Featured Post

Jörn Donner ihmettelee esseissään, miksi hallitukseen ei huolita ko

Essee Jörn Donner: Suomi Finland (suom. Kari Koski). Otava. 111 s. Pohjalaisen kirjailijan Artturi Leinosen http://www.hs.fi/haku/?search-term=Artturi%20Leinosen(1888–1963) kerrotaan joskus tokaisseen, että ”kirjoittaminen on yhtä tärkeää kuin hengittäminen”. Leinosen tokaisu sopisi...

Read More

tältä näyttää uusi vw polo

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-01-2014

0

Designosasto on loihtinut auton etu- ja takaosan uuteen uskoon. Ohjaamossa huomio kiinnittyy Golfista tuttuun ohjauspyörään sekä radio- ja navigointijärjestelmään. Istuinverhoilut ovat myös uudet.

Konepellin alle löytyy valikoima uusia, jopa 21 prosenttia taloudellisempia bensiini- ja diesel- moottoreita. Ne täyttävät EU-6-normit ja niissä on start/stop-automatiikka ja jarrutusenergian talteenotto.

Uuteen Poloon saa nyt myös koko joukon kuljettajaa avustavia järjestelmiä, jotka aiemmin ovat olleet tuttuja isommista autoista. Näihin kuuluvat mm. monitörmäysjarrutus, kuljettajan väsymyksentunnistus, säädettävä iskunvaimennus (Comfort/Sport) ja mukautuva vakionopeudensäädin ACC hätäjarrutustoiminnolla.

Uusi Polo saa ensiesittelynsä Suomessa keväällä.

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

Ajoneuvojen määrä liikenteessä ylittää kohta viisi miljoonaa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-01-2014

0

Liikenteessä olevien ajoneuvojen määrä kasvaa tasaisesti. Viiden miljoonan raja on lähellä.

Liikenteen turvallisuusviraston Trafin tilastoista selviää, että viime vuoden lopussa liikenteessä oli 4,95 miljoonaa ajoneuvoa. Se on lähes prosentin enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Henkilöautoja oli liikenteessä 2,58 miljoonaa eli 0,6 prosenttia toissa vuotta enemmän.

Vaihtoehtoisilla polttoaineilla kulkee vain 0,2 prosenttia henkilöautoista

Hybridihenkilöautoja oli viime vuoden lopussa liikenteessä 8 741, mikä on 43 prosenttia edellisvuotta enemmän.

Bensa-etanolikäyttöisten henkilöautojen määrä oli 2 895. Sähkökäyttöisiä henkilöautoja oli 169, maakaasukäyttöisiä 172 ja bensiini-maakaasukäyttöisiä 844.

Henkilöautojen keski-ikä jatkaa nousuaan. Niiden keski-ikä ilman museoautoja on noussut 10,9 vuoteen, kun se vuotta aikaisemmin oli 10,6 vuotta.

Suomen teillä menee eniten vuonna 2005 käyttöönotettuja henkilöautoja. Niitä oli 155 349, mikä oli kuusi prosenttia kaikista henkilöautoista.

Henkilöautoista 21 prosenttia on alle 5-vuotiaita eli otettu käyttöön 2009 tai sen jälkeen.

Liikennekäytössä olevien henkilöautojen kolmen kärki oli Toyota Corolla, Volkswagen Golf ja Toyota Avensis/Avensis Verso.

Viime vuona rekisteristä poistettiin lopullisesti 62 679 ajoneuvoa, mikä on 5,3 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuotena.

”Mikäli ajoneuvoa ei ole enää tarkoitus ottaa liikenteeseen, se tulisi poistaa rekisteristä virallisen romuajoneuvojen vastaanottopisteen kautta”, muistuttaa osastonjohtaja Juha Kenraali.

tämän auton pinnassa on 100 000 kolikkoa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 29-01-2014

0

 

Maailman suosituin sähköauto, Nissan Leaf, saavutti merkittävän virstanpylvään, kun sen myynti ylitti 100 000 auton rajan – vain kolmen vuoden kuluttua maailmanlaajuisesta lanseerauksesta. Sadastuhannes myyty Leaf, Englannissa valmistettu valkoinen Tekna-varustelutason malli, meni brittiläiselle omistajalle.

100 000 kolikolla päällystetty erikoisversio

Leafin uuden virstanpylvään juhlistamiseksi Nissan valmisti Leaf-erikoisversion, jossa on 100 000 omalaatuista lisävarustetta – yksi jokaista myytyä Leafia kohti. Auto on nimittäin päällystetty 50 000 kahden sentin kolikolla ja 50 000 brittiläisellä kaksipennisellä. Kolikot symbolisoivat Nissan Leafin edullisia käyttökustannuksia, jotka ovat alle 0,02 euroa kilometriltä ja noin 0,02 puntaa mailia kohti. Taitaa kuitenkin olla äärimmäisen epätodennäköistä, että kolikkoverhoilu tulisi Leafiin vakiovarusteeksi, sillä se lisää auton kokonaispainoa hulppeat 504 kg…

Leafin jatkuva menestys vahvistaa Nissanin asemaa maailman johtavana sähköautojen valmistajana ja tulevaisuuden autoilua koskevien visioiden muokkaajana. Nissan Leaf on paitsi täysin päästötön, myös täynnä innovatiivista teknologiaa, kuten älypuhelimen kautta hallittavia toimintoja.

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

Perusauto on kohta kuin Kitt

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 25-01-2014

0

Ritari Ässä -tv-sarjassa Michael Knight (David Hasselhoff) seikkaili 1980-luvulla KITT-autolla, jossa oli varusteina muun muassa raha-automaatti, printteri ja magnesiumliekinheitin, jolla pystyi harhauttamaan lämpöohjautuvia ohjuksia. Niitä saamme vielä odotella, mutta moni muu KITTin ominaisuus on kohta autoilun arkea.

Vuonna 1984 vuoden autoksi (European Car of the Year) valittiin Fiat Uno. Sen sisätiloja kehuttiin.

Samana vuonna Suomen televisiossa esiteltiin eräs musta Pontiac Firebird Trans Am, jonka sisätiloja ja runsasta varustelutasoa muistellaan yhä kaiholla. Legendaarisessa Ritari Ässä -televisiosarjassa Michael Knight seikkaili apunaan KITT-auto, joka oli itse asiassa Pontiacin peltiin verhottu puhuva supertietokone.

KITT-auton varustelista oli 1980-luvun teknisellä mittapuulla puhdasta fantasiaa:

KITT oli tekoäly, joka kuunteli, totteli ääntä ja puhui, jopa eri murteilla.

KITT ajoi itsenäisesti ilman kuljettajaa.

KITT ennakoi vaarat, navigoi ja paikansi.

KITT oli yhteydessä muihin älykkäisiin autoihin.

KITTin kuljettaja sai pelata videopelejä tai seurata viihdettä ja asiatietoa isolta näytöltä.

KITTiin pidettiin yhteyttä älykellolla.

Vuonna 1984 Fiat Uno oli autoilun arkea. Siihen sai radion.

KITTin aikoinaan mielikuvitukselliset ominaisuudet alkavat olla arkea, kun autojen lisääntyvä tietotekniikka yhdistetään toden teolla internetiin. 1980-luvun alun fantasia on muuttumassa todellisuudeksi.

Vuonna 1977 Oldsmobile Toronadossa oli yksinkertainen tietokone, joka sääti sytytystulpan ajoitusta. Nykyään perusautossa on kymmeniä mikroprosessoreja, luksusautoissa yli sata. Auton tietokoneissa voi olla yli sata miljoonaa koodiriviä eli enemmän kuin joissain suihkuhävittäjissä.

Autoa onkin kutsuttu tietokoneeksi, jossa on pyörät. Mutta autoa ei ole vielä kunnolla kytketty tietoverkkoon. Kuten tietokonekin, auto saa uusia ulottuvuuksia, kun se on yhteydessä internetiin.

Autoihin on kehitetty ja kehitetään kuumeisesti sovelluksia ja palveluita, jotka hyödyntävät internetiä ja tiedon kasvavaa siirtonopeutta kuten 4g:tä. Kohta tavallinen perhefarkku on kuin tv-sarjan superauto KITT.

 

NÄIN TEKOÄLY JA INTERNETYHTEYS MUUTTAVAT AUTOILUA:

 

Huolto

Nyt auto kytketään johdolla tietokoneeseen korjaamolla, mutta internetin välityksellä auto on suoraan yhteydessä huoltoliikkeeseen, jossa mekaanikko näkee heti etänä, mikä autoa vaivaa ja koska se pitää huoltaa. Autossa on monia mikroprosessoreita ja antureita, joiden avulla on mahdollista tarkkailla ja säätää moottoria, vaihteita ja jarruja etänä jo nyt.

 Tulevaisuudessa jopa lähes puolet auton perusvioista voidaan huoltaa etänä. 

 

Netin viihdekäyttö

Toyotalla oli jo 1997 Monet Ecu -niminen järjestelmä, jolla pystyi lukemaan muun muassa sähköpostinsa auton näytöltä kännykkäyhteyden avulla. Kohta autossa käytetään 4g-verkon avulla nopeaa nettiyhteyttä, joka helpottaa kaikkea tietoliikennettä. Esimerkiksi BMW on jo kehittänyt autoihin moduulin, johon on asennettu nopean verkkoyhteyden tarjoava sim-kortti.

 Auton laajakaistayhteydestä voidaan luoda auton sisälle langaton verkko, jolloin lapset eivät pitkästy takapenkillä, kun he pääsevät helposti Facebookiin ja Netflixiin. Sivuikkuna voi toimia kosketusnäyttönä. Isä tai äiti voi käydä videoneuvottelua.

Tieturvallisuuden takia autossa olevat laitteet eivät saa viedä kuljettajan huomiokykyä ajon aikana. Tämän takia alan yhtiöt kehittävät äänikomentoja, joiden avulla kuljettaja voisi esimerkiksi twiitata puhumalla ja pitää samalla molemmat kädet ratissa ja katseen tiessä.

Parhaimmillaan auto lukee Facebook-päivitykset ja kertoo twiitit kuljettajalle.

 Liikennetieto

Todellista luksusta ja premiumia tulevaisuudessa olisi se, että autoilija voi välttää ruuhkissa seisomisen, ja liikenne sujuu mahdollisimman jouhevasti.

Koneiden keskinäinen viestintä eli teollinen internet tulee liikenteeseenkin. Verkkoon kytketyt autot voivat viestitellä toisilleen ja esimerkiksi liikennevalojen kanssa. Toistensa sijainnin tietävät autojen tietokoneet laskevat nopeimman reitin perille, ja ruuhkat helpottavat.

tässä on suomen ensimmäinen vetykäyttöinen auto

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 25-01-2014

0

WOI-1 rekisteritunnuksen saaneen auton vastaanotti Oy Woikoski Ab:n toimitusjohtaja Kalevi Korjala. Woikoski tulee käyttämään autoa testatessaan kehittämäänsä uutta vetytankkausasemaa Suomen haastavissa olosuhteissa.

Hyundai ix35 Fuel Cell on maailman ensimmäinen sarjavalmisteinen polttokennoauto ja mallin tuotanto aloitettiin yhtiön Ulsanin tehtailla Koreassa vuonna 2013. Hyundain suunnitelmissa on valmistaa 1 000 kappaleen rajoitettu määrä ix35-polttokennoautoja vuoteen 2015 mennessä.

Uusimman sukupolven Hyundain ix35 Fuel Cell edustaa helposti käytettävää autoa, jonka suunnittelussa on huomioitu kaikki turvallisuus- ja mukavuustekijät. Hyundai ix35 Fuel Cell voi myös ylpeillä samalla ajettavuudella ja suorituskyvyllä kuin perinteinen polttomoottorilla varustettu malli; kiihtyvyys 0-100 kilometriin tunnissa vie vain 12,5 sekuntia ja huippunopeus on 160 km/t.

Tankin täyttäminen vedyllä kestää ainoastaan reilut kolme minuuttia ja auton toimintamatka yhdellä tankkauksella on 594 kilometriä eli samaa tasoa kuin bensiinimoottorilla varustetulla autolla. Täyteen tankattu ix35 Fuel Cell -auton tankki pitää sisällään 5,6 kiloa vetyä ja auton ainoa päästö on vain puhdasta vesihöyryä.

ix35 Fuel Cell on varustettu 100 kW (136 hv) polttokennojärjestelmällä. Autossa tarvittava vety on säilötty 700 barin paineessa tankkiin ja polttokenno muuntaa vedyn ja hapen sähköenergiaksi, joka pyörittää sähkömoottoria.

Energiaa varastoidaan 24 kWh litium-polymeeri -akkuun, joka on kehitetty yhdessä korealaisen LG Chemicalsin kanssa. Yli 95 prosenttia ix35-polttokennoautossa käytetyistä merkittävimmistä komponenteista on valmistettu korealaisella teknologialla, noin 120:n eri alihankkijan
yhteistyön tuloksena.

Hyundain visio ja strategia on olla autoteollisuuden edelläkävijä päästöttömän teknologian kehityksessä. Yhtiön panostus eri järjestelmien kehittämiseen, kuten tämä pitkäaikainen vetyauton kehitystyö, osoittaa Hyundain sitoutumista vetykäyttöisten sekä ympäristö-ystävällisten autojen tulevaisuuteen. Hyundai on jo toimittanut useita vetykäyttöisiä ix35-malleja Skandinaviaan, Ruotsin ja Tanskan kuntien käyttöön. ix35 Fuel Cell –autoja ovat testanneet myös Euroopan parlamentin
jäsenet, komissaarit ja EU-virkailijat.

ix35 Fuel Cell on 16 vuoden ja satojen insinöörien työn tulos ja useiden satojen miljoonien eurojen investointi. Autolla on takanaan yli 4 miljoonaa testikilometriä todellisissa ajo-olosuhteissa Euroopan, USA:n ja Korean teillä. Bryssel Motor Show’ssa Hyundai ix35 Fuel Cell -vetyautolle myönnettiin arvostettu FuturAuto 2013 -palkinto. Palkinnon tärkeimpänä perusteena oli, että Hyundai ix35 Fuel Cell on ensimmäinen ja ainoa sarjatuotannossa valmistettu vetyauto maailmassa.

Hyundai ix35 Fuel Cell tekniset tiedot:

Pituus: 4 410 mm
Leveys: 1 820 mm
Korkeus: 1 655 mm
Ajomatka yhdellä tankillisella: 594 km
Kulutus: 0.96 kg H2/100km
Huippunopeus: 160 km/t
Kiihtyvyys: 0 – 100 km/h: 12,5 s.
Teho: 100 kW (136 hv)
Vääntömomentti: 300 Nm (käytössä koko ajan)
Energian varastointi: 24 kWh litium-polymeeriakku
Polttoaine: Vety (700 bar, 5.6 kg – 2 vetysäiliötä)
 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

opel tyrmää dieselien huiman hinnannousun

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 25-01-2014

0

Lehdistössä on esitetty huolestuttavia ennusteita syyskuun alussa voimaan astuvien Euro 6 -päästönormien vaikutuksesta dieselmoottoristen autojen hintoihin. Opelin mallistossa on jo nyt myynnissä uudella Euro 6 -moottorilla varustetut Astra Sports Tourer ja Zafira Tourer, jotka tarjoavat mahtavan suorituskyvyn ja alhaisen kulutuksen kohtuuhintaan.

Syyskuun ensimmäisenä päivänä voimaan astuva Euro 6 pudottaa sallitun typen oksidien määrän 180 milligrammasta kilometrillä 80 milligrammaan. Määräys koskee uusia dieselmoottorisia automalleja ja syyskuun alusta 2015 lähtien myös jo aiemmin myynnissä olleiden automallien pitää noudattaa Euro 6 rajoja. Uudet rajat koskevat vain dieselmoottorisia henkilöautoja.

Kauppalehti kirjoitti maanantaina saksalaiseen lähteeseen viitaten, että dieselautojen hinnat voivat nousta Euro 6 päästönormeihin syksyllä siirryttäessä pahimmillaan kymmenillä tuhansilla euroilla. Tällaisen uhkakuvan takana on maailman suurimpiin autoalan alihankkijoihin kuuluva ranskalainen autonosavalmistaja Faurecia. Sen mukaan uusien normien täyttämiseen vaadittavat suodattimet ja lisäaineet säiliöineen ovat merkittävästi nykyisiä kalliimpia. 

Opel todistaa, että Faurecian uhkakuva ei ole todellinen, vaan uusinta teknologiaa hyödyntävät Euro 6 -moottorit pienentävät kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä. Sen myötä uusien Opel-mallien hinnat eivät ole nousseet, vaan ne ovat jopa laskeneet. Lisäksi ostajat saavat nauttia uuden aikakauden moottorisukupolven hienostuneesta käynnistä ja hiljaisuudesta.

Ensimmäisenä uusi 100 kW (136 hv) kehittävä 1,6 CDTI-moottori tuli Opel Zafira Toureriin. Seitsemänpaikkaisen, tilavan ja ylellisen auton hiilidioksidipäästöt tällä moottorilla varustettuna ovat luokkansa alhaisimmat eli 109 g/km. Opel Zafira Tourer Enjoy maksaa uudella miellyttäväkäytöksisellä moottorilla varustettuna 32 390 euroa.

Sama moottori on nyt tarjolla myös Astraan, ensin sen Sports Toureriin. Tällä yhdistelmällä CO2-päästöt ovat ainoastaan 104 g/km ja hinnat alkavat vajaasta 25 000 eurosta. Seuraavaksi uuden sukupolven dieselmoottori tulee saataville Merivaan.

Maaliskuussa Geneven autonäyttely esittelee uuden moottorin toisen vaihtoehdon, jossa tehoa on 81 kW (110 hv) ja niin kulutus kuin CO2-päästöt ovat vielä alhaisemmat.

 

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

psa-autoja myytiin yli 2,8 miljoonaa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 25-01-2014

0

Vuonna 2013 autokauppa kävi hyvin eri tahtiin eri puolilla maailmaa, 30 Euroopan maassa automyynti jatkoi laskuaan (-1,6%), samoin Venäjällä (-5,4%) myyntilukemien ollessa edelleen nousussa Kiinassa (+19,1%) ja Latinalaisessa Amerikassa (+2,9%).

PSA Peugeot Citroën –yhtymän kokonaismyynti nousi 2 819 000 kappaleeseen, jossa oli laskua 4,9 % edelliseen vuoteen verrattuna. Myynti merkeittäin: Peugeot 1 553 000 kpl ja Citroën 1 266 000 kpl.

Euroopan 30 maan markkinat laskivat 1,6 %:lla. Vain harvoissa maissa myynti nousi, esim. Iso-Britanniassa (+11%) ja Espanjassa +4,1%, rekisteröinneissä laskua esim. Ranskassa -5,5% ja Italiassa -7,6%.

Kevyiden tavara-autojen markkinoilla PSA-yhtymä säilytti johtoasemansa 304 000 kpl rekisteröinneillään ja 20,7 % markkinaosuudellaan. Luvut säilyivät vuoden 2012 tasolla.

PSA-yhtymän markkinaosuus Euroopan 30 maassa oli vuoden 2013 lopulla 11,94 %, kun se oli 12,7 % vuoden 2012 lopulla.

Kiinassa kova kasvu

PSA-yhtymän globalisaatiostrategia on tuottanut toivotun tuloksen Euroopan ulkopuolisten maiden myyntiosuuden jatkaessa kasvuaan. Vuonna 2013 myynti Euroopan ulkopuolisiin maihin oli 42 % koko yhtymän myynnistä, tavoitteena 50 % osuus vuoteen 2015 mennessä.

Kiinan automarkkinat kasvoivat viime vuonna 19,1 % edelliseen vuoteen verrattuna. PSA-yhtymä kasvatti samaan aikaan myyntiään 557 000 kappaleeseen luvun ollessa 442 000 kpl edellisenä vuonna, kasvua 26,1 % ja saavutti 3,64 % markkinaosuuden. Kiina on PSA-yhtymän toiseksi suurin markkina-alue heti Ranskan jälkeen. Peugeot nosti myyntilukemiaan Kiinassa 25,8 % saavuttaen 272 000 kpl myynnin.

Citroënin vastaavat luvut olivat +26,3 % ja 285 000 kpl. Myynnin odotetaan jatkavan kasvuaan myös vuonna 2014 jälleenmyyjäverkoston ja malliston laajentumisen ansiosta.

PSA-yhtymä tulee nostamaan vuotuista tuotantokapasiteettiaan Kiinassa 950 000 kappaleeseen Shenzhenin tehtaillaan (200 000 kpl) ja Wuhanin tehtailla (750 000 kpl). Suunnitelmissa on myös neljännen tehtaan rakentaminen lähivuosina.

Kasvua premium-malleissa

PSA-yhtymän strategian mukaisesti sen Premium-mallien myynti on jatkanut kasvuaan 540 000 kappaleeseen vuonna 2013 osuuden ollessa 19 % kokonaismyynnistä.

Dieselhybridien myynti Euroopassa jakaantui mallisarjojen sisällä eri mallien kohdalla seuraavasti:

Peugeot: 3008 HYbrid4 16 % ja Peugeot 508 RXH 11 %                                                                

Citroën: DS5 Hybrid 34 %

PSA-yhtymä myi kaikkiaan 24 319 dieselhybriditekniikalla varustettua autoa vuonna 2013, toiseksi eniten tässä segmentissä Euroopassa.

Kaksi mallia mukana Vuoden auto -finaalissa

Vuoden 2013 aikana tuotiin markkinoille useita uutuusmalleja. Keväällä 2013 esiteltiin Peugeot 2008 Urban Crossover ja syksyllä uusi Peugeot 308.

2008:n myynti nousi 82 000 kappaleeseen ja uuden 308:n myynti 34 000 kappaleeseen.

Syksyllä myyntiin saatettujen Citroënin uutuuksien C4 Picasson ja Grand C4 Picasson myynti oli yhteensä 58 000 kpl.

Molemmat automallit ovat Euroopan Car Of The Year 2014-kilpailun seitsemän finalistin joukossa.

PSA-yhtymä jatkaa mallistonsa päästöjen alentamista. Vuoden 2013 CO2-päästöt olivat keskimäärin 116,2 g/km, kun ne olivat edellisenä vuonna 122,4 g/km. PSA-yhtymä on jo nyt alittanut EU:n vuodelle 2015 asettamat päästörajat.

 

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.

Koeajo: BMW:n uutuus on notkeiden ihmisten auto

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 25-01-2014

0

Koeajossa: BMW:n 4-sarjan coupé on mainio auto ajaa, mutta ei kovin käytännöllinen.

Sutjakkaat linjat ovat lähes jokaisen automuotoilijan tavoitteena, kun he tarttuvat kynään. Joskus tuntuu, että muotojen hakemisessa mennään jopa turhan pitkälle.

Hyvä esimerkki tästä on BMW:n malliston uutuus, 4-sarjan Coupé, jonka muodot aiheuttavat päänsärkyä heti, jos kokoa on hieman enemmän ja notkeus on jäänyt jonnekin nuoruusvuosiin. Tämä auto ei sovi jalka- tai selkävaivaisille.

Coupéssa istutaan matalalla, ja ratin taakse on vaikea päästä. Varsinkin silloin, jos edellinen kuljettaja on ollut selvästi pienempi. Ongelmia lisää vielä se, jos pysäköintipaikka on ahdas, eikä ovea saa kokonaan auki.

Tilanne ei muutu hyväksi edes omiin mittoihin sovitetuilla ratin ja istuimen säädöillä. Autoon mennessä pää osuu helposti karmin reunaan. Penkin urheilulliset toppaukset ja ratti tuntuvat olevan koko ajan tiellä.

Oma urheilulajinsa on myös penkin korkeussäädön käyttö. Penkki romahtaa kuljettajan painosta alas, kun vetää säätökahvasta. Sitten pitäisi pystyä ponnistamaan ylös puolimakaavassa asennossa niin, että jousi nostaa penkin sopivalle korkeudelle.

Helpoin penkkiä on säätää niin, että seisoo auton vieressä, mutta silloin on epävarmaa saako korkeuden kerralla kohdalleen.

Johtopäätös? Sähkösäädöt olisivat kovasti tarpeen.

4-sarjan Coupé on kaksiovinen, mikä tekee myös takapenkille kömpimisestä haastavaa.

Takana on riittävästi jalkatilaa, mutta hiukan pitemmän matkustajan pää osuu istuessa kattoon.

Matala auto sopii parhaiten nuorten aikuisten huvitteluun. Perheautoksi se ei kelpaa, koska pienten lasten kiinnittäminen takapenkille on vaikeaa.

Sitten kolikon kirkkaampi puoli: se joka kaipaa ajonautintoa, sitä myös saa.

Coupén painopiste on alhaalla, ja auto tuntuu istuvan hyvin tiehen. Menossa on urheiluauton tuntua, kun ohjauskin on tarkka.

Tehoa ja vääntöä riittäisi paljon vauhdikkaampaankin menoon, kuin Suomen teillä on mahdollista.

Tarvittaessa auto kiihtyy nollasta sataan 5,8 sekunnissa. Kiihtyvyydestä voi nautiskella lähinnä moottoriteiden rampeilla.

Kahdeksanportainen automaattivaihteisto toimii mukavan huomaamattomasti. Nelivedosta on hyötyä erityisesti liukkailla talvikeleillä.

Näkyvyys taakse on matalassa autossa huono. Peruutustutka kuuluu onneksi auton varusteisiin. Siitä on peruuttaessa paljon apua.

Solakoista muodoistaan huolimatta autosta löytyy myös varsin mukiinmenevä 445 litran tavaratila. Tila kasvaa, kun kaataa alas takimmaiset selkänojat.

Koeajossa: BMW 428i xDrive Coupé

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 25-01-2014

0

Avainluvut

Mitat (mm): pituus 4 638, leveys 1 825, korkeus 1 377, akseliväli 2 810.

Tavaratila: 445 litraa.

Moottori: iskutilavuus 1 997 cm3, teho 180 kW (245 hv) 5 000-6 500 r/min, vääntö 350 Nm / 1 250-4 800 r/min.

Kiihtyvyys: 0-100 km/h 5,8 sekuntia, huippunopeus 250 km/h.

Kukkaron kannalta

Hinta: 63 350, lisävarustein 72 701.

Takuu: 2 vuotta.

Kulutus: EU-yhdistetty 6,7 litraa / 100 km, mitattu 8,5 litraa/100 km.

Hiilidioksidipäästöt: 157 g/km, mitattu 199 g/km.

Kenelle

Urheilullisille sinkuille tai lapsettomille pareille.

Kilpailijoita?

Mercedes-Benz CLA.

Arvio

Auto on suunniteltu muotojen ehdoilla. Käytännöllisyys on sivusijalla.

Plussat

 Ajettavuus

 Moottori ja vaihteisto

Miinukset

 Niukka pääntila takana

 Vaikea kulku sisään

bmw-kuskit pääsevät juha kankkusen oppiin

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 23-01-2014

0

Tiiviskursseilla halutaan antaa autoilijoille paremmat valmiudet turvalliseen ajoon pimeällä ja liukkaalla kelillä.

Talviajo on Suomen olosuhteissa haastavaa ja se vaatii kuljettajalta huomattavasti enemmän tarkkaavaisuutta ja taitoja kuin kesällä ajaminen. Monella autoilijalla on kuitenkin puutteita muun muassa liukkaalla ja pimeällä ajossa. Pelkkä varovaisuus ei aina riitä; tietyt tekniset taidot olisi tärkeä olla jokaisen autoilijan hallussa.

”Yhdessä BMW:n kanssa halusimme tarjota autoilijoille mahdollisuuden täydentää autokoulussa saatuja oppeja, sillä monissa tapauksissa lisäopetukselle on todellinen tarve. Talviajokoulumme tärkein tavoite onkin antaa kuljettajille paremmat valmiudet turvalliseen ja järkevään talviajoon”, Juha Kankkunen Driving Academyn Juha Repo kertoo.

Talviajokoulu toimii Kuusamossa ja Tervossa. Koulutuksissa harjoitellaan esimerkiksi modernien turvalaitteiden käyttöä, auton hallintaa maantienopeuksissa ja ääriolosuhteissa sekä jarruttamista, väistämistä ja luiston hallintaa. Harjoitteet ovat monipuolisia ja koulutettaville tarjotaan myös paljon yksilöllistä ajovalmennusta. Ajokalustona toimivat BMW xDrive -nelivetomallit 1-sarjasta X5:een, ja opetuksesta vastaavat Juha Kankkunen Driving Academyn ammattilaiset.

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.