Featured Post

Miksi kukaan ei vastaa avaruudesta? Uusittu kirja kertoo 75 vastausta

Stephen Webb: Missä kaikki ovat? Jos maailmankaikkeus kuhisee elämää . . . 75 ratkaisua Fermin paradoksiin ja Maan ulkopuolisen elämän arvoitukseen. Ursa 2016. 474 sivua. Elokuva Arrival (2016) kertoo nyt elokuvateattereissa kiehtovasti yhteydestä Maan ulkopuoliseen älyyn. Lopultakin sellainen...

Read More

genevessä julkistetaan uusi pikku-citroën

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-02-2014

0

Voimakkaiden korilinjojen muovaama uutuus saa 3- ja 5-ovisten versioiden rinnalle myös kangaskatolla varustetun Airscape-version. Innovatiivisen koritekniikan myötä uusi C1 on myös aikaisempaa kevyempi.

Citroën C1 seuraa ilmeellään kasvavan suosion saaneen C4 Picasson viitoittamaa uutta muotoilulinjaa. Suuntavilkut on tunnusomaisesti nostettu ajovaloumpioiden yläpuolelle ja niiden alle on sijoitettu veikeät ellipsin muotoiset ajovalot. Lisädynamiikkaa ilmeeseen tuovat etupuskurin kulmiin sijoitetut LED-päivänajovalot. Takanäkymää hallitsee suurikokoinen lasinen takaluukku, joka yhdessä muotokieleen saumattomasti istuvien takavalojen ja takailmanohjaimen kanssa antavat perälle pirteän kolmiulotteisen vaikutelman.

Citroen C1.

Enemmän teknologiaa ja mukavuutta

Suomessa pikkuautojen segmentissä vankan suosion saanut Citroën C1 tulee uudistuneena kilpailemaan vahvuuksinaan pienipäästöiset kolmisylinteriset moottorit, kosketusnäytön hyödyntäminen auton toimintojen hallinnassa sekä kauttaaltaan päivitetyn jousituksen myötä edelleen kohentunut ajomukavuus.

Moottorivaihtoehtoina Citroën C1 tarjoaa Stop&Start-tekniikalla varustetut VTi68- ja VTi82 -bensiinimoottorit. Tehokkaampi VTi82- moottori kuuluu uuteen kolmisylinteriseen PureTech-moottoriperheeseen, jolle tunnusomaista ovat laaja käyttöalue ja pienet 99 g/km CO2- päästöt.

Citroën C1 tuo myös uutena elementtinä 7” kosketusnäytön pikkuautoihin, jolla hallitaan pääosaa auton toiminnoista. Sen valikkojen kautta kuljettaja säätää mm. ilmastointia, auton sisävalaistusta ja muita mukavuusvarusteita sekä ajotietokoneen toimintoja. Audion ja telematiikan toimintoja ohjataan erillisen Mirrow Screen-liittymän kautta, joka tuo älypuhelimen applikaatiot käytettäväksi kosketusnäytön kautta.

Edelliseen malliin verrattuna jousitus on kokenut tuntuvia muutoksia. Kaikki jousituksen komponentit, kuten jouset, iskunvaimentimet ja kallistuksenvakaimet ovat kalibroitu uudelleen. Yhdessä 4 kiloa keventyneen taka-akselin kanssa jousitus tarjoaa aikaisempaa pehmeämmän ja mukavamman ajonautinnon.

Näppärä ja tilava

Ulkomitoiltaan uusi C1 on näppärän kokoinen. Sen pituus on 3,46 metriä, leveys 1,62 m ja korkeus 1,45 m. Helpon kaupunkipyörittelyn alleviivaa 4,8 metrin kääntösäde.

Matkustajien lisäksi Citroën C1 tarjoaa lasisen takaluukun alla istuinten perusasennossa 196 litran tavaratilan. Se on kääntämällä takaistuinten selkänoja alas laajennettavissa 780 litran vetoiseksi.

 

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

tätä pösöä valmistettiin vuodessa yli 100 000

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-02-2014

0

 

Vuoden 2013 Geneven autonäyttelyssä ensiesitellystä Peugeot 2008 –crossoverista tuli yksi autokaupan viime vuoden suurimmista menestyksistä. B-segmenttiin suunniteltu tulokas täydensi Peugeotin tarjontaa kokoluokassa aikaisemmin esiteltyjen 208 GTi:n ja XY:n jälkeen niin onnistuneesti, että autoa on tilattu jo yli 100 000 kappaletta.

Kaikki Peugeot 2008 -mallit – paitsi Kiinaan ja Latinalaiseen Amerikkaan myytävät autot – rakennetaan Mulhousen tehtaalla, jonka tuotantoa on jouduttu kasvattamaan jo kolme kertaa mallin lanseerauksen jälkeen. Tällä hetkellä tehtaalta valmistuu 680 autoa päivässä eli yli kaksi kertaa enemmän kuin alun perin suunniteltiin.

Peugeot 2008 on menestynyt myös törmäystesteissä ja saavutti Euro NCAP –testissä täyden viiden tähden tuloksen. Ainoana kokoluokkansa automallina se tarjoaa etenemiskykyä parantavan Grip Control –teknologian. Mallille on myönnetty myös ”Origine France Garantie” –kotimaisuustunnus, sillä 73 prosenttia sen osista ja komponenteista on valmistettu Ranskassa.

Peugeot 2008:lle on alle vuodessa myönnetty kymmenkunta autoalan palkintoa muun muassa Irlannissa, Italiassa, Espanjassa, Ranskassa, Puolassa ja Turkissa. Peugeot on samalla onnistunut kasvattamaan osuuttaan B-segmentin yläpään markkinoista, sillä kaksi kolmesta myydystä 2008-versiosta edustaa mallin korkeimpia varustetasoja.

100 000. valmistunut Peugeot 2008 luovutettiin Pariisin seudulta kotoisin olevalle asiakkaalleen Mulhousen tehtaalla järjestetyssä tilaisuudessa. Auton luovuttivat tehtaanjohtaja Corinne Spilios sekä Peugeot Francen toimitusjohtaja Xavier Duchemin.

 

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

hyundain genevessä julkistettava konsepti aikaansaa nostetta

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-02-2014

0

2014 Geneven autonäyttelyn yleisön eteen tuotava Intrado on Hyundain tuorein näkemys mitä kuluttajat tarvitsevat ja odottavat autoiltaan lähitulevaisuudessa. Helppokäyttöisiä autoja, jotka ovat vuorovaikutuksessa käyttäjiensä kiireiseen ja aktiiviseen elämäntapaan sekä erilaisiin vaatimuksiin mukautuvia.

Intrado on saanut nimensä lentokoneen siiven alapinnasta – alueelta, joka saa aikaan nosteen. Auton edistykselliset materiaalit ja teknologiat ovat myös saaneet vaikutteita ilmailuteollisuudesta: Kaiken tarpeettoman painon vähentäminen, loogiset ratkaisut monitahoisille haasteille, puhtaan tarkoituksenmukainen suunnittelu, sekä edistyksellinen voimanlähde.

Intradon muotoilu esittää uuden progressiivisen tulkinnan Hyundain Fluidic sculpture -muotokielestä. Auton omaleimaisen muodon on sanellut aerodynaamisen tehokkuuden tarve. Autossa ei ole tarpeetotonta koristeellisuutta, vain minimalistiset yksityiskohdat. Korin paneelit on valmistettu Hyundain terästehtaalta Koreasta kotosin olevasta edistyksellisestä ja superkevyestä teräksestä.

Intradon sisätilat on suunniteltu käytännöllisyyttä ja sopeutuvuutta silmällä pitäen. Sisätiloissa huomio kiinnittyy edistyksellisiin materiaaleihin sekä uuteen ja mullistavaan rakenteeseen. Tavoitteena oli tuottaa samankaltaista käytännöllistä kauneutta, jota tyypillisesti on nähty vain korkealuokkaisissa maastopyörissä.

Hyundai Intrado.

 

Auton hiilikuiturakennne tulee parhaiten esiin kun ovet, konepelti tai tavaratilan kansi ovat avoinna. Komponentit, jotka tavallisesti ovat piilossa on nyt tuotu korostetusti esiin. Mm. “läpi katsottavat” ilmaventtiilit sekä täysin avoin kehys, johon istuimet kiinnittyvät. Kirkkaan oranssin värin käyttö kontrastina mustalle hiilikuidulle, heijastaa auton aktiivista luonnetta sekä peilaa sen hillittyä ulkoista minimalistisuutta.

Superkevyt rakenne kertoo Hyundain halusta valmistaa entistäkin kevyempiä ja vahvempia autoja, jotka ovat parempia ajettavuudeltaan sekä yksinkertaisempia korjata. Hiilikuidusta valmistettu keskusrunkorakenne on rakennettu käyttämällä uutta, patentoitua valmistustapaa. Siinä yhdistyy useat eri valmistustekniikat, joilla on myös potentiaalia muuttaa tapaa, miten autot on yleensä tehty. Tämän keskirakenteen vahvuus ja jäykkyys sallii myös runkopaneelien rakentamisen mistä tahansa materiaalista ja antaa näin muotoilijoille suuremmat mahdollisuudet. Kevyt teräsrakenne parantaa myös kolariturvallisuutta sekä auton mahdollista korjattavuutta.

Intradon voimanlähteenä on vetypolttokenno, joka hyödyntää 36 kWh:n Li-ion akkua. Ainoastaan muutaman minuutin tankkauksen jälkeen Intradon toimintasäde on jopa 600 km ja päästöt pelkkää vesihöyryä. Parantuneen tehon ja toimintasäteen kasvamisen lisäksi Intradossa on herkemmin reagoiva ja ketterämpi ajodynamiikka.

Intrado on ensimmäinen tammikuussa 2013 Hyundai Motor Groupin pääsuunnittelijaksi, nimitetyn Peter Schreyerin johdolla suunniteltu Hyundai.

Hyundain muotoilu- ja insinööritiimien välisen tiiviin yhteistyön tulos, Intrado, muotoiltiin ja suunniteltiin pääosin Hyundai Motor Europen suunnittelukeskuksessa Saksan Rüsselsheimissa.

Hyundai Motor Europen teknisen keskuksen muotoilujohtaja Thomas Bürkle johti tiimiä, joka loi Intradon.

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

nissan qashqai -tiimi hakee vastauksia kysymyksiin

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-02-2014

0

Tallinnasta käynnistynyt tapahtuma on käväissyt Riikassa ja Vilnassa. Sieltä se rantautuu Helsinkiin ja Osloon, jatkaen ensi viikolla Kööpenhaminaan ja Tukholmaan.

Suomessa AvaaHelsinki -nimeä kantavan tempauksen kaupunkioppaana toimii laulaja Kim Herold, jonka luotsaama crossover-tiimi etsii odottamattomia vastauksia kuluttajien internetissä ja sosiaalisessa mediassa lähettämiin kysymyksiin.

Kuluttajat voivat kysyä mitä tahansa he haluvat tietää tai löytää Helsingistä kampanjasivulla http://www.avaahelsinki.fi/ , Tvitterissä osoitteessa  www.twitter.com/NissanSuomi tai käyttämällä hashtagia #AvaaHelsinki #TäysinUusi  #Qashqai.

Kysymyksiin haetaan vastauksia 27.2.-1.3. kolmen uuden Qashqain Street-tiimin kanssa suoratoistolähetyksessä.

Kim Herold tuntee Helsingin kuin omat taskunsa. Street-tiimin ykkösautosta tulee jatkuva suoratoistolähetys, jota voi seurata osoitteessa http://www.avaahelsinki.fi/ torstaina klo 10:30-18:30, perjantaina klo 12-20 ja lauantaina klo 10-18.

Sivuille kerätään vastauksia myös kuvien, videoiden ja tviittien muodossa. Kaikki tiimin löytämät vastaukset ovat nähtävissä nettisivujen lisäksi myös Kampin kauppakeskuksessa 6.-7.3. järjestettävässä tapahtumassa.

Nissan Qashqaissa uutta tekniikkaa

Uudessa Qashqaissa on runsaasti innovatiivista teknologiaa kuten etutörmäyksen estojärjestelmä, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, kaistavahti, kuljettajan vierystilanvalvonta ja älykäs pysäköintiavustin.

Lisäksi siinä on myös uusi NissanConnect -järjestelmä, jossa on 7-tuumainen kosketusnäyttö. Uuden Connectin voi yhdistää älypuhelimeen ja siinä on niin musiikkiin, sosiaaliseen mediaan ja matkustamiseen liittyviä sovelluksia.

Uudesta NissanConnect:ista löytyy myös aikaisemmin esitellyt Google-haku ja Send To Car-toiminto, joiden ansiosta kuljettaja voi suunnitella reitin jo etukäteen kotona. Näitä työkaluja käytetään myös avaahelsinki-tempauksessa.

Ensimmäinen sukupolven Nissan Qashqai on ollut menestystarina. Vuonna 2007 lanseerattua crossoveria on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 2 miljoonaa. Suomessa Qashqai on menestynyt jopa muuta Eurooppaa paremmin ollen myyntitilastojen ykkönen vuonna 2011 ja kivuten kolmossijalle myös viime vuonna – seitsemän vuotta markkinoille tulon jälkeen.

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä. 

Autotallien aarteet: Sylvi Kekkonen kolaroi raitiovaunun kanssa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-02-2014

0

Helsinkiläisen Reijo Heurlinin omistuksessa olevalla Minillä on mielenkiintoinen historia. Iso-Britannia lahjoitti auton tasavallan presidentti Urho Kekkoselle vuonna 1961. Valtionpäämiehellä itsellään ei ollut ajokorttia, mutta hänen puolisollaan Sylvi Kekkosella oli.

Presidentin rouvan ajelut saivat paljon huomiota ja julkisuus huipentui lopulta ikävällä tavalla, kun Sylvi Kekkonen otti turhan läheistä kontaktia raitiovaunun kanssa. Kukaan ei kolarissa loukkaantunut, mutta Sylvi Kekkosen ajelut loppuivat siihen. Jatkossa Kekkoset luottivat autonkuljettajansa ammattitaitoon.

tällainen on uusi ford focus

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-02-2014

0

 

Uusi Focus tulee myyntiin vuoden 2014 toisella puoliskolla, jolloin debytoi myös SYNC 2, Fordin edistyksellinen toisen sukupolven kommunikointijärjestelmä samoin kuin uudet 1,5-litraiset EcoBoost-bensiini- ja TDCi-dieselmoottori.

Nykyinen Focus vahvistettiin viime kuussa maailman parhaiten myydyksi malliksi perustuen Fordin analyysiin Polkin vuoden 2013 yhdeksän ensimmäisen kuukauden rekisteröintitiedoista. Ford arvioi Focuksen myynnin olleen globaalisti 1,1 miljoonaa vuonna 2013, joista yli 300 000 ajoneuvoa myytiin Kiinassa. Tämä tekee siitä parhaiten myydyn henkilöauton nopeimmin maailmassa kasvavilla uusien autojen markkinoilla.

Suunnitellessaan uuden Focuksen sisätiloja Ford kuunteli asiakaspalautetta ja vastasi siihen intuitiivisemmalla ulkoasulla, karsien ohjauspyörän ja keskikonsolin hallintalaitteita sekä kytkimiä. Uudet mustat satiinisomistukset ja kromiyksityiskohdat tukevat selkeämpää ja modernimpaa ulkonäköä sekä loogisempia ja intuitiivisempia toimintoja.

Uusi keskikonsoli tarjoaa enemmän säilytystilaa ja uuden liukuvan käsinojan.

Uuteen keskikonsoliin mahtuu erilainen valikoima pulloja sekä kuppeja. Lisäksi siihen mahtuu samanaikaisesti litran vesipullo ja 0,4 litran muki. Uuden Focuksen haltijat nauttivat myös hiljaisemmasta kyydistä paksumpien mattojen ja sivuikkunoiden sekä parannetun moottoritilan eristyksen ansioista.

SYNC 2 ja 8” kosketusvärinäyttö

Uusi Focus on ensimmäinen ajoneuvo Euroopassa, joka tarjoaa SYNC 2 -järjestelmän. Fordin edistyksellisessä kommunikointijärjestelmässä on korkearesoluutioinen 8-tuumainen kosketusvärinäyttö ja kehittynyt äänihallinta, joiden avulla radion, navigointijärjestelmän, ilmastoinnin ja matkapuhelimen käyttö ajon aikana on helpompaa.

SYNC 2:n navigointijärjestelmä tajoaa myös ensimmäistä kertaa Euroopassa jaetun ruudun näytön, jossa on tiedot yksityiskohtaisista risteyksistä, puhutut kadun nimet, 3D-näkymät valtatieliittymistä sekä maamerkeistä ja lisäksi MICHELIN ja MICHELIN GREEN oppaat. SYNC 2:n avulla kuljettaja voi antaa yksinkertaisempia, kerran annettavia navigointikohteita ja pyytää järjestelmää soittamaan toivottua esittäjää. Yksinkertaisesti painamalla äänihallintapainiketta ja sanomalla ”I’m hungry” ruudulle ilmestyy lista paikallisista ravintoloista, joihin sitten saa ajo-ohjeet.

Ford Focus.

 

Edistynyttä ajoteknologiaa

Uusi Focus vie mallin ajomukavuuden tasoa korkeammalle. Fordin insinöörit ovat luoneet vakaamman, reagoivamman ja tiehen liimatumman tunteen lisäämällä rakenteiden jäykkyyttä etupäässä, uudistamalla jousitusgeometriaa, kasvattamalla sivusuuntaista jäykkyyttä, virittämällä iskunvaimentimet uudelleen sekä sisällyttämällä ajoneuvoon uuden elektronisen ajonvakautusjärjestelmän. Elektroninen ohjaustehostin on myös tuotu takaisin antamaan kuljettajalle yhä vankemman tunteen tiestä.

Uusi Focus on ensimmäinen Ford, joka tarjoaa edistyneen Aktiivisen Pysäköintiavustin -järjestelmän (Perpendicular Parking), joka auttaa kuljettajaa parkkeeraaman auton ahtaisiinkin tiloihin.

Nykyinen Focus esitteli Aktiivisen Pysäköintiavustimen (Active Park Assist), joka napin painalluksella käyttää antureita paikantamaan autopaikkoja ja taskupysäköimään auton kuljettajan hallitessa kaasua ja jarrua. Kahden anturin lisäys uuden Focuksen takaosaan mahdollistaa taskupysäköinnin lisäksi myös pysäköimisen parkkiruutuun ja vinoparkkiin sekä poistumisen näistä.

Lisäanturit mahdollistavat ensimmäistä kertaa Euroopassa teknologioita, jotka auttavat kuljettajia liikkumaan pois autopaikoilta:

  • Cross Traffic Alert – varoittaa autopaikalta pois peruuttavaa kuljettajaa mahdollisista takaa kulkevista autoista. Laitteen tutkan kantama on enimmillään 40 metriä ja järjestelmä antaa kolme erillistä varoitusääntä, jos se havaitsee lähestyvän ajoneuvon
  • Park-Out Assist auttaa parkkiruudusta lähtevää kuljettajaa. Järjestelmä ohjaa autoa automaattisesti samalla kun kuljettaja käyttää kaasu- ja jarrupoljinta

Ford on myös parantanut sen ennestään suosittua Active-City-Stop-törmäyksenestojärjestelmää. Kehittyneempi versio on tehostettu toimimaan nopeudessa 50 km/h verrattuna nykyisen version toimintanopeuteen 30 km/h.

Ford esittelee Euroopalle myös Pre-Collision Assist -järjestelmän. Se toimii Active-City-Stopin tavoin, mutta suuremmalla ajoneuvojen havaintoalueella auttaakseen kuljettajaa suuremmissa nopeuksissa, esimerkiksi moottoritiellä, antamalla varoituksia ja tarvittaessa jarruttaen.

Nykyisen Aktiivisen Vakionopeudensäätimen avulla kuljettaja voi asettaa tietyn välimatkan edellä kulkevaan ajoneuvoon, huolimatta siitä vaikka se kulkisi hitaammin kuin säädetty vakionopeus. Tilanteisiin, joissa Aktiivinen Vakionopeudensäädin ei ole käytössä, Ford esittelee Euroopalle ensimmäistä kertaa uuden Distance Alert ja Indication -järjestelmän, joka antaa kuljettajan säätää halutun välimatkan edellä olevaan ajoneuvoon. Jos välimatka edessä olevaan ajoneuvoon lyhenee säädetystä, järjestelmä varoittaa kuljettajaa ensiksi merkkivalolla ja sen jälkeen merkkiäänellä.

Uusi Focus on varusteltu ensimmäistä kertaa myös Fordin MyKey-avaimella. Sen avulla omistaja voi ohjelmoida avaimen – rajoittaa maksimi ajonopeuksia, vähentää audiolaitteen äänenvoimakkuutta ja jopa estää audiolaitteen käytön, jos turvavyöt eivät ole kiinni. Järjestelmä voi estää kuljettajaa sammuttamasta turvateknologioita, jotka voivat auttaa lieventämään tai estämään törmäyksiä matalissa nopeuksissa.

Tietä valaisten

Parannettu ajovalojärjestelmä (Adaptive Front Lighting System) säätää uusien Bi-Xenon HID-etuvalojen valokiilat mukautumaan parhaiten olosuhteisiin. Järjestelmä arvioi autoa ympäröivän valon sekä edessä olevat kohteet ja säätää sen jälkeen ajovalojen valokiilojen kulmat ja vahvuuden yhteen seitsemästä asetuksesta, jotka riippuvat ajoneuvon nopeudesta, ohjauskulmasta ja välimatkasta edessä olevaan kohteeseen.

Suurilla nopeuksilla kuten moottoritiellä, etuvalot luovat pidemmän ja suoremman valokiilan parantaen näin näkyvyyttä edessä ja sivussa. Kaupungeissa, joissa nopeudet ovat alhaisemmat ja katuvalaistus parempi, valokiila levittäytyy alaspäin valaisemaan voimakkaammin suoraan edessä olevaa tietä. Mutkaan ajaessa alhaisilla nopeuksilla järjestelmä valaisee tiensivun, jotta pyöräilijät sekä jalankulkijat näkyisivät paremmin.

Uusi Focus jatkaa jo aiemmin esiteltyjen innovatiivisten ominaisuuksien tarjontaa, joita kuljettajat ovat jo oppineet arvostamaan, kuten Ovien reunasuojukset, jotka auttavat ehkäisemään lommoja ja naarmuja avattaessa ovi ahtaissa paikoissa.

Polttoainetaloudelliset uudet moottorit

Uuden moottorivalikoiman ansiosta Focuksen polttoainetaloudellisuus on parantunut huomattavasi nykymalliin verrattuna. Kehittynein dieselmalli tarjoaa 19 % pienemmän kulutuksen ja kehittynein bensiinimalli jopa 17 prosentin vähennyksen.

Uusi Focus on ensimmäinen ajoneuvo Euroopassa, jonka moottorivalikoimasta löytyy polttoainetaloudelliset 1,5-litraiset, 150 hv:n tai 180 hv:n EcoBoost-bensiinimoottorit ja uudet 1,5-litraiset, 95 hv:n ja 120 hv:n TDCi-dieselmoottorit. Focus on saatavilla jatkossakin suosituilla ja palkituilla 1,0-litraisilla, 100 hv:n ja 125 hv:n EcoBoost-bensiinimoottoreilla. Moottori valittiin vuosina 2012 ja 2013 Kansainväliseksi Vuoden Moottoriksi. 1,0-litraisesta EcoBoost-bensiinimoottorista saataville tulee myös malli, jonka CO2-päästöt ovat 99 g/km.

120-hevosvoimainen 1,5 litran diesel PowerShift-automaatilla esitellään ensi vuonna ja se tarjoaa 19 prosentin parannuksen verrattuna nykyiseen saman voimanlähteen omaavaan Focukseen. Ensi vuoden puolella uutta Focusta saa tilattua myös 1,0 litran EcoBoost-automaatilla, jossa on jopa 17 prosenttia alhaisempi kulutus kuin nyky-Focuksen bensa-automaatissa. 2,0-litrainen 150 hv:n TDCi-dieselmalli, yhdistettynä manuaalivaihteistoon, tuo jopa 14 prosentin säästön.

Uuteen Focukseen on saatavilla rattivaihteet, jotka mahdollistavat kuljettajalle vaihteiden vaihtamisen ilman, että käsiä tarvitsee irrottaa ratista. Rattivaihteet ovat valittavissa valinnaisvarusteena kaikkiin automaatti- ja PowerShift -vaihteistoihin niin diesel- kuin bensiinimalleissa.

Focusta myydään tällä hetkellä yli 140 markkina-alueella. Vastatakseen Focuksen kasvavaan kysyntään, Ford on lisännyt auton tuotantokapasiteettia sitä valmistavissa kahdeksassa tehtaassa, jotka sijaitsevat neljässä eri maanosassa. Tehtaat Saksassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä, Kiinassa, Thaimaassa, Vietnamissa, Taiwanissa ja Argentiinassa ovat nostaneet valmistuskapasiteetin 1,5 miljoonaan Focus-ajoneuvoon – tämä merkitsee yli kahden valmiin auton minuuttitahtia. Euroopassa Ford valmistaa uuden Focuksen joka 90. sekuntti.

 

                                                               # # #

* Nykyinen Focus arvostettiin viime kuussa mailman parhaiten myydyksi malliksi perustuen Fordin analyysiin Polkin vuoden 2013 yhdeksän ensimmäisen kuukauden rekisteröintitiedoista.

** Uuden Ford Focuksen voimansiirrot

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

pimeänäköavustimen avulla näkee jalankulkijat ja eläimet

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-02-2014

0

Kolmannen sukupolven avustinjärjestelmässä mittaristoon syttyy automaattisesti kristallinkirkas yönäkymä heti, kun ulkona on pimeää ja nopeutta on yli 60 km/t. Napin painalluksella Night View Assist Plus on käytössä myös taajamissa ja alle 60 kilometrin rajoitusalueilla.

Auton edessä havaitut jalankulkijat ja eläimet korostetaan punaisella rasteroinnilla. Lähestyvää jalankulkijaa varoitetaan lähestyvästä autosta kohdevalolla, jota vilkautetaan neljä kertaa. Valon välkkyminen korostaa mahdollista vaaratilannetta myös kuljettajalle. Eläimille valoa ei välkytetä, koska niiden reaktioita auton edessä ei voi ennakoida.

Pimeänäköavustin Plussassa käytetään infrapunavalon lisäksi lämpökameraa jalankulkijoiden ja isokokoisten eläinten tunnistamiseen. Jalankulkijat kyetään tunnistamaan jopa 160 m:n ja eläimet (hirvet, hevoset, lehmät) noin 100 m:n etäisyydeltä. Lisäksi järjestelmään kuuluu tuulilasiin taustapeilin lähelle sijoitettu infrapunakamera, joka tuottaa terävän harmaasävyisen maisemakuvan auton mittariston näytölle.

Näkyvyyden varmistaa pyyhinjärjestelmä, jossa tuulilasin pesuneste ruiskutetaan lasille suoraan sulan eteen pyyhkimen varren kanavien ja reikien kautta. Lasinpesujärjestelmässä on Suomessa vakiovarusteena lämmitys, joka kattaa myös sulan lämmityksen.

Mukautuvat kaukovalot parantavat ajoturvallisuutta pimeällä

Uusi Mercedes-Benzin S-sarja on ensimmäinen automalli, jonka valaistus on toteutettu kokonaan ledeillä. Mallin perustasolta lähtien ledejä on autossa yhteensä lähes 500 kappaletta ajovaloissa, matkustamossa ja matkatavaratiloissa. Ajovaloumpioissa ledivaloja on 2 x 56 kappaletta, kummassakin takavalossa 35 (+ 4 takasumuvalossa) ja auton sisällä (mukana myös tunnelmavalaistus) yhteensä noin 300 kappaletta.

Ledivalot tuovat auton valaistukseen monia etuja. Ne ovat erittäin kestäviä, ja valolämpötila muistuttaa normaalia päivänvaloa. Ledien energiankulutus jää vain noin neljännekseen siitä, mihin perinteisillä halogeeni- ja ksenonpolttimoilla on päästy.

Esimerkiksi led-lähivalot tarvitsevat vain 34 watin tehon tuottaakseen saman valomäärän kuin 120 wattia vaativat halogeeni- tai 84 wattia tarvitsevat ksenonpolttimot. Käytännössä tämä tarkoittaa 0,05 litran polttoaineensäästöä 100 kilometrillä, mikä vastaa 2,1 gramman pudotusta CO2-päästöissä verrattuna halogeenipolttimoilla varustettuun vastaavaan autoon.

Adaptiivinen kaukovaloavustin Plus sallii ajamisen pitkät valot päällä

Noin viidennes automatkoista ajetaan pimeällä, mutta kaikista onnettomuuksista pimeässä sattuu noin 40 prosenttia. Pääsyy on huono näkyväisyys, sillä Michiganin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan autoilija voi hyödyntää pitkien ajovalojen kantamaa vain kahdeksan prosentin verran koko ajoajastaan pimeällä. Mitä tiheämpää liikenne on, sitä vähemmän pitkiä valoja voi käyttää.

Mercedes-Benzin adaptiivinen kaukovaloavustin Plus on kehitetty helpottamaan pitkien ajovalojen käyttöä. Sen avulla pitkät valot voivat olla päällä jatkuvasti ilman, että kuljettaja häikäisisi vastaantulevia tai muuta liikennettä. Järjestelmä perustuu monitoimikameraan, joka tunnistaa vastaantulevat ja edellä ajavat ajoneuvot ja sovittaa valokuvion jakauman niiden mukaisesti.

Käytännössä järjestelmä himmentää niitä ledejä, joiden tuottama osa valokuviosta sokaisisi vastaan tai edellä ajavat. Kuljettajan ei siten tarvitse lainkaan vaihtaa itse lyhyiden ja pitkien valojen välillä. Jos vastaantulijoita on useita tai liikennetilanne hyvin monimutkainen – esimerkiksi usean auton risteystilanne, jossa valokiilat leikkaavat toisiaan ­– järjestelmä vaihtaa lyhyille valoille. Tilanteissa, joissa valon voimakkaat heijastumat takaisin liikennemerkistä tai tiekylteistä voisivat häikäistä kuljettajaa itseään, ajovalojen tehoa himmennetään automaattisesti.

Mercedes-Benzin S-sarjassa hyödynnetään toistakin uutta valoinnovaatiota. Jarruvalot toimivat eri teholla riippuen siitä, mikä on ajotilanne ja vuorokaudenaika. Kun kuljettaja jarruttaa pimeällä, valot palavat himmeämmin kuin päivänvalossa tapahtuvan jarrutuksen aikana. Tällä estetään takana ajavan kuljettajan häikäistyminen. Samalla valokuvio laajenee, jotta jarrutus varmasti havaitaan takana. Jarruvalojen himmentäminen on toteutettu niin, että valoteho täyttää joka hetki lain vaatimukset.

Mercedes-Benzin mallistossa adaptiivinen kaukovaloavustin Plus on tarjolla uusiin E- ja S-sarjan autoihin. Adaptiivisen kaukovaloavustimen, joka mukauttaa valojen kantaman vastaantulevan tai edellä ajavan liikenteen mukaan, saa muun muassa kompaktiluokan A-, B- ja CLA-malleihin, M-sarjaan sekä CLS Shooting Brakeen.

 

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

opel rokkaa genevessä

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 26-02-2014

0

Opel Adam Rocks konseptiauto herätti suurta mielenkiintoa vuosi sitten Geneven autonäyttelyssä. Harva kuitenkaan uskoi, että aivan uudenlainen auto pääsisi tuotantoon. Opel kuitenkin yllättää epäilijät, sillä näyttelyosaston tähtenä loistaa Adam Rocks. Se tuo myynnin ennakko-odotukset ylittäneeseen Adam-mallisarjaan mielenkiintoisen vaihtoehdon.

Opel Adam Rocks tuo kaikkein pienimpään autoluokkaan annoksen maasturimaisuutta, sillä sen maavaraa on kasvatettu 15 mm ja auton alla on suuret pyörät. Myös korin suojaukset kertovat auton jämäkästä luonteesta. Luonnosta pääsee nauttimaan monin tavoin, sillä Adam Rocksissa on suuri Swing Top -kangaskatto, joka toimii sähköllä ja aukenee nopeasti.

Myös Opel Adam Rocksin tekniikka tuo mukanaan jotain aivan uutta, sillä konepellin alla on ahdettu kolmisylinterinen 1,0-litrainen ECOTEC-suorasuihkutusmoottori. Tulevat Euro 6 päästömääräykset täyttävä moottori kehittää 66 tai 85 kW (90 tai 115 hv) ja suurin vääntömomentti on 166 Nm jo käyntinopeudella 1 800 r/min. Alustavien testien mukaan yhdistetty kulutus on 4,3 l/100 km, jolloin hiilidioksidipäästöt ovat vain 99 g/km.

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

Valmet Automotive pestaa 300 työntekijää Uudenkaupungin autotehtaalle

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 26-02-2014

0

Valmet Automotive aikoo palkata 300 työntekijää ja toimihenkilöä Uudenkaupungin autotehtaalle. Työvoimaa tarvitaan Mercedes-Benzin A-sarjan rakentamiseen.

Tuotannon työt sijoittuvat pääasiassa hitsaamoon, maalaamoon ja kokoonpano-osastolle. Valmet Automotive aikoo kouluttaa uudet työntekijänsä itse eli aiempi kokemus vastaavanlaisesta työstä ei ole välttämätöntä.

Koulutus tapahtuu kahdessa vaiheessa ja kestää nelisen viikkoa. Valmet Automotiven mukaan työ sopii naisille yhtä hyvin kuin miehillekin.

Värväykset tehdään yhteistyössä työvoimaviranomaisten kanssa. Valittavat ihmiset Valmet Automotive aikoo päättää itse.

Työvoiman tarve johtuu siitä, että A-sarjan tuotantoa laajennetaan siirtymällä kahteen vuoroon. Uudenkaupungin tehtaalla on tarkoitus rakentaa yli 100 000 A-sarjan Mersua vuosina 2013-16. Tuotanto alkoi viime vuoden elokuussa.

subarun suorituskykyisin malli esillä genevessä

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 25-02-2014

0

Subaru VIZIV 2 (Vision for Innovation) Concept –auto näyttää tulevaisuuden Subaru-henkilöautoille suuntaa. Konseptiauton toinen sukupolvi nähdään Genevessä ensimmäistä kertaa.

Subarun suorituskykyisimmän automallin WRX STI:n uusin sukupolvi esiteltiin tammikuussa Detroitin autonäyttelyssä Yhdysvalloissa. Odotettu uutuus saapuu Geneven kautta toukokuussa Suomeen. WRX STI:n suorituskyvystä vastaa turboahdettu 2,5-litran nelisylinterinen boxermoottori, jonka huipputeho on 300 hevosvoimaa ja maksimivääntö 407 Nm. Urheilullinen moottori täyttää Euro6-päästövaatimukset.

Subaru WRX STI -rata-auto.

 

Subaru WRX STI rata-auto

Subaru esittelee Genevessä myös uusimpaan Subaru WRX STI –malliin rakennetun rata-auton, jolla Subaru osallistuu ensi kesäkuussa Saksan Nürburgringillä kilpailtavaan 24-tunnin kestävyysajoon. FHI:n ja STI:n kehittämän rata-auton avulla Subaru tavoittelee legendaarisessa 24-tunnin kestävyyskilpailussa kolmatta ykköstilaa luokassa SP3T.

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.