Featured Post

Sähköauton johdoton lataus on täällä – ruotsalaistoimittaja yli

Sähköautoa voi ladata kotona laittamalla autonsa kiinni pistorasiaan. Se on aika helppoa, mutta nyt lataaminen on vieläkin helpompaa. Plugless-niminen yritys on nimittäin esitellyt langattoman sähköautonlatauspisteen, jonka sähköautokuski voi ostaa vaikkapa autotalliinsa. Ruotsalaislehti Aftonbladetin...

Read More

scanian kuorma-autolle ympäristöpalkinto

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 31-03-2014

0

Scanialla on pienimmät ympäristövaikutukset raskaiden kuorma-autojen luokassa arvostettujen saksalaisten Verkehrs Rundschau ja Trucker -lehtien mukaan, jotka myönsivät Scania G 410 -mallille Green Truck 2014 -palkinnon.

Ennätyksellisen alhaisella polttoaineen kulutuksellaan, 23,29 l/100 km, Scania G 410 keräsi yhteensä 6 702 pistettä, joilla se otti suurella marginaalilla ensimmäisen sijan ympäristöarvioinneissa, joihin lehtien arvostettu palkinto perustuu.

Arviointi perustui ensisijassa polttoaineenkulutuksen ja pakokaasupäästöjen ympäristövaikutuksiin. Kulutus- ja päästölukemat mitattiin laajoissa kulutustesteissä, jotka lehdet suorittivat vaativalla tieosuudella.

Euro 6 -päästöstandardi tuli pakolliseksi kaikille uusille kuorma-autoille Euroopassa 31. joulukuuta 2013. Scania julkisti ensimmäiset Euro 6 -mallinsa jo vuonna 2011 ja toisen sukupolven vuonna 2013.

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

kialta 7-vaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 31-03-2014

0

Vaihteisto parantaa polttoainetehokkuutta ja kiihtyvyyttä. Tavoitteena on 7 prosentin vähennys polttoaineenkulutuksessa ja 5 prosentin parannus kiihtyvyyteen nollasta sataan verrattuna nykyiseen kuusivaihteiseen DCT-vaihteistoon.

DCT-tekniikka yhdistää manuaali- ja automaattivaihteiston parhaat ominaisuudet ja tekee vaihteen vaihtamisesta erittäin sulavaa.

Vaihteiston toiminta perustuu kahteen sähköisesti käytettävään kuivaan kytkimeen. Uuden DCT-vaihteiston entistäkin nopeampi vaihtotapahtuma minimoi tehohäviön vaihtamisen aikana.

7-vaihteinen DCT-vaihteisto korvaa nyt käytössä olevan 6-vaihteisen automaattivaihteiston vuodesta 2015 alkaen.

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

psa tiivistää yhteistyötään kiinalaisyrityksen kanssa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 31-03-2014

0

Yhtiöiden välinen sopimus tiiviimmästä strategisesta yhteistyöstä tuotekehityksessä, valmistuksesta ja markkinoinnista allekirjoitettiin Pariisissa 26.3 kahden presidentin läsnä ollessa. Tilaisuuteen osallistuivat Ranskan presidentti Francois Hollande ja Kiinan presidentti Xi Jinping.

Suunnatulla osakeannilla Kiinan valtion omistamalle DFG:lle ja Ranskan valtiolle siirtyy 14 prosenttia PSA Peugeot Citroën –konsernin osakkeista. Osuus on yhtä suuri kuin Peugeotin perheen omistusosuus yhtiöstä. DFG ja Ranskan valtio investoivat kumpikin 800 miljoonaa euroa konsernin toimintojen kehittämiseen.

Muiden osakejärjestelyjen ansiosta osakepääoma vahvistuu 1,4 miljardia euroa lisää eli yhteensä 3 miljardilla eurolla, kuten 19.2. solmitussa aiesopimuksessa määriteltiin.

PSA:n ja DFG:n strategisen yhteistyön kolme pääperiaatetta ovat:

Kiinan Wuhanissa toimivan yhteisyrityksen DPCA:n toiminnan tehostaminen siten, että yhtiö valmistaa ja myy 1,5 miljoonaa ajoneuvoa vuosittain vuonna 2020.
Tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen perustaminen Kiinaan, päämääränä uusien tuotteiden ja teknologioiden kehittäminen nopeasti kasvaville markkina-alueille ja Kiinaan.
Yhteisyrityksen perustaminen tehostamaan Peugeotin, Citroënin ja Feng Shenin (DPCA:n oma automerkki) myyntiä Kaakkois-Aasiassa ja mahdollisesti muilla kasvavilla markkina-alueilla.

Tiivistyvän yhteistyön arvioidaan tuovan PSA:lle ja DFG:lle yhteensä 400 miljoonan euron arvoiset vuosittaiset synergiahyödyt autonvalmistuksessa vuonna 2020.

Osakejärjestelyt ja yhteistyösopimus astuvat voimaan, kun sekä Ranskan että Kiinan viranomaiset ovat ne hyväksyneet ja kun toimenpiteet on käsitelty Peugeot SA:n yhtiökokouksessa 24.4.2014.

 

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

Autotallien aarteet: Paloautovanhus nostaa vaikka bussin rotkosta

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 31-03-2014

0

Helsingin pelastuslaitoksen omistuksessa oleva saksalaisvalmisteinen Magirus Deuz on raskas pelastusauto vuodelta 1958.

Helsingin palomuseon hoitaja Jari Auvinen tuntee auton hyvät ja huonot puolet. Magirus Deuz on varustettu nosturilla, savutuulettajalla ja raivauskalustolla. Helsingin tarpeisiin auto oli kuitenkin liian hidas ja kömpelö. Auto poistettiin hälytysvalmiudesta 1970-luvun alussa.

toyotalta mullistava kierrätystekniikka

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-03-2014

0

TMC toimii edelläkävijänä tekniikan kehittämisessä Yazaki Corporationin (Yazaki), Toyota Tsusho Corporationin (Toyota Tsusho) ja kahdeksan muun yrityksen kanssa. Hiljattain kehitetty tekniikka tuottaa 99,96 % puhdasta kuparia.

Tällä hetkellä louhittavia kuparivarantoja on maailmanlaajuisesti karkeasti arvioituna jäljellä noin 40 vuodeksi. Kuparin globaali kulutus kasvaa merkittävästi esimerkiksi rakennusalalla.

Kun elämänkaarensa loppupäässä olevien autojen johtoja poistetaan tavanomaisilla menetelmillä, kuparia on erittäin haastavaa erotella sulakerasiasta ja muista komponenteista. Uudella menetelmällä on kuitenkin mahdollista erotella kupari koneellisesti johdoista ja muista komponenteista kierrätykseen.

TMC, Toyota Tsusho ja heidän kumppaninsa aloittivat yhteistyön vuonna 2010 monilla osa-alueilla kuten parantamalla uudelleenkäsittelyn laatua. Vuonna 2011 TMC kehitti ensimmäisen koneellisen erottelumenetelmän, jonka avulla voitiin estää pienten epäpuhtauksien sekoittuminen kuparin joukkoon. Pienten kuparimäärien valmistuksen testaus kierrätystarkoitukseen aloitettiin TMC:n Honsha-tehtaalla vuonna 2013. Kun kuparin laatu oli tarkistettu, menetelmä esiteltiin Yazakin johtojen valmistuslinjalla. Kierrätetyn kuparin hyödyntäminen valmistuksessa on nyt vakaalla pohjalla, ja tämän tekniikan avulla kierrätettyä kuparia on tarkoitus käyttää arviolta jopa 1 000 tonnia vuonna 2016.

Uusi teknologia on TMC:n ja ensimmäisten yhteistyökumppanien ansiota luotu Japanissa, ja se tähtää uuden sukupolven kierrätysteknologioiden kehittämiseen. Toyota kehittää tätä teknologiaa jatkuvasti ja pyrkii samalla vähentämään teknologian aiheuttamia kustannuksia.

Toyota tulee vastaisuudessakin kehittämään jatkuvasti uuden sukupolven kierrätysmenetelmiä yhteistyökumppaneidensa kanssa samalla, kun se pyrkii edistämään aidosti kierrätykseen huomiota kiinnittävää yhteiskuntaa. Tämä tulee olemaan yksi Toyotan kilpailuvaltti tulevaisuudessa, kun yhteiskunta joutuu kamppailemaan ehtyvien voimavarojen kanssa.

 

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

Jeepillä ei tohdi ajaa siellä, minne se on luotu

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-03-2014

0

Jeepin Grand Cherokee yrittää päivittää jenkkien ja jeeppien perinteet nykypäivään.

Kaikkia maastureita sanottiin aiemmin jeepeiksi. Sanan käyttö on vähentynyt, kun kaikki muutkin autonvalmistajat tekevät nykyisin maastureita.

Jeep saa silti pitää kunnian ensimmäisenä maastoautona. Se tehtiin vuonna 1941 Yhdysvaltain armeijan käyttöön ja tuli toisen maailmansodan jälkeen myyntiin siviileille. Alkuperäistä muistuttava pyöreälamppuinen Wrangler on moneen kertaan täysin uusittu ja myynnissä edelleen.

Jeepin nykyinen Suomen maahantuoja on lopettamassa tämän vuoden aikana. Toistaiseksi autoja vielä saa, ja tehdas tiettävästi suunnittelee maahantuonnin jatkamista uusin voimin.

Jeepin lippulaiva Grand Cherokee on juuri uudistunut.

Auton kiinnostavuutta voi lisätä tieto, että siinä on joitain samoja osia kuin Mersun ML- ja GL-maastureissa. Mercedes ja Jeepin omistava Chrysler olivat aikaisemmin samaa firmaa.

Nykyään Chryslerin ja Jeepin omistaa Fiat. Ja Italiasta tuleekin auton moottori: kolmelitrainen VM Motorin valmistama diesel. Vaihteisto taas on saksalainen, ZF:n valmistama kahdeksanvaihteinen automaatti.

Näillä Euroopasta kootuilla eväillä Grand Cherokeen voisikin luulla olevan myös eurooppalaisen henkinen. Väärin! Tämä on aitoa Amerikkaa.

Grand Cherokee on nimensä mukaisesti iso. Ahtaat kadut ja parkkihallit vaativat tarkkuutta, eikä auto mahdu kapeammista autotallinovista sisään. Se on röyhkeän näköinen varsinkin keulasta.

Ulkoisen blingin lisäksi tässä Summit-mallissa on moderneja turvavarusteita sekä 19-kaiuttimiset stereot navigaattorilla, lasikatto, nahat, tuuletetut penkit ja lähes kaikki muut kuviteltavissa olevat herkut. Vastaava ML-Mersu olisi ainakin parikymmentä tonnia kalliimpi.

Ilmajousitettu Jeep kulkee mukavasti. Ohjaamo ja etupenkit ovat parempia kuin amerikkalaisautoissa on totuttu. Ainoastaan Jeepin takapenkki on tämän hintaiseen autoon aneeminen, kuin pienestä perhefarmarista.

Rahaa kuluu muutakin kuin auton hintaan. Ison maasturin ylläpito on kallista, ja Grand Cherokeen jälleenmyyntiarvo putoaa nopeammin kuin useimmilla kilpailijoilla.

Ainoastaan polttoainekulut pysyvät kurissa. Kulutusmittauksessamme meni 8,3 litraa sadalla, sopivan vähän tämän kokoiselle autolle. Pihi dieselmoottori tosin pitää ärsyttävää rohinaa muutoin hiljaisessa autossa.

Entäpä maastoajo? Grand Cherokee ei ole pelkkä ”katumaasturi”. Ilmajousitus ylimpään asentoon, maastovaihteet päälle, sopiva ajo-ohjelma käyttöön ja metsään!

Sadan tonnin luksusauto kulki metsäkoneen tekemää uraa oikein hyvin, kunnes vastaan tuli kiviä. Pieni katsaus pohjan suojaamattomiin osiin ja kiiltäviin vanteisiin: nämä naarmuuntuisivat heti.

Vasta vanhana ja kuluneena Jeepin ehkä vihdoin tohtii viedä sellaiseen maastoon, jollaiseen se parhaimmillaan pystyisi.

suomalaisten suosikkiautolla synttärit tänään

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-03-2014

0

Volkswagen Golf viettää tänä vuonna 40-vuotissyntymäpäivää.

Mallin menestystarina alkoi 29. maaliskuuta 1974, jolloin ensimmäinen Golf rullasi valmistushihnalta Volkswagenin Wolfsburgin tehtaalta. Sittemmin niitä on vilistänyt maailmalle yli 30 miljoonaa. Tilastokeskuksen mukaan Golf oli vuodenvaihteessa Suomen autokantatilastossa toiseksi suosituin automalli 118 000 kappaleella. Golf on ollut Euroopan ostetuin automalli jo vuosia ja Suomen ykkönen esimerkiksi vuosina 2013, 2010 ja 2009.

Tullessaan markkinoille italialaisen autosuunnittelijan Giorgio Giugiaron kynästä lähtenyt Golf edusti monikäyttöisyydessään täysin uutta autoajattelua ja antoi nimensä uudelle autoluokalle. Muutamassa vuodessa Golf-mallisto kasvoi urheilullisten autojen ikoniksi nousseella GTI:llä, maailman ensimmäisellä nopeakäyntisellä dieselversiolla ja avo-Cabriolet’lla.

Vuosien kuluessa mallisto on laajentunut mm. farmariversio Golf Variantilla. Seitsemättä sukupolvea edustavan Golfin ainutlaatuisen laaja käyttövoimavalikoima käsittää tänä päivänä paitsi taloudelliset ja pienipäästöiset TDI-diesel- ja TSI-bensiinimoottorit myös korkeaseosetanoli- sekä pian myös bio-/maakaasu-, täyssähkö- ja pistokehybiridivaihtoehdot.

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

fiatin maahantuonti emoyhtiön haltuun

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-03-2014

0

Alessio Castelli on nimitetty uuden Scandinavia Business Centerin johtoon. Scandinavia Business Center aloittaa toimintansa välittömästi kattaen Fiatin omistamat paikalliset maahantuontitoiminnot Ruotsissa ja Tanskassa.

Castellin johtama Scandinavia Business Center tähtää nykyisen maahantuontitoiminnan optimoimiseen Ruotsissa ja Tanskassa sekä Fiat Chrysler Groupin oman maahantuonti-liiketoiminnan aloittamiseen Suomessa.

Suomessa Fiat Chrysler Group tulee toimimaan itse oman paikallisen organisaation voimin, hyödyntäen synergioita jo olemassa olevilta Ruotsin ja Tanskan organisaatioilta. Liiketoimintavastuun siirto nykyiseltä maahantuojalta AutoFennica Oy:ltä Scandinavia Business Centerille tullaan toteuttamaan vuoden 2014 aikana siten, että asiakaspalvelu jatkuu häiriöttä koko siirtymävaiheen ajan.

Alessio Castelli, 42, omaa laajan kokemuksen Fiat Groupissa johtuen aiemmista tehtävistään Iveco, CNH ja Fiat Group Automobiles organisaatioissa. Vuodesta 2012 hän on toiminut Fiat Group Automobiles Sweden AB:n toimitusjohtajana. Alessio Castelli tuntee Skandinavian markkina-alueen hyvin, sillä hän on aiemmin toiminut aluemyyntipäällikön tehtävässä vastuualueenaan Pohjoismaat.

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä. 

Uuden auton jarrut kuluivat loppuun kuukaudessa – maahantuoja ei korvannut

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-03-2014

0

Kuluttajariitalautakunnan suosituksia noudatetaan hyvin

 Oheinen juttu perustuu Kuluttajariitalautakunnan vuosina 2012–2013 käsittelemiin uusia autoja koskeviin päätöksiin. Lautakunta luokittelee auton uudeksi niin pitkään kuin se pysyy ensimmäisellä omistajallaan.

 Juttuun on poimittu lautakunnan kaikista 80 käsitellystä tapauksesta viisi. Tapaukset on jutussa kuvattu Kuluttajariitalautakunnan päätösasiakirjojen perusteella, ja ne sisältävät joissakin kohdissa tulkintaa.

 Kuluttajariitalautakunta on asiantuntijoista koostuva elin, joka ratkaisee kuluttajien ja elinkeinonharjoittajien välisiä riitoja. Lautakunnan jäsenissä on sekä kuluttajien että elinkeinonharjoittajien edustajia.

 Lautakunta antaa suosituksia siitä, miten riita pitäisi ratkaista. Suosituksia noudatetaan yleensä hyvin. Vain harvat riidat jatkuvat oikeudessa.

 Lautakunnan oman arvion mukaan asuntoriidat jatkuvat useammin tuomioistuimissa kuin autoriidat.

Kuka korvaa, kun upouusi auto hajoaa? Kuluttajariitalautakunta on ratkaissut kahtena viime vuotena noin 80 riitaa autonostajan ja autokaupan välillä. Kerromme viidestä tapauksesta.

1. Maalipinta lohkeili omalaatuisesti

Satakuntalainen autoilija osti alkukesästä 2010 Opel Astran. Vajaa vuosi myöhemmin hän havaitsi autonsa maalipinnassa lohkeamia. Autolla oli ajettu noin 16 000 kilometriä.

Autonomistaja vaati maahantuojaa eli General Motors Finlandia järjestämään autonsa maalipinnan hiomisen ja kunnostamisen pohjamaalausta myöten. Kuluttajan mukaan lohkeaminen isohkolta alueelta ei ole tavanomaista. Kyse oli autoilijan mukaan takuuasiasta. Kaiken lisäksi auto oli jo todistettavasti maalattu kahteen kertaan.

Lisäksi ostajan mukaan virhe oli myönnetty ja paikkamaalauskin oli jo luvattu. Autoilija itse otaksui maalipinnan vaurioitumisen alkaneen kiven tai nastan aiheuttamasta iskusta. Sitä hän ei kuitenkaan hyväksynyt, että maalipinta irtosi varsin suurelta alueelta.

Käsityksensä tueksi kuluttaja hankki tavarantarkastajan. Tarkastaja kallistui kuluttajan kannalle ja arvioi, että maalivauriot eivät olleet tavallisen kiveniskun aiheuttamia, vaan ennemminkin auto oli maalattu väärin. Tavarantarkastajan lasku oli hieman yli 850 euroa.

Maahantuoja GM kertasi vastauksessaan sen, että maalipinnan vauriot ovat kuluttajankin mukaan aiheutuneet sinkoutuneesta kivestä. Maahantuojan mukaan isonkin maalivaurion takaa voi löytyä kiveniskemä.

GM tarjosi kuluttajalle kahta vaihtoehtoa vahingon korjaamiseksi: vaurioituneet alueet voidaan maalata tai asiakas voi vaihtaa autonsa uuteen parin tuhannen euron välirahalla. Kumpikaan vaihtoehto ei ollut autoilijalle mieluinen.

Kuluttajariitalautakunnan päätös: Autolla on myös maalipintaa koskeva takuu, jota maahantuojakaan ei kiistänyt. Koko auton maalaamista lautakunta ei suositellut. Autoilija sai tyytyä osittaiseen hiomiseen ja vaurioalueiden maalaamiseen sekä siihen, että maahantuoja maksaa tavarantarkastajan kustannukset.
 

2. Pakko vaihtaa moottori

Päijäthämäläinen kuluttaja osti keväällä 2008 Seat Altea XL:n. Autolle annettiin kahden vuoden takuu. Vajaan viiden vuoden päästä autoon oli pakko vaihtaa moottori. Vianmääritys- ja korjauskustannukset kipusivat 4 000 euroon. Autolla oli siinä vaiheessa ajettu alle 100 000 kilometriä.

Autonomistajan mukaan syypää isoon remonttiin oli jakoketjun vika. Se vaikutti kuluttajasta jopa tyyppivialta. Siksi autoilija vaati kustannustensa täyttä hyvittämistä.

Riitaan vastasivat sekä Seatia jälleenmyyvä VV-Autotalot että merkkiä maahantuova VV-Auto Group. Molemmissa vastauksissa kuluttajan vaatimuksia pidettiin aiheettomina, koska autonomistaja oli ylenkatsonut huolto-ohjelman. Huoltoväli oli ylittynyt kolmesti ja pahimmillaan se oli ylitetty yli 3 800 kilometrillä. Kaiken lisäksi autossa oli myyjän ja maahantuojan mukaan ehjä huoltovälinilmaisin, joka muistuttaa huollon tarpeesta.

Intialaiskeksijät yrittävät hillitä autojen tööttäämistä

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-03-2014

0

Intian Mumbaissa auton torvien jatkuva tööttäily on inspiroinut meluun kyllästyneitä keksijöitä. Kaupungissa on kehitetty kaksi erilaista vekotinta, joiden toivotaan vähentävän tööttäämistä.

Yhden keksijäryhmän idea on tööttäysmittari, jonka käyttöönotosta ryhmä keskustelee viranomaisten kanssa.

Mittari laskee tööttäyksiä, joita autoilijalla on tietty määrä käytössään. Kun ne loppuvat ja torvea yritetään soittaa, perävalot välkkyvät ja viranomainen saa antaa sakot.

Toinen keksintö vetoaa omaantuntoon. Joka kerta, kun autoilija tööttää, kojetaulussa syttyy välkkymään ryppyotsaisia kasvoja esittävä nappula.

Autonvalmistajat tekevät torvista tavallista kestävämpiä maan markkinoille.