Featured Post

Autotestivideo: 2013 Lexus IS 300h F-Sport

Drive it! testasi Lexuksen uuden hybridin: Lexus IS 300h F-Sport. Lähde:deutschewelleenglish

Read More

BMW:n uusi maasturi ei pärjää pahimmalle kilpailijalleen

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 31-08-2014

0

Mika Villikka ja Niko Tynnilä ottavat Bemarista mittaa.
Keula muistuttaa maltillisempaa veljeä X3:a, mutta X4:n mataluus näkyy silti edestäkin.

HS koeajoi: BMW:n uutuus X4 on urheilullinen maasturi, joka ei kovin hyvin istu maastoon.

Ensin BMW korotti autoa, jotta sai sen näyttämään ja tuntumaan maasturilta. Sitten BMW madalsi sitä, koska se tuntui liian korkealta.

Siinä on sporttimaasturi X4:n tarina pähkinänkuoressa.

BMW X4 on saman merkin X3-maasturin viistoperäinen sporttimalli. Perän lisäksi muutoksia on tehty paljon muuallekin. Niiden seurauksena X4:n painopiste X3:a matalammalla. Tarkoituksena on ollut tehdä siitä urheilullisempi ajettava.

Esikuvana tempulle on X4:n isoveli BMW X6, häpeilemätön ökysporttimaasturi, josta on tullut yllättävän suosittu. Nyt nähdään, toimiiko menestysresepti pykälää pienemmässä kokoluokassa.

Takatilaa on pienelle perheelle juuri riittävästi, mutta ei ylenpalttisesti.

Parkkiruudussa X4 ei näytä aivan älyttömältä. Se on isompiin ökymaastureihin verrattuna sovinnaisen näköinen ja luontevan kokoinen. Kuskin paikalle on myös luontevaa istua. Ei tarvitse nousta eikä laskeutua, mutta kurakelillä kannattaa varoa housunlahkeitaan.

Takapenkillä on vähän ahtaampaa. Penkki on lähellä lattiaa, ja selvästi suunnattu enemmän lapsille. Silti pääntilaa on jopa enemmän kuin isommassa X6:ssa, ja keskelläkin on istumapaikka. Pienempi ökyilijä tuntuu tiloiltaan järkevämmältä kuin isoveljensä.

Takakonttikin on yllättävän tilava, tosin tavarat pitää nostaa maasta korkealle. X4 ei ole käytännössä kovin paljon X3:a ahtaampi.

Pyöreästä iDrive-napista ohjataan muun muassa navigaattoria.
Sisältä X4 on asiallinen, mutta auto ei tunnu 80 000 euron arvoiselta.

Se järkisyistä. Miltä X4 tuntuu ajossa?

Kaupunkiajossa se ei ole mikään norsu, vaan pysyy suhteellisen näppärästi käsissä. Ahtailla parkkipaikoilla auton leveys ja kohtuullisen muhkeat muodot vaativat pientä tarkkuutta.

Maalaisteillä ja moottoriteillä isot renkaat tarraavat vakaasti kiinni tiehen. Vauhdikkaassa menossa X4 on kotonaan, toisin kuin useimmat maasturit. Vertailu X3:een osoitti, että X4 kallistelee vähemmän ja vastaa ohjaukseen terävämmin.

Hyvään henkilöautoon verrattuna korkeampi X4 silti pomppii ja heiluu enemmän. Se tekee liikkumisestaan isomman numeron kuin eleettömästi kulkevat BMW:n henkilöautot. Fysiikalle ei mahda mitään.

Mutta maastoajoonhan X4 onkin tarkoitettu.

No, eipä oikeastaan. Keula ja perä ovat matalalla, ja pohjassa on herkkiä osia alttiina osumille. Huonokuntoinen metsätie vielä menee, mutta sielläkään X4 ei tunnu maasturimaisen pehmeältä vaan henkilöautomaisen tarkalta täristäjältä.

Pääkilpailija Porsche Macan S Diesel on paremmin kotonaan maastoajossa ja maantieajossa. Jotenkin Porsche tuntuu BMW:tä erityisemmältä. Siksi se myös perustelee BMW:tä paremmin kovan hintansa.

Koeajoautossa oli kolmelitrainen dieselmoottori. Halvempiakin – ja järkevämpiä – versioita on. Tosin vielä fiksumpi auto olisi vaikkapa nelivedolla varustettu BMW:n 5-sarjan farmari. Sellaisen saisi noin 6 000 euroa vastaavaa X4:ää halvemmalla.

dethleffsin matkailuautot uudistuivat

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-08-2014

0

Mallivuonna 2015 Dethleffs tuo myös Suomeen ajan henkeen sopivan – laadusta ja varustelusta tinkimättä – hinnallaan houkuttelevan Advantage-malliston.   

Uudistusten kärkenä on jo yleisesti tunnetun Fiat Ducaton uudistumisen lisäksi kosteutta kestävä ja pitkäikäinen Dethleffs Lifetime-Plus –korirakenne: rungon puumateriaalit on korvattu lujalla polyuretaanilla aina tappiliitoksia myöten, eristeenä käytetään korkealuokkaista XPS-foam-eristettä, korin alapohja ja katto on suojattu lasikuidulla.

Uuden korirakenteen muita etuja ovat ajoneuvon kevyempi paino ja suurempi kantavuus sekä korin runko ilman kylmäsiltoja. Asunto-osan sisäpinnoissa on hengittävä ja mm. askelääniä vaimentava vaneriverhoilu, mikä yhdessä Dethleffsin AirPlus-ilmankierron kanssa takaa terveellisen sisäilman. Lifetime-Plus –korirakenne on 2015 autoissa Advantage-, Esprit- ja Premium-luokan autoissa.

 

Advantage – Bestsellerin uusi tuleminen

Jos nimi olisi enne niin täysin uudistuneelle Advantage-mallistolle voi odottaa menestystä. Takavuosien myydyimmän Dethleffs-mallin hyvät ominaisuudet on hiottu nykypäivän tasolle ja täydennetty alan huippua olevilla innovaatioilla. Varustelusta ei ole tingitty, hinta on markkinoiden mukainen, pitkäikäinen Lifetime-Plus –korirakenne säilyttää ajoneuvon arvon, kantavuus on suurempi ja lämmitysjärjestelmä on Dethleffs-laatua.

Ulkoisesti tyylikäs Advantage on sisältä varustellumpi kuin koskaan. Uudessa keittiössä on vähemmän tilaa vievä 142 l korkea jääkaappi pakastinlokerolla, sähkönsaanti on optimoitu lukuisilla eri käyttöön sopivilla pistokkeilla, LED-valaistus säästää energiaa, istuinryhmän pyöristetyt muodot miellyttävät silmää ja helpottavat liikkumista, yläkaapiston alla on asennuskotelo johtojen tms. jälkiasennusta varten, osaan malleista on saatavana 5. matkustajapaikka. 

Sähkötoiminen askelma ja leveä asunto-osan ovi (70 cm), saatavana myös ikkunallisena, helpottavat kulkua ja ulosvedettävän kaasupullokotelon ansiosta pullonvaihto sujuu selkää säästäen. Ulkoisesti joko valkoisella tai hopeansävyisellä ulkopellillä saatavan Advantagen ulkonäön viimeistelevät upotetut asunto-osan ikkunat. Puoli-integroiduissa malleissa on aerodynaaminen uusi tuulenohjain, myös integroitujen mallien etuosa on uudistettu. Takapuskuri ja –seinä istuvat entistä paremmin muuhun Dethleffs-tuoteperheeseen.

Uuden korirakenteen ja kevytrakennetekniikan ansiosta, myös kalusteiden osalta, Advantage-malleissa on suuri kantavuus, minkä johdosta kaikki mallit (puoli-integroidut ja integroidut) voidaan rekisteröidä Suomessa vähintään neljälle matkustajalle 3,5 t kokonaispainoisina Alde-talvipaketin kanssa!

Pohjaratkaisuja on kuusi, yksi alle 6,5 m, kolme alle 7 m ja kaksi noin 7,4 m pituisena – kaikilla suosituimmilla vuoderatkaisuilla! Erillisvuodemallit on saatavana sekä matalilla (vakio) että korkeammalle asennetuilla vuoteilla, jolloin takatalli vastaavasti suurenee säilytystilan osalta. Puoli-integroitujen hinnat Suomessa alkaen 130 hv –moottorilla 65 030 euroa, integroidut 76 040 euroa.

Ylellinen täysin uudistunut Globetrotter XL I

XL I avaa ovet ajoneuvomatkailun luksusluokkaan. Sisältä ja ulkoa täysin uudistunut, kahdella eri varustelutasolla saatava XL I täyttää vaativammankin matkailijan toiveet. XL I:ssä yhdistyvät luksusluokan laatu ja kestävyys sekä modernilta matkailuautolta vaadittava keveys. Kosteutta kestävän Lifetime- Plus -korirakenteen erinomaisuutta täydentävät kevytrakennetekniikkaa hyödyntäen suunnitellut modernit asunto-osan kalusteet. Premium Linerista vaikutteita saanut uusi keittiö, ylellisesti varusteltu iso peseytymis- ja pukeutumistila sekä tilava istuinryhmä Panoraama-ikkunan äärellä tuovat laatua lomailuun.

Ulkopuolella uutta ovat mm. lasikuituiset etu- ja takapäät (molemmat 2-osaisia), halogeeniajovalot/-kaukovalot, LED-päiväajovalot ja LED-takavalot. Asunto-osan ovessa (leveys 70 cm) on sähköinen sulkeutumisavustin.

XL I vakiovarustelua on lisätty roimasti: sähkökäyttöinen nostovuode, LED-sisävalaistus, vahvistetut jouset etuakselissa, yövalaistus, hengittävät sveitsiläiset vartaloa tukevat patjat, Alde-lämmitys sisältää lämmönvaihtimet ja 3-portaisen termostaatin oleskelu- ja makuutilan lämpötilan säätämiseksi, pistorasioita on lisätty, pesuhuoneen sisustusta on viimeistelty kromatuin yksityiskohdin, takatallissa (kantavuus 250 kg) on koko tavaratilan levyinen LED-valonauha.

Vakiovarustelun lisäksi XL I on saatavana Premium-versiona, jossa varustelua on täydennetty kiiltävillä 16 ” alumiinivanteilla, 5,4 t painonkorotuksella, LED-ajovaloilla, ilmajousitetuilla SKA-ohjaamon istuimilla, makuutilan Heki III –kattoikkunalla sekä asunto-osan oven keskuslukituksella (Fiatin avaimessa) ja lisä aurinkosuojilla.

Premium-malli on saatavana kolmella eri ulkovärillä: valkoisena (vakio), titaantihopeana tai travertinbeigenä. Dethleffs Globetrotter XL I auton hinta Suomessa alkaen 113 970 euroa..

 

 

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

nissan aktiivisesti mukana mestarien liigassa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-08-2014

0

Euroopan eri maiden korkeimpien sarjatasojen parhaimmille joukkueille järjestetyn Mestarien liiga -jalkapallokilpailun virallinen globaali autosponsori Nissan toimittaa ensimmäiset sähköautot UEFA:n kuljetuskalustoon. Nissanin sähköautot kuljettivat edustajia, yhteistyökumppaneita ja toimitsijoita eilen Monacossa, jossa kauden 2014–2015 lohkovaiheen arvonta suoritettiin Grimaldi Forum -konferenssikeskuksessa.

Maailman johtava nollapäästöisten sähköautojen valmistaja Nissan on toimittanut täysin sähköisiä Nissan LEAFejä sekä äskettäin lanseerattuja e-NV200-hyötyajoneuvoja Monacoon UEFA:n viralliseen kuljetuspalvelukalustoon. Kalustoon kuuluu myös Nissan Qashqai- ja X-Trail-crossover-malleja sekä legendaarisia Nissan GT-R-superautoja.

Sähköautot kuuluvat nyt ensimmäistä kertaa UEFA:n virallisen kuljetuskalustoon. Nissanin sähköautot sopivat erityisen hyvin Monacon katukuvaan, sillä maa tunnetaan kestävän liikkuvuuden edistäjänä. Monacossa on lisäksi yksi maailman kattavimmista sähköisten ajoneuvojen infrastruktuureista: sähköautojen latauspistemäärä neliömetriä kohti on suurempi kuin missään muualla maailmassa.

Ainutlaatuinen Goal Of The Week -kilpailu alkaa syyskuussa

Mestarien liigan lohkovaiheen arvonta suoritettiin eilen Monacossa, ja samassa yhteydessä Nissan julkisti ensimmäisen vaiheen ainutlaatuisesta yhteistyöstä, jossa Nissan organisoi Mestarien liigan kanssa Goal of The Week -äänestyksen. Jalkapallofanit voivat osallistua kilpailuun ja äänestää mielestään upeinta maalia Euroopan arvostetuimmassa jalkapalloseurojen kilpailussa.

Viikon upeimman maalin Goal of the Week -äänestys on osa Nissanin nelivuotista yhteistyösopimusta Mestarien liigan kanssa.  Lohkovaiheen ensimmäisellä otteluviikolla, syyskuun 16.–17. jälkeen alkaa ensimmäinen äänestys. Kilpailu järjestetään sekä Nissanin verkkosivustojen UEFA Champions League -osassa että UEFA.com -sivustolla, ja kilpailu alkaa virallisesti on 18.9.

Nissanin sponsoroimassa Mestareiden liigan Goal Of The Week -kilpailussa julkistetaan viikoittain jokaisen ottelun viisi hienointa maalia, jotka UEFA:n tuomariraati valitsee. Ääniä voi antaa torstaisin otteluiden jälkeen, keskiyöstä alkaen (CET). Rekisteröityneet kilpailijat osallistuvat kuukausittain järjestettäviin arvontoihin, joissa heillä on mahdollisuus voittaa erilaisia palkintoja.

Nissan on UEFA Super Cupin ja UEFA Champions Leaguen virallinen maailmanlaajuinen autosponsori neljän vuoden ajan kaudesta 2014/2015 kauteen 2017/2018. Tämän ansiosta Nissanin tuotteet ja palvelut ovat hyvin näkyvissä Euroopan arvostetuimmassa jalkapallosarjassa.

Mestarien liigan kolminkertainen voittaja Andrés Iniesta ja Paris Saint-Germainin puolustaja sekä Brasilian maajoukkueen kapteeni Thiago Silva toimivat Nissanin UEFA Champions League -lähettiläinä.

Nissanin Engineers of Excitement -lähettiläinä Iniesta ja Silva tekevät Nissanin innovaatioita tunnetuiksi jalkapallofanien keskuudessa, ja heillä on keskeinen rooli Nissanin uudessa maailmanlaajuisessa markkinointikampanjassa.

Yhteistyökumppanuus UEFA Champions Leaguen kanssa on jälleen yksi esimerkki Nissanin kasvavasta panostuksesta urheiluun kautta maailman. Huippu-urheilijoista yhtiön brändilähettiläinä toimivat muun muassa Usain Bolt ja ratapyöräilyn moninkertainen olympiavoittaja Sir Chris Hoy.

Yhtiön sponsorointikohteisiin kuuluvat muun muassa vuoden 2016 olympialaiset ja paralympialaiset Riossa, Ison-Britannian, Meksikon ja Brasilian olympiajoukkueet sekä Ison-Britannian paralympiajoukkue, jalkapallon Afrikan mestaruuskilpailut, Kanadan jalkapalloliiga ja Heisman Trophy -palkinto sekä City Football Group.

 

www.facebook.com/NissanSuomi,

www.twitter.com/NissanSuomi

 

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

Kuinka 300-hevosvoimainen perheauto pärjää kilparadalla?

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-08-2014

0

Kun tavalliseen perheautoon pannaan 300 hevosvoimaa, se liikkuu melkein kuin kilpa-auto. Mutta kun sillä yrittää kilparadalle, tuleekin ongelmia.

Karvan alle viisi sekuntia. Sen verran kestää, kun Audi S3 pinkaisee paikaltaan satasen vauhtiin.

Kun perheautoon istutetaan 300-hevosvoimainen turbomoottori, tässä on tulos. Olo on kuin pelästyneen petoeläimen kyydissä.

Audi S3:n – niin kuin muutkin urheilulliset perheautot – erottaa perusmallista tehokkaampi moottori ja vähän kehittyneemmät jarrut ja alusta.

Se on siis vähän kuin viritetty mopo.

No, ei aivan. Autotehtaat ovat käyttäneet lukemattomia työtunteja ja testikilometrejä tehdäkseen urheilullisesta autosta hyvän kompromissin arkiseen ja vähän vauhdikkaampaan ajoon.

Mutta voiko samalla autolla kuskata pikkuperheen järvi-Suomeen mökille ja ajaa silloin tällöin kilpaa radalla? Se selviää, kun pistää kypärän päähän ja vetäisee muutaman kierroksen kaasu pohjassa moottoriradalla Alastarossa.

Kilpa-autossa ensimmäinen haaste olisi pujottautua turvakaarten välistä. Sitten ujuttaisit takamuksesi ahtaaseen kuppipenkkiin ja mittailisit monipisteturvavyöt oikeisiin mittoihin.

Käynnistyksessäkin saisit ehkä laittaa erikseen päälle päävirran, bensapumpun ja niin edelleen.

Siviiliautolla rata-ajon lähtövalmistelu on kuin lähtisi kauppareissulle: istut kuskin penkille, kiinnität turvavyön ja käynnistät moottorin. Vain kypärä päässä paljastaa, että nyt ei olla matkalla Siwaan.

Sporttiauton eron tavalliseen perheautoon tuntee korvissa ja takamuksessa. Rengasmelu ja jousitus ovat kovempia. Ajo on lievästi epämukavaa.

Radalla sporttimallin leveät ja matataprofiiliset renkaat tarraavat hyvin kiinni kuivaan asvalttiin. Vauhdikkaissa mutkissa jäykähkö alusta pitää kallistelun vähän perusmallia paremmin kurissa.

Nopea vakioautokin kiihtyy hurjasti. Suorilla se ei jää paljoa vastaavasta rata-autosta, mutta mutkissa ero on selvempi. Kori kallistelee ja jarrut ovat tehottomammat.

Ongelmat alkavat muutaman nopean kierroksen jälkeen. Moottorirata viimeistään paljastaa, mistä perheauto on tehty.

Kaikkien testiautojen – Audi S3:n, Leon Cupran ja Toyota GT86:n – jarruteho heikkeni jo noin viiden kierroksen jälkeen.

Jarrut ovat rakenteeltaan aika samanlaiset kilpa-autoissa ja tavallisissa autoissa: molemmissa jarrulevyt puristuvat pyörivän levyn pintaan. Ero on siinä, että kilpa-auton jarrut sietävät kovaa kuumuutta ilman, että teho katoaa.

Muutaman nopean kierroksen jälkeen testiautojen renkaissakin alkoi näkyä kulumisen merkkejä.

Rata-ajon huomaa renkaiden lisäksi lompakossa. Kulut voivat hyvin olla 200–500 euroa per ajokerta.

Kustannukset koituvat pitkälti auton kulumisesta. Uudet jarrut ja renkaat maksavat maltaita, ja aktiivisesti radalla käyvä voi joutua uusimaan niitä vuosittain.

Polttoainetta voi palaa rata-ajossa yli 30 litraa sadalla kilometrillä. Päälle tulevat vielä ratamaksut.

Onko rata-ajossa siis mitään järkeä?

Ei.

Onko se hauskaa?

Kyllä.

Mutta halvempaa ja vielä lystikkäämpää on ajaa kilpaa kartingautoilla.

Suunnitteletko rata-ajoa? Muista nämä sitä ennen

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-08-2014

0

 Tarkista auton rengaspaineet, öljyt sekä jäähdytys- ja jarrunesteet. Äärirajoilla auton pitää olla kunnossa.

 Poista irtotavarat matkustamosta ja tavaratilasta.

 Opettele rata rauhallisesti. Seuraa kokeneempien ajolinjoja ja opastusta.

 Tarkista vakuutusehdot. Joidenkin vakuutusyhtiöden kasko ei ole voimassa moottoriradalla, toisilla omavastuu voi olla suuri, jopa 50 prosenttia. Auton rikkoutumisen joutuu siis maksamaan pitkälti itse. Henkilövahingot korvaava liikennevakuutus on voimassa rata-ajoharjoittelussa.

Koeajossa: Seat Leon Cupra 265

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-08-2014

0

Leon Cupra on selvästi edullisin yli 250-hevosvoimainen uusi auto. Tykki maksaa saman kuin tavallinen perheauto, vaikka sen suorituskyky on jotain ihan muuta.

Toisaalta kyllä Cupra toimii myös perheautona. Arkiajoon siinä on asialliset tilat ja se on muutenkin miellyttävä. Ainoa miinus – vieläpä aika pitkä – tulee kovasta rengasmelusta.

Radalla Cupra on helppo ajaa. Se tuntuu kevyeltä ja hauskan eloisalta, mutta pysyy silti vakaasti käsissä. Etuvetoisena se pyrkii puskemaan mutkissa ja vinguttaa renkaita ahkerasti. Perheautomaista käsivaihteistoa on helppo käyttää, mutta mikään hypertarkka rata-ase Cupra ei ole.

Leonin oikea kilpaversio Cup Racer onkin leveämpi, matalampi ja kevyempi.

Avainluvut

Moottori: iskutilavuus 1 984 cm3, teho 195 kW (265 hv) / 5 300–6 600 r/min, vääntö 350 Nm / 1 750–5 300 r/min.

Kiihtyvyys: 0–100 km/h 6,0 sekuntia, huippunopeus 250 km/h.

Kukkaron kannalta

Hinta: 35 793 euroa (+ koeajoauton lisävarusteet 3 437 euroa).

Kulutus: EU-yhdistetty 6,6 litraa / 100 km.

Hiilidioksidipäästöt: 154 g/km.

Plussat

 Hinta-teho-suhde

 Ajon helppous

Miinukset

 Rengasmelu

Koeajossa: Audi S3 Sedan quattro S tronic

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-08-2014

0

Audi S3 maksaa hurjat 20 000 euroa enemmän kuin periaatteessa vastaava Leon Cupra. Niissä on sama moottori, ja Audin S tronic -vaihteiston saa myös Leoniin. Ero on vain siinä, että Audi on nelivetoinen – ja kalliimpi.

Tai niin voisi luulla. Käytännössä Audi yllättää. Se tuntuu kaikin puolin Leonia laadukkaammalta. Se on arkiajossa hiljaisempi ja mukavampi. Leoniin verrattuna Audi on sittenkin viimeistellympi. Huima hintaero tuntuu melkein oikeutetulta.

Radalla Audi pysyy Leonia tukevammin tiessä, ja sen jarrut ovat selvästi paremmat. Neliveto tekee autosta radalla vakaamman, mutta samalla tavallaan myös tylsemmän. Makuasia on myös automaattivaihteisto, joka sekä helpottaa että tylsistyttää ajamista.

Avainluvut

Moottori: iskutilavuus 1 984 cm3, teho 221 kW (300 hv) / 5 500–6 200 r/min, vääntö 380 Nm / 1 800–5 500 r/min.

Kiihtyvyys: 0–100 km/h 4,9 sekuntia, huippunopeus 250 km/h.

Kukkaron kannalta

Hinta: 58 277 euroa (+ koeajoauton lisävarusteet 13 789 euroa).

Kulutus: EU-yhdistetty 6,9 litraa / 100 km.

Hiilidioksidipäästöt: 159 g/km.

Plussat

 Laadukas ja mukava

 Kiihtyy vaivattomasti

Miinukset

 Tylsä ajettava radalla

Koeajossa: Toyota GT86

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-08-2014

0

Toyotan näkemys sporttiautosta on ihan eri kuin Audin tai Seatin. GT86 ei perustu perheautoon. Se on alusta asti rakennettu urheiluautoksi.

Toyotan painopiste on alhaalla, veto takana ja sisätilat tehty kuskin ehdoilla, mikä ei ilahduta takana matkustavia. Ohjaus, vaihteisto ja kytkin ovat tarkkoja, mutta silti yllättävän helppoja käyttää. Auto tuntuu arkiajossakin urheiluautomaiselta.

Radalla Toyota oli ainoa, jossa tuli hiki. Autossa ei ole turboa, joten kierroksia on pakko olla koko ajan yli 5 000, jotta meno ei hyydy.

Hiki tulee siinä, että Toyota on herkkä heittämään perää. Kokemattoman kuskin kannattaa valita radalla ajonvakautuksen sporttiasento. Se sallii hieman perän luistelua, mutta estää pyörähdykset.

Avainluvut

Moottori: iskutilavuus 1 998 cm3, teho 147 kW (200 hv) / 7 000 r/min, vääntö 205 Nm / 6 400–6 600 r/min.

Kiihtyvyys: 0–100 km/h 7,6 sekuntia, huippunopeus 226 km/h.

Kukkaron kannalta

Hinta: 47 012 euroa (vastaava Subaru BRZ 34 986 euroa).

Kulutus: EU-yhdistetty 7,8 litraa / 100 km.

Hiilidioksidipäästöt: 181 g/km.

Plussat

 Eloisa ajettava

 Urheiluauton tunne

Miinukset

 Ahtaat tilat

tällaisia erikoisautoja sisu toimittaa kiinaan

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-08-2014

0

 Nopeasti muuttuvassa markkinatilanteessa Sisu Auto on lähtenyt määrätietoisesti etsimään uusia liiketoimintoja perinteisen, kotimarkkinoille ja lähialueilla suuntautuneen Sisu kuorma-autojen suunnittelun ja valmistuksen rinnalle.

- Sisu Auton kokonaan uusia avauksia sisältävät vientiprojektit Kiinaan, Romaniaan ja Serbiaan etenevät suunnitellusti ja ensimmäiset autotoimitukset ovat toteutuneet kesän aikana, kertoi Sisu Auton omistaja ja toimitusjohtaja Timo Korhonen FinnMetko 2014 näyttelyssä järjestetyssä lehdistön aamukahvitilaisuudessa.

JAC KIINA

Ensimmäinen Sisu 8×8 -pelastusajoneuvo (”Rescue Truck Sisu E13TP 8×8″) toimitettiin kiinalaiselle Anhui JAC International Co. Ltd:lle kesäkuun puolivälissä. Pelastusajoneuvo pystyy operoimaan itsenäisesti vaikeissakin maasto-olosuhteissa ja se on suunniteltu kuljetettavaksi niin rautateitse, meriteitse kuin lentokonerahtinakin.

Autotoimitus on osa suurempaa toimituskokonaisuutta Sisu Auton ja Anhui JAC International Co Ltd:n välillä. Tuotekehityshankkeista ensimmäinen on valmistumassa vielä kuluvan syksyn aikana ja näkymät laajoille jatkohankkeille ovat hyvät, kun meneillään olevissa töissä onnistumme suunnitellusti, Korhonen sanoi.

ROMANIA ÖLJYKENTTÄAJONEUVOT

Ensimmäinen Sisu 10×10 öljykenttäajoneuvoalusta toimitettiin heinäkuun alussa, jolloin Karjaalla auton vastaanottotarkastivat niin pääurakoitsijan kuin loppuasiakkaankin edustajat.

Ajoneuvon päällerakentaa ja varustelee Koller Maschinen- und Anlagenbau GmbH Saksassa ja ensimmäisten öljykenttien huoltoajoneuvojen on määrä valmistua päällerakennuksesta vielä loppuvuoden aikana.  Projekti etenee sarjavalmistusvaiheeseen ensi vuonna.

 

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

hyundai i10 -mallista vain yksi versio, hinta 13 990 euroa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-08-2014

0

Hyundai i10 -malli on suunniteltu ja valmistettu Euroopassa, eurooppalaisia kuluttajia varten.

Hyundai i10 on pisimpiä autoja luokassaan, 3665 mm. Kattolinja on 1500 millimetri n korkeudella ja sitä täydentävät korin sulavat mittasuhteet, korostettu ja terävä vyötärölinja sekä korin alaosan muotoiltu pokkaus.

i10:n muotoilu takaa tilavat ja käytännölliset sisätilat sekä luokkansa parhaan tavaratilan (252 litraa istuimet normaaliasennossa ja 1046 litraa penkit kaadettuina).

Vakiovarusteina autossa on mm. lämmitettävä ratti, vakionopeudensäädin nopeuden rajoittimella ja kaksivärinen sisustus.

Autosta löytyy aina myös led-päiväajovalot sekä ilmastointi.

Etuvetoisen i10:n moottori kuuluu Hyundain suosittuun Kappa-moottoriperheeseen ja on autossa on aina viisivaihteinen manuaalivaihteisto.

1,0-litrainen, kolme sylinterinen moottori tuottaa 66 hv:n tehon 5500 kierroksilla ja vastaavasti suurin vääntö on käytettävissä 3500 kierroksessa.

Turvallisuus oli tärkeimpiä lähtökohtia uuden i10 suunnittelussa. Autossa on hyödynnetty viimeisimpää teknologiaa ja se tekee i10-mallista omassa luokassaan yhden turvallisimmista autoista. Jäykässä turvakorissa on käytetty suurlujuusterästä ja rakenteita on vahvistettu, joka on myös vähentänyt melutasoa. Autossa on useita aktiivisia ja passiivisia turvallisuusvarusteita.

i10:n turvavarusteisiin kuuluvat, kuusi turvatyynyä,  2 edessä, 2 sivuilla sekä 2 etusivuverhoina, jotka tarjoavat erinomaisen suojan matkustajille törmäystilanteessa. Turvavöiden kiinnittämisen muistutin sekä automaattinen keskuslukitus ovat myös vakiovarusteita.

Uuden i10:n myynti alkaa syyskuussa ja auton hinta on 13 990 euroa.

Koko Hyundai-henkilöautomallistolla on viiden vuoden takuu ilman kilometrirajoitusta. Takuu sisältää myös tieturvan sekä määräaikaishuoltojen välillä tehtävät kausitarkistukset.

 

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.