Featured Post

Autotestivideo: 2013 Skoda Octavia vastaan 2013 Ford Mondeo vastaan 20

What Car testasi perheautot: 2013 Skoda Octavia vastaan 2013 Ford Mondeo vastaan 2013 Volkswagen Golf. Lähde: whatcar

Read More

naapurikansamme tykkää autojen lasikatoista

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-04-2014

0

Ford Car Buying Trends 2014 -selvityksessä käytiin läpi 22 Euroopan maan ostokäyttäytymistä. Tulokset antavat osviittaa alueellisista trendeistä ja kansallisista eroista, ja joukossa on sekä yllätyksiä että itsestäänselvyyksiä.

Yksi suurimmista yllätyksistä oli mieltymys lasikattoihin. Norja, joka on tunnettu lumesta eikä auringosta, on tilastokärki lasikatoissa 15 %:n osuudella. Seuraavina tulevat Ranska (11 %) ja Saksa (10 %). Aurinkoisissa maissa lasikattojen suosio on päinvastainen: Espanjassa 5 % Italiassa 3 % ja Kreikassa 2 % valitsee autoonsa lasikaton.

Kylmässä Norjassa auton ostajat haluavat Fordiinsa automaatti-ilmastoinnin (80 %), samoin Belgiassa (77 %) ja Hollannissa (71 %). Kuumassa Turkissa 96 % haluaa autoonsa manuaalisen ilmastoinnin, samoin Espanjassa (92 %). Suomessa 76 % valitsee manuaalisen ja 24 % automaatti-ilmastoinnin.

Ei liene yllätys, että Pohjoismaat loistavat tilastoissa lämmitettävien istuimien osalta. Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa 99 % asiakkaista haluaa autoonsa lämmitettävät istuimet. Yhtä yllätyksetöntä on se, että vähiten lämmitettäviä istuimia on Turkissa (1 %), Kreikassa (2 %) ja Espanjassa (3 %).

Kansalliset tavat tulevat vahvasti esiin siinä, missä maissa autoon halutaan tuhkakuppi ja tupakansytytin. Turkissa se on kaikissa autoissa, Kreikassa 73 %:ssa ja Espanjassakin 53 %:ssa autoista. Suomessa enää harva tupakoi autossa. Sen osoittaa myös tämä tilasto: 0,5 %:ssa on tämä varustus.

“Kun katsotaan autonostajien erilaisia mieltymyksiä, jotkin asiat näyttävät pysyvän samoina vuodesta toiseen ja toiset muuttuvat ja kehittyvät”, kertoo Roelant de Waard (Vice President, Marketing, Sales & Service, Ford of Europe). “Tutkimme näitä muutoksia, joista jotkin ovat varsin yllättäviä, voidaksemme palvella asiakkaitamme paremmin.”

“Ford Car Buyers 2014 -selvitys antaa nopean läpileikkauksen erilaisista mieltymyksistä, joita Ford pyrkii täyttämään, olipa sitten kyseessä oranssi väri, ilmastointi ja vetokoukku Norjaan toimitettaviin autoihin tai Tsekin tasavallassa havaittu villitys kultaiseen autoon, mikä on yli viisinkertainen keskivertomakuun verrattuna”, de Waard lisää. “Koska esimerkiksi Fiestastamme on saatavana 11 400 erilaista versiota, voimme yleensä antaa asiakkaille juuri sen, mitä he haluavat.”

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

fordilla vahva alkuvuosi euroopassa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-04-2014

0

Kyseessä oli kymmenes peräkkäinen kasvukuukausi ja neljäs peräkkäinen kasvukvartaali. Maaliskuun markkinaosuus oli 8,9 prosenttia ja tammi-maaliskuun 8,0 prosenttia. Hyötyajoneuvojen myynti kasvoi 10 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Alkuvuonna on myyty yli 326 000 Ford-ajoneuvoa. Suosituimmat mallit olivat Fiesta ja Focus. Ford ilmoitti hiljattain nostavansa Fiestan tuotantokapasiteettia Kölnin tehtaalla 200 autolla. Fiestoja valmistuu nyt 1 850 kappaletta päivässä.

Suomessa Ford oli maaliskuussa seitsemänneksi myydyin henkilöautomerkki 7,0 prosentin markkinaosuudella. Hyötyajoneuvoissa Ford oli tutulla toisella sijalla ja tammi-maaliskuun markkinaosuus oli 22,2 prosenttia.

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

Automiehen moottoripyörä

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-04-2014

0

Savonlinnalaisen Åke Kainulaisen hot rod -auto on pippurinen pakkaus. Auto on kevyt ja moottorissa päättömästi tehoja. Auto on periaatteessa 1930-luvun Ford. Rakentelun jälkeen rodi on saanut Chevroletin moottorin ja paljon muuta hot rod -kulttuuriin kuuluvaa somistetta. Auto ei ole vielä valmis. Tuulilasin puuttuminen korjaantunee lähiaikoina.

Hot rod -ilmiö sai alkunsa jo 1920-luvulla. Varsinainen läpimurto tapahtui kuitenkin vasta toisen maailmansodan jälkeen. Sodasta kotiin palanneet amerikkalaisnuoret olivat kiinnostuneita autoista, mutta heillä ei ollut rahaa uusiin hyväkuntoisiin autoihin. Hylätyt ja huonokuntoiset 1930-luvun autot löysivät innokkaan ostajakunnan. Vanhat autot eivät pystyneet tyydyttämään vauhdinnälkäisen nuorison tarpeita. Tehoja pystyi kuitenkin parantamaan kotikonstein. Kaikki turha painolasti karsittiin pois. Moottoreita viritettiin. Ilmiö oli syntynyt.

suomalainen puuauto vaati erikoisvalmisteiset ikkunat

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-04-2014

0

Lähes täysin biomateriaaleista valmistettu auto on syntynyt ammattikorkeakoulu Metropolian opiskelijoiden vision ja sitä seuranneen ahkeran työn tuloksena. Mukana suunnittelu- ja toteutustyössä on ollut myös auton lasit toimittanut Pilkington Automotive Finland Oy sekä biomateriaalien valmistuksesta vastannut UPM.

Biofore-auton ympäristöystävällisyys ei jää vain materiaalien biohajoavuuden tasolle. Veikeällä ulkomuodolla varustettu auto käyttää polttoaineenaan uusiutuvaa, puupohjaista UPM BioVerno -dieseliä. Materiaaliensa keveyden vuoksi auto myös kuluttaa polttoainetta hyvin maltillisesti.

Materiaalin keveys otettiin huomioon myös lasien valmistuksessa. Auton lasit ovat poikkeuksellisen suuret, mikä lisää materiaalin keveyden merkitystä. ”Projektissa on sisäistetty hienosti se toiminta-ajattelu, että kaikilla osa-alueilla mukaan otetaan jo varhaisessa suunnittelun vaiheessa alansa parhaat osaajat, näin saadaan varmasti toimivia ratkaisuja. Samalla valmistajat pääsevät haastamaan omaa osaamistaan ja kehittymään projektin mukana”, sanoo Pilkingtonin tuotekehitysinsinööri Kari Santa.

Pilkingtonin valmistamat lasit ovat olennainen osa auton yksilöllistä ulkomuotoa. Auton futuristiset sivulasit leikattiin erikoistyökaluilla Pilkingtonin Tampereen tehtaalla. Auton lasit sisältävät myös Suomen paikoittain jäätäviin olosuhteisiin lisäarvoa tuovaa teknologiaa.

”Tuulilasi ja takalasi ovat molemmat lämmitettäviä, tämä ei ole vielä kovin tyypillistä henkilöautoissa”, kertoo Kari Santa.

Erinomaisen ajonäkyvyyden takaava suuri tuulilasi ja tyylitelty takalasi on valmistettu Pilkingtonin Laitilan tehtaalla.

Suomalainen puuauto vaati erikoisvalmisteiset ikkunat.

Pilkington rohkaisee innovaatiota ja opiskelijoiden osaamisen kehittämistä

Pilkingtonin ja Metropolian välinen yhteystyö sai alkunsa jo 1990-luvulla. Vuosien varrella yhteistyö on ollut monipuolista ja Pilkington on tukenut Metropolian insinööriopiskelijoita useissa erilaisissa projekteissa. Tässä projektissa uusi erä opiskelijoita sai jälleen yhteistyökokemuksen lasialan huippuosaajan kanssa. Lasit ja niihin kuuluva työ lahjoitettiin projektiin maksutta.

”Uusien suunnittelijoiden ja monipuolisen teollisuusosaamisen syntyminen vaatii taakseen rohkeaa kokeilua ja innovaation taloudellista tukemista. Suomalaisen teollisuuden edustajana haluamme tarjota tukemme opiskelijoille ja samalla edesauttaa uusien innovaatioiden syntyä. Suomen nuorissa on valtavasti potentiaalia”, Pilkingtonin tuotekehitysinsinööri Kari Santa sanoo.

Biofore-auto kiertää Suomessa toistaiseksi teiden sijaan messuja.

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

Iso Volvo oli suosittu rapakon molemmin puolin

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-04-2014

0

Laatikkomainen Volvo 244 oli tuttu näky Suomen teillä pari vuosikymmentä sitten. Suurharvinaisuus se ei ole vieläkään.

Kajaanilaisen Timo Pääkkösen Volvossa on kuitenkin jotain vierasta. Pääkkösen Volvo 244 on tehty Yhdysvaltojen markkinoille. Sen silmiinpistävin ero Euroopan veljiinsä ovat etuvalot. Euroversioissa lamput ovat neliöt, kun taas amerikanmalleissa ne ovat pyöreät. Muita amerikanlisiä ovat muun muassa ilmastointi ja keskuslukitus vakiona.

euro 6 -normi haasteellinen raskaan kaluston valmistajille

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-04-2014

0

Scania on onnistunut vastaamaan haasteeseen ja esittelemään kilpailukykyisiä ratkaisuja. Scania tarjoaa nyt asiakkailleen 18 Euro 6 -moottoria kaikkiin sovelluksiin – ja rikkoo kansainvälisiä ennätyksiä uusimman Euro 6 -dieselmoottorinsa alhaisella polttoaineenkulutuksella.

40 tonnin kuorma-auto, joka on varustettu Scanian 13-litraisella 410 hevosvoiman 6-sylinterisellä Euro 6 -rivimoottorilla, kulkee teoriassa lähes 3 700 kilometriä yhdellä 900 litran polttoainetankillisella.

”Euro 6 on ollut haaste koko teollisuudelle,” Scanian kuorma-autopuolen tuotejohtaja Joel Granath toteaa.

”Monet ennustivat polttoaineenkulutuksen kasvavan entistä monimutkaisemman rakenteen myötä. Nyt tulokset ovat selvillä – viime vuoden lopussa 40 tonnin painoisilla Scania Streamline G 410 -yhdistelmillä tehtiin kaksi kiistatonta ennätystä saksalaisten ja ranskalaisten toimittajien testeissä tunnetuilla ja vaativilla testiradoilla. Median mukaan mikään muu yhdistelmä, päästöluokasta riippumatta, ei ole aikaisemmin selvittänyt Münchenin pohjoispuolella sijaitsevaa vaativaa rataa* vain hieman yli 24 litralla/100 km.”

Aikaisemmat pelot Euro 6:sta osoittautuivat perusteettomiksi. Tästä huolimatta sekä Scanialla että muilla valmistajilla oli erittäin kiireinen syksy 2013, sillä monet asiakkaat halusivat lyödä lukkoon Euro 5 -autotilauksensa ennen vuodenvaihdetta.

”Asiakkaamme ovat tiukassa kilpailutilanteessa ja ymmärrän, että monet valitsivat turvallisen vaihtoehdon. Scanian valitessaan asiakas saa todistetusti toimivaa, Euro 6 -vaatimukset täyttävää tekniikkaa,” Joel Granath korostaa.

”Scania toimitti ensimmäiset Euro 6 -moottorit kolme vuotta sitten. Asiakkailta saadut käyttötiedot osoittavat kiistattomasti, että Scania teki kehitystyössään oikeat valinnat.”

Joel Granath ei kerro, miten paljon Scania on sijoittanut Euro 6 -ohjelmiin, vaan korostaa saavutuksia, kuten vaihtoehtoisia polttoaineita käyttävien moottorien laajaa valikoimaa:
 

”Scanian Euro 6 -moottorivalikoimassa on tällä hetkellä 11 dieselmoottoria, kaksi kaasumoottoria ja viisi biodieselmoottoria. Tarjoamme ratkaisuja kaikkiin sovelluksiin ja tarpeisiin. Olen erityisen ylpeä Scania Streamlinen alhaisista kulutuslukemista. Pelkällä SCR:llä varustettu 410 hevosvoiman 13-litrainen 6-sylinterinen rivimoottorimme on kehitetty eurooppalaisia kaukoliikenneasiakkaita ajatellen ja se on ylittänyt kaikki odotukset. Se on malliesimerkki Scanian päätavoitteesta, asiakkaidemme kokonaistoimintakustannusten pienentämisestä.”
 

* Linkki saksalaiseen Trucker-lehteen http://www.trucker.de/scania-g-410-im-supertest-1312407.html

 

Scanian Euro 6 -moottorivalikoima

 

 

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

volvon 283-hevosvoimainen hybridi kulkee pelkällä sähköllä 50 kilometri&#22

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-04-2014

0

Erittäin tehokas ja taloudellinen Volvo V60 Plug-in Hybrid oli yksi myydyimmistä hybridiautoista Euroopassa vuonna 2013. Nyt siitä on saatavilla myös Volvon R-Design-versio.

- Myimme lähes 8 000 plug-in-hybridiautoa vuonna 2013. Lisäämällä dynaamisia R-Design-ominaisuuksia V60 Plug-in Hybrid -malliin nostamme auton vetovoimaisuuden uudelle tasolle. Asiakas pääsee nauttimaan segmentin johtavasta suorituskyvystä ja taloudellisuudesta, kertoo Volvo Car Groupin markkinoinnin, myynnin ja asiakaspalvelun johtaja Alain Visser.

 

Volvon 283-hevosvoimainen hybridi kulkee pelkällä sähköllä 50 kilometriä.

Ainutlaatuinen ulkoasu ja sisustus

V60 Plug-in Hybrid R-Design -malli sisältää monia yksilöllisiä sisäisiä ja ulkoisia ominaisuuksia, jotka synnyttävät urheilullisen yleisilmeen. Ulkopuolella vahvasti erottuvia elementtejä ovat mm. Plug-in Hybrid -tunnukset, R-Design-keula, takadiffuusori ja 18 tuuman Ixion-vanteet.

Sisäpuolella vallitsee täysi R-Design-sisustus. Urheilulliset istuimet mustalla nupukkikangas-nahkalla ovat vakiovarusteita. Yhdistämällä erityiskoristukset rei’itettyihin elementteihin, mustaan nahkaan ja kontrastitikkauksiin suunnittelutyöryhmä on luonut R-Design-sisustuksen, jossa kaikki yksityiskohdat ovat täydellisessä tasapainossa. Kokonaisuuden kruunaa tumma kattoverhoilu. Autossa on luonnollisesti myös erityinen plug-in-hybridimittaristo.

Nerokas voimanlähde

V60 Plug-in Hybridin etupyörät saavat voimansa viisisylinterisestä 2,4 litran turbodieselmoottorista, joka kehittää 215 hevosvoimaa tehoa ja 440 Nm vääntöä. Autossa on kuusivaihteinen automaattivaihteisto.

Taka-akselia pyörittää sähkömoottori, joka kehittää 68 hevosvoimaa tehoa ja 200 Nm vääntöä. Sen voima on peräisin 11,2 kWh:n litiumioniakustosta, joka on asennettu tavaratilan lattian alle.

Volvon 283-hevosvoimainen hybridi kulkee pelkällä sähköllä 50 kilometriä

Puhdasta hybridivoimaa

Kuljettaja valitsee haluamansa ajotilan kolmella painikkeella, jotka antavat autolle täysin erilaiset luonteet: Pure, Hybrid ja Power.

Oletushybriditilassa auton hiilidioksidipäästöt ovat ainoastaan 48 g/km. Vastaava polttoaineen kulutus on 1,8 litraa /100 km (NEDC-ajosykli hybrideille).

Kuljettaja voi lisäksi napin painalluksella ajaa jopa 50 kilometriä pelkällä sähkövoimalla tai hyödyntää diesel- ja sähkömoottorin yhteistehoa ja luoda todellisen voimanpesän, joka tarjoaa 283 hevosvoimaa tehoa ja 640 Nm vääntöä.

Volvo V60 Plug-in hybrid R-design tulee Suomessa myyntiin alkukesästä 2014.

 

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

volvon 283-hevosvoimainen hybridi kulkee pelkällä sähköllä 50 kilometri&#22

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-04-2014

0

Erittäin tehokas ja taloudellinen Volvo V60 Plug-in Hybrid oli yksi myydyimmistä hybridiautoista Euroopassa vuonna 2013. Nyt siitä on saatavilla myös Volvon R-Design-versio.

- Myimme lähes 8 000 plug-in-hybridiautoa vuonna 2013. Lisäämällä dynaamisia R-Design-ominaisuuksia V60 Plug-in Hybrid -malliin nostamme auton vetovoimaisuuden uudelle tasolle. Asiakas pääsee nauttimaan segmentin johtavasta suorituskyvystä ja taloudellisuudesta, kertoo Volvo Car Groupin markkinoinnin, myynnin ja asiakaspalvelun johtaja Alain Visser.

 

Volvon 283-hevosvoimainen hybridi kulkee pelkällä sähköllä 50 kilometriä.

Ainutlaatuinen ulkoasu ja sisustus

V60 Plug-in Hybrid R-Design -malli sisältää monia yksilöllisiä sisäisiä ja ulkoisia ominaisuuksia, jotka synnyttävät urheilullisen yleisilmeen. Ulkopuolella vahvasti erottuvia elementtejä ovat mm. Plug-in Hybrid -tunnukset, R-Design-keula, takadiffuusori ja 18 tuuman Ixion-vanteet.

Sisäpuolella vallitsee täysi R-Design-sisustus. Urheilulliset istuimet mustalla nupukkikangas-nahkalla ovat vakiovarusteita. Yhdistämällä erityiskoristukset rei’itettyihin elementteihin, mustaan nahkaan ja kontrastitikkauksiin suunnittelutyöryhmä on luonut R-Design-sisustuksen, jossa kaikki yksityiskohdat ovat täydellisessä tasapainossa. Kokonaisuuden kruunaa tumma kattoverhoilu. Autossa on luonnollisesti myös erityinen plug-in-hybridimittaristo.

Nerokas voimanlähde

V60 Plug-in Hybridin etupyörät saavat voimansa viisisylinterisestä 2,4 litran turbodieselmoottorista, joka kehittää 215 hevosvoimaa tehoa ja 440 Nm vääntöä. Autossa on kuusivaihteinen automaattivaihteisto.

Taka-akselia pyörittää sähkömoottori, joka kehittää 68 hevosvoimaa tehoa ja 200 Nm vääntöä. Sen voima on peräisin 11,2 kWh:n litiumioniakustosta, joka on asennettu tavaratilan lattian alle.

Volvon 283-hevosvoimainen hybridi kulkee pelkällä sähköllä 50 kilometriä

Puhdasta hybridivoimaa

Kuljettaja valitsee haluamansa ajotilan kolmella painikkeella, jotka antavat autolle täysin erilaiset luonteet: Pure, Hybrid ja Power.

Oletushybriditilassa auton hiilidioksidipäästöt ovat ainoastaan 48 g/km. Vastaava polttoaineen kulutus on 1,8 litraa /100 km (NEDC-ajosykli hybrideille).

Kuljettaja voi lisäksi napin painalluksella ajaa jopa 50 kilometriä pelkällä sähkövoimalla tai hyödyntää diesel- ja sähkömoottorin yhteistehoa ja luoda todellisen voimanpesän, joka tarjoaa 283 hevosvoimaa tehoa ja 640 Nm vääntöä.

Volvo V60 Plug-in hybrid R-design tulee Suomessa myyntiin alkukesästä 2014.

 

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

Suuri osa autoilijoista tuntee huonosti oikeutensa autohuollossa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-04-2014

0

Suuri osa suomalaisautoilijoista tuntee huonosti oikeutensa autohuollossa.

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan noin joka kolmas autoilija luulee virheellisesti, että auton määräaikaishuolto tulee suorittaa valtuutetussa merkkihuollossa, jotta autonvalmistajan antama takuu säilyy. Naiset luulevat näin hieman useammin kuin miehet ja nuoret useammin kuin vanhemmat.

Yli kolmannes autoilijoista kokee, että joko autokauppias tai merkkihuolto on kertonut takuun säilyvän vain, jos auto huolletaan valtuutetussa merkkiliikkeessä. EU:n asetuksen mukaan auton omistaja saa kuitenkin vapaasti päättää, missä huollattaa autonsa ilman takuun raukeamista.

Lisäksi 45 prosenttia autoilijoista luulee, että huollossa on käytettävä automerkin omia varaosia takuun säilymiseksi. EU:n asetuksen mukaan takuu ei raukea, vaikka varaosina käyttää muita kuin autonvalmistajan osia, kunhan varaosa täyttää valmistajan laatukriteerit.

Tutkimuksen on teettänyt Teknisen kaupan ja palveluiden yhdistys. Tutkimukseen vastasi huhtikuussa 1 044 suomalaista, joista 97 prosentilla oli oma auto ja kolmella prosentilla työsuhdeauto. Kyselyaineisto koottiin tutkimusyhtiö Cint Oy:n nettipaneelissa.

HS:n lukijat laittoivat kasarikaunottaret järjestykseen – katso mitkä autot menestyivät

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-04-2014

0

Helsingin Sanomat kertoi hieman yli kaksi viikkoa sitten vuoden 1983 automalleista, että ne ovat nyt siirtymässä museoikään. Jutun yhteydessä esiteltiin 12 automallia.

Kaikki esitellyt autot olivat ylittäneet vuonna 1983 HS:n uutiskynnyksen ja jokainen niistä kuului paljon myytyjen automallien joukkoon. Nyt on aika paljastaa äänestystulokset ja näyttää mihin järjestykseen lukijat laittoivat autot.

Äänestäjät valitsivat kasarikaunottareksi Volkswagen Golfin. Golf sai kaikkiaan neljänneksen annetuista noin 6 500 äänestä.

Ensimmäisen perintöprinsessan kruunun sai Saab 99. Toiseksi perintöprinsessaksi sijoittui Ford Sierra. Suomalaissukua oleva Talbot 1510 jäi kisassa viimeiseksi.

1. Volkswagen Golf

2. Saab 99

3. Ford Sierra

4. Volvo 360

5. Lada 2017

6. Toyota Corolla

7. Nissan Sunny

8. Mitsubishi Galant

9. Fiat Uno

10. Mazda 626

11. Opel Corsa
12. Talbot 1510