Featured Post

336 000 euron sijoitus afrikkalaistilille herätti epäilyn nigeriala

Hämeenlinnaan on suunniteltu autokaupan keskusta jo vuosia.  Hanke nousi uutisiin, kun Sunny Car Center sijoitti 336 000 euroa eteläafrikkalaiselle tilille. Tämä herätti epäilyn ”nigerialaiskirjeestä” eli huijauksesta.  SCC:llä on syyskuun loppuun aikaa saada tonttikaupasta kokoon...

Read More

Autotallien aarteet: Kummeli-sarjan kuvaaja harrastaa hot rod -autoja

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 31-12-2013

0

Kummeli-sarjan kuvaajana tunnetuksi tullut Kai Niemistö harrastaa hot rod -autoja. Hot rodit ovat tyypillisesti kiihdytysajoon muokattuja nopeita amerikkalaisautoja.

Niemistön hot rod -auto on rakennettu nelisen vuotta sitten, mutta se on alun perin vuosimallin 1932 Ford. Auto on haluttu pitää pelkistetyn tyylikkäänä.

Hot rod -harrastukseen kuuluu, että auto ei ole koskaan valmis. Sitä voi rakennella loputtomiin. Nyt Niemistön auto on jo talvisäilössä, mutta seuraavaa ajokautta hän odottaa jo malttamattomana.

Autotallien aarteet: Näin startataan 106-vuotias autovanhus

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 30-12-2013

0

Bensahana auki penkin alta, ja sitten ryyppy polttoainetta suoraan koneeseen. Virta päälle. Varmistetaan, että kaasu on pois ja sytytys myöhäisellä.

Sitten vain veivataan niin että mies ja kärry hytkyvät.

Yli satavuotiaan autovanhuksen ajaminen vaatii hieman viitseliäisyyttä. Porvoolaisen Markku Viitasen Cadillac Model K vuodelta 1907 on maantiellä ylväs näky. Cadillac on Viitasen autokokoelman vanhin yksilö.

Cadillac on myös yksi maailman vanhimmista automerkeistä. Yhtiö perustettiin vuonna 1902, ja jo kolme vuotta myöhemmin se oli noussut maailman kolmanneksi suurimmaksi autonvalmistajaksi Fordin ja Oldsmobilen jälkeen.

Autojen elektroniikkaviat lisääntyneet

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-12-2013

0

Huima teknistyminen on lisännyt autojen elektronisten vikojen määrää.

Moottoreiden elektroniset ohjausjärjestelmät, luistonestojärjestelmät, kaistavahdit ja vakionopeudensäätimet ovat kohentaneet ajoneuvojen turvallisuutta ja suorituskykyä. Mutta monimutkainen tekniikka on entistä haavoittuvampaa.

Ajoneuvosta on tullut neljälle pyörälle nostettu tietokone. Auto- ja työkonetekniikkaan perehtynyt professori Matti Juhala Aalto-yliopistosta kiteyttää kehityksen toteamalla, että jo noin kolmannes auton hinnasta koostuu elektroniikasta.

”Elektroniikkajärjestelmä on iso ja monimutkainen kokonaisuus. Kun auton hinnan pitää olla mahdollisimman edullinen, niin suursarjatuotannolla valmistettu komponentti ei välttämättä kuulu maailman kestävimpien joukkoon”, Juhala arvioi.

Elektroniikkaongelmat vaihtelevat satunnaisista pikkujutuista tyyppivikoihin, jotka saattavat varjostaa kokonaisen autotyypin mainetta.

Tyypillistä ongelmaa tai kustannusta on vaikea määritellä, sanoo Autoasi-korjaamoketjun koulutuspäällikkö Juha Kiiskinen.

”Tietyissä järjestelmissä ja laitteissa on tyyppivikoja, joiden korjaaminen maksaa aina tietyn summan. Mutta vika voi hoitua myös esimerkiksi kuivaamalla ja käsittelemällä jokin liitin korroosionestoaineella”, Kiiskinen vertaa.

”Tai sitten kyseessä voi olla moottorin uumenissa sijaitseva satojen eurojen arvoinen anturi. Nämä ovat aina ajoneuvokohtaisia asioita.”

Monimutkaiseen moottoritekniikkaan sisältyy myös vikariskejä.

”Siellä on suuri määrä tunnistimia, erilaisia johtimia, pistokkeita ja liittimiä. Altistuessaan kosteudelle, lialle ja korroosiolle ne ovat erittäin haavoittuvia kohteita”, Kiiskinen toteaa.

Suomalaiset ilmasto-olot asettavat myös ajoneuvon elektroniikan kovalle koetukselle. Kiiskisen mukaan kylmyys, kosteus ja isot lämpötilanmuutokset voivat aiheuttaa ongelmia samaan tapaan kuin tekniikan huono laatu.

”Nämä asiat ovat sidoksissa toisiinsa. Äärilämpötilat saattavat tuoda esille sellaisia ongelmia, joita Keski-Euroopassa ei tule vastaan ollenkaan.”

Vikojen etsintä on nykyisin yhä teknisempää, ajoneuvojen toimintojen tapaan. Ajoneuvon vikahistoria käydään läpi erityisen vianhakuohjelman avulla, jonne on tallennettu tuhansia erilaisia vikakuvauksia.

”Usein ajatellaan, että digitaalisella ohjelmalla varustettu läppäri tekee autuaaksi, mutta näin ei ole. Tarvitaan myös mekaanikkoa, joka osa tulkita läppärin sanoman oikein”, Kiiskinen painottaa.

GM vetää takaisin lähes 1,5 miljoonaa autoa Kiinassa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 28-12-2013

0

General Motorsin kiinalainen tytäryhtiö joutuu vetämään takaisin lähes 1,5 miljoonaa autoa potentiaalisten turvallisuusongelmien vuoksi, kertoo uutistoimisto Reuters. Kyseessä on eräs laajimmista takaisinvedoista maailman suurimmassa automarkkinassa.

Shanghain Generals Motors aikoo vetää tarkastukseen kaikkiaan 1,46 miljoonaa paikallisesti valmistettua Buickia ja Chrysleriä. Syynä ovat ajoneuvojen bensiinipumpun kiinnityksessä ilmenneet ongelmat.

Shanghaissa toimivan autoalan konsulttiyrityksen johtajan Yale Zhangin mukaan takaisinvedon poikkeuksellisen suuruus johtuu siitä, että vika paikallistettiin valtavirran autoista. Buick Excelle ja Chevrolet Sail ovat molemmat paikallisesti erittäin suosittuja autoja.

Varsinaista vikaa Zhang ei pitänyt kovin vakavana.

”GM on varoittanut, että kyseessä oleva osa voisi rikkoutua pitkällisen käytön seurauksena ja aiheuttaa polttoainevuotoja. Todellisuudessa näin ei näytä käyneen”, Zhang kommentoi.

”Nykyisin takaisinvetoja tapahtuu paljon. Monet autonvalmistajat vetävät autojaan takaisin ennakoivasti, eräänlaisena varotoimena. Tässä tapauksessa tapauksen ei pitäisi vaikuttaa GM:n maineeseen Kiinassa paljoakaan”, Zhang arvioi.

Samaan aikaan Fordin kiinalainen tytäryritys vetää takaisin lähes 81 000 Kuga-mallin autoa ohjausjärjestelmässä esiintyvien ongelmien vuoksi.

Yhdysvaltalaiset autonvalmistajat ovat viime aikoina päässeet hyvin mukaan ja osin jopa ohittaneet Kiinan laajentuvien markkinoiden keskimääräisen kasvuvauhdin. GM:n ajoneuvoja myytiin Kiinassa tammi-marraskuussa 2,9 miljoonaa autoa, yli 11 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Fordin myynti kasvoi yli puolella edellisestä vuodesta yltäen yli 800 000 auton myyntilukemiin.

Kiinassa myytiin yli 19 miljoonaa ajoneuvoa tammi-marraskuussa. Henkilöautojen myynti kasvoi 15 prosentilla, uutisoi Kiinan auton valmistajien yhdistys (CAAM).

Volkswagen ohitti General Motorsin Kiinassa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-12-2013

0

Saksalainen Volkswagen on tänä vuonna myymässä Kiinassa enemmän autoja kuin yhdysvaltalainen General Motors, joka on pitänyt maassa myydyimmän ulkomaalaisen autonvalmistajan asemaa viimeiset yhdeksän vuotta.

Molempien valmistajien tavoite oli myydä tänä vuonna Kiinassa yli kolme miljoonaa autoa. Volkswagen saavutti tavoitteensa 5. joulukuuta ja General Motors viikkoa myöhemmin. Marraskuun lopussa Volkswagen oli myynyt Kiinassa noin 70 000 autoa enemmän kuin amerikkalainen kilpailijansa.

Autonvalmistajien kilpailu Kiinassa on kovaan, koska siellä myydään tällä hetkellä enemmän autoja kuin missään muualla maailmassa. Suuret autonvalmistajat ovat ilmoittaneet yhteensä noin 28 miljardin euron investoinneista Kiinan autoteollisuuteen, vaikka monet kaupungit harkitsevat rajoituksia autoiluun ilmansaasteiden vähentämiseksi.

Some ja shoppailu halutaan pitää poissa autoista

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-12-2013

0

Puhelimeen puhuminen tai tekstiviestien kirjoittaminen ajon aikana on kiellettyä. Pian se on myös vanhanaikaista, kun 4g-verkon mahdollistamat nopeat nettiyhteydet tulevat uusiin autoihin.

Tieturvallisuusviranomaisia hirvittää ajatus, että kuljettajat unohtavat liikenteen seuraamisen ja keskittyvät ajon aina sosiaaliseen mediaan, ostosten tekemiseen tai elokuvien katselemiseen. Kehityksen pelätään heikentävän merkittävästi tieturvallisuutta.

Puhelimien käyttö ajon aikana on ollut helppo kieltää, mutta autojen tekniikka kehittyy niin nopeaa vauhtia, etteivät lainsäätäjät pysy mukana.

Autojen yhteydet verkkoon kehittyvät nopeaa vauhtia tai ne voidaan yhdistää verkkoon älypuhelimien avulla. Tällä tavalla autot avautuvat myös erilaisten sovellusten valmistajille.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa uuden tekniikan käytöstä autoissa on pystytty tähän mennessä antamaan vain suosituksia. Los Angelesin autonäyttelyn yhteydessä puhunut Yhdysvaltain tieturvallisuusviraston johtava neuvoja Kevin Vincent totesi, että yhtenäisten sääntöjen luominen autoissa olevien nopeiden yhteyksien käyttöön on vielä kaukainen tavoite.

Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan suuri osa autoilijoista tekee jo nyt nettiostoksia ajon aikana.

Hyundai ja Kia taipuivat jättikorvauksiin virheellisistä kulutusluvuista

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-12-2013

0

Korealaiset autonvalmistajat Hyundai ja Kia ovat sopineet maksavansa yhdysvaltalaisille kuluttajille lähes 400 miljoonaa dollaria (lähes 300 miljoonaa euroa) korvauksia liian alhaisiksi ilmoitetuista autojen kulutuslukemista. Vireillä oli useita kuluttajien nostamia oikeuskanteita. Sopuratkaisu odottaa vielä oikeuden hyväksyntää, kertoo Automotive News -verkkolehti.

Hyundai ja Kia myivät vuosina 2011–2013 noin 900 000 autoa, joiden todelliset kulutuslukemat olivat paljon suuremmat kuin ostohetkellä ilmoitetut lukemat. Autonvalmistajat ovat joutuneet jo aiemmin korjaamaan ilmoittamiaan kulutuslukemia viranomaisten painostuksesta.

Hyundai ja Kia ovat pahoitelleet tapahtunutta, ja selittäneet virheiden johtuneen virheellisistä sisäisistä testausmenetelmistä.

Hyundain nostajat saavat kertakorvauksena noin 353 dollaria (258 euroa) ja Kian ostajat noin 667 dollaria (488 euroa).

Autotallien aarteet: Jope Ruonansuu ja mulkosilmä-Taunus

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 27-12-2013

0

Koomikko Jope Ruonansuu laulaa: ”Tää on tarinani vanhan Taunuksen ja sen puhki menneen helmareunuksen. Minä konttorille soitin, pakkeloida koitin piiloon reiän sen.”

Tosiasiassa Ruonansuun vanha Taunus ei näytä yhtään puhkiruostuneelta. Se on vuosimallia 1961 oleva Taunus M17, ja kaikesta näkee, että sitä on pidetty rakkaudella.

Taunus oli pikku-Jopelle lapsuudessa ensimmäinen mieleen jäänyt auto. Hän muistaa vielä senkin, miltä auto haisi. Oman Taunuksensa hän löysi kouvolalaisesta autoliikkeestä.

Autolla on monta hellittelynimeä. Se tunnetaan muun muassa saippuakuppina ja mulkosilmä-Taunuksena.

Ford mielletään amerikkalaiseksi automerkiksi, mutta Taunus on toista maata. Kirjaimellisesti. Ford Taunuksia valmistettiin Saksassa vuodesta 1952 vuoteen 1968.

Autolehden kestotestin voitti ja hävisi saksalainen

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 25-12-2013

0

Näin luet taulukkoa

Autobildin kestotestissä on listattu autot paremmuujärjestyksessä.

Taulukossa arvosana 1+ on paras, 6 huonoin.

Vikapistesarakkeeseen lasketaan yhteen pisteet, joita tulee seuraavista vikatilanteista:

 Auto ajokelvoton, simahtaa tielle tai parkkipaikalle: 10 pistettä.

 Ylimääräinen korjaamokäynti: 5 pistettä.

 Toiminnallinen vika: 3 pistettä.

 Vähäinen pikkuvika: 1 piste.

Saksalaiset BMW 528i Touring ja BMW 130i läpäisivät täysin ilman vikoja saksalaisen autolehden Auto Bildin 100 000 kilometrin kestotestin.

Sadantuhannen kilometrin kestotesti pistää autot koville. Auto Bildin testi on selvästi pidempi kuin vaikkapa Tekniikan Maailman 60 000 kilometrin tai Tuulilasi-lehden 30 000 kilometrin kestotestit.

Testi paljastaa hyvin uutuusmallin mahdolliset lastentaudit. Testin päätteeksi auto puretaan osiin. Sen jälkeen tutkitaan, miten sen osat ovat kuluneet tai ruostuneet.

Kestotestissä kärjen tuntumassa olivat myös japanilaiset Mazda 3, Mazda 5 sekä Toyota Prius -hybridin kaksi eri versiota, Prius II ja Prius III. Eteläkorealainen Kia Venga nousi myös kärkiryhmään.

Testin heikoimmatkin autot olivat tällä kertaa saksalaisia. Häntäpäässä oli kolme Volkkaria: VW Passat Variant, VW Fox ja VW Touran.

Lastentaudit vähenevät mallin tuotannon jatkuessa vuosia. Saman mallin eri vuosimallien välillä voi olla suuriakin laatueroja – etenkin eurooppalaisissa merkeissä.

Hyvä esimerkki on keskiluokan tila-auto Volkswagen Touran, jonka vuosimalli 2004 jäi testin viimeiseksi. Sen sijaan VW Touranin uudempi vuosimalli 2010 osoittautui toimintavarmaksi ja sai hyvän arvosanan.

Auto Bildin 100 000 km:n kestotestitaulukossa autot on listattu paremmuusjärjestyksessä. Mukana ovat vuoden 2006 jälkeen koeajetut mallit. Autot on koeajettu Saksassa.

Sija Malli Testi julkaistu Vikapisteet Arvosana
1. BMW 528i Touring 2013 0 1+
1. BMW 130i 2009 0 1+
4. Kia Venga 1.4 CVVT Vision 2013 1 1
4. Mazda 3 1.6 MZR High-Line 2011 1 1
4. Mazda 5 2.0 MZR-CD Top 2008 1 1
4. Toyota Prius II HSD Executive 2006 1 1
8. Toyota Prius III Life 2012 2 1
8. Seat Ibiza 1.4 16V Sport 2011 2 1
8. Volkswagen Golf VI 1.4 TSI Comfortline 2011 2 1
8. Volkswagen Touran 2.0 TDI BMT DSG Highline 2013 2 1
12. BMW 320i Touring 2008 3 1
12. Kia Cee’d 1.6 CRDi EX 2009 3 1
12. Škoda Superb Combi 2.0 TSI DSG Elegance 2013 3 1
12. Toyota Verso 1.8 Life 2012 3 1
12. Volkswagen Tiguan 2.0 TSI Sport & Style 2010 3 1
17. Fiat Bravo 1.9 MJT Emotion 2010 4 1-
17. Honda Accord Tourer 2.2i-DTEC Executive 2011 4 1-
19. BMW X1 xDrive 18d 2012 5 1-
19. Seat Alhambra 2.0 TDI DSG Style 2013 5 1-
19. Škoda Octavia II Combi 1.6 FSI 2008 5 1-
19. Škoda Yeti 1.8 TSI 4×4 Experience 2012 5 1-
23. Opel Astra 1.7 CDTI Cosmo 2012 6 2+
25. Volkswagen Polo 1.2 TSI Highline 2012 7 2+
26. Jaguar XF 3.0 V6 Diesel S Premium Luxury 2012 8 2+
26. Mercedes-Benz GLK 220 CDI 4Matic 2013 8 2+
26. Mercedes-Benz GL 420 CDI 2010 8 2+
30. Ford S-Max 2.0 TDCi Trend 2009 9 2
30. Škoda Roomster 1.9 TDI Comfort 2009 9 2
35. Mercedes-Benz C 180 K 2009 11 2
36. Dacia Logan MCV 1.5 dCi Lauréate 2010 12 2-
36. Honda Civic 1.8i Sport 2009 12 2-
36. Honda Jazz 1.4 2006 12 2-
36. Toyota Auris 1.6 Executive 2009 12 2-
42. Audi A4 Avant 2.0 TDI Ambition 2012 13 2-
42. Fiat Panda 1.1 8V Active 2007 13 2-
42. Kia Soul 1.6 Spirit 2011 13 2-
42. Renault Grand Scénic dCi 130 Luxe 2013 13 2-
42. Renault Laguna Grandtour 2.0 dCi 2010 13 2-
47. Citroën C5 Tourer HDi 140 Exclusive 2012 14 2-
47. Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTI 2012 14 2-
51. Toyota Avensis 2.0 D-Cat 2006 15 2-
51. Volkswagen T5 2.5 TDI Multivan 2007 15 2
56. Audi A6 Avant 2.7 TDI 2007 17 3+
56. Nissan Qashqai 2.0 Tekna 2009 17 3+
56. Opel Meriva Cosmo 1.7 CDTI 2006 17 3+
60. Ford Fiesta 1.25 Titanium 2012 19 3+
61. Hyundai i30 cw 1.6 Style 2012 20 3
64. Fiat Grande Punto 1.3 MJT 2009 22 3
66. BMW X3 2.0d 2008 23 3-
70. Ford Mondeo Turnier 2.0 TDCi 2009 24 3-
78. Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDM 2009 28 4+
78. Opel Astra (H) 1.9 CDTI 2006 28 4+
82. Ford C-Max 2.0 TDCi 2006 30 4
85. Peugeot 5008 155 THP Premium 2013 31 4
87. Dacia Duster 1.5 dCi 110 4WD Prestige 2013 32 4
89. Renault Mégane 1.6 2006 33 4-
89. Suzuki Kizashi Sport 2.4 2013 33 4-
94. Peugeot Partner Tepee Tendance 110 2011 34 4-
95. Fiat 500 1.4 2010 35 4-
97. Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI Comfortline 2008 41 5
98. Volkswagen Fox 1.2 2009 42 5
102. Volkswagen Touran 2.0 TDI Trendline 2006 77 6

fordin euroopan myynti kasvaa

Posted by admin | Posted in auton | Posted on 23-12-2013

0

 

Hyötyajoneuvoissa markkinaosuus oli marraskuussa 9,1 prosenttia. Kaikkiaan Fordin myynti Euroopan 19 maata kattavalla markkina-alueella kasvoi marraskuussa 0,3 prosenttia volyymin ollessa 84 300 ajoneuvoa. Vuoden ensimmäisen yhdentoista kuukauden aikana kaiken kaikkiaan uusia Fordeja on myyty lähes 1 250 000 kappaletta.

Suomessa Ford oli marraskuun neljänneksi suosituin merkki henkilöautoissa 8,1 prosentin markkinaosuudella. Suosituin Ford-malli oli Fiesta. Pakettiautoissa Fordin markkinaosuus tammi-marraskuussa oli 22,9 prosenttia.

 

Tilaa Autotodayn ilmainen uutiskirje tästä.