nykyaikaisiin jakelu- ja pakettiautomalleihin. Tarjolla on markkinoiden laajin 20 tuotteen valikoima aina 14-tuumaisesta renkaasta 17-tuumaiseen saakka.

Uuden tuoteperheen valikoimassa katetaan yhdellä pintamallilla sekä kevyemmät että raskaammat ajoneuvot. Nokian Hakka C2:n kuluttajakauppa alkaa keväällä 2015. Tärkeimmät markkina-alueet ovat pohjoisen kesässä mainiosti viihtyvän Hakka-perheen päämarkkina-alueet eli Pohjoismaat ja Venäjä.

Jämerän Nokian Hakka C2:n luomistyössä kuunneltiin erityisesti käyttäjien palautetta karkeiden teiden rasitusta hyvin kestävästä kesärenkaasta, joka ei raskaassakaan lastissa hiivu tai huoju.

Raskaissa ja monikäyttöisissä pakettiautoissa tasapainoisesti toimivaa pintamallia jäykistävät pitkät ripamaiset kuviopalat. Erinomaisen vakaata ajettavuutta kasvatetaan keskiurien kiilatuilla. Keskialueen pitkittäisiä ripoja tukevat myös vankat poikittaissuuntaiset kuviopalat, minkä kuljettaja tuntee rauhallisena ja varmana ajotuntumana erityisesti nopeissa väistöissä sekä kaistanvaihdoissa.

Räätälöity teräsvyöpaketti varmistaa kestävyyden

Maksikuormatkin vaivattomasti liikuttavan Nokian Hakka C2:n kestävyysominaisuudet nostettiin korkealle tasolle hyödyntämällä muutamia jo Nokian Hakkapeliitta C3 –talvirenkaassa hyväksi havaittuja keksintöjä.

Kaksinkertaiseen runkorakenteeseen räätälöitiin teräsvyöpaketti, jonka erikoisuutena on molempien teräsvöiden reunoihin integroidut vahvikkeet eli pocket stripsit. Ratkaisulla taataan raskaassa käytössä teräsvöiden kestävyys ja kiinnittyvyys rakenteeseen.

Teräsvöihin sovitettu uusi joustavampi teräsvyölanka parantaa sekä rakenteellista kestävyyttä että mahdollistaa huippuominaisuuksien säilymisen aikaisempaa pidempään. Samalla saadaan vierintävastusta alennettua, mikä vähentää kaikkien kuljettajien korkealle arvostamaa polttoaineenkulutusta ja ympäristöä kuormittavia hiilidioksidipäästöjä.

Renkaan jalka-alueen tukeva erikoiskumisekoitus (Clinch-kumiseos) painautuu vanteen sarvea vasten joustavasti estäen raskaassa käytössä mahdolliset vannehiertymät. Sekoitusinnovaatio parantaa kestävyyttä, mutta helpottaa myös asennusta. Keksintö minimoi menestyksekkäästi myös ajoneuvon sisämelua, koska se vaimentaa renkaan rungosta tulevia värähtelyitä estäen niiden kulkeutumisen vanteeseen ja edelleen ajoneuvon sisään.

Uusi kulutuspintasekoitus maksimoi märkäpidon ja ajokilometrit

Pohjoisen teillä varmaotteisesti liikkuvan Nokian Hakka C2:n turvaominaisuuksien, kulumiskestävyyden ja alhaisen vierintävastuksen takuumoottorina on vaativiin oloihin säädetty uusi Aqua Grip C -kulutuspintasekoitus.

Erinomaisesti laajalla lämpötila-alueella toimiva kulutuspintasekoitus kestää hyvin ankaraa kulutusta ja vahvistaa luotettavaa, mutta polttoainetehokasta menoa.

Aina yllättävää vesiliirtoa torjutaan täysteholla Aqua Resistance -konseptilla. Jyhkeiden olkapääalueiden leveät poikittaisurat varastoivat ja syrjäyttävät voimakkaasti vettä renkaan ja tienpinnan välistä. Myös pintamallin leveät pääurat minimoivat vesiliirtoriskiä.      

Uudistunut kulumisvaroitin kertoo kasvaneesta vesiliirtoriskistä

Nokian Renkaiden patentoima merkkikieli lisää turvallisuutta. Keskirivan kulumisvaroitin (Driving Safety Indicator, DSI) ilmaisee pääurien syvyyden yksiselitteisesti millimetreinä. Uudistunut vesiliirtosymboli helpottaa uransyvyyden tarkkailua. Pisarasymboleiden kadotessa ja pienentyessä pisara kerrallaan kasvaa myös vesiliirtoriski. Kun uransyvyyttä on jäljellä 4 mm on aika hankkia uudet kesärenkaat.

Varsinkin ammattiajossa ja lastin ollessa raskas renkaiden oikea ilmanpaine on erityisen tärkeä. Oikein paineistetut renkaat parantavat auton ohjaustuntumaa, takaavat renkaan rakenteellisen kestävyyden ja vähentävät polttoaineen kulutusta.

Renkaan ilmanpaineen tarkastamista helpottaa infokenttä, johon voi merkitä oikean ilmanpaineen ja muistutuksen renkaan paikasta auton alla. Pohjoismaissa kahdesti vuodessa tapahtuvaa renkaanvaihtoa helpottaa uusi lisäalue, johon voi merkitä vanteiden pulttien kiristysmomentin.

Muiden Hakka-kesärenkaiden tavoin myös Nokian Hakka C2 on ainutlaatuisen Hakka-turvan piirissä.

www.nokianrenkaat.fi

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

Liikennevirasto saa käyttöönsä matkapuhelinten paikkatietoja

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-09-2014

0

Liikennevirasto mittaa matka-aikoja Soneran matkapuhelinasiakkaiden tukiasematietojen avulla. Palvelu otetaan näillä näkymin käyttöön lokakuussa.

Viisivuotisesta sopimuksesta kertoi ensimmäisenä Kaleva. Sen hinta on arviolta miljoona euroa vuodessa. Soneralla on noin 35 prosentin markkinaosuus kaikista Suomen matkapuhelinasiakkaista.

”Liikennevirasto saa rajapinnasta käyttöönsä aikatiedot, jotka on laskettu matkapuhelimen siirtymisestä tukiasemasta toiseen”, kertoo Liikenneviraston yksikönpäällikkö Juuso Kummala HS:lle.

”Kyseisistä tiedoista lasketaan liikenteen sujuvuus ja häiriötietoja, joita esitetään Liikenneviraston internetsivuilla karttapohjalla vihreinä ja punaisina makkaroina”, Kummala kuvailee Liikenneviraston sivuille tuotettavaa grafiikkaa.

Tiedot päivittyvät minuutin välein. Niistä Liikennevirasto saa käyttöönsä tiedot viiden minuutin mediaanilla, joten aivan ajantasaiseen seurantaan järjestelmä ei pysty.

Rajapinnasta saadaan käsiteltäviksi soluista toiseen liikkuneiden liittymien määrä ja solussa vietetty aika. Esimerkisi Soneran haltuunsa saamat liittymätiedot, kuten puhelinkohtainen IMEI-koodi sekä puhelu- ja viestitiedot, eivät Liikennevirastolle välity.

Tietosuojavaltuutetun toimisto arvioi hankkeen ennen sen käynnistymistä, koska Sonera ja liikennevirasto sitä pyysivät. Toimiston lausunnon mukaan tukiasematiedot eivät tässä tapauksessa ole tunnistamistietoja vaan paikkatietoja. Näin ollen niitä voi riittävästi salattuna luovuttaa. Salauksesta vastaa Sonera, ja se tapahtuu ennen kuin tieto siirtyy Liikennevirastolle.

”Salaus tehdään kolmeen eri kertaan tiedonsiirron eri vaiheissa”, kertoo Soneran kehitysjohtaja Jouni Sintonen. Helsingin Sanomien saamien tietojen mukaan salaukseen käytetään ainakin kahta eri 128 bitin vahvuista salaustyyppiä.

”Salausavaimet vaihdetaan tietyin väliajoin.”

Liikennevirastolle havainnot saapuvat suurena massana. Näin niistä pystytään sitten karsimaan virhehavainnot, sanoo Liikenneviraston Kummala.

”Esimerkiksi: matkallaan Helsingistä Hämeenlinnaan Keimolanportissa kaksi tuntia kahvitellut ihminen, tai autoon verrattuna hitaasti liikkunut jalankulkija. Ne eivät erotu aineistossa.”

Liikennevirasto säilyttää keräämäänsä aineistoa Kummalan mukaan viisi vuotta. Tietoja käytetään tilastointiin ja tausta-aineistona esimerkiksi tienparannushankkeita suunnitellessa.

”Aineistosta näemme, jos jossain on jatkuvasti liikennehäiriötä. Sen avulla voimme suunnitella parannuksia, kuten vaikka liikennevalojen ajastamista.”

Autotuojien Tero Kallio: autoveroon on saatava muutoksia

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-09-2014

0

Autotuojat ry:n toimitusjohtaja Tero Kallion mukaan autovero on nykyisellään kestämätön, ja se tulee muuttumaan radikaalisti tulevaisuudessa.

Autoverosta puhuminen on Kallion mukaan hankala paikka.

”Autoverosta ei uskalleta julkisesti keskustella, koska pelätään, että kuluttajat tulkitsevat autoveron olevan poistumassa ja jäävät odottamaan tätä. Seurauksena autokauppa pysähtyy”, Kallio selittää.

Hän korostaa, ettei itse ole autoveroasiassa päättävässä asemassa. Mutta Kallion luotsaama Autotuojat ry on autoteollisuuden etujärjestö: autotuojien ja Kallion etuna luonnollisesti olisi, että autovero pienenisi, jotta autokauppa lähtisi kasvuun.

Kallion mielestä ongelmakohtia nykymuotoisessa verossa ovat muun muassa seuraavat asiat. Hän esittää myös muutosehdotuksia.

Kommenttia Kallion mainitsemiin ongelmiin sekä ratkaisuihin pyydettiin valtiovarainministeri Antti Rinteeltä, mutta hän ei ehtinyt asiaa kommentoimaan. Vastaukset saatiin avustajan kautta, jonka mukaan ne ovat ”yleisesti veropoliittista taustaa valituille ratkaisuille”.

Ongelmia:

Tero Kallio (TK):”Korkea autovero toimii kannustimena pitää ja korjauttaa autoa mahdollisimman pitkään. Tästä syystä Suomi ei tule pääsemään liikenteen päästötavoitteisiin eikä liikenneturvallisuus parannu riittävästi, koska tiellä on vanhoja autoja.”

Valtiovarainministeriö (VM): ”Näin osittain on. Autoveron olemassaololla on varmasti vaikutusta autojen hankintaan. Mainittuihin seikkoihin vaikuttavat toki myös monet muut asiat kuin autoveron olemassaolo: esimerkiksi kuluttajien ostovoima yleisesti, muu liikenteen verotus ja autoveron rakenne. Jo nyt autovero ohjaa vähäpäästöisempiin autoihin.”

TK:”Vuoden 2008 päästöperusteinen verouudistus syö koko ajan enemmän verotuloja, sillä autoista tulee jatkuvasti vähäpäästöisempiä.”

VM:”Uudistuksen tarkoituksena oli nimenomaan ohjata kulutusta vähäpäästöisempiin autoihin, ei niinkään kerätä verotuloja. Päästöperusteisella verolla saadaan nopeutettua siirtymistä vähäpäästöisempiin autoihin.”

Ratkaisuvaihtoehtoja:

TK:”Uusilta autoilta autovero pois tai ainakin pienemmäksi: tällä tavalla uusia autoja ostetaan enemmän. Menetetyt autoverotulot kompensoidaan vuosittaista ajoneuvoveroa korottamalla. Uuden auton ostajat alkaisivat heti maksaa vuosittaisen ajoneuvoveronsa täytenä, ja reiluuden nimissä vanhojen autojen omistajien kohdalla käytetään siirtymäaikaa.”

TK:
”Autovero osamaksulle, eli nykyinen autovero jaettu 20:llä vuodella. Tämä malli tarjoaa mahdollisuuden nopeaan autokannan uusiutumiseen: autojen hinnat laskisivat, kynnys uuden hankkimiseen ja vanhan kierrättämiseen madaltuisi.”

TK:”Kilometripohjainen verotus.”

VM: ”Nämä ovat toki selvittämisen arvoisia ehdotuksia.”

Videoblogi: "Soitin muijalle, että meinasin kuolla"

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-09-2014

0

Onko vanhan pyörän kanssa ollut teknisiä ongelmia? ”Joka päivä”, vastaa Martin Grön kysymykseen ja nauraa päälle. Grön ei ota moottoripyöriin kuuluvia ongelmia haudanvakavasti. Harrastus antaa enemmän kuin ottaa.

 Pyörien suunnittelu, rakentelu ja pitkät ajoreissut ovat kaikki merkittäviä alueita Grönin elämässä. Snow Flake Customs -tallilla Porvoon Koskenkylässä on vuosien saatossa syntynyt useita pyöräkaunottaria.

Itselleen Grön halusi rakentaa toimivan matkapyörän. Syntyi Esmeraldaksi ristitty Harley-Davidson Pan Shovel. ”Kaikki on tehty niin simppeliksi kuin mahdollista. Ajoasento on tehty mulle hyväksi. Pyörässä on iso bensa- ja öljytankki. Peltisatula on muotoiltu vanhasta traktorinsatulasta oman kinkun mukaan”, Grön luettelee pyörän tärkeitä ominaisuuksia.

Martin Grönin ajomatkat ovat suuntautuneet muun muassa Kreikkaan, Kroatiaan ja Espanjaan. Ranskassa Grön oli päästä hengestään. Juuri kuorma-auton ohituksen jälkeen Grönin pyörästä puhkesi rengas. Parin sekunnin aikana Grön ehti jo miettiä, että matka päättyy siihen. Todella vaarallinen tilanne päättyi kuitenkin hyvin. ”Viisi minuuttia sen jälkeen soitin muijalle, että perkele, meinasin kuolla.” Kaikesta huolimatta ajomatkat polttelevat edelleen. ”Kyllä tämä on parasta terapiaa. Menee sinne minne nenä sojottaa”, Grön tunnelmoi.

Käytetyistä takseista on pian ylitarjontaa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-09-2014

0

Nyt ovat käynnissä kaikkien aikojen taksinvaihtoviikot. Uusien taksien saama lähes 10 000 euron alennus autoverosta on poistumassa ensi vuoden alussa.

Muutos sisältyy valtion ensi vuoden budjettiesitykseen. Lopullista päätöstä ei vielä ole, mutta moni taksikuski on ennakoinut muutosta ajoittamalla auton vaihdon tämän vuoden puolelle.

Kuluttajan kannalta tämä tarkoittaa sitä, että käytettyjen autojen kaupassa on pian ylitarjontaa laatuautoista, joilla tosin on ajettu paljon.

Taksien veroetu poistumassa

 Taksiyrittäjä saa nykyisin korkeintaan 9 600 euron verohuojennuksen taksikäyttöön tulevan auton ensirekisteröinnistä, jos auto on taksikäytössä kolme vuotta.

 Alennus on enintään 15 000 euroa, jos taksi on esteetön tai se on varustettu koulukuljetuskäyttöön hyväksytyillä lisäturvavöillä, ja siinä on kuljettajan istuimen lisäksi vähintään seitsemän istuinpaikkaa.

 Valtioneuvosto esittää niiden taksien, joissa on matkustajapaikkoja kuusi tai vähemmän, veroedusta luopumista vuoden 2015 alusta.

Käytettyjä Volvo-takseja myyvä Timi Hietanen Biliasta kertoo, että pelkästään joulukuussa myyntiin on tulossa 100 vanhaa taksia, kun normaalisti niitä tulee 200 koko vuoden aikana.

”Niitä tulee nyt kerralla paljon, ja sen jälkeen ei vähään aikaan yhtään. Tämä sekoittaa autokaupan”, Hietanen sanoo.

Hän ei ryhdy arvioimaan tarjonnan vaikutusta hintoihin.

”Se jää nähtäväksi sitten, kun autot ovat pihassa.”

Toistaiseksi hinnoittelu on hänen mukaansa ennallaan.

”Aina käytetyille takseille on ostaja löytynyt. Tuskin tämä romahduttaa kauppaa”, Hietanen arvioi.

Taksinkuljettaja Pauli Alanen kertoo vaihtohyvitysten jo laskeneen, kun käytetyistä takseista on ylitarjontaa.

”Kollega harkitsi auton vaihtoa vielä tänä syksynä, mutta luopui hankkeesta kahdesta syystä. Jälleenmyyntihinta oli tullut alas, ja toisekseen tämän vuoden puolella ei saa enää mittaripajalta aikoja. Ruuhka ja rysä on nyt päällä”, Alanen kertoo.

Alanen hankki oman Volvo-taksinsa vajaa vuosi sitten lokakuussa. Mittariin on nyt kertynyt 92 000 kilometriä.

Hänellä ei ollut tietoa veromuutoksesta vielä vuosi sitten. Jos olisi ollut, hän olisi lykännyt auton vaihtoa.

”Jäin väliinputoajaksi”, Alanen harmittelee.

25 vuotta taksinkuljettajana työskennellyt Alanen on käyttänyt autojaan aina 2,5–3 vuotta ja vaihtanut sitten uuteen.

Mercedes-Benz on Suomen yleisin taksimerkki vajaan 30 prosentin osuudella ensirekisteröinneistä. Mersuja myyvän Vehon mukaan myös mersulla ajavat taksiyrittäjät ovat aikaistamassa autojensa vaihtoa ennen vuodenvaihdetta.

”Uusien taksien loppuvuoden tilausmäärissä on merkittävää kasvua verrattuna viime vuoden lopun lukemiin”, kertoo Vehon myyntijohtaja Omar Bougatsou.

Taksien keskimääräinen käyttöikä on Bougatsoun mukaan 2 vuotta ja 3 kuukautta. Hän arvioi, että veromuutoksen johdosta taksit vaihdetaan nyt muutama kuukausi aiemmin uuteen.

Käytettyjä BMW:eitä myyvä Ari Haarakangas Veljekset Laakkonen BMW:ltä taas arvioi, että myyntiin on tulossa jopa alle vuoden ikäisiä takseja, joilla on ajettu noin 100 000 kilometriä.

Uskaltaako käytetyn taksin sitten ostaa, autot kun ovat olleet kovassa käytössä?

”Käytettyjä takseja on erilaisia niin kuin on käytettyjä autoja muutenkin”, Haarakangas sanoo.

”Toiset ovat paremmin pidettyjä kuin toiset.”

Haarakangas neuvoo kiinnittämään huomiota ennen kaikkea siihen, että autolla on merkkiliikkeen huoltokirja, josta selviää, että huollot on tehty asianmukaisesti.

”Kun auto huolletaan merkkiliikkeessä, asiat tehdään niin kuin kuuluu ja niin kuin tehdas ne haluaa”, Haarakangas selittää.

”Myös auton ulkonäkö, maalipintojen kunto ja verhoilun siisteys kertoo siitä, miten autoa on pidetty”, Haarakangas toteaa. Jos auto on siisti päältä, on hänen mukaansa todennäköistä, että sitä on myös huollettu oikein.

Ajettuja kilometrejä tuijottaessaan kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, missä kilometrit on ajettu.

”Pääkaupunkiseudulla ja suurissa kaupungeissa taksit ovat kovilla liikenteestä johtuen. Pohjois-Suomessa ajetaan pitkää suoraa, mutta kilometrejä kertyy enemmän, kun sairaalamatka on kaksisataa kilometriä, taksinkuljettaja Alanen huomauttaa.

Mersukauppias ei ole innoissaan loppuvuoden kiihtyvästä myynnistä.

”Olisi lyhytnäköistä ajatella niin. Ei ole kenenkään edun mukaista, että taksiautoilijoiden kustannustaso nousee”, Bougatsou sanoo.

Hän ei usko, että uudistus hyödyttää valtion verokertymääkään pitkällä tähtäimellä.

”On olemassa riski, että autoja haetaan jatkossa ulkomailta.”

Samaa sanoo Helsingin Taksiautoilijoiden toiminnanjohtaja Anssi Roitto.

”On riski, että jatkossa tuodaan vanhempia käytettyjä autoja ulkomailta. Taksit ovat tänä päivänä kaikkein ekologisimpia liikenteessä olevista autoista, vaikka verohuojennuksen on väitetty lisäävän päästöjä”, Roitto huomauttaa.

Hän ei usko, että ulkomailta tuonnista tulee kuitenkaan merkittävää.

Alan etujärjestössä lasketaan, että lasku veronkiristyksestä siirtyy ennen pitkää taksimatkustajien maksettavaksi.

”Taksimatkoihin on tulossa parin prosentin hinnankorotus”, Roitto sanoo.

Valtion verotuottokin jää ainakin ensi vuonna laskelmia pienemmiksi, koska uusia takseja ei juurikaan hankita, Roitto sanoo.

Nissan X-Trail sopii touhuajalle, mutta jakaa mielipiteet

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-09-2014

0

Tyyli muistuttaa uutta Qashqaita, ja teknisesti autot ovatkin hyvin lähellä toisiaan.

HS koeajoi: Nissan X-Trail on monissa tilanteissa pärjäävä työjuhta. Se ei silti sovi kaikkien makuun.

Oletko touhuaja? Sellainen, jolla on rakennusprojekteja, lasten harrastuksia, koiria, venettä, mökkiä, huonekaluostoksia ja marjastusta.

Moni touhuaja ajaa tavallisella farmariautolla. Se ahdistaa. Kaikki eivät mahdu kyytiin, ja mökkitiellä täyteen lastatun auton pohja raapii maata. Talvella jyrkintä mäkeä ei pääse ylös.

Touhuaja tarvitsisi tilavan ja monipuolisen auton.

Nissan X-Trail on monikäyttöinen katumaasturi ja Suomen edullisin uusi 7-paikkainen nelivetomaasturi.

Tähän tarpeeseen uusi Nissan X-Trail vastaa oikein hyvin. Kun sen varustelee nelivedolla ja kolmannella penkkirivillä, se on Suomen edullisin uusi 7-paikkainen nelivetomaasturi.

X-Trail on läheistä sukua uudelle Qashqaille, mutta X-Trail on isompi, järeämpi ja tilavampi. X-Trailia saa vain väkevällä 130-hevosvoimaisella dieselillä. Se on 4 000–5 000 euroa kalliimpi kuin vastaavat Qashqait.

Perusversio on etuvetoinen, mikä riittää monelle. Valtavilla pyörillään ja korkealla maavarallaan X-Trail etenee huonojakin teitä. Raskasta perävaunua vetävä ja talvella mökkeilevä tosin haluaa nelivedon, minkä kanssa ei saa automaattivaihteistoa.

Ohjausta on kevyttä pyöritellä. Toiset tykkäävät, toisia tietuntuman puute häiritsee.

Neliveto on X-Trailissa monipuolisempi kuin useissa kilpailijoissa. Kesäkeleillä voi automaattisen nelivedon sijaan valita pelkän etuvedon ja ehkä säästää hitusen kulutuksessa.

Pahimmilla talviliukkailla taas voi lukita nelivedon toimimaan jatkuvasti heti liikkeellelähdöstä.

Koeajetun kalliin Tekna-varustelun sijaan kannattaisi ottaa kolme tonnia halvempi Business 360 -varustelu. Kohtuuhintaan saa valtavasti moderneja varusteita kaistavahdista kätevään ympäri autoa kuvaavaan parkkikamerajärjestelmään.

X-Trailit ovat normaalisti viisipaikkaisia, ja takapenkillä saa heilutella jalkoja vapaammin kuin Qashqaissa ja monissa maasturikilpailijoissa. Takakonttiin voi lastata mojovat 550 litraa tavaraa.

Lisävarusteinen kolmas penkkirivi lisää monikäyttöisyyttä, mutta vaatii myös uhrauksia. Lattialle taittuvat penkit pienentävät tavaratilaa sadalla litralla. Outoa kyllä, useimpiin varustetasoihin sisältyy myös lasikatto, mikä lisää hintaa.

Yllättäen myös aikuinen mahtuu istumaan lisäpenkeillä lyhyen matkan. Jalatkin mahtuvat, kun keskirivin penkkejä siirtää eteenpäin. Lapsille paikka voi olla hauskempi, mutta pienistä ikkunoista lyhyet eivät näe ulos.

Tekniikan, tilojen ja matkustamisen puolesta X-Trail siis toimii, mutta ajaminen jakaa mielipiteitä.

Kevyessä ohjauksessa ei ole tuntumaa tiehen. Mutkiin mennessä käännetään suunnilleen oikeaan suuntaan ja toivotaan parasta.

Tämä ei kuitenkaan häiritse kaikkia, vaan päinvastoin. Kevyt ohjaus ja lähelle rattia nouseva pitkä vaihdekeppi tekevät ajamisesta helppoa. Pehmeät penkit eivät tue kunnolla mutkissa.

Kaupungissa maasturi tuntuu aavistuksen kömpelöltä, mutta korkeasta istuma-asennosta ja isoista peileistä näkee hyvin. Pehmeä jousitus ei tärähdä kovaa jokaiseen kuoppaan, ja penkitkin ovat suoraan ajettaessa mukavat.

X-Trail on juuri sitä mitä monet oikeasti haluavat. Sitä ei ole suunniteltu vauhdikkaaseen ajonautintoon, vaan käteväksi autoksi touhuajille.

Kuskin paikalta X-Trail tuntuu aika isolta, mutta on riittävän helppokäyttöinen.

HS tutki: Rengashotellien hinnoissa suuria eroja – yritysten antamat tiedot puutteellisia

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-09-2014

0

Ilkka Kariste asetteli renkaita hyllyyn Autohuolto Karisteessa.

Autonrenkailleen säilytyspaikkaa etsivän kannattaa selvittää itse, mitä rengashotellien hintaan kuuluu. Monen yrityksen verkkosivuilla annetaan puutteellista hintatietoa ja liioiteltuja kotisäilytysohjeita.

Rengashotellien hinnoissa on suuria eroja.

Kallein kausisäilytys maksaa HS:n tekemän hintavertailun mukaan lähes kaksi kertaa niin paljon kuin halvin. Vuodessa eroa syntyy 90 euroa.

Ja jos haluaa pakettiin säilytyksen lisäksi myös renkaiden vaihdon ja pesun, hintaeroa kalleimman ja halvimman välille tulee jo 120 euroa vuodessa.

Mutta onko hinta ainoa asia, mitä rengashotellin asiakkaan kannattaa katsoa?

Yksi firma mainostaa pelkkää renkaiden säilytystä, toisen mainoksessa mainitaan myös pesu, renkaiden vaihto, kuntotarkastus, ilmanpaineiden tarkistus ja vakuutus.

Säilytyksen lisäksi olennaisimmat asiat ovat renkaiden pesu ja vaihto – jos niistä haluaa maksaa.

Renkaiden vaihdon yhteydessä käytännössä jokaisessa ammattitaitoisessa paikassa tarkistetaan myös ilmanpaineet ja renkaiden kunto päällisin puolin, mainittiin sitä verkkosivuilla erikseen tai ei. Asia kannattaa silti varmistaa.

Myös vakuutus tuntuu löytyvän joka paikasta, vaikka sitä mainostaa vain osa rengashotelleista. Vakuutus voi tuntua turhalta, sillä yrityshän toki vastaa varastoonsa ottamista renkaista. Vai vastaako?

”Tämä on harmaata aluetta. Lähtökohtaisesti renkaat ovat yrityksen vastuulla, mutta jos esimerkiksi syttyy palo, joka ei johdu yrityksen huolimattomuudesta, vastaus ei välttämättä ole ihan selvä. Vakuutus selvittää tämän asian”, sanoo kuluttajariitalautakunnan puheenjohtaja Pauli Ståhlberg.

Turvallisinta on kysyä vakuutuksesta etukäteen. Jos vakuutus puuttuu, rengashotellin toiminta ei välttämättä ole muutenkaan täysin ammattimaista.

Rengashotelleja on viime vuosina perustettu vauhdikkaasti. Monet niistä toimivat rengasliikkeen, korjaamon tai autopesulan yhteydessä, mutta on myös yrityksiä, joille renkaiden säilytys on bisneksen ydin.

Hotellien toiminnassa ei vaikuttaisi olevan suuria ongelmia. Esimerkiksi kuluttajariitalautakunnassa ei ole käsitelty yhtäkään rengashotelliin kohdistuvaa valitusta.

Myös Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri antaa hyväksyntänsä ainakin niille varastoille, jotka on itse nähnyt.

Hän kuitenkin naureskelee ohjeille, joita esimerkiksi helsinkiläinen Rengasparkki renkaiden säilytyksestä antaa.

Pitkästä ohjetekstistä tulee mieleen, että kuluttajat halutaan pelotella rengashotellien asiakkaiksi. Yrityksen verkkosivuilla neuvotaan muun muassa pyöräyttämään pinottuja renkaita kerran kuukaudessa, ettei niihin tule epämuodostumia.

”Ei yhdelle rengassarjalle mitään tapahdu säilytyskauden aikana. Turhanpäiväinen ohjeistus, koska kukaan ei noin viitsi tehdä, eikä sille ole mitään teknisiä perusteita”, Morri sanoo.

Hintaa voi siis varsin hyvin perustein pitää tärkeimpänä kriteerinä rengashotellia valitessa. Kannattaa kuitenkin varmistaa, mitä hintaan sisältyy, ja saako alennusta, jos vaikka tuo perheen molempien autojen kesärenkaat samalla kertaa.

Alennusta voi saada silloinkin, jos maksaa koko vuodesta kerralla. Useimmat liikkeet mainostavat yhden kauden eli puolen vuoden säilytyksen hintoja.

Mainostetut alkaen-hinnat tarkoittavat yleensä henkilöautoja. Monessa paikassa pakettiauton ja maasturin renkaiden säilytyksestä ja renkaiden vaihdosta veloitetaan 5–15 euroa enemmän.

Saako renkaita säilyttää häkkivarastossa?

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-09-2014

0

Monet rengashotellit muistuttavat, että kerrostalon häkkivarastossa säilytettävät autonrenkaat ovat paloriski. Renkaat muodostavat palaessaan mustaa sakeaa savua, joka on myrkyllistä ja hidastaa pelastustöitä.

Netin keskustelupalstoilla monet uskovat, ettei renkaita saisi lainkaan säilyttää häkkivarastossa.

”Asia on ilmeisen epäselvä ja monitulkintainen. Pelastuslainsäädäntö tai rakentamismääräykset eivät estä renkaiden varastoimista. Taloyhtiöt voivat ainakin jollakin tapaa määritellä, mitä varastoissa saa säilyttää”, sanoo turvallisuuspäällikkö Ilpo Leino Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä.

Isännöintiliiton lakiasiantuntija Marina Furuhjelm vahvistaa, että taloyhtiöissä sallitaan useimmiten ainakin yhden rengaskerran säilyttäminen häkkivarastossa. Hän kuitenkin pohtii, onko sekin liikaa.

”Minusta pelastusviranomaisten pitäisi pohtia, onko se liian iso palokuorma, jos taloyhtiössä on 50–60 huoneistoa ja varastossa pahimmillaan yhtä paljon autonrenkaita.”

Furuhjelm ei ole kuullut taloyhtiöstä, joka olisi kokonaan kieltänyt renkaiden säilytyksen. Se olisi todennäköisesti mahdollista, jos yhtiökokous niin päättäisi. Päätös tuskin menisi läpi, etenkään kun ei ole viranomaisten suositusta, mihin nojata.

”Olisi myös aika hankalaa valvoa, mitä suljetuissa kopeissa säilytetään”, Furuhjelm sanoo.

Tilastojen valossa häkkivarastossa säilytetyt renkaat eivät ole mikään suuri riski. Pelastustoimen resurssi- ja onnettomuustilaston mukaan kerrostalojen häkkivarastoissa syntyy Suomessa vuosittain noin 10 tulipaloa. Sitä tilastot eivät kerro, miten monessa tapauksessa tulessa ovat olleet myös renkaat.

Koeajo: Nissan X-Trail 4×4 dCi 130 Tekna

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-09-2014

0

Avainluvut

Mitat (mm): pituus 4 640, leveys 1 830, korkeus 1 715, akseliväli 2 706.

Omamassa: 1 615 kg.

Tavaratila: 445 litraa, 7-paikkaisena 135 litraa, laajennettuna 1 982 litraa.

Moottori: iskutilavuus 1 598 cm3, teho 96 kW (130 hv) / 4 000 r/min, vääntö 320 Nm / 1 750 r/min.

Kiihtyvyys: 0–100 km/h 11,0 sekuntia, huippunopeus 186 km/h.

Kukkaron kannalta

Hinta: 42 290 euroa (+ 7-paikkaisuus ja lasikatto 1 600 euroa). Kulutus: EU-yhdistetty 5,3 litraa / 100 km, mitattu 6,3 litraa / 100 km. Hiilidioksidipäästöt: 139 g/km, mitattu 164 g/km.

Mitä uutta

Uuden Qashqain isompi ja järeämpi versio. Vähemmän maasturimainen kuin aiemmat X-Trailit.

Kilpailijoita

7-paikkaisia vain Mitsubishi Outlander. 5-paikkaisia Ford Kuga, Honda CR-V, Hyundai ix35, Kia Sportage, Mazda CX-5, Mitsubishi Outlander, Subaru XV, Toyota RAV4, Volkswagen Tiguan.

Arvio

Mielipiteitä jakava ajotuntuma, muuten käytännöllinen ja monipuolinen kokonaisuus.

Plussat

 Monikäyttöisyys

 Hyvä varustelu

Miinukset

 Tunnoton ajettavuus

 Saatavana vain dieselinä

KKO linjasi: Toisen auton kolhimisesta ei tarvitse ilmiantaa itseään

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-09-2014

0

KKO:n käsittelemässä tapauksessa kolhitun auton vauriot jäivät hyvin pieniksi. Rikosoikeuden professori Jussi Tapani Turun yliopistosta tulkitsee linjauksen pätevän, vaikka autoilija runttaisi toisen auton lunastuskuntoon.

Jos autoilija kolhii esimerkiksi parkkipaikalla toista autoa, hänen ei tarvitse ilmoittaa tapahtuneesta vaurioituneen auton omistajalle. Näin linjasi korkein oikeus (KKO) tuoreessa ennakkopäätöksessään.

Päätöksestä uutisoivat ensin Helsingin Uutiset ja MTV.

Ennakkopäätös liittyy tapaukseen, jossa autoilija oli pysäköimässä autoaan ja kolhaisi samalla viereistä autoa. Autoilija poistui paikalta ja jätti ilmoittamatta tapahtuneesta vahinkoa kärsineelle tai poliisille.

KKO päätti, että autoilijalla oli oikeus jättää asia omaan tietoonsa. KKO perusteli linjaansa niin sanotulla itsekriminointisuojalla.

Itsekriminointisuoja oikeuttaa rikoksesta epäillyn vaikenemaan ja olemaan vastaamatta kysymyksiin, eikä hänellä ole suojan perusteella velvollisuutta pysyä totuudessa esitutkinnassa tai oikeudenkäynnissä.

Tämä oikeus voi ilmetä myös muussa asiassa kuin sellaisessa, jossa ihminen on epäiltynä. Kaikilla on oikeus todistajana kuultaessa olla todistamatta itseään ja eräitä läheisiään vastaan.

KKO:n käsittelemässä tapauksessa kolhitun auton vauriot jäivät hyvin pieniksi. Rikosoikeuden professori Jussi Tapani Turun yliopistosta tulkitsee itsekriminointisuojan pätevän, vaikka autoilija runttaisi toisen auton lunastuskuntoon.

”Päätöksen perusteella omaisuusvaurion suuruudella ei ole merkitystä. Oikeus vaieta näyttää pätevän, olipa vaurio satasen tai sadantuhannen euron arvoinen.”

Tapanin mukaan tilanne olisi kuitenkin toinen, mikäli jonkun henki tai terveys asettuisi kolarissa vaaraan.

”Silloin ihmisellä on päätöksen mukaan ehdoton auttamisen velvollisuus.”

Tapani näkee KKO:n päätöksessä ristiriidan lain ja yleisen moraalin välillä.

”Ongelma on se, että tämän tietysti luetaan mahdollistavan tämäntyyppisen toiminnan [jossa kolaroinnista jätetään ilmoittamatta]. Lähtisin silti edelleen ajatuksesta, että vaikka tällainen toiminta on rikosoikeudellisesti mahdollista, moraalisesti oikea tapa toimia on ilmoittaa virheensä. Tämä on reilua ja asianmukaista”, Tapani sanoo.

Esimerkkitapauksessa Helsingin käräjäoikeus oli tuominnut autoilijan kahdesta liikennerikkomuksesta sakkorangaistuksena yhteensä 15 päiväsakkoa. Toinen rikkomus liittyi toisen auton kolhimiseen ja toinen siihen, että autoilija jätti haverin ilmoittamatta.

Helsingin hovioikeus hylkäsi syytteen ilmoitusvelvollisuuden osalta ja alensi tuomion kymmeneen päiväsakkoon. KKO piti hovioikeuden tuomion ennallaan.