Featured Post

Koeajossa: Ford Mustang GT 5.0 Convertible

 Viisilitrainen V8-moottori antaa Mustangille EcoBoost-moottoriin verrattuna lisävoimaa ja korvin kuultavaa luonnetta. Kohentuneen suorituskyvyn lisähinta on kova, ja lisäksi auto on bensiinille perso.  Ajo-ominaisuudet kaipaisivat hienosäätöä tarkan ajotuntuman tavoittamiseksi. Avokori vavahtelee...

Read More

fiesta ja transit ovat fordin suosikkimallit suomessa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-06-2014

0

Joka kolmas ostettu Fiesta on ollut automaattivaihteinen 1.0 EcoBoost. Lähes puolet asiakkaista on valinnut Fiestan 80-hevosvoimaisella ja puolet 100-hevosvoimaisella Ecoboost 1.0 moottorilla joka on palkittu vuoden moottori  2012 ja 2013 .

Hyötyajoneuvoissa uudistuneen Transit-malliston Transit Connect ja tonniluokan Transit Custom ovat saavuttaneet omissa segmenteissään vahvan aseman. ”Myös isompien pakettiautojen osalta vuosi lähti vauhdilla liikkeelle, sillä uuden Transitien ennakkotilausmäärät ylittivät odotuksemme”, kertoo Fordin hyötyajoneuvoista vastaava tuotepäällikkö Juuso Asp.

Transit-mallisto täydentyy vielä elokuussa Transit Courierilla, joka sopii kokonsa puolesta moneen pienemmän tavaran kuljetusta vaativaan tehtävään. ”Uusi tuote on herättänyt runsaasti mielenkiintoa, eli pienemmällekin kuljetuskalustolle on kysyntää”, Asp toteaa.

Uudet Fordin tila-autot  Tourneo Connect ja Tourneo Courier laajentavat entisestään Ford tila-autojen tarjontaa.

Tourneo-tuoteperhe on laajennus tila-autojemme jo ennestään laajaan tarjontaan. Ford Tourneoita saa nyt 5-, 7- ja 9-paikkaisina versioina. Tuoteperheen uusin tulokas Tourneo Courier tulee meillä myyntiin elokuun loppupuolella.

Focus ja Mondeo ovat tällä hetkellä elinkaarensa osalta erittäin mielenkiintoisessa vaiheessa ja tarjoammekin asiakkaille mahtavasti varusteltua Edition mallistoamme erittäin kilpailukykyiseen kampanjahintaan.

Ford-autojen saaminen asiakkaalle nopeutuu jatkossa

”Fordilla käynnissä oleva autologistiikan kehitysohjelma muuttaa ostajan kannalta tilannetta vieläkin paremmaksi siten, että suuri osa Fordeista saapuu asiakkaille tuotannosta selkeästi nykyistä nopeammin. Liikkeet tulevat toimimaan yhteisellä tuotantoputkella ja kuka tahansa voi siirtää tilauksen itselleen mikäli autoa ei ole vielä laskutettu. Tavoitteena on, että kaksi kolmasosaa autoista olisi myytyjä, kun ne saapuvat maahan,” kertoo Oy Ford Ab:n toimitusjohtaja Hannu Pärssinen .

”Asiakas saa uuden autonsa nopeammin ja vaihtoon tuleva vanha auto tulee myyntiin parempikuntoisena, mikä nopeuttaa varaston kiertoa.”

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

HS:n haku paljasti: Kustavi on Suomen Lada-pääkaupunki ja Hailuoto Subaru-city

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-06-2014

0

bmw:lle kaksi luokkavoittoa vuoden moottori -kisassa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-06-2014

0

Menestys arvostetussa International Engine of the Year Awards -kilpailussa kasvatti BMW Groupin vuosien aikana kasaamaa palkintopottia. Kaksi uusinta palkintoa myönnettiin moottoreille, jotka yhdistävät ainutlaatuisella tavalla suorituskykyä ja esimerkillistä tehokkuutta. Neljättä kertaa luokassaan voittanut 3,0-litrainen, kuusisylinterinen bensiinikäyttöinen rivimoottori on käytössä useissa BMW-malleissa. Jo kahdeksatta peräkkäistä kertaa luokassaan voittanut 1,6-litrainen nelisylinterinen turbomoottori on käytössä mm. MINI Cooper S Countryman ja MINI Cooper S Paceman -malleissa.

BMW Groupin kilpailumenestys kertoo Efficient Dynamics -teknologiapaketin parissa tehdystä pitkäjänteisestä kehitystyöstä, jolla on saatu jatkuvasti parannettua ajonautintoa, mutta samalla vähennettyä polttoaineen kulutusta ja päästöjä. International Engine of the Year -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1999. Vuosien varrella BMW ja MINI ovat saaneet kilpailussa yhteensä 63 luokkavoittoa ja kokonaisvoittoa. Voittajat valitsee alan asiantuntijoista koostuva tuomaristo, johon kuului tänä vuonna 74 autoalan journalistia 35 eri maasta. Vuoden 2014 voittajat esiteltiin keskiviikkona 25.6. Engine Expo -messuilla Stuttgartissa.

Palkitussa kuusisylinterisessä bensiinimoottorissa BMW TwinPower Turbo -teknologia on tärkeässä roolissa. Moottori reagoi välittömästi kevyeenkin poljinkosketukseen, kulkee korkeilla kierroksilla luonteikkaasti, on hienostunut ja erinomaisen tehokas. Teknologiapakettiin kuuluu Twin Scroll -turboahdin, High Precision -suoraruiskutus, muuttuva venttiilien ajoitus VALVETRONIC sekä muuttuva nokka-akselin ohjaus (kaksois-VANOS). 3,0-litraisen moottorin huipputeho on 225 kW/306 hv ja vastaavissa BMW 6 ja BMW 7 -sarjojen malleissa 235 kW/320 hv.

BMW- ja MINI-malleissa käytettävä herkästi reagoiva, korkeakierroksinen moottori erinomaisella tehokkuudella sai jo kahdeksannen peräkkäisen voiton. 1,6-litrainen moottori on varustettu Twin Scroll ‑turboahtimella, suoraruiskutuksella ja VALVETRONIC-teknologiaan perustuvalla muuttuvalla venttiilien ohjauksella. Moottorin uusin versio on saatavilla kesästä 2014 lähtien uudessa MINI Cooper S Countryman -mallissa (yhdistetty keskikulutus 6,0 l/100 km; CO2-päästö 139 g/km) ja uudessa MINI Cooper S Paceman -mallissa (yhdistetty keskikulutus 6,0 l/100 km; CO2-päästö 139 g/km). Nelisylinterisen moottorin huipputeho on 140 kW/190 hv.

 

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

Onko avoautosta iloa Suomessa? – Viisi syytä, miksi avoauton ostaminen kannattaa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-06-2014

0

Vasemalla on umpimallinen Volkswagen Beetle, oikealla sama auto avomallisena.

Se on pelkkä lelu, eikä sillä Suomessa pärjää, avoautoista sanotaan. Tosiasiassa moni väite avoautoista ei pidä paikkaansa.

Oletko koskaan haaveillut avo-autosta? Ja heti perään muistellut Suomen vähälumisia kesiä ja piinallisia pakkastalvia ja todennut, että olkoon.

Mietipä uudelleen.

Avoautojen mainetta hiertävät sitkeät mielikuvat lelumaisista kesäautoista. Mutta ovatko ne sitä? Avoautojenvalmistajatkin ovat jo kauan markkinoineet pelejään talvikelpoisina.

Testasimme väitteitä vertaamalla rinnakkain Volkswagenin Beetle-avoautoa ja samaa autoa umpimallisena.

Väite 1: Avoauto on kallis

No, niin on. Tai ainakin kalliimpi kuin vastaava umpimallinen auto.

Otetaan esimerkiksi vaikkapa tämä Volkswagenin avomallinen Beetle. Se on Suomen edullisin uusi perheautoluokan avoauto. Avo-Beetle maksaa 1,2-litraisen turbomoottorin ja automaattivaihteiston kanssa uutena 31 277 euroa, vastaava umpikattoinen 5 400 euroa vähemmän.

Reilulla viidellä tonnilla voisi ostaa uuden umpi-Beetlen rinnalle käytetyn avoauton. Yhden uuden avo-Beetlen hinnalla saisikin siis kaksi autoa.

Avoautot ovat yleisesti 15–25 prosenttia umpimallisia autoja kalliimpia – ja se voi olla hyväkin asia.

Sama hintaero näkyy nimittäin käytetyissäkin autoissa. Se kertoo siitä, että avoautoilla on hyvin kysyntää käytettyinä. Ne siis säilyttävät arvonsa vähintään yhtä hyvin elleivät paremmin kuin umpiautot.

Väite 2: Avoautolla ei pärjää talvikeleissä

Avoautohan mielletään perinteisesti kesäautoksi. Entä jos onkin pakkanen?

Testihetkellä helle helli Suomea. Siksi ajoimme vertailuautot jäähalliin.

Kasasimme jäänteosta syntynyttä ylijäämälunta kangaskaton päälle ja jätimme aloilleen.

Kangaskatto kesti painavan nuoskalumen hienosti. Kangaskattoista avoautoa voi siis säilyttää huoletta ulkona talvellakin.

Entäpä lämmitys? Jäähallin lämpötila noin metrin korkeudella jään pinnasta on kuusi astetta plussan puolella. Testissä autot käynnistettiin kylminä ja niiden annettiin seisoa tyhjäkäynnillä paikoillaan. Lämmityslaitteet pantiin puhaltamaan täysillä. Ovet ja katto olivat kiinni.

Avoauto lämpeni vain aavistuksen umpimallista hitaammin. Kymmenen minuutin jälkeen umpiauto saavutti miellyttävän 21,6 asteen lämpötilan. Samaan aikaan kangaskaton alla oli melkein yhtä mukavat 19,8 astetta.

Pipo päässä avoautolla ei siis tarvitse ajella ellei avaa kattoa talvella. Sekin on kyllä mahdollista. Avoautossahan on tuulilasi, sivuikkunat, lämmityslaite ja penkinlämmittimet.

Moottorikelkalla on paljon vilpoisampi ajella talvella kuin avoautolla katto auki.

Tavaratilan koossa avoauto häviää.

Väite 3: Avoauto on meluisa

Tässä tuleekin testin suurin yllätys. Umpiautossa renkaiden jyrinä kaikuu joka puolelta koria, mutta kangaskatto suodattaa metelin. Niinpä katto päällä ajaessa avoauto on yllättäen umpimallista autoa hiljaisempi alle 80 kilometrin tuntivauhdissa.

Satasen nopeudessa melutaso on molemmissa autoissa desibelimittarin mukaan sama. Yli satasen vauhdissa kangaskatto alkaa humista, ja melutaso sisällä nousee. Muiden autojen äänet myös kuuluvat kangaskatosta selvästi läpi.

Katto auki tilanne tietysti muuttuu. Avoauton melutaso on maantievauhdissa noin kymmenen desibeliä umpiautoa enemmän. Kymmenen desibeliä tarkoittaa äänenvoimakkuuden kaksinkertaistumista.

Kovassa vauhdissa tuuli tuivertaa ja pyörteilee niskaan. Pitkät hiukset on laitettava kiinni, ja paras vaate on sellainen, jossa on huppu.

Silti avoautoa on älyttömän kivaa. Ajon jälkeen tuntuu vähän siltä kuin olisi tehnyt reippaan ulkoilun.

Väite 4: Avoautoon ei mahdu mitään

Totta. Jos kaipaat kunnon tavaratilaa, avoauto ei ole hyvä vaihtoehto. Mutta nyt käsi sydämelle: moniko tosiasiassa edes tarvitsee?

Koska avoauton katto laskeutuu taakse, tavaratilaa on väistämättä vähemmän kuin umpimallissa. Avo-Beetlen pikkiriikkisen luukun takaa paljastuu 225 litran tavaratila. Se on avoautoksi keskinkertainen. Takapenkit kaatamalla tila kasvaa, mutta ei ole silti yhtä kätevä kuin viistoperäisessä umpimallissa.

Kankaasta kovaan kattoon ja takaisin

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-06-2014

0

Perinteisesti avoautojen katto on tehty kankaasta. Tosin jo vuonna 1957 Ford esitteli Fairlane 500 Skylinerin, jossa oli piiloon taittuva kova katto. Se oli sinänsä huima keksintö, mutta myös raskas, tilaa vievä ja kallis. Kolmen vuoden vähäisen myynnin jälkeen idea jäi unholaan vuosikymmeniksi.

Uusi sähköllä taittuvien kovakattojen buumi alkoi, kun Mercedes-Benz esitteli SLK:n vuonna 1996. Pian sen jälkeen kovakatot yleistyivät myös halvempiin avoautoihin. Suurimmillaan suosio oli vuosina 2006–2007. Silloin Suomessa myydyistä uusista avoautoista noin neljä viidesosaa oli kovakattoisia.

Sitten alkoi paluu kangaskattoihin.

Kehityksestä huolimatta kokoon taittuvien kovien kattojen perusongelmat ovat samat kuin 1950-luvun Fordissa. Ne ovat kalliita ja painavia. Alas laskettuina ne täyttävät suurimman osan tavaratilasta.

Kangaskatto on edullisempi, kevyempi ja se vie vähemmän tilaa. Sellaista voidaan myös parannella lämpöä ja ääntä eristävällä monikerrosrakenteella. Moni viime vuosina tullut täysin uusi avoautomalli onkin taas kangaskattoinen.

Myös pari aiemmin kovakattoista avomallia on käytännössä korvattu kangaskattoisella: Volkswagen Eosin jälkeen tuli Golf Cabriolet ja Opel Astra TwinTopin tilalle tuli Opel Cascada. Niille annettiin uusi nimi, jotta muutos takaisin kovasta katosta kangaskattoon ei tuntuisi takapakilta.

uudistunut opel movano tulee syksyllä suomeen

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-06-2014

0

Suomeen Movanot tuodaan jatkossa uudella moottorivaihtoehdolla, joka on 2,3-litrainen BiTurbo, Valittavana on kaksi vaihtoehtoa, joista ensimmäisessä tehoa on 100 kW (136 hv) ja sen suurin vääntömomentti on 340 Nm. Kulutus on pudonnut entiseen moottorivaihtoehtoon verrattuna 8 prosenttia ja CO2-päästöt 15 g/km, sillä ne ovat nyt 180 g/km. Kulutuksen pienentyminen johtuu osaltaan vakioksi tulleesta sammutusautomatiikasta.

Uudistuneen Movanon tehokkaimmassa mallissa on nyt 120 kW (163 hv) ja suurin vääntömomentti on 360 Nm. Uusi moottori tarjoaa 10 kW (13 hv) enemmän tehoa ja 10 Nm enemmän vääntöä kuin aiempi vahvin moottori. Tämänkin moottorin yhteydessä on sammutusautomatiikka ja sillä varustettuna Movanon kulutus on alentunut 1,5 l/100 km eli 18 prosenttia aiempaan moottorivaihtoehtoon verrattuna. Muutos on auton omistajan lompakon kannalta todella merkittävä varsinkin pitkän matkan kuljetuksissa.

Käyttökustannuksia alentaa omalta osaltaan myös huoltoväli, joka on uudistuneessa Movanossa pidennetty kahteen vuoteen.

Vaikka suurin parannus ovat uudet 2,3-litraiset kaksoisahdetut turbodieselit, on myös muualla Euroopassa edelleen myynnissä oleviin yhdellä ahtimella varustettuihin 2,3-litraisiin moottoreihin tehty parannuksia.

Perusmoottorin teho on kasvanut 7 kW (10 hv) ja on nyt 81 kW (110 hv). Vaihteiston välityksiä on muutettu niin, että nyt Movano kiihtyy tällä moottorilla varustettuna kuutosvaihteella 80 – 120 km/h peräti viisi sekuntia nopeammin. Samat vaihteiston muutokset on tehty myös 92 kW (125 hv) tehoiseen 2,3-litraiseen turbodieseliin, minkä ansiosta sen aika samassa kiihdytyksessä on lyhentynyt 3,5 sekunnilla. Parannusten ansiosta ajaminen on entistä helpompaa ja vaihtamistarve on vähentynyt.

Lisää turvallisuutta ja vaihtoehtoja

Alhaisten käyttökustannusten lisäksi myös turvallisuus kuuluu Opel Movanon tärkeimpiin ominaisuuksiin. Nyt kaikissa malleissa on vakiovarusteena uusin erittäin monipuolinen ESC-ajonvakautusjärjestelmä.

Perinteisen ajonvakautuksen lisäksi Movanon järjestelmään kuuluu mäkilähtöavustin. Se pitää auton paikallaan ylä- tai alamäessä kaksi sekuntia sen jälkeen, kun jalka on siirretty pois jarrulta. Varusteen ansiosta paikaltaan lähtö jyrkkäänkin nousuun sujuu helposti.

Toinen tärkeä turvallisuutta lisäävä varuste Movanon ajonvakautuksessa on perävaununvakautus. Kun autoon on kytketty perävaunu, järjestelmä seuraa myös sen liikkeitä. Mikäli perävaunu alkaa heittelehtiä, järjestelmä alentaa moottorin tehoa ja jarruttaa Movanon pyöriä niin että perävaunun kulku palaa vakaaksi. Myös luistonesto toimii aiempaa tehokkaammin kaikissa olosuhteissa.

Ohjaamossa matkustajan puolella on leveä taustapeili, josta näkee myös ns. kuolleen kulman auton oikealla puolella. Omalta osaltaan niin mukavuutta kuin turvallisuutta lisää uusi tietoviihdejärjestelmä, jossa on vakiona myös puhelimen käyttöä helpottava Bluetooth.

Uutena vaihtoehtona Movano-mallisarjaan on tullut ekstrapitkä malli (L4) umpipakettiauto yksittäispyörillä. Tähän asti vain paripyörillä myynnissä olleen mallin tavaratila on yksittäispyörien ansiosta pyöräholvien kohdalta nyt 0,3 metriä leveämpi kuin ennen. Suuremman kuormatilan lisäksi uutuuden etuna on myös paripyöräistä mallia suurempi kantavuus.

Uusilla moottoreilla varustettujen uudistettujen Opel Movanoiden myynti alkaa kesän aikana ja ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille syksyllä.

 

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

uusi focus st esitellään tänään goodwoodissa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-06-2014

0

Fordin uusi suorituskykyinen ST-malli esittää taitojaan ammattikuljettajien ohjastamana Hill Climb- ylämäkikisassa.

Ford Mustang esittäytyy myös ensimmäistä kertaa englantilaiselle yleisölle.

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

fordin pikku-moottori pesi taas kaikki muut moottorit

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-06-2014

0

Moottori toimii voimanlähteenä uudessa Fiestassa ja yhdeksässä muussa Fordin automallissa.

Ford Motor Companyn 1,0-litrainen EcoBoost-moottori vähentää polttoaineen kulutusta suorituskyvystä tinkimättä. Moottori on voittanut tänään Kansainvälinen vuoden moottori -kilpailun valtteinaan ajettavuus, suorituskyky, taloudellisuus, hienostuneisuus ja teknologia.

82 autotoimittajan raati myönsi 1,0-litraiselle EcoBoost-moottorille myös “Paras alle 1,0-litrainen moottori” -palkinnon jo kolmatta vuotta peräkkäin Stuttgartin Engine Expo 2014 -messuilla. Raadin jäsenet tulevat 35 eri maasta.

Moottori on nyt voittanut 13 merkittävää palkintoa. Se on saanut viimeisen kolmen vuoden aikana Kansainvälinen vuoden moottori –palkintojen ja Paras alle 1,0-litrainen moottori –palkintojen lisäksi muun muassa vuoden 2012 Parhaan uuden moottorin palkinnon. 1,0-litrainen EcoBoost-moottori on voittanut myös vuonna 2013 kansainvälisen Paul Pietsch -palkinnon teknologiainnovaatiosta Saksassa, Ison-Britannian Royal Automobile Clubin Dewar Trophy -palkinnon sekä amerikkalaisen Popular Mechanics -lehden Breakthrough Award -palkinnon. Ford on myös ensimmäinen autonvalmistaja, jonka kolmisylinteriselle moottorille on myönnetty Ward’s 10 Best Engines -palkinto.

”Tämän vuoden kilpailu oli todella tiukka, mutta 1,0-litrainen EcoBoost erottui edelleen edukseen tärkeillä osa-alueilla – se on erittäin hienostunut, yllättävän joustava ja äärimmäisen tehokas”, toteaa Dean Slavnich, ”International Engine of the Year” -raadin toinen puheenjohtaja ja Engine Technology International -lehden toimittaja. ”1,0-litrainen EcoBoost-moottori on yksi hienoimpia moottorisuunnittelun taidonnäytteitä.”

1,0-litraisen EcoBoost-moottorin voittokulku

1,0-litrainen EcoBoost esiteltiin Euroopassa vuonna 2012 Ford Focus -mallissa. Moottori on nyt saatavilla yhdeksään muuhun ajoneuvoon: Fiesta, B-MAX, EcoSport, C-MAX ja Grand C-MAX, Tourneo Connect, Tourneo Courier, Transit Connect ja Transit Courier.

1,0-litrainen EcoBoost tulee saataville myös Euroopan markkinoille myöhemmin tänä vuonna saapuvaan uuteen Mondeoon. Suuriin perheautoihin ei ole aiemmin ollut saatavilla näin pientä moottoria.

100- ja 125-hevosvoimaisen EcoBoostin lisäksi Ford on tuonut markkinoille 140-hevosvoimaisen version, joka löytyy Fiesta Red Edition- ja Black Edition -malleista. Se on tehokkain 1,0-litrainen tuotantoautossa käytetty moottori, joka tarjoaa 0-100 km/h kiihtyvyyden 9 sekunnissa ja 201 km/h huippunopeuden, minkä lisäksi moottorin polttoainekulutus on ainoastaan 4,5 l/100 km ja CO2-päästöt 104 g/km*.

Fordin 1,0-litrainen EcoBoost-moottori löytyy nyt viidenneksestä kaikista Euroopan 20 maan markkina-alueella myydyistä Ford-ajoneuvoista**. Tämän vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana 1,0-litrainen EcoBoost keräsi suosiota etenkin Alankomaissa (38 prosenttia kaikista ostetuista autoista), Tanskassa (37 prosenttia) ja Suomessa (33 prosenttia).

Fordin Euroopan tehtailla Saksan Kölnissä ja Romanian Craiovassa valmistetaan uusi EcoBoost-moottori 42 sekunnin välein. Tehtaat ylittivät äskettäin 500 000 valmistetun moottorin virstanpylvään.

”Kolme vuotta on kulunut ja markkinoille on ilmestynyt monia uusia kolmisylinterisiä moottoreita, mutta Fordin 1,0-litrainen EcoBoost on edelleen paras”, sanoo italialainen raadin jäsen ja toimittaja Massimo Nascimbene.

Globaalia tehoa

1,0-litraisia EcoBoost-moottorisia Ford-ajoneuvoja on nyt saatavilla 72 maassa ympäri maailman. Yhdysvalloissa 1,0-litrainen EcoBoost tulee saataville myöhemmin tänä vuonna uuteen Focukseen, mutta Fiesta 1,0-litraiset ovat jo nyt paikallisissa autoliikkeissä.

Ford vastaa kasvavaan kysyntään Tyynenmeren Aasian alueella käynnistämällä 1,0-litraisten EcoBoost-moottoreiden tuotannon Chongqingin tehtaalla Kiinassa. Vuoden 2014 ensimmäisellä neljänneksellä yli kolmannes Fiestan ostajista Vietnamissa valitsi autoonsa 1,0-litraisen EcoBoost-moottorin.

Innovatiivista insinöörityötä

1,0-litraisen EcoBoost-moottorin kehitykseen on osallistunut yli 200 insinööriä ja suunnittelijaa Fordin Aachenissa, Merchenissä, Dagenhamissa ja Duntonissa sijaitsevista tutkimuskeskuksista. Heiltä kului kehitystyöhön yhteensä yli viisi miljoonaa tuntia.

Moottorin matalan inertian turboahdin pyörii maksimissaan 248 000 kierrosta minuutissa – yli 4 000 kierrosta sekunnissa ja lähes kaksi kertaa nopeammin kuin vuoden 2014 F1-kilpa-autojen moottoreissa.

140-hevosvoimaisen 1,0-litraisen EcoBoost-moottorin turboahdin tuottaa 1,6 barin (24 psi) ahtopaineen. Palamisen huippupaine, 124 bar (1800 psi), vastaa viiden tonnin painoista afrikannorsua männällä seisomassa.

Moottorissa on kompakti valurautainen sylinterilohko, joka on kooltaan niin pieni, että se mahtuu lentokoneen matkustamon matkatavarahyllylle. Lisäksi moottorin sylinterinkansi on valmistettu alumiinista ja siihen on integroitu pakosarja, joka alentaa pakokaasujen lämpötiloja, jotta saavutetaan optimaalinen polttoaineen ja ilman suhde. Innovatiivinen vauhtipyörä ja kampiakselin hihnapyörä antavat hienostuneemman moottorin käynnin verrattuna perinteiseen 3-sylinteriseen moottoriin.

Moottorin puristussuhdetta on vähennetty erikoispinnoitetuilla männillä, matalan vastuksen männänrenkailla, matalan vastuksen kampiakselin tiivisteillä ja öljykylpyisellä jakohihnalla. Muuttuvatilavuuksinen öljypumppu räätälöi voitelun tarpeen mukaisesti ja optimoi öljypaineen parantaen ja vähentäen polttoaineenkulutusta tehokkaasti.

http://www.ukipme.com/engineoftheyear/

                                                                # # #

* Ilmoitetut polttoaineen kulutusluvut ja CO2-päästöarvot on mitattu Euroopan komission direktiivien (EC) 715/2007 ja (EC) 692/2008 asettamien teknisten vaatimusten mukaisesti. Polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt on määritelty ajoneuvotyypin, ei yksittäisen auton mukaan. Käytetty testaustapa mahdollistaa vertailtavuuden eri autotyyppien ja valmistajien välillä. Polttoainetehokkuuden lisäksi ajokäyttäytymisellä sekä muilla ei-teknisillä asioilla on vaikutusta auton polttoaineen kulutuksen ja CO2-päästöjen määrittämiseen. CO2 on pääasiallisin kasvihuonekaasu, joka on syynä ilmaston lämpenemiseen. Luvut voivat erota maailman muiden alueiden luvuista johtuen alueiden eri ajosykleistä ja säännöksistä.

** Luvut on kerätty 20:stä Euroopan maasta: Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tšekin tasavalta ja Unkari. 

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

toyotan polttokennoauto tulee markkinoille ensi vuonna

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-06-2014

0

 

Tokiossa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Toyota Motor Corporation esitteli uuden polttokennoautonsa designia ja ilmoitti auton myyntihinnan Japanin markkinoilla. Polttokennoauton konseptimalli oli ensimmäistä kertaa esillä viime vuonna Tokion autonäyttelyssä.

Toyotan vetyauto lanseerataan Japanin markkinoilla vuoden 2015 huhtikuussa, ja valikoiduilla alueilla Yhdysvaltojen ja Euroopan markkinoille vuoden 2015 kesällä. Japanin markkinoilla vetyauton jälleenmyyntihinnaksi tulee arvioita noin 7 miljoonaa jeniä.

Lanseerauksen alkuvaiheessa vetyautojen myynti rajoitetaan lähinnä alueille, joilla vedyn tankkausasemat, ja siihen tarvittava infrastruktuuri on jo kehitteillä. Vetyauton varustelua ja myyntihintaa Euroopan ja Yhdysvaltojen markkinoille ei ole vielä vahvistettu.

Toyotan sitoutuminen ympäristöystävällisten autojen valmistamiseen pohjautuu kolmeen perusperiaatteeseen: monimuotoisten energianlähteiden hyödyntämiseen, tehokkaiden ja vähäpäästöisten autojen valmistamiseen, ja näiden autojen yleistämiseen laajalti yhteiskunnan käyttöön, sekä niiden aikaansaama myönteinen vaikutus ilmastonmuutokseen.

Vety on lupaava, vaihtoehtoinen polttoaine. Vetyä voidaan valmistaa monesta erilaisesta ensisijaisesta energianlähteestä kuten aurinko- tai tuulienergiasta. Vetyä on myös helppo varastoida ja kuljettaa. Vedyllä on akkuakin korkeampi energiatiheys, kun se tiivistetään kokoon. Sen lisäksi, että vety on potentiaalinen energianlähde kotiin ja autoihin, sitä voidaan hyödyntää myös erilaisissa sovelluksissa.

Toyota on kehittänyt vetyautoja ja niihin tarvittavaa teknologiaa jo yli 20 vuoden ajan. Toyotan polttokennojärjestelmään kuuluu alkuperäinen polttokennovarasto, joka tuottaa sähköä vedystä ja hapesta kemiallisen reaktion avulla. Palamisjätteenä reaktiossa syntyy vain puhdasta vettä. Vuonna 2002 Toyota aloitti leasingin vetyautollaan rajoitetusti Japanissa ja Yhdysvalloissa.

Polttokennojärjestelmään on tehty merkittäviä parannuksia vuodesta 2002 lähtien. Tänään esitellyn polttokennoauton tehokkuutta ja toimintasädettä voidaan verrata bensiinimoottorilla kulkevaan autoon. Vetyauton tankkaukseen kuluu noin kolme minuuttia.

Vetyautot tarjoavat autoteollisuudelle vaihtoehtoisen polttoaineen, päästötöntä ja ympäristöystävällistä ajoa ja samaa mukavuutta kuin bensiinimoottoriset autot.

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

Trafi pisteytti katsastusasemien laadun – suuri osa jäljessä tavoitteesta

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-06-2014

0

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on pisteyttänyt kaikki Suomen noin 350 katsastusasemaa niiden laadun perusteella.

Arviointien tulokset löytyvät Trafin sivuilta.

”Usein meitä kuluttajina kiinnostaa se, että katsastus saadaan halvalla. Olemme halunneet tuoda tähän myös turvallisuusaspektia”, kertoo osastonjohtaja Janne Huhtamäki Trafista.

Katsastusasemille annetut laatuarvosanat vaihtelevat Trafin arviossa pohjalukemasta 0,0 täyteen 10,0 pisteeseen.

Yli 7,0 pisteeseen yltävät katsastamot saavat Trafilta vihreän värin, mikä tarkoittaa, että näillä asemilla laatu on kohdallaan. Alemmat pisteet saaneet katsastamot saavat keltaisen tai punaisen varoitusvärin.

”Laatuarvosana kuvaa katsastusaseman toimintaa yleisesti. Punainen tai keltainen kertoo, että siellä on parannettavaa. Yksittäinen katsastus määräytyy ajoneuvon kunnon perusteella, mutta kyllä minä itse valitsisin mieluummin vihreän kuin punaisen aseman”, Huhtamäki muotoilee.

Arvosanat on muodostettu lähinnä tilastollisten havaintojen perusteella. Aseman arvosanaan vaikuttaa esimerkiksi heikentävästi, jos sen katsastamien autojen hylkäysprosentti on epäilyttävän matala tai korkea. Arviossa otetaan lisäksi huomioon havaittujen vikojen määrä ja ajoneuvojen ikäjakauma.

”Suomessa tehdään vuodessa arviolta 2,6 miljoonaa määräaikaista katsastusta. Se on niin iso tilastollinen massa, että sieltä pystytään laskemaan tavoitearvoja, mille tasolle havaittujen vikojen määrä pitäisi asettua tietyn ikäisissä autoissa”, Huhtamäki selvittää.

”Jos yksittäisen katsastusasemat suoriutumien poikkeaa siitä oleellisesti, eikä sille löydetä hyväksyttävää syytä, silloin asema saa huonomman arvosanan”, Huhtamäki selvittää.

Hänen mukaansa arvosanaan saattavat vaikuttaa myös auditoinneilla eli asemien arviointikäynneillä havaitut parannukset ja testiautotoiminta.

Ajoneuvojen ikäjakauman huomioon ottaminen tarkoittaa, että enimmäkseen uusia autoja pääkaupunkiseudulla katsastava asema ei periaatteessa pääse helpommalla kuin syrjäseudulla vanhemman autokannan kanssa tekemisissä oleva katsastamo.

Trafi kuitenkin myöntää, että laadunarviointi ei ole täysin aukoton. Jotkut matalat arvosanat voivat johtua siitä, että katsastamoon on ohjautunut poikkeuksellisen hyväkuntoisia, esimerkiksi ennakkotarkastettuja ajoneuvoja.

Ensimmäiset arvosanat on laskettu vuoden 2013 tietojen perusteella, ja jatkossa arvosanoja päivitetään puolen vuoden välein.

Tällä hetkellä kaikkien asemien laadun keskiarvoksi muodostuu 5,2. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että arvosanat katsastamoille olisi jaettu gaussin käyrän mukaisesti, kuten vaikka ylioppilaskirjoituksissa oli aiemmin tapana.

Sen sijaan tavoitteena on, että kaikki katsastamot parantaisivat laatuarviotaan vihreän puolelle.

Trafi edellyttääkin itsearviointia ja korjaavia toimenpiteitä asemilta, joiden arvosana jää alle 7,0:n. Pääasiassa näihin punaisen tai keltaisen värin asemille suunnataan myös laatua arvioivat tarkastuskäynnit.

Katsastuksen valvontamallin uudistus on osa laajempaa, heinäkuun alussa voimaan tulevaa katsastuslain muutosta, jonka tarkoituksena on parantaa katsastuksen laatua ja hillitä hintojen nousua.

”Trafilla on jo pidemmän aikaa ollut se käsitys, että kaikilta osin laatu ei vastaa sitä, mitä halutaan”, Huhtamäki kommentoi.

Hänen mukaansa sellaiset katsastusasemat, joiden toimilupa on syytä kokonaan evätä, ovat silti melko harvassa.

”Vuodessa niitä voi laskea yhden käden sormilla.”